Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Ποιοτικά το τραπέζι δεν είναι ίδιο όπως και ο φράχτης.
Επίσης η ισχύς του μοτέρ από μόνη της δεν λέει απολύτως τίποτα.
Ότι πληρώνεις παίρνεις και αν το Einhell ήταν καλύτερο από το bosch οι περισσότεροι αυτό θα είχαμε. ;)

και το dewalt ειναι καλυτερο απο το bosch αλλα δεν βλεπω να εχουν ολοι το dewalt... -bye-

Ίσως γιατί το dewalt βγαίνει και ένα 200άρι παραπάνω λέω εγώ τώρα? :p
Και το bosch απο το einhell :p Αλλα πηρατε το bosch.

Το bosch παντως σε αυτα τα χρηματα με τοσο μικρη διαφορα απο επώνυμα που τηρουν καποια standar , δεν αξιζει.
Οσο για τα einhell , δες ακομη και το makita με τα διπλασια χρηματα που δεν πιανει μεχρι πισω ο φραχτης.
Εγω παντως κρατουσα μικρο καλαθι για το ποταπο einhell που αγορασα και το χρησιμοποιω τωρα ακομη και ως πλανη...

Προσωπικα δεν θα το αγοραζα το bosch και θα εκανα την υπερβαση . Αν δεν ηθελα να δωσω τοσα χρηματα , θα εδινα λιγοτερα για κλωνο του bosch. Οχι ομως για το ιδιο το bosch.

Last edited:
Και το bosch απο το einhell :p Αλλα πηρατε το bosch.

Ναι γιατί το bosch είναι από τα καλά ερασιτεχνικά και προσωπικά θεώρησα σωστό να δώσω κάτι παραπάνω για ένα καλό ερασιτεχνικό.
Το Einhell είναι η μέση ερασιτεχνική λύση κια γι αυτούς που δουλεύουν το μηχάνημα χωρίς να έχουν μεγάλες απαιτήσεις.

Τέλος το Dewalt είναι επαγγελματικό μηχάνημα οπότε δεν έχει νόημα να το συγκρίνουμε καν με τα υπόλοιπα.

Ναι γιατί το bosch είναι από τα καλά ερασιτεχνικά και προσωπικά θεώρησα σωστό να δώσω κάτι παραπάνω για ένα καλό ερασιτεχνικό.
Το Einhell είναι η μέση ερασιτεχνική λύση κια γι αυτούς που δουλεύουν το μηχάνημα χωρίς να έχουν μεγάλες απαιτήσεις.

Τέλος το Dewalt είναι επαγγελματικό μηχάνημα οπότε δεν έχει νόημα να το συγκρίνουμε καν με τα υπόλοιπα.
Ναι αλλα αν δεις ολα τα ερασιτεχνικα , καμια αλλη εταιρεια περα απο την Bosch δεν εχει "ερασιτεχνικο". Ουτε η makita ουτε η metabo ουτε η dewalt. Και θα επρεπε να σε προβληματιζει που το bosch εχει πιο πολλα κοινα με τα einhell( διαστασεις τραπεζιου, διαστασεις απο τα αυλακια, πλαστικο σωμα κλπ) παρα με τα μπλε αδερφακια του.

songless_bird το ότι έχει συρόμενο τραπέζι δεν το κάνει κλώνο του bosch. (προσοχή για να μην παρεξηγηθώ μπορεί να είναι άριστο εργαλείο καλύτερο και απο το bosch απλά δεν είναι κλώνος σε καμία περίπτωση)

songless_bird το ότι έχει συρόμενο τραπέζι δεν το κάνει κλώνο του bosch. (προσοχή για να μην παρεξηγηθώ μπορεί να είναι άριστο εργαλείο καλύτερο και απο το bosch απλά δεν είναι κλώνος σε καμία περίπτωση)
σε ολα τα κινεζικά τα αυλάκια ειναι τύπου Τ με διαστάσεις 13mm επανω και 16mm κατω. Τυχαίο που το ίδιο ειναι και στο Bosch ; Δεν ισχύει σε κανένα αλλο επώνυμο , ακόμη και bosch αυτη η διάσταση.
Εσυ πες μου τωρα , ή οι Κινέζοι πάτησαν πανω στο Bosch pts ( ίδια αυλάκια, πλαστικό σώμα , οπως φαινεται και φράχτη σε κάποιες περιπτώσεις) ή και το Bosch ειναι μια υπερτιμημένη κινεζια βαμμένη πράσινη για την ερασιτεχνική σειρά της Bosch με καλύτερο quality control και ανάλογη τιμη..

σε ολα τα κινεζικά τα αυλάκια ειναι τύπου Τ με διαστάσεις 13mm επανω και 16mm κατω. Τυχαίο που το ίδιο ειναι και στο Bosch ; Δεν ισχύει σε κανένα αλλο επώνυμο , ακόμη και bosch αυτη η διάσταση.
Εσυ πες μου τωρα , ή οι Κινέζοι πάτησαν πανω στο Bosch pts ( ίδια αυλάκια, πλαστικό σώμα , οπως φαινεται και φράχτη σε κάποιες περιπτώσεις) ή και το Bosch ειναι μια υπερτιμημένη κινεζια βαμμένη πράσινη για την ερασιτεχνική σειρά της Bosch με καλύτερο quality control και ανάλογη τιμη..

Μα υπαρχουν και κινεζικα T με μεγαλυτερες διαστασεις. Απλα σε ελαφρες κατασκευες οπως ειναι αυτα τα πριονια δεν εχει νοημα να εχεις μεγαλυτερο λουκι.
Και φυσικα το κριτιριο σου ειναι τελειως λαθος. Γιατι πολυ απλα, οι κινεζοι αντιγραφουν απο τους επωνυμους και οχι το αναποδο. Αν και σε αυτο το χαρακτηριστικο δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα αντιγραφης. Ειναι απλα ενα γεωμετρικο δεδομενο που δεν αντιγραφεται. Ειναι σανα να λες οτι η bosch Αντιγραφει τους κινεζους επειδη ο φραχτης της ειναι απο αλουμινιο οπως των κινεζων. Και τα ρουλεμαν της SKF ειναι ακριβως ιδια. Με αλλα μεταλλα, αλλη ποιοτητα και αλλο κοστος. Και ολα τα κινεζικα αναλωσιμα μοιαζουν 99% με τα επωνυμα αλλα δεν εχουν καμμια σχεση.

Για δωσε και Link με το einhell με συρόμενο τραπεζι. Δεν μπορω να το βρω καπου. ---Ασε το βρηκα--.

Last edited:
Kαι βρηκα και ενα ενδιαφερον στοιχειο.

Βαρος einhell απο την σελιδα της. 18.35kg
Bαρος Bosch απο την σελιδα της. 26kg

και τα δυο χωρις την βαση.

Αρα ή οι κινεζοι εχουν βαλει καμποσο τιτανιο στην κατασκευή ή μαλλον το bosch ειναι καμποσα κιλα καλυτερο απο τι einhell. Αλλα μεταλλα, αλλα παχη, αλλες εδρασεις, αλλα γραναζια. Ολα αλλα μαλλον.

Λύσε μου και εμενα την απορία γιατι η Bosch εβαλε T κινεζικών προδιαγραφών και οχι κανονικά λουκια οταν το κατα 4 κιλά ελαφρύτερο dewalt θεωρείται βαρέως τύπου και εχει κανονικά ;

στην Αμερική όλα τα εργαλεία έχουν λούκια Π και όχι Τ, μεγάλη μαλακία το Τ δεν λέω σου κάνει την ζωή πολύ δύσκολη, ίσως για αυτό το dewalt έχει τέτοιο λούκι...δεν ξέρω κιόλας, λέω....
επίσης παίρνουν και dado που εμείς δεν έχουμε....

Γιάννη 8 κιλά είναι μεγάλη διαφορά...μάλλον σωστά λες " Αλλα μεταλλα, αλλα παχη, αλλες εδρασεις, αλλα γραναζια. Ολα αλλα μαλλον."

Έμεναν μου κανει εντύπωση που η συσκευασία ειναι 31.8 κιλά . Δηλαδη η βαση παίζει να ειναι και 10 κιλά;

Μπορει και να εχουν κανει λαθος στο site. Τα Amazon τωρα που ειδα το εχουν 27.

Last edited:
Και εγώ κάποτε έτσι νόμιζα για τα επώνυμα.
Μετά πούλησα το Einhell, πήρα Bosch και έβαλα μυαλό.

Αξίζει πραγματικά αυτή η προσφορά; Είναι πραγματικά πάνω από 50% η έκπτωση ή με 10-20% τα αγοράζεις και ξεχωριστά (χωρίς το L-Box εννοείται);

Εννοείται πως αξίζει. Πάντως όταν τα βρεις κάπου τα συγκεκριμένα με 10-20% ώστε να συμφέρει να τα αγοράσεις ξεχωριστά, ενημέρωσε μας.... :hmmmm2:

Ένα επώνυμο σετ πενσα μυτοτσιμπιδο κοφτακι έχουν 45 ευρώ οπότε τι να λέμε.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Δεν γνωρίζω καθόλου το θέμα γι' αυτό ρώτησα, για να συμμετάσχω στην ομαδική!

Υπολόγισε το κάθε μονωμένο πενσοειδές από 15-16 ευρώ τουλάχιστον και πάνω, την απλή τανάλια από 10 ευρώ και πάνω το κάθε μονωμένο κατσαβίδι από 4,5 έως 9 ευρώ +, και τα σετ allen - torx γύρω στα 10 έως 15 ευρώ. Κάνε το σύνολο και θα δεις ότι βγαίνεις ίσως και πάνω από το κατοστάρικο, και χωρίς να προσθέσεις το L-box. η ποιότητα δε των πενσοειδών είναι εφάμιλλη της Knipex, και των κατσαβιδιών αντίστοιχη της Witte, αν θες παραπάνω λεπτομέρειες.