Scorpions - Sting in the Tail

Αυτό που λέω εγώ είναι ότι ακόμα και 4 πολύ καλοί δίσκοι για ένα γκρουπ δεν είναι καθόλου άσχημο ρεκόρ. 15 χρονια συνεχούς κυκλοφορίας αριστουργημάτων είναι -σχεδον- άπιαστο όνειρο.
Respect για τον Βowie βεβαίως βεβαίως :a0210:

εχουμε μιλησει για scorpions για manowar για rolling stones φυσικα για bowie.

τον τελευταιο album των scorpions δεν το εχω ακουσει και δεν μπορω να κρινω.
ειμαι ομως σχεδον σιγουρος οτι θα ειναι μια απο τα ιδια στο γνωστο στυλ των scorpions.
Αλλα δεν ειναι μονο αυτοι και οι ac/dc ειναι χροοοονια ιδιοι αλλα και συναμα διαφορετικοι. και πιστευω οτι και αυτοι πολυ καλα κανουν και το διαλυουν τουλαχιστον θα φυγουν με αξιοπρεπεια. με μεγαλυτερη αξιοπρεπεια απο scorpions metallica manowar κ.τ.λ τουλαχιστον με την δικη μου σκεψη γιατι νομιζω οτι δεν ακολουθησαν ποτε μουσικα "πρεπει" και μουσικους "εξευτελισμους" στον βωμο του χρηματος της αρπαχτης και της κονομας.
γιατι τωρα μην μου πειτε οτι οι scorpions δεν κανουν "αρπαχτες".

Αυτο ειναι που σεβομαι σε αυτο το συγκροτιμα (ac/dc) αυτο ειναι που σεβομαι στους led zeppelin και στους queen οτι εμειναν αναλοιωτοι.

και πιος μπορει μουσικα να "ξεχασει" τους floyd που ακους κομματια 20 χρονων και ακουστικα ειναι σαν να γραφτικαν χθες αυτο ηταν καινοτομια ναι.
τωρα δυστηχως δεν υπαρχει αυτο
καινοτομια ειναι πως να βαλεις οσο πιο πολλα samples μπορεις σε ενα κομματι εχει χαθει η διημιουργια στεις μερες μας και τα περισσοτερα ειναι κακες κοπιες του παρελθοντως.
γι αυτο θελω να ακουω και ακουω floyd, hendrix, και stevie ray vaughan,
και αλλους τοσους που δεν γινετε να γραψω.

Θα μου πειτε ο hentrix kai stevie ειναι blues ναι φυσικα ειναι blues για την ακριβεια ειναι rythm and blues και εν συντομια R&B.

τωρα λες R&B και σου λενε για την μπιγιονσε αν την λενε και ετσι.
ξεφτιλιστικε η μουσικη πλεων εχουν αλαξει τα παντα τα τοσο ομορφα και ρομαντικα χρονια που ακουγες το so sad και ζωγραφιζες τα ονειρα σου στα αστερια περασανε.

και δεν κατακρινω καμια μουσικη ακουω τα παντα απο μεταλ ροκ και μπλουζ.
δεν μπορω να ακουσω ποπ και νεοσκυλαδικο μα με τιποτα.
Αλλα πλεων δεν ειναι μεταλ ροκ μπλουζ. ειναι "χρημα" "λευτα" και "αρπαχτες"

συγνωμη για την εκταση της διμοσιευσης μου αλλα αν δεν τα λεγα θα εσκαγα
και οπως ελεγε καποτε ο neil young keep on rocking in the free world :)
εγω θα κανω μια αλλαγη και θα πω keep on rocking in the true world
γιατι δεν υπαρχει ελευθερια χωρις αληθεια :)

φιλικα γιωργος :)

συγνωμη και για το off topic

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Scorpions - Sting in the Tail

σιγά τα ωά. Κι ο Bowie σε 15 χρόνια έβγαλε τουλάχιστον 9 αριστουργήματα και 2-3 πολύ καλούς δίσκους -bye-

Άλλοι καιροί, άλλα ήθη, άλλη αντίληψη, Ντοκ. Μην μπαίνουμε στο τριπάκι να "τις μετράμε"...

Κι έπειτα, ο Bowie είναι Bowie...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Scorpions - Sting in the Tail

Άλλοι καιροί, άλλα ήθη, άλλη αντίληψη, Ντοκ. Μην μπαίνουμε στο τριπάκι να "τις μετράμε"...

Μπα ....ταλέντο....που δεν υπάρχει σήμερα....ή είναι κάπου τόσο χωμένο που δεν μπορούμε να το βρούμε

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Scorpions - Sting in the Tail

Μπα ....ταλέντο....που δεν υπάρχει σήμερα....ή είναι κάπου τόσο χωμένο που δεν μπορούμε να το βρούμε
Μπα..σε μια κοινωνια που η καταναλωση ειναι το Α και το Ω ποιος θα δωσει σημασια στο ταλεντο φιλε μου?..ταλεντο υπαρχει αλλα πια δεν εχει σημασια να χεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Scorpions - Sting in the Tail

Μπα..σε μια κοινωνια που η καταναλωση ειναι το Α και το Ω ποιος θα δωσει σημασια στο ταλεντο φιλε μου?..ταλεντο υπαρχει αλλα πια δεν εχει σημασια να χεις...

περιάζει να καταναλώνουμε ταλέντο ; είναι ανάγκη να καταναλώνεις σκουπίδια μόνο ;

Υπάρχει ταλέντο κατά τη γνώμη μου.

Απλώς το σπρώξιμο από τα media είναι τέτοιο σήμερα, που είναι δύσκολο να καταξιωθεί το πραγματικό ταλέντο. Θα κοιτάξουν να βγάλουν τους ομορφούληδες, τρυφερούληδες κλπ.

Κακά τα ψέματα, έχει γίνει πολύ πιο πουριτανός ο κόσμος στις μέρες μας και πολύ πιο αρτηριοσκληρωτικός... υπάρχει μια φοβία να καινοτομήσεις, μην τυχόν και χαρακτηριστείς...

Ενοειται πως δε πρεπει να καταναλωνουμε σκουπιδια, δε το συζηταμε.απλα αναφερω το τι γινεται στο 99% των περιπτωσεων...ολα για το χρημα,την φατσιμαρα,το κορμι, και τους 2-3 παραδοπιστους λαικο-αντιγραφεις συνθετες.. εδω σαμο πιανουμε ραδιοφωνα Τουρκικα καργα..ε ειτε ακουσεις ελληνικα η τουρκικα, ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια ακους σε διαφορετικη γλωσα απλα..

Κακά τα ψέματα, έχει γίνει πολύ πιο πουριτανός ο κόσμος στις μέρες μας και πολύ πιο αρτηριοσκληρωτικός...
Ποιο πολυ χαζος μου φαινεται γινεται ο κοσμος παρα πουριτανος...κατα κει παει...:BXVZCBXZ6:

Απάντηση: Re: Scorpions - Sting in the Tail

Κακά τα ψέματα, έχει γίνει πολύ πιο πουριτανός ο κόσμος στις μέρες μας και πολύ πιο αρτηριοσκληρωτικός... υπάρχει μια φοβία να καινοτομήσεις, μην τυχόν και χαρακτηριστείς...

Σωστότατον !

Ο Bowie πειραματίστηκε με την σεξουαλική του ταυτότητα και ήταν Μέγας.
Σε 'αλλο επίπεδο,οι Village People & Frankie Goes to Hollywood,δηλωμένοι ομοφυλόφιλοι, κάνανε μεγάλη καριέρα.
Για να μη μιλήσω για τον Mercury..

Ας τολμήσει σήμερα να βγεί κάποιος, δηλώνοντας την σεξουαλική διαφοροποίησή του και θα τον φάει η μαρμάγκα.
Με πρώτα τα media και τις δισκογραφικές..

τώρα εγώ, πως το έχασα αυτό; :stupido2:

ίσως γιατί ποτέ δεν με κέρδισαν οι scorpions, πανομοιότυπες, επαναλαμβανόμενες ροκ μπαλάντες, τίποτα να σε ιντριγκάρει να συνεχίσεις..

sorry but ...you had to be there my friend.
1967-1972, με τους μισούς συμμαθητές σου να ακούνε 'βαρύ λαϊκό' και τους άλλους μισούς να κόβουν φλέβες με μελοποιημένους 'εθνικούς' ποιητές. Και στη μέση εσύ, σαν τον ψωριάρη, να παριστάνεις τον κούκο το μονό. Σου ...φτιάχνουν χαρακτήρα κάτι τέτοια ;)

Κούκο μονό, σε δύο ταμπλώ όμως:

Sister Sledge, Pointer Sisters, Abba, Blondie στο πρώτο

thelonious Monk, charles Mingus στο δεύτερο

ΚΑΙ με ξέσκαρτο: Tord Gustavsen

Αν όμως μιλήσουμε για Anouar Brahem, ε, εκεί πάμε σε σταυρό με αγκάθια, για να ακριβο-ποκο-λογούμε....

:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Κούκο μονό, σε δύο ταμπλώ όμως:

Sister Sledge, Pointer Sisters, Abba, Blondie στο πρώτο

thelonious Monk, charles Mingus στο δεύτερο

ΚΑΙ με ξέσκαρτο: Tord Gustavsen

Αν όμως μιλήσουμε για Anouar Brahem, ε, εκεί πάμε σε σταυρό με αγκάθια, για να ακριβο-ποκο-λογούμε....

:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

you're never alone with a schizofrenic :rolleyes:

τι είναι όλοι αυτοί οι όροι καλέ;
εγώ μόνο 'Αγωνία' ξέρω: χρειαζόμουν ένα σημείο επαφής με τους αρκουδιαρέους στο στρατό :icon15:

Είχαν δίκιο τελικά οι φίλοι μου: 'με όλους αυτούς τους δίσκους, χάνεις τη ζωή μέσα απ τα χέρια σου, νούμερο...ε νούμερο!' :aetsch:

Last edited:
Απάντηση: Re: Scorpions - Sting in the Tail

you're never alone with a schizofrenic :rolleyes:

τι είναι όλοι αυτοί οι όροι καλέ;
εγώ μόνο 'Αγωνία' ξέρω: χρειαζόμουν ένα σημείο επαφής με τους αρκουδιαρέους στο στρατό :icon15:

Είχαν δίκιο τελικά οι φίλοι μου: 'με όλους αυτούς τους δίσκους, χάνεις τη ζωή μέσα απ τα χέρια σου, νούμερο...ε νούμερο!' :aetsch:

Μπα ...εγώ με αυτά που ακούω , για "μαμουθάκι" με βλέπω .
Φυσικά λόγω της τρέχουσας ελληνικής επικαιρότητας , δεν θάλεγα όχι και για το "βρακί της Μονρόε" :flipout::flipout: ή για ένα five card stud ;) ή γιά ένα " Dillinger " . Ακόμα κι για ένα "ασανσεράκι".

Lots of schizos in here , ha ?

Ωραίο συγκρότημα οι Scorpions. Πιτσιρικάς τους άκουγα πολύ. Έχω ακόμη σε LP:

LonesomeCrowOriginalFront.jpg
Scorpions-Fly_To_The_Rainbow.jpg
InTrance.jpg
Virgin_Killer_alternate_cover.jpg
BestOfScorpions.jpg
TokyoTapes.jpg
Scorpions-album-lovedrive.jpg
ScorpionsAnimalMagnetism.jpg
Scorpions_Backout.png
The_Scorpions_LatFS.jpg

Εγω δε κατακαβαινω πως συνδιαζεται το να ναι καποιος σεξουαλικα διαφοροποιημενος, και το να γραφει καλη μουσικη!.. Το οτι ηταν gay ο Μερκουρι, αν δε εβκεπες καποια φωτο η βιντεο, που φαινοταν;.. Τωρα οσον αφορα τον bowie, για μενα δε ελεγε κ τιποτα.. Ποσα τραγουδια του εχουν μεινει στην ιστορια συγκρητικα με τραγουδια των scorpions? αλλο το να αρεσει σε καποιον περισσοτερο ο ενας η ο αλλος.. Εδω μιλαμε οι scorps ακομα σταδια γεμιζουν..Κ για μενα η παρακμη τους ηρθε απτο eye to eye κ μετα.. Αγαπημενος δισκος το savage amusement..
Πετυχημενο συγκροτημα για μενα σημαινει να συγκινει και 50αριδες αλλα και 15αριδες...

Last edited:
Τωρα οσον αφορα τον bowie, για μενα δε ελεγε κ τιποτα.. Ποσα τραγουδια του εχουν μεινει στην ιστορια συγκρητικα με τραγουδια των scorpions?

Στο συγκεκριμένο θα διαφωνήσω φίλε Σήφη. Άσχετα από το ποιος αρέσει στον καθένα, που είναι απολύτως σεβαστό, πολλά περισσότερα τραγούδια του Bowie έχουν μείνει στην διεθνή μουσική ιστορία. Μην κοιτάς που στην Ελλάδα ίσως περισσότερο και από τη Γερμανία είναι δημοφιλείς οι Scorpions περισσότερο ίσως και από Beatles ή Stones (καλά για VU δεν το συζητώ) για κάποιον λόγο.
Άπειροι καλλιτέχνες έχουν πολλές φορές αναφέρει ότι επηρεάστηκαν από τον Bowie, από νεορομαντικούς έως τους μπροστάρηδες (εμπορικά μιλώντας) της grunge, τους Nirvana.