Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Αλέξανδρος το ονομα ... Γιάννης ειναι φιλος και βοηθος στις αταξίες .... Εχω πράσινο δράπανο γιατι και εμενα η χρήση του ειναι εντελώς περιστασιακή ... Αλλα ειχα και B&D παλιότερα παρόμοιας χρήσης, το Bosch νομιζω το νιώθω καλυτερο ... Βεβαια η τεχνολογία αλλάζει και λογικα ενα μηχάνημα 10ετιας με ενα του σημερα καποια διαφορα θα εχει ...

Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Σέ ευχαριστώ Αλέξανδρε

Μια παρατήρηση μονο ... Τα τσοκ χωρις κλειδί χαλάνε τουλαχιστον τα Bosch ...εμενα χαλασε και μου πρότειναν απο το service και εβαλα το κλασικό ... Για να βρω την υγεια μου ... Ετσι ειπαν. Δεν ξερω για τα B+D
Και σε μένα μια απ' τα ίδια στο πράσινο Bosch που έχω για δεύτερο. Το άλλαξα με ένα κλασικό με κλειδί.

Φίλε Θανάση πού ακριβώς εστιάζεται τό πρόβλημα στό αυτόματο τσόκ ? δέν σφίγγουν καλά μετα απο καποια χρήση καί το τρυπάνι πιάνεται μέσα στό πρός τρύπημα υλικό ,η σπάνε π.χ ?

Φίλε Θανάση πού ακριβώς εστιάζεται τό πρόβλημα στό αυτόματο τσόκ ? δέν σφίγγουν καλά μετα απο καποια χρήση καί το τρυπάνι πιάνεται μέσα στό πρός τρύπημα υλικό ,η σπάνε π.χ ?
Δημήτρη στο δικό μου "κλείδωσε" σε μια θέση και ούτε άνοιγε ούτε έκλεινε. Το πάλεψα με αντισκωριακό, αλλά δεν έγινε κάτι. Ίσως βέβαια να έκανα εγώ κάτι λάθος, να μπήκαν σκόνες και να μπλόκαραν τον μηχανισμό, δεν ξέρω. Πάντως μικρή η ζημιά, αλλάζεται εύκολα το τσοκ και μπορείς να βρεις ποιοτικό υσοκ με κλειδί με λίγα χρήματα (10-12€ έχει το απλό της dewalt αν θυμάμαι καλά).

Ευχαριστώ Θανάση

Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Απο οτι μου ειπαν οταν μου άλλαξαν το τσοκ ... Χαλάνε γιατι μπαινει μεσα σκόνη και τα σχετικά ... Εμενα χαλασε το κουμπι που ασφαλίζε και δεν μπορουσα να το σφίξω ... Περιπου 20 μου πηραν για original ... Να ξερεις αν χαλάσει δεν μπορεις να κανεις αλλαγή μονος σου ... Εχει μια βίδα εσωτερική για σφίξιμο που θελει αεροκλειδο αλλιως θα δουλευει μια χαρα στο τρύπημα / βίωμα (γιατι η βίδα σφίγγει ανάποδα) αλλα αν πας να ξεβιδωσεις θα βγει το τσοκ ... Εγω ετσι την επαθα γιατι δεν το ειχαν σφίξει με το αεροκλειδο και μου έβγαινε. Το έσφιγγα στην μέγκενη αλλα παλι έβγαινε γιατι έτυχε να θελω να ξεβιδοσω κατι γαϊδούρια στριφόνια απο κατι καδρόνια. Μου έβαλαν και κόλλα υποτιθετε ειδική, αλλα τιποτα. Μεχρι που μου έδωσαν το δικο τους για 2-3 μερες να κανω δουλεια μου και το έστειλαν στο κεντρικό σέρβις ... Τωρα ειναι άψογο

Last edited:

Σίγουρα είχαν κανει πατάτα . Έχω αλλάξει 4-5 (κρουστικά δραπανα ρεύματος) τσοκ και σε κανένα δεν αντιμετώπισα πρόβλημα . Το τσοκ βιδωνει πανω στον άξονα δεξιοστροφα και η βιδα σφίγγει το τσοκ πανω στον άξονα αριστερόστροφα . Ουσιαστικά ειναι 2 κόντρα παξιμάδια , στο βιδωμα σφίγγει το τσοκ στον άξονα και στο ξεβιδωμα σφίγγει η ανάποδη βιδα το τσοκ πανω στον άξονα .
Ολο το μυστικο ειναι το σφιξιμο και ξεσφιξιμο με ενα αλεν κλειδί στην αλλαγη του τσοκ στον άξονα .

Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν εχει Άλεν ... Γιατι το έψαξα και εγω να το σφίξω μονος μου .... Ουτε εχει χωρο να μπουν κόντρα κλειδιά να σφίξεις ... Εχει μια βίδα που θελει αεροκλειδο, αλλα δεν καταλαβα και πως μπαινει το αεροκλειδο εκει, γιατι εχω αλλα δεν καταλάβαινα πως φτανει μεχρι εκει να σφίξει ... Anyway τωρα ειναι οκ ... Η μονη ταλαιπωρία ηταν που πηγα 2-3 φορες στο μαγαζι να τους πω οτι δεν δουλευει, μετα απο καθε φορα που το έπαιρνα φτιαγμένο. Δεν μου χρέωσαν τιποτα απλα την αξία του ανταλλακτικού.

Κανένα δεν εχει βιδα αλεν , το αλεν το πιανεις στο τσοκ για να το σφίξεις ή να το βγάλεις απο τον άξονα .
Οταν ξαναχρειαστει φώναξε να το αλλάξουμε . :-)

Ααααααααα.......... Το επιασα
Εχεις δικιο, δεν το σκεφτηκα αυτο .... Thanx
Ελπιζω να μην χρειαστει να αλλαξω σύντομα, αλλα τωρα θα ξερω τον τροπο

Σταυρό έχουν. Τουλάχιστον τα δικά μου.
Από το παμπάλαιο Black and decker του πατέρα μου μέχρι το bosch που πήρα μέχρι πρότεινος.

Σορρυ λάθος, το μπέρδεψα με το parkside που έχω... :)

Ααααααααα.......... Το επιασα
Εχεις δικιο, δεν το σκεφτηκα αυτο .... Thanx
Ελπιζω να μην χρειαστει να αλλαξω σύντομα, αλλα τωρα θα ξερω τον τροπο

https://m.youtube.com/watch?v=nVYLLDW7ScE

Δες τον δεύτερο τροπο που παρουσιάζει με το αλεν , ειναι ο καλύτερος για σφιξιμο-ξεσφιξιμο του τσοκ στον άξονα . Δουλεύει σε ολα τα δραπανα έχουν δεν έχουν συμπλεκτη .

Μπραβο φιλε Mr-Kenzo που ανεβασες το βιντεακι αυτο,να μαθαινουμε και εμεις που δεν ξερουμε.

Απάντηση: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Σε συνέχεια των όσων ειπώθηκαν σε προηγούμενο νήμα ανεβάζω φωτογραφίες ορισμένων εργαλείων που διατίθενται σε τιμή προσφοράς, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του καταστήματος στην ιστοσελίδα του.

http://www.daskos.gr/shop/index.php/el/

Κωστα το πρασινο 125αρι τριβειο της Bosch θα με ενδιεφερε.
Μπορεις να δεις τιμουλα?

Και μένα κάποια από τις μέγγενες που έχει θα με ενδιέφερε, αν σου είναι εύκολο να ρωτήσεις (έχει 2 μεγέθη βλέπω).