Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος
Δεν ξέρω αν συμφέρει Χρήστο. Το Parkside στο video είναι αυτό:
http://www.lidl.de/de/parkside-tauchsaege-mit-schiene-ptss-1200-a1/p221068
που κοστίζει 90 στη Γερμανία, ήτοι σίγουρα 100+ εδώ, εάν και εφόσον έρθει. Απ'ό,τι βλέπω σε σχέση με το Skil τα πλεονεκτήματά του είναι το πιο μικρό προφίλ δεξιά του δίσκου (πάντα χρήσιμο) και τα 2 έξτρα χρόνια εγγύησης. Από την άλλη έχει μικρότερης διαμέτρου δίσκο (165μμ αντί 190μμ του Skil), άρα και μικρότερο βάθος κοπής (1εκ στην κάθετη). Εάν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο και δεν έχεις καθόλου δισκοπρίονο, νομίζω πως όντως η προσφορά του e-shop αξίζει.
Το βιντεάκι το έβαλα όχι επειδή δείχνει το Parkside αλλά για να γνωρίζουμε τι κάνει η ράγα κλπ.
Καλημερα Νικόλα κι ευχαριστω για τις διευκρινίσεις.
Η αλήθεια ειναι πως εχω δισκοπριονο χειρός (το 1ο πραγματικό εργαλειο που πηρα), οπως επίσης αλήθεια ειναι (εμπειρική πλέον) πως τετοια δισκοπρίονα χρησιμοποιούνται ως επι το πλειστον, για κοπή φύλλων (sheet goods). Στην περίπτωση αυτή, έμαθα οτι 2 πράγματα ειναι σημαντικά:
1) Να κόβει ευθεία με τη χρήση του οποιου οδηγού
2) Να ειναι κάθετος ο δίσκος στο φύλλο που κόβει.
Το πρωτο το πετυχαίνεις συνήθως, χρησιμοποιώντας ως οδηγό την εργοστασιακή πλευρά του φύλλου, αν κόβεις παραπάνω απο 1 φύλλο. Αλλιώς καταφεύγεις σε λυσεις τύπου ορθοστάτη (όχι τυχαίο το παράδειγμα) κι αυτο όχι πάντοτε εύκολο, καθώς το ύψος του οδηγού, δυσχεραίνει ως ακυρωνει την κοπή, λόγω του μοτερ που βρίσκει. Παντα το δισκοπριονο πατάει στην σταθερή πλευρά κι όχι στο κομμάτι που θα πέσει.
Το δεύτερο, όσο καλή ρύθμιση και να εχεις κανει, δεν ειναι πάντοτε εύκολο να το πετύχεις. Συμπέρανα στην περίπτωση μου, οτι αυτο συμβαίνει λόγω της ώθησης του δισκοπριονου, κόντρα στην ευθεία πλευρά, προκειμένου να κόψει ίσια. Μπορείς να πιέζεις μονο την πλάκα κόντρα, αλλα μετά πρέπει το άλλο χέρι να σπρώχνει το δισκοπριονο και ολόκληρος να μετακινείσαι, μεχρι να ολοκληρωθεί η κοπή. Όχι εύκολο (καλώδια κλπ.)
Πιστεύω λοιπόν οτι αν οδηγείται το δισκοπριονο πανω σε μεταλλική ράγα (έξ ορισμού ευθεία) και ειναι βυθιζομενο (άρα και η πανω-κατω κίνηση σε οδηγό), μένει μονο η ώθηση μπροστά για να κόψεις σωστά. Την ώθηση βοηθάει και η ράγα με το λούκι που συνήθως εχει.
Το βάθος κοπής για μένα ειναι υπεραρκετό, καθώς σπάνια θα κόψεις Κ/Π παχύτερο απο 20~25 mm (3/4~1 ")
Θα εχεις δει τι φτιάχνει ο Papasavva με ενα βυθιζόμενο Makita.
Τοτε αποφάσισα, οτι κάποτε θα πάρω ενα βυθιζόμενο.
Δεκτό καθε σχόλιο. Σκοπός ειναι να βελτιωνόμαστε.
Sent from my iPad using Tapatalk