στην Ελλάδα ίσως περισσότερο και από τη Γερμανία είναι δημοφιλείς οι Scorpions περισσότερο ίσως και από Beatles ή Stones (καλά για VU δεν το συζητώ)
Όταν μεγάλωνα στα 80's τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα ήταν οι Doors, οι Scorpions και οι Deep Purple. Όταν μεγάλωσα και κατάλαβα κάτι παραπάνω από μουσική δεν βρίσκω κανένα από αυτά τόσο σημαντικό έναντι άλλων.
Το "The Doors" είναι απλά ένα ροκ αριστούργημα , ένα μπλούζ πανκ όργιο , ένα μίγμα φροϋδικής προβληματικής "ανευ διδασκάλου" και αρχαίας ελληνικής τραγωδίας , ένας μπαρόκ μυστικιστικός εφιάλτης και όλα αυτά βαπτισμένα στα βαθιά και επικίνδυνα νερά του ποταμού των απόλυτων και κατακλυσμικών μανιασμένων ριφς .![]()
Tώρα θα σε μαλώσω . Διότι πέφτεις στην ίδια "λούμπα" με τον Sifis πιό πάνω , αφήνοντας τα προσωπικά σου γούστα να εμπλέκονται με την οποιαδήποτε απόπειρα για αντικειμενική κρίση ( δεν λέω ότι τα καταφέρνουμε συχνά ) . Το "The Doors" είναι απλά ένα ροκ αριστούργημα , ένα μπλούζ πανκ όργιο , ένα μίγμα φροϋδικής προβληματικής "ανευ διδασκάλου" και αρχαίας ελληνικής τραγωδίας , ένας μπαρόκ μυστικιστικός εφιάλτης και όλα αυτά βαπτισμένα στα βαθιά και επικίνδυνα νερά του ποταμού των απόλυτων και κατακλυσμικών μανιασμένων ριφς .![]()
Πετυχημενο συγκροτημα για μενα σημαινει να συγκινει και 50αριδες αλλα και 15αριδες...
Tώρα θα σε μαλώσω . Διότι πέφτεις στην ίδια "λούμπα" με τον Sifis πιό πάνω , αφήνοντας τα προσωπικά σου γούστα να εμπλέκονται με την οποιαδήποτε απόπειρα για αντικειμενική κρίση ( δεν λέω ότι τα καταφέρνουμε συχνά ) . Το "The Doors" είναι απλά ένα ροκ αριστούργημα , ένα μπλούζ πανκ όργιο , ένα μίγμα φροϋδικής προβληματικής "ανευ διδασκάλου" και αρχαίας ελληνικής τραγωδίας , ένας μπαρόκ μυστικιστικός εφιάλτης και όλα αυτά βαπτισμένα στα βαθιά και επικίνδυνα νερά του ποταμού των απόλυτων και κατακλυσμικών μανιασμένων ριφς .![]()
Φιλε μου στην Ελλαδα ειμαστε! Μαραθηκα εγω τι λεει ο αμερικανος η ο Σουηδος..τι ειπα τωρα..χα χα..ο καθε λαος χαρακτιριζεται απο κατι φιλε μου..τι να πουνε οι Σουηδοι ας πουμε που απο μουσικο-κουλτουρα εκτος απο Thrash και death..Πετυχημενο συγκροτημα εμπορικα θα ηταν πιο σωστο.
εκεινο που με ιντριγκαρει εμενα ειναι οτι αυτο γινεται μονο στην Ελλαδα...
Τι βρισκουμε στους Scorpions ειδικα εμεις που δεν το βρισκει κανενας αλλος λαος του πλανητη?
Γιατρε μου μηπως πρεπει να το κυτταξουμε σα λαος?
Ωχ ωχ ωχ μαναμ αναλυση..Tώρα θα σε μαλώσω . Διότι πέφτεις στην ίδια "λούμπα" με τον Sifis πιό πάνω , αφήνοντας τα προσωπικά σου γούστα να εμπλέκονται με την οποιαδήποτε απόπειρα για αντικειμενική κρίση ( δεν λέω ότι τα καταφέρνουμε συχνά ) . Το "The Doors" είναι απλά ένα ροκ αριστούργημα , ένα μπλούζ πανκ όργιο , ένα μίγμα φροϋδικής προβληματικής "ανευ διδασκάλου" και αρχαίας ελληνικής τραγωδίας , ένας μπαρόκ μυστικιστικός εφιάλτης και όλα αυτά βαπτισμένα στα βαθιά και επικίνδυνα νερά του ποταμού των απόλυτων και κατακλυσμικών μανιασμένων ριφς .![]()
Εγω δε κατακαβαινω πως συνδιαζεται το να ναι καποιος σεξουαλικα διαφοροποιημενος, και το να γραφει καλη μουσικη!.. Το οτι ηταν gay ο Μερκουρι, αν δε εβκεπες καποια φωτο η βιντεο, που φαινοταν;.. Τωρα οσον αφορα τον bowie, για μενα δε ελεγε κ τιποτα.. Ποσα τραγουδια του εχουν μεινει στην ιστορια συγκρητικα με τραγουδια των scorpions? αλλο το να αρεσει σε καποιον περισσοτερο ο ενας η ο αλλος.. Εδω μιλαμε οι scorps ακομα σταδια γεμιζουν..Κ για μενα η παρακμη τους ηρθε απτο eye to eye κ μετα.. Αγαπημενος δισκος το savage amusement..
Πετυχημενο συγκροτημα για μενα σημαινει να συγκινει και 50αριδες αλλα και 15αριδες...
με καλυψες...δεν εκφερω περαιτερω γνωμη γιατι bowie δε εχω ακουσει σχεδον καθολου στη ζωη μου..perator:
μα φιλε μου δεν υσχηει οτι ο καθενας ελκυεται απο το τι "καλυπτει" την γενια του?..ο ηχος του bowie οπως ο ηχος αλλων συγκροτηματων οπως doors,beatles κτλ δε με ελκυουν καθολου..καθολου ομως ε..ισως γιατι μεγαλωσα με αλλα ακουσματα,ποιο metal..
Εγω δε κατακαβαινω πως συνδιαζεται το να ναι καποιος σεξουαλικα διαφοροποιημενος, και το να γραφει καλη μουσικη!.. Το οτι ηταν gay ο Μερκουρι, αν δε εβκεπες καποια φωτο η βιντεο, που φαινοταν;.. Τωρα οσον αφορα τον bowie, για μενα δε ελεγε κ τιποτα.. Ποσα τραγουδια του εχουν μεινει στην ιστορια συγκρητικα με τραγουδια των scorpions? αλλο το να αρεσει σε καποιον περισσοτερο ο ενας η ο αλλος.. Εδω μιλαμε οι scorps ακομα σταδια γεμιζουν..Κ για μενα η παρακμη τους ηρθε απτο eye to eye κ μετα.. Αγαπημενος δισκος το savage amusement..
Μαλον εισαι λιγαααακι υπερβολικη.Συγνωμη ολη την δεκαετια του 80 και την μιση του 90 δε κανανε τιποτα οι scorpions?δε προσφεραν κατι διαφορετικο συγκριτικα με τα 70ιες τραγουδια τους?..μην τα ισωπεδωνουμε ολα ε..συναυλια με σχεδον 1εκατομυριο ατομα εκαναν στην βραζιλια.δε μαζευτικε ο κοσμος ετσι για πλακα ε.Nαι, δεν διαφωνώ, αλλά να τους συγκινεί ή να τους "προκαλεί" με τη μουσική του, κι όχι γιατί θυμίζει στους 50άρηδες ότι κάποτε ήταν 20άρηδες. Και να εξελίσσεται, να δημιουργεί. Από αυτήν την άποψη οι Scorpions εξελίχθηκαν; έδωσαν κάτι που να μας κάνει να νιώσουμε έστω ένα τσίμπημα; κάτι σαν: "να, πάρτο κι αυτό, κατακέφαλα, εκεί που δεν το περιμένεις..."
Και δεν φαντάζομαι ότι τα τραγούδια του Βowie που έμειναν στην ιστορία είναι λιγότερα από των Scorpions, ή για να είμαι πιό ακριβής, στην ιστορία ΔΕΝ έχουν μείνει οι Scorpions, μην τρελλαθώ κιόλας
μην τα ισωπεδωνουμε ολα ε..συναυλια με σχεδον 1εκατομυριο ατομα εκαναν στην βραζιλια.δε μαζευτικε ο κοσμος ετσι για πλακα ε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.