Σχετικά με υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Ρίξε μια ματιά εδώ
http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx
Κατά ΕΓΣΑ 87 τα χ,ψ που εμφανίζονται με τον κέρσορα.
Βάζεις και συντεταγμένες με το χέρι και σου βγάζει το σημείο.

Δοκίμασα τις παραπάνω που έβαλες και βγάζει κάποιο νόημα χωρίς τα κόμματα.
Ρώτα τον μπάμπά αν είναι αυτά που βρήκες.

Αμάν Νίκο!, σε πάω κόντρα! :D

Κάτι "κτήματα" που έχω ξεκινάνε από τα 950+ μέτρα (το χαμηλότερο).

Τα δήλωσα πανεύκολα...

καθόλου!

Απάντηση: Re: Σχετικά με υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Δημήτρη είσαι Θεός! Πως έγινε αυτό ρε θηρίο;

Στην εικόνα δεξιά, είναι επιλεγμένο το κουτάκι "συντεταγμένες".

Στο Χ/λ έχει περάσει ο Δημήτρης το Χ που πόσταρες (χωρίς τα κόμματα) ενώ στο Υ/φ το Ψ.

Μετά κλικ στο "μετάβαση".

Έτσι προέκυψε το σταυρουδάκι και με μεγέθυνση (με το ροδάκι του ποντικιού) φτάνεις σε κλίμακα που το οικόπεδο γίνεται ορατό.

Επίσης ως προς μια άλλη ανακρίβεια που διάβασα κάπου πιο πάνω στο νήμα: ότι κάποιος που έχει δεκάδες ιδιοκτησίες σε μια υπό κτηματογράφηση περιοχή, θα πληρώσει επί τόσες φορές το 35ρι.
Λάθος. Εάν είναι όλες στην περιφέρεια του ίδιου γραφείου κτηματογράφησης (ή ίδιο δήμο, δεν θυμάμαι ακριβώς), πληρώνεις μέχρι 2 φορές. Δλδ, έχεις 1 αγρό, πληρώνεις 35 ευρώ, 2 αγρούς 70 ευρώ, 3,4 ....ν πληρώνεις πάλι 70 ευρώ.

Επίσης ως προς μια άλλη ανακρίβεια που διάβασα κάπου πιο πάνω στο νήμα: ότι κάποιος που έχει δεκάδες ιδιοκτησίες σε μια υπό κτηματογράφηση περιοχή, θα πληρώσει επί τόσες φορές το 35ρι.
Λάθος. Εάν είναι όλες στην περιφέρεια του ίδιου γραφείου κτηματογράφησης (ή ίδιο δήμο, δεν θυμάμαι ακριβώς), πληρώνεις μέχρι 2 φορές. Δλδ, έχεις 1 αγρό, πληρώνεις 35 ευρώ, 2 αγρούς 70 ευρώ, 3,4 ....ν πληρώνεις πάλι 70 ευρώ.
Τα επιπλέον 35 είναι όταν το ίδιο μοιράζεται σε πολλούς δικαιούχους αν δεν κάνω λάθος .

Μιλω ανα δικαίωμα, οχι ανα ακινητο. 100% πληρης κυριοτητα σε ενα ακινητο ειναι ενα δικαιωμα. Απο εκει και περα το ιδιο ακινητο μπορει να ανηκει -κατ'ιδανικά μερίδια- σε εκατό.

ενα ακινητο που το δηλωνουν 10 διαφορετικα ατομα το καθένα απο 10% πχ θα πληρωσει συνολικα 350 ευρω διοτι ειναι 10 δικαιωματα

Είστε σίγουροι; Ισχυει για ολες τις περιπτωσεις ή μονο για αγροτεμαχια; Γιατί εγώ κι η γυναίκα μου πληρώσαμε κάθε δικαίωμα πλήρως.

Γνωρίζει μήπως κάποιος αν στο γραφείο κτηματολογίου μιας περιφέρειας, μπορώ να έχω πρόσβαση σε χάρτη άλλης περιφέρειας απλά για να ταυτοποιήσω συντεταγμένες ιδιοκτησίας, όχι για να υποβάλλω δήλωση;

Γνωρίζει μήπως κάποιος αν στο γραφείο κτηματολογίου μιας περιφέρειας, μπορώ να έχω πρόσβαση σε χάρτη άλλης περιφέρειας απλά για να ταυτοποιήσω συντεταγμένες ιδιοκτησίας, όχι για να υποβάλλω δήλωση;
καντο στο site

Κάθε φυσικό πρόσωπο που δηλώνει δικαίωμα επί αγροτικών ακινήτων, πληρώνει μόνο για τα δύο πρώτα ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΟΤΑ.

Για δήλωση αγροτεμαχίου με χρησικτησία μου είπαν οτι χρειάζεται ένορκη βεβαίωση και οι δηλώσεις του Ε9.
Δεν ήξερνα όμως να με πληροφορήσουν αν χρειάζεται να δηλωθούν και οι χρονιές που το αγροτεμάχιο δηλωνώταν στο Ε9 από τον γονέα ή φτάνουν μόνο οι χρονιές που το δήλωνα εγώ.
Γνωρίζει κανείς τι ισχύει;