Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Δεν κάνουμε έλεγχο!

Απλά δεν καταπίνουμε αμάσητο ότι δηλώνει ο καθένας!

Εδώ μια απλή δήλωση έγινε να προτιμάνε οι χρήστες κάποιο άλλο lnb (τι φυσιολογικότερο σε ένα φορουμ για δορυφορικά) και έσπευσαν οι υπερασπιστές να προτάξουν τα στήθη τους για τον πάροχο!

Πακέτα εξετάστηκαν και πακέτα αγοράστηκαν γιατί αυτοί ήταν οι όροι του διαγωνισμού, αλλά έγιναν συγκριτικές μετρήσεις (Κεραία Α με LNB B ) και τελικά αποδείχθηκε ότι το SHARP πήγε καλύτερα από όλα τα άλλα διαθέσιμα LNB.
Στο τέλος εκείνο που μετράει στον συνδομητή είναι η απόδοση του κεραιοσυστήματος και όχι μεμονωμένων components....τι να το κάνω να βάλω ένα πολυ καλό LNB με ένα τσιγκινο πιάτο και ένα καλώδιο της πλάκας....

Όποιος θεωρεί ότι έχει καλύτερη λύση συνολικά ας κατέβει στον επόμενο διαγωνισμό.

Συνεχίζεις τις μισές αλήθειες! Είπες κάτι διαφορετικό τελικά? Πακέτο αγοράστηκε άσχετα από την απόδοση των επιμέρους στοιχείων, η συγκεντρωτικά καλύτερη απόδοση (φυσιολογικά) κέρδισε!

Last edited by a moderator:
Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Ναι, αλλά από έναν πάροχο περιμένεις να σου δώσει κάτι να κάνεις την βασική λήψη με το φθηνότερο κόστος.
Θα σου δώσει ένα μικρό κάτοπτρο, ένα LNB/καλώδιο μεσαίας ή και κακής κατηγορίας, αρκεί απλά να έχεις λήψη σε κανονικές συνθήκες.
Για περιπτώσεις βροχής, κλπ., θα σου πει περίμενε να τελειώσει...

Δεν περιμένεις από τον πάροχο να σου δώσει MTI/Inverto/δεν ξέρω τι άλλο, ή vector καλώδιο της βιοκαλ.
Κάποιος που ασχολείται, σίγουρα θα κανονίσει πριν καν παραγγείλει τον δέκτη.

Και γι αυτό δεν μπορεί να προτείνει κάποιος να προτιμήσουμε ένα καλύτερο υλικό?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρο

Γιατί φταίει ο ΟΤΕ; Τι δουλεία έχει με τον εξοπλισμό και την στόχευση;
Και φυσικά κάνουμε θέμα τις 2 ψιχάλες. Με την παραμικρή βροχή συμπεριφερόμαστε λες και έχουμε τυφώνα...

Δεν είναι ήταν απλά 2 ψιχάλες αλλά έριχνε καρεκλοπόδαρα, φυσικά όμως μπορεί εσύ να ζεις ρε διαφορετική πόλη από ότι εγώ και όντως να ψιχάλιζε . Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι έχουμε πρόβλημα στόχευσης ? Μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος δορυφόρος έχει θέματα με την πολύ βροχή .

Last edited:

Δεν κάνουμε έλεγχο!

Απλά δεν καταπίνουμε αμάσητο ότι δηλώνει ο καθένας!

Εδώ μια απλή δήλωση έγινε να προτιμάνε οι χρήστες κάποιο άλλο lnb (τι φυσιολογικότερο σε ένα φορουμ για δορυφορικά) και έσπευσαν οι υπερασπιστές να προτάξουν τα στήθη τους για τον πάροχο!

Συνεχίζεις τις μισές αλήθειες! Είπες κάτι διαφορετικό τελικά? Πακέτο αγοράστηκε άσχετα από την απόδοση των επιμέρους στοιχείων, η συγκεντρωτικά καλύτερη απόδοση (φυσιολογικά) κέρδισε!

Μάλλον δεν διάβασες καλά τα όσα έγραψα..."έγιναν συγκριτικές μετρήσεις (Κεραία Α με LNB B ) και τελικά αποδείχθηκε ότι το SHARP πήγε καλύτερα από όλα τα άλλα διαθέσιμα LNB."
Τι παραπάνω θέλεις ???

Δεν έχω πρόβλημα με το να προτείνει κάποιος κάποιον άλλο εξοπλισμό, δημοκρατία έχουμε (λέμε τώρα) ότι θέλει προτείνει/βάζει ο καθένας, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δέχομαι να απαξιώνεται ο εξοπλισμός και η προσπάθεια που γίνεται

Μπορούμε να μάθουμε ποια ήταν τα διαθέσιμα lnb για δοκιμή?? έτσι εγκυκλοπαιδικά...

Μια χαρα τα διάβασα!

Αν ένα άλλο lnb απέδιδε καλύτερα από το Sharp, θα μπορούσατε να επιλέξετε αυτό σε συνδυασμό με το υπάρχον κάτοπτρο;

ΟΧΙ

Επομένως, ακόμα και αν το δοκιμασατε, έπρεπε να επιλέξετε πακέτο και όχι ξεχωριστά!

Δεν απαξιώνει κανεις τίποτα!

Βέβαια δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον όρο "προσπάθεια"! Δεν κάνετε φιλανθρωπικό έργο!

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Δεν είναι ήταν απλά 2 ψιχάλες αλλά έριχνε καρεκλοπόδαρα, φυσικά όμως μπορεί εσύ να ζεις ρε διαφορετική πόλη από ότι εγώ και όντως να ψιχάλιζε . Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι έχουμε πρόβλημα στόχευσης ? Μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος δορυφόρος έχει θέματα με την πολύ βροχή .

Εξαρτάται τι εξοπλισμό έχεις. Αν έχεις κάτοπτρο γύρω στο 1 μέτρο, και σχετικά καλό LNB/καλώδιο, και καλή στόχευση, και έχεις διακοπές, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Αλλά αν μιλάμε για μικρό κάτοπτρο, μάλλον είναι αναμενόμενες οι διακοπές.

Το θέμα δεν είναι τόσο η βροχή, είναι και τα σύννεφα. Το νερό απορροφά την Ku band (σύμφωνα με την wikipedia από 5-20%), οπότε όσο μεγαλύτερο "περιθώριο" έχει η εγκατάστασή σου, τόσο δυσκολότερα θα δεις διακοπή στο σήμα.

Εγώ για παράδειγμα έχω δώσει αρκετά χρήματα για την εγκατάσταση, τι γίνετε όμως όταν κάποιος δεν έχει μεγάλο πιάτο, καλό καλώδιο, καλή στόχευση, καλό lnb λόγο χρηματικών δυσκολιών ? Σε ένα χρόνο όμως έρχεται η ελληνική δέσμη από τον eurobird 9b που θα έχει δυνατό σήμα από την χώρα μας και δεν θα έχουμε διακοπές κατά την διάρκεια της πολύ δυνατής βροχής, όπως για παράδειγμα ο hotbird που εγώ προσωπικά δεν είχα διακοπές ποτέ που μέχρι και καρέκλες έριχνε . Μην τα ισοπεδώνουμε όμως όλα γιατί με συννεφιά και μιας μέτριας έντασης βροχής προς μεγάλης δεν υπάρχει πρόβλημα και μιλάω για την δική μου περίπτωση .

Το νερό απορροφά την Ku band (σύμφωνα με την wikipedia από 5-20%), οπότε όσο μεγαλύτερο "περιθώριο" έχει η εγκατάστασή σου, τόσο δυσκολότερα θα δεις διακοπή στο σήμα. Εννοείς για το περιθώριο κατόπτρου έτσι δεν είναι ? Το έχω διαβάσει και εγώ αυτό .

Last edited:

Τι άλλο να γίνει από το να κάνει υπομονή να περάσει η συννεφιά; Δεν βρέχει και τόσο συχνά...

Έτσι από περιέργεια η NOVA τι lnb δίνει?

Εξαρτάται τι εξοπλισμό έχεις. Αν έχεις κάτοπτρο γύρω στο 1 μέτρο, και σχετικά καλό LNB/καλώδιο, και καλή στόχευση

Πολύ σωστά. Με όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και έχω διακοπές μόνο όταν ρίχνει καρεκλοπόδαρα.

Με το ταψάκι 60 cm της NOVA παλιότερα είχα διακοπές σχεδόν κάθε φορά που έβρεχε.

Εμένα με τον pvr το 2010 μου είχε δώσει ένα quad από μάρκα που δεν είχα ξαναδεί. Δεν το δοκίμασα ποτέ. Και 60 μέτρα καλώδιο που επίσης δεν το χρησιμοποίησα ποτέ...

Για όσους έχουν απορίες ...

Αν θέλετε να έχετε ολοκληρωμένη γνώση (και άποψη) πάνω στα δορυφορικά ρίξτε και μια ματιά στα άλλα θέματα της κατηγορίας των δορυφορικών, δεν υπάρχει μόνο ο οτε και η νοβα...:antlers:

Καιρικά φαινόμενα και δορυφορική λήψη

Στα υπόψη ότι και το ταψάκι του Οτε πλέον είναι 60cm..

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Με το ταψάκι 60 cm της NOVA παλιότερα είχα διακοπές σχεδόν κάθε φορά που έβρεχε.
Επειδή το έχεις αναφέρει πολλές φορές, για να είχες διακοπές "σχεδόν κάθε φορά που έβρεχε", σημαίνει ότι το κάτοπτρο είχε χάσει τη στόχευσή του. Είχαμε nova για πολλά χρόνια με το πρώτο 60άρι που έδινε και το σήμα χανόταν μόνο σε ισχυρές καταιγίδες, δηλαδή πολύ σπάνια.

Σχετικά τώρα με το θέμα του lnb του εξοπλισμού ote tv, δεν είχα πρόθεση να απαξιώσω κάτι. Αλλά ως χομπίστας της δορυφορικής και έχοντας δοκιμάσει σχεδόν ό,τι lnb κυκλοφορεί, δε θα μπορούσα να προτείνω κάποιος να αφήσει το sharp. Στο forum ανήκουμε στο κομμάτι εκείνο του κόσμου που ψάχνεται, δοκιμάζει και προσπαθεί να προτείνει το καλύτερο. Έτσι λοιπόν θα προτείνω 80άρια κάτοπτρα και για τα δύο πακέτα και όχι τα lnb που δίνουν. Ο καθένας ασφαλώς θα επιλέξει ό,τι επιθυμεί και να αρκεστεί και στα παρεχόμενα από τα πακέτα. Αλλά μην περιμένετε να τα ευλογήσουμε κιόλας.

Και επειδή ο Yperion ρώτησε παραπάνω, η nova για ένα διάστημα έδινε το single lnb "daxis" και τώρα το twin (γιατί twin δε γνωρίζω) "dicum".

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Για όσους έχουν απορίες ...

Αν θέλετε να έχετε ολοκληρωμένη γνώση (και άποψη) πάνω στα δορυφορικά ρίξτε και μια ματιά στα άλλα θέματα της κατηγορίας των δορυφορικών, δεν υπάρχει μόνο ο οτε και η νοβα...:antlers:

Καιρικά φαινόμενα και δορυφορική λήψη

Στα υπόψη ότι και το ταψάκι του Οτε πλέον είναι 60cm..

Δίκιο έχεις αλλά τα άρθρα είναι στα Αγγλικά και οι τεχνικοί όροι, για κάποιον ανίδεο, είναι σαν πυρηνική φυσική!
Προσωπικά, κάποια τα καταλαβαίνω, κάποια άλλα όχι.
Καλά κάνεις όμως και το επισημαίνεις τοσχετικό post.

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Και επειδή ο Yperion ρώτησε παραπάνω, η nova για ένα διάστημα έδινε το single lnb "daxis" και τώρα το twin (γιατί twin δε γνωρίζω) "dicum".

Αυτά θεωρούνται καλή μάρκα? Η τέλος πάντων καλύτερα του Sharp?

Μπορεί να μην ήταν και πολύ καλή η στόχευση του τεχνικού της NOVA , μετά που άλλαξα κάτοπτρο σε 78 cm (και πλέον από το καλοκαίρι πήγα σε Triax 95 cm) και lnb είχα φέρει δικό μου τεχνικό.

Πάντως το κάτοπτρο των 60 cm για εμένα είναι μικρό και είναι απαράδεκτο και για τις δύο πλατφόρμες να το δίνουν.

Καλημέρα. Εκεί που βλέπω, χάνετε το σήμα και επανέρχεται ή κατευθείαν ή μετα από μισό λεπτό.
Έχει κανείς το ίδιο θέμα ;

ΟΤΕ TV στη Σκωτία: Είδα το χάρτη του Eutelsat 9A και έχει κάλυψη. Έχει βάλει κάποιος γενικά στο νησί;

Lancashire πιάνει μια χαρά!

Τι κάτοπτρο έχεις; 80cm είναι ok;
Tο Eutelsat 9A το πιάνω με ένα παλιό δέκτη με 56%. Του ΟΤΕ ούτε που το βλέπει.