Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Στον ΟΤΕ που ρώτησα ήθελαν 100 ευρώ για πιάτο και εγκατάσταση από τεχνικό.Λίγο τσιμπημένο δεν είναι?
Είναι η τιμή καταλόγου. Εδώ: συχνές ερωτήσεις > ερώτηση 17

Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

το BER μου ειναι καλο? 5.0 Ε-7 Το 5.0 γινεται και 4.0

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Αν εχεις τηλέφωνο με λειτουργικό Android κατέβασε την εφαρμογή 'SatelliteAR' (δωρεάν) και καντο μονος σου. Θα σου παρει 1 λεπτό μάξιμουν. Πανευκολο ειναι, πιστεψε με.
Με το DMSatFinder (Android) ρυθμιζεις απο...αποσταση την κεραια βαζοντας την ip κλπ του δεκτη, και δεν κουβαλας τιποτα διπλα στο πιατο (το βρηκα αφου την...πατησα).

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Δεν πρέπει να αγοράσεις έξτρα εξοπλισμό γιαυτό όμως; Διαβάζω ότι χρειάζεται ένα Enigma2-based box, υπάρχει αυτή η δυνατότητα στον δέκτη του ΟΤΕ;

Η πιο απλή μέθοδος και χωρίς έξτρα κόστος νομίζω παραμένει η λύση των 2 laptops/tablets/smartphones για video-κλήση μέσω skype. Στήνεις το ένα απέναντι στην τηλεόραση, το άλλο παρέα και τα χεις όλα μπροστά σου!

Last edited by a moderator:

Ναι βεβαια θελει λινουξατο δεκτη, ενω εδω μιλαμε για ΟΤΕτβ! Συγγνωμην...
Αυτο που λες πως γινεται;

Βασικά δεν υπάρχει κάτι το περίπλοκο να εξηγήσω, lol

- Βάζεις ένα λαπτοπ έτσι ώστε η κάμερα του να κοιτάζει την τηλεόραση και μπαίνεις στον Έλεγχο σήματος του αποκωδικοποιητή.

- Αφού έχει κεντράει την tv και κυρίως την ένδειξη BER και Ισχύος, κάνεις video κλήση (skype) σε κάποια επαφή σου.

- Έχοντας αυτή την επαφή online σε μια δεύτερη συσκευή (laptop, netbook, tablet, ακόμα και smartphone αρκεί να έχει μεγάλη σχετικά οθόνη), απαντάς στην κλήση και - αναμενόμενα! - βλέπεις μπροστά σου σε real-time τις ενδείξεις σήματος του αποκωδικοποιητή. Με τη συσκευή ανα χείρας λοιπόν κάνεις την ρύθμιση της κεραίας πολύ έυκολα.

Προφανώς για την συσκευή της ταράτσας απαιτείται wifi ή 3g αλλά αν αυτό υπάρχει είναι εξαιρετικά απλός τρόπος να κάνεις τη ρύθμιση.

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Αν μπορεσεις να εξηγησεις αυτο που λες θα ημουν ευγνωμων. Δεν το καταλαβα. Τι ενοείς; Πως το κανεις αυτό και τι πληροφορίες παιρνεις απο το skype για να σου δειξει που ειναι ο δορυφόρος;

Edit: ΟΚ το καταλαβα

Εγώ έχω ισχύ σήματος 70, έχω απώλειες στο καλώδιο σύμφωνα με το τεχνικό και ποιότητα ανάλογα τι κανάλι από 80 μέχρι 100. Πως με βλέπετε; πχ. Στο Οτεσινεμα 1, μπάρα της ποιότητας ανεβοκατεβαινει σαν τρελή.

Παιδιά μια βοήθεια για ένα φιλαράκι! Είχε παλιά nova και το γύρισε σε ΟΤΕtv κρατώντας το παλιό 60ρι πιάτο! Τις τελευταίες μέρες, ενώ όλα λειτουργούσαν καλά το καλοκαίρι, έχει πρόβλημα με την εικόνα! Χάνετε πολύ συχνά το σήμα, ειδικά όταν έχει συννεφιά ή βροχή! (Και μιλάμε και 5λεπτα, μπορεί και παραπάνω)
Λέτε να πάει να πάρει μεγαλύτερο πιάτο για να βρει την ησυχία του? (Αυτό βασικά του πρότεινα) Απλά έχει δωροεπιταγή από συγκεκριμένο κατάστημα και επίσης δεν θέλει να υπερβεί το 40ευρω για πιάτο! Λέτε αυτό εδώ να του κάνει? (Ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο από εδώ!!??)
Υ.γ. Το ""HOT GALV STEEL"" (σαν gay τίτλος τσόντας ακούγετε ... :flipout:) που γράφει σε μερικά, είναι καλύτερο? Δεν σκουριάζει εύκολα και καλά?

Last edited:

Δεν είναι καλά κεντραρισμένο το κάτοπτρό του αλλά ας πάει σε 80άρι να είναι πιο άνετος στον κακό καιρό.

Να μην πάρει δηλαδή αυτό που έβαλα στο λινκ? (Εννοώ το 1.05M ) Να πάει σε 80αρι?

Φυσικά μπορεί να πάρει και αυτό που έβαλες στο σύνδεσμο.

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Καλημέρα σας....

Παρακαλώ την άποψή σας στο πρόβλημα που με απασχολεί:

- Η εγκατάσταση OteTv του σπιτιού περιλαμβάνει κάτοπτρο 90 cm. Παρόλα αυτά όταν βρέχει, δεν λαμβάνονται συγκεκριμένα κανάλια (ΑΝΤ1, OteCinema1, OteCinema2, History κλπ).

- Όταν χάνονται τα κανάλια αυτά, ελέγχω την εγκατάσταση συστήματος, και η ισχύς σήματος είναι 95%, ενώ η ποιότητα σήματος 100% (δηλαδή δεν φαίνεται να υπάρχει απώλεια σήματος όταν έχει άσχημο καιρό)

Δεν είναι περίεργο αυτό που συμβαίνει; Που στην ευχή μπορεί να οφείλεται;

Λάθος ρύθμιση του πιάτου. Όταν δεν βλέπεις κάποια κανάλια, σίγουρα σε κάποιον αναμεταδότη η ισχύς δεν είναι 95 και η ποιότητα δεν είναι 100.
Κάπως νομίζω μπορείς να αλλάξεις αναμεταδότη που τα στοιχεία του λήψης εμφανίζονται...
[Και εγώ πιάτο περίπου 90 έχω, με σήμα όχι τόσο καλό, αλλά δεν χάνω κανένα κανάλι - τουλάχιστον όσο έχω διαπιστώσει.]

Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξεις καλώδιο.

Ερώτηση εδώ και μια εβδομάδα καθημερινά 2:00 με 3:00 το μεσημέρι κλείνουν όλα τα κανάλια (δεν υπάρχει σήμα) ξέρετε μήπως κάνουν κάτι?κάποια αναβάθμιση?