Re: Απάντηση: Σχετικά με τη διαγραφή θέματος hiend
Καλημέρα. Εχω ήδη αργήσει για τη δουλειά μου αλλά δεν μπορώ να φύγω προτού γράψω τα εξής:
Κάποιες επιπλέον εξηγήσεις απο την πλευρά μου.
Κατ' αρχήν γιατί δεν έγραψα νωρίτερα;Επρεπε να υπάρξει ένα χρονικό περιθώριο να αναρτηθεί η ανακοίνωση και να δοθούν κάποιες απαντήσεις απο την ΔΟ και παράλληλα να καταλαγιάσουν λίγο τα πνεύματα όλων...
...ώστε να είναι λιγότερες οι αντιδράσεις? Δε νομίζω ότι το κατάφερες αυτό, μάλλον περισσότερο εκνευρίστηκαν όσοι ζητούσαν τη θέση σου στο θέμα, ενώ αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά άλλοι, αφιερώνοντας τη μέρα τους.
-Γιατί να εμπλακούμε σε κάτι που ξεκίνησε απο ένα άλλο site και του οποίου ΡΒ την διαφάνεια-αξία δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε.
Διονύση, αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι αυτό που γράφεις εδώ είναι άμεση μομφή και απαξίωση ενός αντίστοιχου μέσου με αυτό εδώ? Καθώς επίσης και την απαξίωση συγκεκριμένων μελών και διαχειριστών?
Παράλληλα,προσωπικά είχα σοβαρές επιφυλάξεις και για την όλη μεθόδευσή του(μερικές απο τις οποίες είναι γραμμένες στα 2 κλειδωμένα θέματα στην κατηγορία).
Μεθόδευση? βλ. το παραπάνω σχόλιό μου.
-Να προστατεύσουμε τα μέλη μας απο λάθος επιλογές,που βασίζονταν σε υπερθετικά σχόλια και προβολή ενός νέου μοντέλλου ηχείου με μοναδική "πηγή" την παρουσίαση ενός διαχειριστή του ίδιου site.
Ανεξάρτητα από το αν ο κ.Τσαντουλής (στον οποίο αναφέρεσαι) θεωρείται ή όχι αξιόπιστη, έγκυρη και αντικειμενική πηγή, μπορώ να σου παραθέσω τουλάχιστον 10 reviews από το εξωτερικό που εκθειάζουν το συγκεκριμένο προϊόν. Οποιος ενδιαφέρεται ενημερώνεται πολύπλευρα. Εξάλλου, το πρώτο πράγμα που φρόντισε να τονίσει (όπως κάνει πάντα) ο κ. Τσαντουλής είναι η υποκειμενική φύση της άποψής του. Και στο κάτω κάτω, πώς θα κρίνεις εσύ ή όποιος άλλος εάν είναι όντως λάθος επιλογή ή όχι? Πίεσε κανείς τον οποιονδήποτε να προχωρήσει στη συμμετοχή του στο powerbuy?
Ετσι σαν πρώτη κίνηση κλειδώθηκε το πρώτο θέμα.Ακολούθησε μιά επίμονη πίεση κύρια απο μέλη που παράλληλα είναι μέλη και διαχειριστές και του άλλου site να τους "πούμε γιατί".Πιστεύω,ότι το γιατί ήταν ήδη αρκετά καθαρό κι έπρεπε να το σεβαστούν.Δεν το έκαναν.Ετσι,έδωσα μερικές ακόμα απαντήσεις στο σχετικό δεύτερο θέμα που ανοίχθηκε και κατόπιν το κλείδωσα κι αυτό.
Νομίζω είναι πλέον προφανές ότι δεν ήταν αρκετά καθαρό. Και δε θεωρώ πως η αντίδραση προέκυψε μόνο από μέλη των 2 fora.
Ακολούθησε μια ολονύχτια "επίθεση" ανοίγματος πάλι του ίδιου θέματος σε πολλές κατηγορίες.Απο εκεί και πέρα άρχισαν τα κλειδώματα.Στο κάτω-κάτω,εδώ πλέον δεν πρόκειται για θέμα δημοκρατίας,αλλά για διάθεση επιβολής της άποψης "αφήστε το θέμα ανοιχτό".Θα πρέπει να κατανοηθεί,ότι τούτο το φόρουμ έχει την δικιά του χομπίστικη κι όχι εμπορική φυσιογνωμία και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η προσπάθεια επιβολής μεταβολής της...
Δηλαδή πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε 2 πλευρές, όπου η καθεμία έχει διάθεση επιβολής της δικής της άποψης? Η μία να λέει "μη με φιμώνετε, κρατήστε το ανοιχτό" και η άλλη "εγώ θα σας τα κλείνω όλα"?
Οτι δεν πρόκειται για θέμα δημοκρατίας το έχουμε δυστυχώς αντιληφθεί προ πολλού...
Βρε Διονύση, δεν επρόκειτο να κατηγορηθεί το avclub για "εμπορική φυσιογνωμία". Νομίζω ότι η αντίδραση αυτή έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια και αυτής της υπερβολής.
Συνοψίζοντας,δεν υπήρξε πρόθεση φίμωσης κανενός.Προσπάθεια για την υπεράσπιση του φόρουμ,που όλοι αγαπάμε ήταν.Αν έγιναν λάθη συγχωρέστε μας.
Υπεράσπιση ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ? ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ? ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ?
Και για να ξαναπρολάβω όποιον τυχόν θεωρήσει την επέμβασή μου δάκτυλο του avsite, θα πω ότι ναι, είμαι διαχειριστής της εκεί κατηγορίας car audio, ναι, παρακολουθώ εξίσου τα 2 fora, ανεξάρτητα από το πόσο γράφω (ο περιορισμένος χρόνος εξάλλου μου επιβάλλει να γράφω λιγότερο από όσο θα ήθελα), ναι, υπήρξα από τα ιδρυτικά (σχεδόν) μέλη του avforum ΚΑΙ του avsite ΚΑΙ του avclub, χωρίς παρωπίδες και αντιπαλότητες και ίντριγκες και βεντέτες, απλά γιατί το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το ΧΟΜΠΥ ΜΟΥ και τίποτε άλλο. Εχω κάνει φιλαράκια μέσα από τα 3 fora και μπορώ να συνεχίζω να τα βλέπω ή να μιλάω μαζί τους ακόμη κι αν αυτά σταματήσουν να υφίστανται στο internet. Η προσωπική επαφή εξάλλου δεν αντικαθίσταται
από την οθόνη και το πληκτρολόγιο.
Επειδή έχω πλέον βαρεθεί να βλέπω τέτοια θέματα, κι επειδή είναι η πρώτη φορά (βλακωδώς) που εκφράζω τη θέση μου, συνοψίζω λέγοντας πως θα εκτιμούσα πραγματικά να αλλάξει ρότα το avclub. Η ρότα που έχετε κάποιοι αποφασίσει να πάρει θα μας βγάλει σε στενά από τα οποία δεν μπορούμε να περάσουμε.