Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Re: Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρο

Και οι 2 κωδικοί δουλεύον....με το BACK2485 ξεκινάει η αναβάθμιση αμέσως, ενώ με το BACK2465i μπαίνεις σε κρυφό μενού και πρέπει να κατέβεις στο τέλος και να πατήσεις ΟΚ για να ξεκινήσει. Αυτή η διαδικασία είναι ο χειροκίνητος τρόπος αναβάθμισης με το τελευταίο SW version που υπάρχει στον αέρα.
Κανονικά ο δέκτης αναβαθμίζεται μόνος του

Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Να ρωτησω κατι; Οσοι εχουν Νοβα και ΟΤΕ και χρησιμοποιουν τον Spaun SAR 12 F μπορουν να μου πουν αν οταν κλεινουν το δεκτη του ΟΤΕ και ανοιγουν αυτον της Νοβα παρατηρουν καποια καθυστερηση στην ανιχνευση καναλιων απο το δεκτη της Νοβα; (Σεραφειμ σορρυ αλλα ειχα ρωτησει σε λαθος νημα.)

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Μια ερωτηση
Εγκατεστησα το πιατο κι εχω ισχυς σηματος 100%
Με ποιο κανάλι να κάνω ψιλο-ρυθμισεις για να ειμαι οκ σε ολα? Αν βαλω τα ελληνικά με ber χαμηλό εχω υψηλό ber σε καποια άλλα πχ fox
Eχω επιλέξει αναμεταδοτη 2 αν παιζει ρολο

Aν στον αναμεταδότη ΟΤΕ2 είσαι με πολύ καλό σήμα (το βρίσκεις μέσα από Μενού-Ρυθμίσεις-Ρυθμίσεις Συστήματος-Ρυθμίσεις Εγκατάστασης-Ρυθμίσεις Δορυφόρου-Αναμεταδότης-ΟΤΕ2) τότε δεν χρειάζεται να κάνεις καμία μικρορύθμιση. Είσαι μιά χαρά και καλή προβολή ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κα

ok.Σε ευχαριστω

Καλησπερα,
το σαββατο εγκατεστησε ο τεχνικο του οτε το πιατο για ote tv ,μενω πειραικη στον πειραια,και στο πεδιομετρο το δικο του του εβγαζε σημα 93-94% και ποιοτητα 74-75%.
Αυτα τα νουμερα θεωρουνται καλα?γιατι αυτος μου ελεγε οτι ειναι πολυ καλα.

Last edited by a moderator:
Είναι όντως πολύ καλά.νούμερα! Εγώ να φσνταστεις ποιότητα σήματος έχω 70-72%.

Καλησπέρα σας!
Εγω σημερα εχω ενα προβλημα με το OTE TV , παιζει μερικα καναλια και στα αλλα δεν εχει καθολου σημα.
Πχ παιζει OTEsport1,OTEsport2,OTEsport3 και οχι τα υπολοιπα
Στα συγκεκριμενα εχει μεγαλο BER και πολλες φορες κανει παρεμβολες στην εικονα.
Αυτο εγινε ξαφνικα πριν λιγες ωρες ενω επαιζε κανονικα.
Επισης σημα βρισκει μονο ο ΟΤΕ1 και ΟΤΕ7 απο αναμεταδοτες.
Τι μπορει να φταιει;
Πηρα στο 13888 και μου ειπανε οτι ενδεχεται να φταιει η εγκατασταση και για αυτο να μη πιανει σε αλλες συχνοτητες τα καναλια.

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Μήπως κουνήθηκε το πιάτο;Μήπως λόγω καιρικών συνθηκών (δεν έβρεξε και λίγο) πήρε νερό-υγρασία το καλώδιο επειδή είχε σχισμή κάπου; Χάλασε το lnb;
Όσο και να μην τα κατέχεις αυτά κάνε ένα οπτικό έλεγχο να δεις πως όλα είναι κανονικά και στη θέση τους, αλλιώς κάλεσε τεχνικό. Αν την εγκατάσταση στην έκανε εξουσιοδοτημένος συνεργάτης του ΟΤΕ δήλωσε βλάβη και να έρθει να το κοιτάξει. Δωρεάν θα είναι μιας και παρέχετε εγγύηση εγκατάστασης

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Μήπως κουνήθηκε το πιάτο;Μήπως λόγω καιρικών συνθηκών (δεν έβρεξε και λίγο) πήρε νερό-υγρασία το καλώδιο επειδή είχε σχισμή κάπου; Χάλασε το lnb;
Όσο και να μην τα κατέχεις αυτά κάνε ένα οπτικό έλεγχο να δεις πως όλα είναι κανονικά και στη θέση τους, αλλιώς κάλεσε τεχνικό. Αν την εγκατάσταση στην έκανε εξουσιοδοτημένος συνεργάτης του ΟΤΕ δήλωσε βλάβη και να έρθει να το κοιτάξει. Δωρεάν θα είναι μιας και παρέχετε εγγύηση εγκατάστασης

Ευχαριστω για την απαντηση!
Εχει λιγη ωρα που παιζει κανονικα ολα τα καναλια. σταματησε και η βροχη.
Πολυ πιθανον να ειναι λογω υγρασιας σε καποιο σημειο οπως μου ειπες.

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Κάτι περίεργο συνέβη χθες με τον δεκτη: ενώ τον έκλεισα κανονικά με καλή λήψη, ανοίγοντάς τον χθες δεν έπιανε ΤΊΠΟΤΑ! Η κεραία ΟΚ μα μηδέν. Τον συνδέω στο κινητό πιάτο (τον ΟΤΕΤΒ τον έχω σε σταθερο) κι εκεί τίποτα. Τον ξανά συνδέω στη δική του κεραία και τον αφήνω αναμμένο, μετά από 5 λεπτά δειχνει μόνον τα ελεύθερα και σε λίγο επανασυντονιζεται και πιάνει όλα τα κανάλια. Τι συμβαινει; Δείγμα επερχόμενου τελους;

Να απενεργοποιήσεις την αδρανοποίηση (αν θυμάμαι καλά έτσι αναφέρεται στο μενού). Αν σου παρουσιαστεί πάλι, επέλεξε ξανά αναμεταδότη και περίμενε να σου εμφανιστεί το ΟΚ στην εικόνα με τις μπάρες.

εγω προσωπικα που εχω τον παλιο δεκτη KAON COMBO...δεν το κλεινω ποτε..ακομα και οταν δεν βλεπω.. το εχω συνδεμενο με mpeg2 modulator
..και στελνω εικονα στο υπολοιπο σπιτι και δουλευει συνεχεια σε ενα καναλι με ντοκυμονταιρ να βλεπει ο πατερας μου ,
απο τον 1ο μηνα που ξεκινησε ο ΟΤΕ ΤΒ εμπορικα και δεν τον κλεινω ποτε ..μονο σε διακοπη ρευματος εχει κλεισει..... και δεν παρουσιαζει κανενα προβλημα...
. το ιδιο κανω και στον δεκτη της ΝΟΒΑ που ειναι και χειροτερος εδω που τα λεμε [[και εκει εχω 2ο mpeg2 modulator]..
.και δεν αντιμετωπιζω προβλημα..αν το κανετε για λογους οικονομιας //η διαφορα ειναι ασημαντη γιατι ακομα και σε αναμονη.. ο δεκτης δουλευει [για ενημερωσεις, αλλαγες καναλιων , κλπ,,,
προτεινω να τον αφηνετε ανοιχτο και απλα την τηλεοραση να κλεινετε.....

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Τον εχω σε πολυμπριζο, μαζι με 3-4 μηχανηματα ακομη (και την τιβι) οποτε κλεινω αυτο για ασφαλεια γενικως. Μα και μονο του δεν υπαρχει λογος ενα μηχανημα να ειναι σε εγρηγορση συνεχως (πλην ωρισμενων στερεοφωνικων)

εγω προσωπικα που εχω τον παλιο δεκτη KAON COMBO...δεν το κλεινω ποτε..ακομα και οταν δεν βλεπω.. το εχω συνδεμενο με mpeg2 modulator
..και στελνω εικονα στο υπολοιπο σπιτι και δουλευει συνεχεια σε ενα καναλι με ντοκυμονταιρ να βλεπει ο πατερας μου ,
απο τον 1ο μηνα που ξεκινησε ο ΟΤΕ ΤΒ εμπορικα και δεν τον κλεινω ποτε ..μονο σε διακοπη ρευματος εχει κλεισει..... και δεν παρουσιαζει κανενα προβλημα...
. το ιδιο κανω και στον δεκτη της ΝΟΒΑ που ειναι και χειροτερος εδω που τα λεμε [[και εκει εχω 2ο mpeg2 modulator]..
.και δεν αντιμετωπιζω προβλημα..αν το κανετε για λογους οικονομιας //η διαφορα ειναι ασημαντη γιατι ακομα και σε αναμονη.. ο δεκτης δουλευει [για ενημερωσεις, αλλαγες καναλιων , κλπ,,,
προτεινω να τον αφηνετε ανοιχτο και απλα την τηλεοραση να κλεινετε.....

Και εγώ μια από τα ίδια και τον δεκτή τις nova και του ΟΤΕ συνέχεια ανοικτούς και από,εκεί και πέρα απλός κλείνω την τηλεόραση.

Καλησπέρα κύριοι. Αυτό το post είναι δοκιμαστικο. Θα επιστρέψω σύντομα μιας που πριν κάνω την εγγραφή μου, διάβασα πολλά απο τα θέματα του site

έχει ένας φίλος ένα θέμα με το σήμα που παρουσιαστικε μετά απο λίγο καιρό. σήμα έχει φουλ και μια δυο φορές την μέρα χάνει το σήμα και μώλις αλλάξει κανάλι απο τον δέκτη το σήμα επανέρχεται. έχει πάθει κανείς κάτι παρόμοιο?

Re: Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρο

evam7 Τον εχω σε πολυμπριζο, μαζι με 3-4 μηχανηματα ακομη (και την τιβι) οποτε κλεινω αυτο για ασφαλεια γενικως.
Μα και μονο του δεν υπαρχει λογος ενα μηχανημα να ειναι σε εγρηγορση συνεχως (πλην ωρισμενων στερεοφωνικων)

κακως ομως τα κλεινεις με αυτο τον τροπο.. θα γινει ζημια στους δεκτες καποια στιγμη. η στα τιουνερ τους ......
θα σου ελεγα να προσθεσεις ενα 2ο πολυπριζο να παιρνει απο το 1ο πολυπριζο για να κλεινεις αυτα που θες και να αφηνεις τους δεκτες ανοικτους ,
εκτος και αν λειψεις μερες οποτε τοτε αν θες το κλεινεις [εγω ουτε τοτε δεν εκλεισα] ..
μην ξεχναμε οτι οι δεκτες ειναι πολυ φθηνοι,αρα και κατωτερης ποιοτης τα υλικα..
και ενταξει δεν τους αγοραζεις και στον αντικαθιστουν , αλλα σκεψου να μπλεξεις σε αντικαταστση πχ δεκτη ΟΤΕ[αποτι λενε αλλοι εδω μεσα , ειναι ταλαιπωρια με χρονους κλπ..]

Kαλημερα σας και καλη Κυριακή. Νεος στην υπηρεσία ote cinema του ote TV απο τις 28/9. Τα 2 προηγούμενα χρόνια ήμουν στο πακέτο nova επιγεια. Ευχαριστημενος ιδιαίτερα όταν καταργήθηκε το επίγειο και μου τα γύρισε όλα η nova σε δορυφορικο στην ίδια τιμή. 14.90
Όλα καλά μέχρι που είδα τι παιζει με τον ote οποτε όπως καταλαβαινεται διεκόπη στη nova και ήρθα στον ΟΤΕ. Δεν περιμένω παπάδες να σας πω την αλήθεια. Αξιόλογο μπουκετο , αξιόλογα κανάλια όλα καλά. Υστερει μονο σε ταινίες. Καμια σχέση με ττη novacinema1 που είχα. Φυσικά πήρα και τον PVR δεκτή αλλά απο την ωρα που τον εβαλα έχω παρατηρησει οτι έχουν "πεσει" οι μπάρες στην ισχύ και ποιότητα σήματος. Συγκεκριμενα για την περιοχή Ν.Ερυθραία οπου διαμενω έχω ισχυ σήματος 29-30% και ποιότητα 80. Όλα αυτά με βαση το mega. Σε αλλες συχνοτητες τα ποσοστα μου ειναι χαμηλοτερα. Σε ερώτηση σε ενα καταστημα του ειδους, μου ειπαν οτι φταίει και το οτι έχω PVR δεκτή. Παιζει κάτι τέτοιο; Ο τεχνικός που μου είχε κανει στόχευση μου είχε πει όλα καλά αφού τοτε είχα ισχύ πανω κάτω στο 80%. Του είπα να περάσει παλι μήπως χάλασε η σκόπευση στο δορυφόρο. Υπόψιν έχω πιάτο της πολυκατοικιας 1,60. για hotbird. Tο μονο που πρόσθεσα ηταν το 2ο lnb μου. Τι να κάνω τώρα... Να φωναξω τον τεχνικό να το δουμε εκ νέου ή να το αφήσω ως έχει ρε γαμωτο. Βασικά κι έτσι δεν εχω κολληματα, μαυρο στην οθόνη κλπ. Μονο απο κοντά στην οθόνη βλέπεις τα κλασικά του SD. Αυτά τα νέα μου. Είπα πολλα; Σορυ

ίσως δεν έχει στερεώσει πολύ καλά το 2ο LNB άστο όπως είναι και περίμενε να φωνάξεις όταν πέσει κι άλλο εκτός και αν με την 1η μικρή κακοκαιρία τα χάνεις.