Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Έχετε κάποιο καλό lnb να μου προτείνεται για 80άρι πιάτο ?
Ένα τέτοιο για παράδειγμα ? http://www.msselectronics.gr/en/esh...cs/3669-lnb-single-sharp-universal/itemid-182

Είχα πάρει αυτό στις αρχές του χρόνου και το έστησα τον Αύγουστο που μας πέρασε στο 80άρι του ΟΤΕ, κανένα πρόβλημα για 9+13.

Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Τι λέτε να κάνω για να έχω otetv σε σαλόνι και δωμάτιο?
Δεν με πειράζει να μεταφέρω τον αποκωδικοποιητή απο το ένα στο άλλο μιας και θα τον πηγαίνω στο σαλόνι όταν έχει μπάλα...
Σκευτόμουν δύο επιλογές.
Splitter ή twin lnb,τι λέτε?
Επίσης το πιάτο μου είναι 80cm.

Στο διλημμα splitter ή twin lnb, η απαντηση ειναι το δευτερο (υπο συνθηκες). Ειναι πιο καθαρή εγκατασταση με ενα διπλο (αν και εγω θα εβαζα τετραπλό, σε περιπτωση που θελω εναν pvr δεκτη ή αν θελω να βάλω επιπλέον ενα δικό μου δεκτη του εμποριου) lnb για πολλους λόγους-το splitter εχει απωλειες και περιορισμους ως προς την παραλληλη χρηση των εξόδων του, αν στο μέλλον θελησεις να εχεις multiview (όταν το φέρει ο οτέ ή εαν αποκτησεις νοβα), κτλ. Αν μπορεις ευκολα να κατεβασεις καλώδια απο το lnb σε καθε δωμάτιο, κανε το ετσι. Διαφορετικά, ή splitter στο ενα δωμάτιο και εσωτερικό δορυφορικό καλώδιο, ή καποιος τροπος μεταφοράς της εικόνας στα αλλα δωμάτια (hdmi, καποιος modulator, sender, κτλ)

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Έκανα την αλλαγή σήμερα και μόλις έβαλα το απλό lnb τσούπ παίξανε. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γτ να φταίει το lnb που είχα πάνω.
Βέβαια το σήμα μου δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό. Ισχύς σήματος είναι 78-80% και ποιότητα 100%.
Με μικρορυθμίσεις θα βελτιωθεί ή να μην το ρισκάρω ?

Έχετε κάποιο καλό lnb να μου προτείνεται για 80άρι πιάτο ?

Τελικά αγόρασα αυτό το lnb: http://www.satshop.tv/Inverto-Essential-Single-L-Shape-40mm-03dB-LNB-IDLE-SINL46-ESSEN-OPP
Θα το βάλω πάνω στο πιάτο τώρα και ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω να ψάξω για καλύτερο σήμα απο την
στιγμή που στον δέκτη πιάνω 75-80% και ποιότητα 80-85% ενώ σε κάποιες άλλες συχνότητες πιάνω πολύ καλύτερο.

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Η ποιότητα καλό είναι να βρίσκεται στο 100%.

Έκανα την αλλαγή του lnb επειδή στο παλιό είχε φύγει το πλαστικό καπάκι μπροστά. Τα αποτελέσματα πολύ καλύτερα, σε 6 συχνότητες που έκανα
σύγκριση σε όλες ανέβηκαν τουλάχιστον 8% η ισχύς σήματος και η ποιότητα είναι σε όλα πάνω απο 90%. Όλα αυτά μόνο με την αλλαγή του lnb .
Θα το αφήσω έτσι μέχρι να έχουμε καμιά καλή κακοκαιρία για να δω αν έχουμε κανένα πρόβλημα με το σήμα.

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας.

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

lak100 said:
δεν ειχα σημα σε καποια καναλια δηλαδη ποιοτητα 0% ειχα διακοπες και σπασιματα κουτσουρεψα ενα δεντρο που ηταν κοντα στο πιατο και βελτιωθηκε η κατασταση εω πιατο 1.07 με τον ΟΤΕ σε παρακεντρη ληψη και την nova σε κυρια. Στο ΟΤΕσπορτ 1 εχω 70% ποιοτητα σηματος και 65 ποσοτητα ενω στο ΟΤΕσπορτ 4 εχω 56% σημα και 0% ποιοτητα αλλα δεν εχω σπασιματα
Έχεις χαμηλό σήμα, ειδικά για κάτοπτρο άνω του μέτρου.

υπαρχει περιοτωση να επηρεαζει το δεντρο?

Attachments

• 12287173_10206144267940632_1133200997_o.jpg
    12287173_10206144267940632_1133200997_o.jpg
    50.4 KB · Views: 144

Μπορείς να τραβήξεις και μια φωτογραφία πίσω ή και πλάγια από το κάτοπτρο,ώστε να φαίνεται πιο καθαρά το ύψος του δέντρου
σε σχέση με αυτό?

Οι διακοπες στο σημα που κανει αυτη την ωρα να φανταστω οτι ειναι αναμενομενες λογω της καταιγιδας που ξεκινησε ?
Παροτι εχω 1μ πιατο ε?

μαλλον και εγώ που δεν έχω τιποτα που να το εμποδίζει έχει θέματα το ίδιο και η nova

Βασικά, δεν υπάρχει καθόλου σήμα. Στο ίδιο πιάτο έχω κανονικά σήμα σε nova (παράκεντρα). ΟΤΕ χάθηκε ενώ έβλεπα μπάσκετ και μέχρι τώρα τίποτε. Το ματς το είδα στο κινητό από το GO.

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Οι διακοπες στο σημα που κανει αυτη την ωρα να φανταστω οτι ειναι αναμενομενες λογω της καταιγιδας που ξεκινησε ?
Παροτι εχω 1μ πιατο ε?

με την σημερινή καταιγίδα......και το δικό μου 1,20 gibertini
έχασε τα αυγά και τα πασχάλια.

Εντάξει,μια-δυο φορές χάθηκε το σήμα,για πολύ λίγο όμως.
Με τόσα τραπέζια που έριξε,πάλι καλά να λέμε.

Μπορείς να τραβήξεις και μια φωτογραφία πίσω ή και πλάγια από το κάτοπτρο,ώστε να φαίνεται πιο καθαρά το ύψος του δέντρου
σε σχέση με αυτό?
θα μπορεσω το απογευμα να βγαλω. υπαρχει περιπτωσει να επηρεαζουν τα κλαδια που ειναι το πλαι? δεν παιζει ρολο οτι η επιφανεια του πιατου ειναι καθαρη?

Νομιζω οτι για τις παρακεντρες εφοσον το εχεις ετσι, δεν μετραει μονο μπροστα απο το πιατο να μην υπαρχουν εμποδια, αλλα και στο πλαι. Αν δηλαδη το πιατο φαινεται "χωμενο" μεσα στο δεντρο αλλα καθαρισες την προσοψη του μαλλον εξακολουθεις να εχεις θεμα.

Όντως... Απλά έκανε και τα σπασιματάκια του για ένα διάστημα 5λεπτο με 2-3 διακοπές. Αν είσαι του αθλητικού (μπάσκετ χθες) σιχτιριάζεις. Εγώ χρειάστηκε να κάνω κι ένα restart τον KAON (combo) καθώς έφαγε φρίκη και στην οθόνη υπήρχε ένδειξη να κλείσω/ανοίξω από το off/on κουμπί.

Η αληθεια ειναι οτι οντως δυο-τρεις φορες κοπηκε το σημα μονο, παρ' ολο το χαμο εξω!
Τελικα το 1μ κανει καλη δουλεια :)

θα μπορεσω το απογευμα να βγαλω. υπαρχει περιπτωσει να επηρεαζουν τα κλαδια που ειναι το πλαι? δεν παιζει ρολο οτι η επιφανεια του πιατου ειναι καθαρη?
Αν υπάρχει εμπόδιο μπροστά, δεν παίζει ρόλο. Κι εσύ έχεις εμπόδιο.

θα αλλαξω θεση στο πιατο το θεμα ειναι οτι θα φυγει το 70αρι