Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Βρε Νικ σίγουρα θα προτιμούσες το PTS10? Και ρωτάω εγώ που είμαι κατεξοχήν Bosch-άκιας.

Όσο για το GTS10J, με 360 λίρες ελάχιστη τιμή στο Amazon και χωρίς αξιόπιστη/φτηνή λύση για τα μεταφορικά, μάλλον ξεφεύγει...

Βρε Νικ σίγουρα θα προτιμούσες το PTS10? Και ρωτάω εγώ που είμαι κατεξοχήν Bosch-άκιας.

Όσο για το GTS10J, με 360 λίρες ελάχιστη τιμή στο Amazon και χωρίς αξιόπιστη/φτηνή λύση για τα μεταφορικά, μάλλον ξεφεύγει...

Δυστυχώς θα το προτιμούσα καθώς οι ευκολίες που ανέφερα δεν τις έχει το Dewalt και είναι σοβαρό μείον (πάντα για μένα).
Το Dewalt για να το χρησιμοποιήσεις ως all around saw θες απαραίτητα τραπέζι ενώ με το pts10 ακόμα και για μεγάλα φύλλα δεν χρειάζεσαι τραπέζι.

360 λίρες συν 30-40 λίρες μεταφορικά πας στις 400 λίρες στην χειρότερη, δηλαδή περί τα 460 ευρώ.

Εγω πιστευω οτι οι κατοχοι του pts 10 του φορουν δεν θα το ξαναεπερναν αν ηταν να διαλεξουν αναμεσα σε pts 10 και dw 745 .τουλαχιστων απ οσες αποψεις εχω διαβασει εδω μεσα απο κατοχους pts 10.

Re: Απάντηση: Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Εγω πιστευω οτι οι κατοχοι του pts 10 του φορουν δεν θα το ξαναεπερναν αν ηταν να διαλεξουν αναμεσα σε pts 10 και dw 745 .τουλαχιστων απ οσες αποψεις εχω διαβασει εδω μεσα απο κατοχους pts 10.

Και εγώ προσωπικά θα το σκεφτόμουν αλλά δεν ξέρω αν θα θυσίαζα τις ευκολίες του pts10 για το Dewalt ή ακόμα και για το GTS 10.

Τα παγκοπρίονα τύπου DW745/GTS 10 είναι πιο πολύ για το εργοτάξιο και είναι πιο μαζεμένα σε διαστάσεις, κάτι που προκαλεί απώλειες σε ευκολίες, δυστυχώς ή ευτυχώς.
Δεν νομίζω ότι οι κάτοχοι του pts 10 είναι τόσο δυσαρεστημένοι, τουλάχιστον όχι οι περισσότεροι!

Νικο πιστευω οτι δεν ειναι ευχαριστημενοι ,τουλαχιστων δεν εχουν πολλα θετικα σχολια .το 745 το ειδα απο κοντα στου παναγιωτη (panava) και μου αρεσε παρα πολυ ,πολυ ποιοτητα.βεβαια το pts 10 δεν το εχω δει απο κοντα και θα ηταν αδικο να το κρινω.η αποψη μου για το pts βασιζετε μονο σε σχολια χρηστων εδω στο φορουμ.

Εγώ πάλι θεωρώ πως όλα στην κατηγορία χρειάζονται τραπέζι για να δουλέψεις με μεγάλα φύλλα. Δε θα μπορούσα να βασιστώ στους οδηγούς του (όποιου) Bosch/Dewalt/Makita/Einhell.

Για την ομαλή εκκίνηση συμφωνώ, είναι ένα καλό feature (το Bosch έχει? δε θυμάμαι). Ο οδηγός κινούμενης ράγας που λες τι είναι?

Εγώ πάλι θεωρώ πως όλα στην κατηγορία χρειάζονται τραπέζι για να δουλέψεις με μεγάλα φύλλα. Δε θα μπορούσα να βασιστώ στους οδηγούς του (όποιου) Bosch/Dewalt/Makita/Einhell.

Για την ομαλή εκκίνηση συμφωνώ, είναι ένα καλό feature (το Bosch έχει? δε θυμάμαι). Ο οδηγός κινούμενης ράγας που λες τι είναι?
δες το Bosch . Η πλευρά που εχει το miter gauge ειναι συρόμενη
pts10extended.jpg

Νίκο με το Bosch PTS 10 κόβω πολύ άνετα μισή πλάκα OSB χωρίς να χρειάζομαι τραπέζι (με ανοικτές τις προεκτάσεις του).

Το bosch PTS 10 έχει ομαλή εκκίνηση και έτσι δεν κλωτσάει το κομμάτι όταν ξεκινάει!
Η κινούμενη ράγα βρίσκεται στα αριστερά του παγκοπρίονου και στην ουσία χρησιμοποιείται σαν προέκταση που κινείται (για ευκολότερες κοπές φύλλων αλλά και μικρών τεμαχίων) χωρίς να σπρώχνεις τον οδηγό.

Νίκο διαβολίκ, το ντεβαλτ είναι καλύτερο από το μπος ακριβώς όσο μεγαλύτερη είναι και η τιμή του (προ προσφορας) σε σχέση με το μπος...

δεν το έχω δοκιμάσει αλλά εμπιστεύομαι κάποιους ανθρώπους που μεταπήδησαν στο δεβαλτ είτε από το pts είτε από άλλο αντίστοιχο και λένε πως είναι η μέρα με την νύχτα.
(θες λίγο η μεγαλύτερη ισχύ, λίγο το σχεδόν πάντα απόλυτα σωστό κόψιμο, λίγο η πολύ καλή αναρρόφηση της σκόνης, λίγο το μεγαλύτερο ύψος κοπής, λίγο οι ράγες σε σχήμα Π αντί σε σχήμα Τ, λίγο από εδώ λίγο από εκεί φτάσαμε την διαφορά τιμής)

Ποια αμστελ ????
Αν κάποιος το θέλει να το πάρει καθώς είναι εξαιρετική τιμή για ένα εξαιρετικό μηχάνημα.
Ένα άσχημο σχόλιο από τους χρήστες του στο φόρουμ δεν έχω ακούσει.
Εν αντιθεση με τους κατόχους του PTS

Ποιοι έχουν άσχημα σχόλια για το pts? Στο νήμα ηαι τι συγκεκριμένο εργαλείο πάντως, δεν αναφέρονται αυτοί οι δυσαρεστημένοι. Το dw είναι άλλης κατηγορίας μηχάνημα. Είναι κινητό, και προσφέρει πολύ περισσότερα από το Πράσινο σε θέματα μετακίνησης. Το pts 10 είναι καθαρά σταθερό.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νίκο διαβολίκ, το ντεβαλτ είναι καλύτερο από το μπος ακριβώς όσο μεγαλύτερη είναι και η τιμή του (προ προσφορας) σε σχέση με το μπος...

δεν το έχω δοκιμάσει αλλά εμπιστεύομαι κάποιους ανθρώπους που μεταπήδησαν στο δεβαλτ είτε από το pts είτε από άλλο αντίστοιχο και λένε πως είναι η μέρα με την νύχτα.
(θες λίγο η μεγαλύτερη ισχύ, λίγο το σχεδόν πάντα απόλυτα σωστό κόψιμο, λίγο η πολύ καλή αναρρόφηση της σκόνης, λίγο το μεγαλύτερο ύψος κοπής, λίγο οι ράγες σε σχήμα Π αντί σε σχήμα Τ, λίγο από εδώ λίγο από εκεί φτάσαμε την διαφορά τιμής)

Σώτο, δεν αμφιβάλω ότι είναι καλύτερο αλλά σου λέω ότι κάποιες ευκολίες απουσιάζουν και όσο να είναι τις θεωρώ πολύ βασικές ιδίως για τον ερασιτέχνη.

Για την αναρρόφηση σκόνης θα συμφωνήσω καθώς και για τις ράγες. Η ισχύς τώρα δεν ξέρω αν αποτελεί θέμα καθώς εγώ έχω κόψει Ιρόκο στο μέγιστο ύψος κοπής με 48άρη δίσκο χωρίς σημάδια ζορίσματος στο pts 10. Επιπλέον με την σχετική ρύθμιση μπορείς να κάνεις τον φράχτη του pts10 πραγματικά ακλόνητο και κάθετο.
Το ύψος κοπής είναι ίδιο αν όχι λίγο μεγαλύτερο στο Pts10 (254 mm δίσκο έναντι των 250 mm του Dewalt).

Η πιο αντικειμενική σύγκριση είναι του Dewalt DW745 με το Bosch GTS10.

Ποια αμστελ ????
Αν κάποιος το θέλει να το πάρει καθώς είναι εξαιρετική τιμή για ένα εξαιρετικό μηχάνημα.
Ένα άσχημο σχόλιο από τους χρήστες του στο φόρουμ δεν έχω ακούσει.
Εν αντιθεση με τους κατόχους του PTS

Ίσως γιατί το pts10 το έχουν 5-6 άτομα ενώ το dw745 2 το πολύ, λέω εγώ τώρα...

Επίσης όταν δίνεις 350-400 ευρώ δεν περιμένεις να πάρεις γωνιάστρα, γιατί πολλοί αυτό περιμένανε.
Σε αυτήν την κατηγορία τιμής αλλά ακόμα και στου 1000άκου κοντά όλα τα μηχανήματα έχουν τα κουσούρια τους.
Απλά τα συνηθίζεις και πας μπροστά.

Το bosch έχει τα θεματάκια του, το Dewalt έχει τις ελλείψεις του (για μένα σημαντικές για άλλους ασήμαντες) κ.ο.κ.
Έτσι πάει...

Αν δεν είχα το bosch ΙΣΩΣ να έπαιρνα το dewalt αλλά για μένα οι ελλείψεις του με αποτρέπουν από την αγορά του.

Ποιοι έχουν άσχημα σχόλια για το pts? Στο νήμα ηαι τι συγκεκριμένο εργαλείο πάντως, δεν αναφέρονται αυτοί οι δυσαρεστημένοι. Το dw είναι άλλης κατηγορίας μηχάνημα. Είναι κινητό, και προσφέρει πολύ περισσότερα από το Πράσινο σε θέματα μετακίνησης. Το pts 10 είναι καθαρά σταθερό.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ακριβώς, του λείπουν αρκετά πράγματα.

Για να δουλέψεις άνετα χρειάζεσαι τις προεκτάσεις του pts10. Τα φορητά παγκοπρίονα πιο πολύ για δοκάρια και για κανένα laminate - παρκέ είναι. Δεν κάνουν για σχηματισμό ενώσεων, τεμαχισμό φύλλων και λοιπές δουλείες των all around χρηστών. Τουλάχιστον χωρίς την ύπαρξη πάγκου.

Last edited by a moderator:
Ίσως γιατί το pts10 το έχουν 5-6 άτομα ενώ το dw745 2 το πολύ, λέω εγώ τώρα...

Απο τα 5 ατομα που το εχουν εδω μεσα μονο οι 3 δεν θελουν να το βλεπουν.

Το Dw745 το εχουν αρκετα παιδια αντιθετα απο οτι νομιζεις Νικο .

Νίκο έγραψες : Επιπλέον με την σχετική ρύθμιση μπορείς να κάνεις τον φράχτη του pts10 πραγματικά ακλόνητο και κάθετο.

μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός σε αυτό εδώ?
πράγματι όταν κλειδώνει ο φράχτης είναι ακλόνητος....αλλά...πόσο εύκολο συγκριτικά με το 745 είναι να το φέρεις κάθετο?
υπάρχει κάποια ρύθμιση που όταν μετακινείς τον φράχτη τα δύο του άκρα μένουν ακριβώς στο ίδιο σημείο? ή θέλει 2-3 μετρήσεις μέχρι να το φέρεις εντελώς κάθετο...

επίσης η δεξιά προέκταση, που ανασηκώνεται και παίζει τον ρόλο του φράχτη εκτός τραπεζιού, έχει και αυτή δυσκολία (θέλει αρκετές μετρήσεις ) να έρθει σωστά μπρος-πίσω

επίσης το συρόμενο εξάρτημα με το μοιρογνωμόνιο, έχει μπόσικο κατά την κίνηση μέσα στην Τ ράγα, και ναι μεν στο μικρά κομμάτια δεν επηρεάζει την κοπή....αλλά στα μεγάλα κομμάτια και πιο βαριά, είναι πολύ εύκολο να χάσει 1χλσ κατά την κίνηση.

το αριστερό συρόμενο κομμάτι του τραπεζιού πολύ εξυπηρετικό και δουλεύει σωστά...αλλά είναι σχεδόν αδύνατο ή πάρα πολύ δύσκολο να φτιάξεις συρόμενο τραπέζι που να πιάνει και στις 2 Τ-ράγες, πράγμα που όπως γνωρίζεις είναι απίστευτα εξυπηρετικό.

τέλος το pts10 ήταν η σωστότερη και η καλύτερη επιλογή στα 360 όταν το επόμενο καλύτερο, το 745, έκανε πολλά περισσότερα....αλλά τώρα με την νέα τιμή στα 444 ....η επιλογή είναι μονόδρομος...

αυτή είναι η δικιά μου άποψη.

Απο τα 5 ατομα που το εχουν εδω μεσα μονο οι 3 δεν θελουν να το βλεπουν.

Το Dw745 το εχουν αρκετα παιδια αντιθετα απο οτι νομιζεις Νικο .

Νομίζω ότι απλά αναφέρουν τα κουσούρια που έχει, δεν λένε ότι δεν θέλουν να το βλέπουν. Τα παραλές λίγο...

Re: Απάντηση: Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Νίκο έγραψες : Επιπλέον με την σχετική ρύθμιση μπορείς να κάνεις τον φράχτη του pts10 πραγματικά ακλόνητο και κάθετο.

μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός σε αυτό εδώ?
πράγματι όταν κλειδώνει ο φράχτης είναι ακλόνητος....αλλά...πόσο εύκολο συγκριτικά με το 745 είναι να το φέρεις κάθετο?
υπάρχει κάποια ρύθμιση που όταν μετακινείς τον φράχτη τα δύο του άκρα μένουν ακριβώς στο ίδιο σημείο? ή θέλει 2-3 μετρήσεις μέχρι να το φέρεις εντελώς κάθετο...

επίσης η δεξιά προέκταση, που ανασηκώνεται και παίζει τον ρόλο του φράχτη εκτός τραπεζιού, έχει και αυτή δυσκολία (θέλει αρκετές μετρήσεις ) να έρθει σωστά μπρος-πίσω

επίσης το συρόμενο εξάρτημα με το μοιρογνωμόνιο, έχει μπόσικο κατά την κίνηση μέσα στην Τ ράγα, και ναι μεν στο μικρά κομμάτια δεν επηρεάζει την κοπή....αλλά στα μεγάλα κομμάτια και πιο βαριά, είναι πολύ εύκολο να χάσει 1χλσ κατά την κίνηση.

το αριστερό συρόμενο κομμάτι του τραπεζιού πολύ εξυπηρετικό και δουλεύει σωστά...αλλά είναι σχεδόν αδύνατο ή πάρα πολύ δύσκολο να φτιάξεις συρόμενο τραπέζι που να πιάνει και στις 2 Τ-ράγες, πράγμα που όπως γνωρίζεις είναι απίστευτα εξυπηρετικό.

τέλος το pts10 ήταν η σωστότερη και η καλύτερη επιλογή στα 360 όταν το επόμενο καλύτερο, το 745, έκανε πολλά περισσότερα....αλλά τώρα με την νέα τιμή στα 444 ....η επιλογή είναι μονόδρομος...

αυτή είναι η δικιά μου άποψη.

1) Σφίξε λίγο το παξιμάδι που έχει στην άκρη ο φράχτης και όταν προκαθορίζεις ένα πλάτος κοπής τσέκαρε αν πατάει σωστά στην μπροστινή ράγα με την κλίμακα.
Εγώ έτσι το δουλεύω και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Φυσικά αν δεν πατήσει σωστά δεν θα είναι και ορθό.

2) Γι αυτόν τον λόγο έχει κλίμακες και στις 2 μεριές. Βλέπεις αν τα νούμερα είναι ίδια από την μία και από την άλλη και κάνεις παιχνίδι.

3) Εμένα δεν μου εμφανίζει κάτι τέτοιο. Μήπως δεν έχει σφίξει καλά τις βίδες του? Επίσης το κινούμενο μέρος στο εσωτερικό του αλλά και στην αριστερή πλευρά του πάγκου έχει βίδες. Σφίξτες και θα λυθεί το θέμα σου (όχι πολύ όμως για να μην δυσκολεύεται η κίνηση).

Μην ξεχνάς πάνω απ όλα ότι είναι ένα μηχάνημα των 360 ευρώ όπως λες και εσύ. Για μένα τα αξίζει τα χρήματα του.
Τα κουσούρια του είναι λογικά καθώς μηχανήματα με αυτά τα χαρακτηριστικά που λες θέλουν το λιγότερο τα 3πλά λεφτά.

Πάλι η διαφορά είναι ένα 100άρικο και μην ξεχνάς ότι το pts10 στα 360 ευρώ δεν είναι σε προσφορά.

Το Bosch Pts 10 είναι ένα τίμιο & στοιβαρό δισκοπρίονο.
Με 2 βελτιώσεις, στο κλείδωμα του φράκτη & στην αποκονίωση του (τι Diyer είμαστε άλλωστε), δεν θα σου πει όχι πουθενά & με την επεκτασιμότητα που έχει, εμένα με υπερκαλύπτει για τις δικές μου πολλές ερασιτεχνικές χρήσεις.

Το Dewalt δεν το έχω δουλέψει αλλά & για αυτό μου έχουν πει ότι την βγάζει την (πολύ) σκονίτσα του όταν δουλεύει.

Όντως όμως η προσφορά του e-shop είναι άκρως δελεαστική αυτήν την εβδομάδα.