Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Παιδια καλησπερα σας !!

Αντιμετωπιζω ενα προβλημα και θελω την βοηθεια σας.
Η ληψη ειναι 100% πιατο νοβας 80 ρι

Ωστοσο επειδη ειμαι αυτον τον χειμωνα σε νησι και πιανει πολυ αερας εκει που μενω στο 8 ρι βλεπω με διακοπες και στο 9ρι <μποφορ> δεν βλεπω παρα αναζητηση σηματος.
Τι να κανω ποιο πιατο να παρω απο που?
2 μερες βλεπω με σπασιματα... η εγκατασταση ειναι τελεια και λιγοτερο απο 1 ετος

Με εκτιμηση

Last edited by a moderator:
Με 80άρι πιάτο και στόχευση 100% δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα.
Αν το πρόβλημα εμφανίζεται όταν φυσάει πολύ ψάξε μήπως έχεις θέμα με τη σταθερότητα του πιάτου.
Αν όχι ψάχνεις καλώδια, LNB, κλπ.

Με 80άρι πιάτο και στόχευση 100% δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα.
Αν το πρόβλημα εμφανίζεται όταν φυσάει πολύ ψάξε μήπως έχεις θέμα με τη σταθερότητα του πιάτου.
Αν όχι ψάχνεις καλώδια, LNB, κλπ.

ειναι ολα καλα και ξανα ελεγμενα... θα φανει υπερβολη αλλα απο τον αερα γινονται οι διακοπες.
Το σπιτι ειναι σε υψομετρο εκτεθημενο σε ανεμους.
Τον προηγουμενο χειμωνα το εκανε σαντουιτς ο αερας και το ξηλωσε.. η βαση ειναι σταθερη

Αν έχεις τόσο μεγάλο θέμα με τον αέρα, μήπως να προστάτευες το πιάτο με κάτι πιο σταθερό; Κάποιον τοίχο;
Δεν έχεις κάποιο πιο προστατευμένο σημείο;
Να "δίπλωσε" το πιάτο και να το ξήλωσε, χωρίς να επηρεαστεί η βάση, μου φαίνεται απίθανο πάντως.

Αν έχεις τόσο μεγάλο θέμα με τον αέρα, μήπως να προστάτευες το πιάτο με κάτι πιο σταθερό; Κάποιον τοίχο;
Δεν έχεις κάποιο πιο προστατευμένο σημείο;
Να "δίπλωσε" το πιάτο και να το ξήλωσε, χωρίς να επηρεαστεί η βάση, μου φαίνεται απίθανο πάντως.

πως μπορω να ανεβασω φωτο? στειλε μου ενα email στο inbox να σου στειλω την φωτο

ελπιζω να τα καταφερα

Attachments

• 20140626_202808_Android.jpg
    20140626_202808_Android.jpg
    144.1 KB · Views: 228
  • 20140626_202822_Android.jpg
    20140626_202822_Android.jpg
    140.4 KB · Views: 223
  • 20140712_092342_Android.jpg
    20140712_092342_Android.jpg
    191.4 KB · Views: 223
  • 20140712_092402_Android.jpg
    20140712_092402_Android.jpg
    160.5 KB · Views: 221
  • IMG_20150601_161546.jpg
    IMG_20150601_161546.jpg
    246.1 KB · Views: 223
ναι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

γιαυτο λεω εχετε καμια συμβουλη? πιο πιατο να βαλω? αυτο ειναι ψευτικο της νοβα..

στο 8 ρι μποφορ κανει διακοπες στο 9 ρι δεν βλεπω.... τον χειμωνα που μας περασε στα 12 διαλυθηκε οπως βλεπετε... πηγε 50 μετρα μακρια

αντι να το βαλεις στην ταρατσα δεν το βαζεις σε πλαινο τοιχο να προστατευεται; εχεις τη δυνατοτητα;

Λευτέρη Πλάκα κάνεις....

Αδερφέ το πιατάκι και μάλιστα βλέποντας και την δεύτερη φωτό, είναι εκτεθειμένο από παντού. Μάλιστα κάνεις λόγο για νησί που έχει ισχυρούς άνεμους.
Θα πρότεινα κάποιο τοίχο, πλαϊνό τοίχο όπως λέει και ο spyhap, και στην χειρότερη όσο ποιο χαμηλά έχεις δυνατότητα.
Και αν κατάλαβα καλά δεν είναι θέμα βάσης για πιο χοντρή σωλήνα, ξηλώθηκε το πιάτο μόνο. Σωστά?

Λευτέρη Πλάκα κάνεις....

Αδερφέ το πιατάκι και μάλιστα βλέποντας και την δεύτερη φωτό, είναι εκτεθειμένο από παντού. Μάλιστα κάνεις λόγο για νησί που έχει ισχυρούς άνεμους.
Θα πρότεινα κάποιο τοίχο, πλαϊνό τοίχο όπως λέει και ο spyhap, και στην χειρότερη όσο ποιο χαμηλά έχεις δυνατότητα.
Και αν κατάλαβα καλά δεν είναι θέμα βάσης για πιο χοντρή σωλήνα, ξηλώθηκε το πιάτο μόνο. Σωστά?

ακριβως ξηλωθηκε μονο το πιατο η βαση ειναι ανεπαφη.. Δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα να το τοποθετησω αλλου γιατι χαλαει η προσοψη του σπιτιου...οποτε μενω οπως εχει.. εκτεθημενο απο παντου ..εγω και ο θεος.. Ωστοσο μου ειπαν οτι υπαρχουν καποια πιατα πολυ πιο καλα και ανθεκτικα..
Εγω δεν ειμαι ειδικος να ξερω αλλα προτιμω να δωσω 50 ευρω μονο για πιατο και να ηρεμησω...
2 μερες τωρα εβλεπα με διακοπες και χθες σχεδον καθολου.

Υπαρχει καποια προδιαγραφη μεχρι τι ανεμους αντεχουν?
Παιδια μου το ελεγαν και δεν το πιστευα.. δεν μπορειτε να φανταστειτε για τη αερα πιανει εκει.. Σκεφτειτε οτι καποτε εκει ειχαν τους ανεμομυλους

Άριστος γνώστης στα δορυφορικά κάτοπτρα Λευτέρη δεν είμαι.
Το κάτοπτρο της nova δεν είναι του πεταματού. Μην ξεχνάς ότι κάνεις λόγο για ανέμους τις τάξεως των 8 και 9 μποφόρ.
Είναι προφανές από την φωτό ότι όχι μόνο το κάτοπτρο αλλά και το σπίτι είναι σε τέτοιο σημείο, που δεν κόβει από πουθενά που λέμε τον αέρα. Μάλιστα είναι και σε υψηλό σημείο το σπίτι.
Φοβάμαι μήπως δώσεις χρήματα άσκοπα. Φυσικά ούτε λόγος για μεγαλύτερη διάμετρο.
Εγώ επιμένω η καλύτερη λύση είναι η προφύλαξη από τον κόντρα άνεμο.
Αν μπορείς βάλτο και κάτω, και μην το γελάς καθόλου. :smile:

Εγώ υποθέτω ότι το πιάτο στράβωσε από την πτώση όταν ξηλώθηκε, και ίσως ξηλώθηκε επειδή σκούριασε στο σημείο που το κράταγαν οι βίδες (λόγω της καταπόνησης από τον αέρα και φθορά της μπογιάς).
Εγώ το πρώτο πράγμα που θα έλεγχα, είναι η στιβαρότητα του πιάτου.
Για να λες ότι χάνεις το σήμα όταν φυσά, αυτό σημαίνει ότι το πιάτο μετακινείται είτε στον οριζόντιο είτε στον κατακόρυφο άξονα - και όχι λίγο αλλά αρκετά εκατοστά.

Εγώ ξέρεις τι θα έκανα; Θα έβλεπα μια μέρα που φυσάει πώς κινεί ο αέρας το πιάτο, και θα εξέταζα το ενδεχόμενο να ανοίξω τρύπες στο γείσο, και να το στερεώσω με αντηρίδες κάπου.
Για παράδειγμα θα άνοιγα 2 τρύπες αριστερά-δεξιά, και θα τέντωνα με ένα συρματόσχοινο και αντηρίδες τα δύο άκρα σε κάποια σημεία στον τοίχο.
Χωρίς να χάσω την εστίαση, και με τα συρματόσχοινα τεντωμένα.

αν χτισει πονταρει να πληρωσει εξτρα ενφια. λολ

ειναι μια περιπτωση αυτο με τα συρματοσχοινα ομολογω.
Σκουρια δεν προλαβε να πιασει τσεκαρισμενο εγκατασταση 7 μηνων μεγιστο.
Οταν εχει ανεμο κουνιεται δεξια και αριστερα <χιλιοστα> στις ρυπες τα χιλιοστα γινονται εκατοστα και χανεται στιγμιαια το σημα.. < οπως το αντιλαμβανομαι εγω κανω περιγραφη απλα και μπακαλιστικα>
Την φωτο την εβγαλα οταν μου εφεραν οι γειτονες το πιατο ακριβως οπως το βρηκαν

*** οποτε που καταληγω? το αφηνω μεχρι να ξηλωθει και αυτο και ψαχνω κατι καλυτερο μελλοντικα?

ειναι μια περιπτωση αυτο με τα συρματοσχοινα ομολογω.
Σκουρια δεν προλαβε να πιασει τσεκαρισμενο εγκατασταση 7 μηνων μεγιστο.
Οταν εχει ανεμο κουνιεται δεξια και αριστερα <χιλιοστα> στις ρυπες τα χιλιοστα γινονται εκατοστα και χανεται στιγμιαια το σημα.. < οπως το αντιλαμβανομαι εγω κανω περιγραφη απλα και μπακαλιστικα>
Την φωτο την εβγαλα οταν μου εφεραν οι γειτονες το πιατο ακριβως οπως το βρηκαν

*** οποτε που καταληγω? το αφηνω μεχρι να ξηλωθει και αυτο και ψαχνω κατι καλυτερο μελλοντικα?
ένα τρυπητό-διάτρητο πιάτο ίδιου μεγέθους,θα ήταν μια καλή λύση πιστεύω για την περίπτωσή σου