ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ
Supreme Member
- 17 June 2006
- 3,032
Μανώλη θέλει πολύ ψάξιμο ακόμα... Στα σκοτεινά τα χάνω όλα..![]()
(Η φωτογραφική μηχανή έχει gamma;)![]()
Σοβαρά μιλάω ότι μου αρέσει αυτη η προσπάθειά σου.:drummer:
Μανώλη θέλει πολύ ψάξιμο ακόμα... Στα σκοτεινά τα χάνω όλα..![]()
(Η φωτογραφική μηχανή έχει gamma;)![]()
Μπαμπη, ο προβολεας ειναι οπως τον ειδα την τελευταια φορα απο ρυθμισεις η εχεις κατεβασει αρκετα χρωμα οταν εβγαλες φωτογραφιες ??
Εχει γινει white balance στη μηχανη ?
Με το τιντ με μπερδεψες λιγο. Λες ολες οι φωτο ειναι με τιντ 0 , τον προβολεα τον βλεπω με τιντ 0 , αλλα γραφεις η τιμη ειναι στο -7 . Που ειναι -7 ?
Μπάμπη, εγω στο δικό μου μόνιτορ τις βλέπω όλες υποφωτισμένες.
Αν έχεις φωτογραφίσει καμμιά κλίμακα του γκρί ή τουλάχιστον καμμιά σκακιέρα θα βοηθούσε να δούμε που βρίσκονται τουλάχιστον οι ακραίες τιμές. Μπορεί να χρειάζονται πείραγμα τα Levels (pc--> tv ή ανάποδα)
Το W/B σε ποιά τιμή το έβαλες??. Εφόσον ο προβολέας είναι μετρημένος-καλιμπραρισμένος υποθέτω είναι γνωστό τι βγάζει.
Αν σου είναι εύκολο ανέβασε κάπου (rapidshare ??) τα RAW απο κλιμακα του γκρί ή σκακιέρα και την σκηνή με το πιό έντονο κοντράστ (ή έστω μόνο αυτήν) απο αυτές που τράβηξες. Ακόμα καλύτερα θα ήταν το Raw να συνοδεύεται απο screen capture του συγκεκριμένου καρέ απο το HTPC.
Σήμερα το βράδυ μου θα είναι αφιερωμένο σε raw development και θα ήθελα να παίξω και με αυτά τα σκρηνσοτς.
ΣΣ. Διάβασα οτι το CameraRaw ακόμα και όταν όλες οι ρυθμίσεις είναι στο μηδεν πάλι κάνει ενα ελαφρό(?) DNR (απαλειφή θορύβου)-contrast-sharpen. Τα ίδια κάνει και το FinePix Studio της Fuji μου και μου έχει σπάσει τα νεύρα.
Απο φωτογραφία δεν ξέρω τίποτα, αλλά ξέρω ότι όταν συμπιέζω δικές μου, για να τις ανεβάσω στο φόρουμ, η ευκρίνεια πάει περίπατο. Το ίδιο βλέπω και στου Μπάμπη, θολούρα, που σε καμμια περίπτωση δε νομίζω να συμβαδίζει με αυτό που βλέπει στο πανί. Αντίθετα αυτές από το Avsforum δείχνουν καθαρότατες...
Επίσης έχουν μια ζωντάνια στο χρώμα που νομίζω βγαίνει με μεταγενεστερη επεξεργασία της φωτογραφίας...
Άρα, το μυστικό νομίζω είναι το πρόγραμμα συμπίεσης συν καποια επεξεργασία (άσχετα αν το δηλώνουν ή όχι).
Υ.Γ.2. Μπορείς επίσης να καταγράφεις το καρέ της κάθε φωτογραφίας των ταινιών και την πηγή του, οπότε να τα φωτογραφίζουμε και εμείς να κάνουμε ένα ωραίο θεματάκι με διάφορους προβολείς;;;
Ωραία ιδέα.
Σχετικά με το Υ.Γ. 2 το θεωρώ αδύνατο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν όλοι pause στο ίδιο ακριβώς καρέ. Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο υπάρχουν πολλά καρέ. Ασε που άλλα players κάνουν καλό pause (καθαρό) και άλλα κακό (θολό). εκεί θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος...
Άρα, το μυστικό νομίζω είναι το πρόγραμμα συμπίεσης συν καποια επεξεργασία (άσχετα αν το δηλώνουν ή όχι).
Ηλία, σε σχέση με αυτό που έβλεπα στον προβολέα το φώς μου λείπει κι εμένα. Η φωτογραφία που βάζω πιό κάτω ήταν αρκετά σκοτεινή και στο PS πάτησα το Auto levels. Περιτόν να σου πώ οτι αυτή που προέκυωε και τη βλέπεις πιό κάτω δεν έχει καμία σχέση στη φωτεινότητα με αυτό που τράβηξα.
Με αυτό που έβλεπες στον προβολέα έχει σχεση ??. Εννοώ φυσικά τόσο στα σκοτεινά όσο και στα φωτεινά.
Δεν την ανέβασα γιατί ήταν "πειραγμένη". Σκοπός είναι να μπορούμε να τραβάμε Screen Shot σωστά και να τα ανεβάζουμε χωρίς την παραμικρή επέμβαση. Μπορεί να γίνει αυτό; Γιατί αν αρχίζουμε να την πειράζουμε στο PC δεν έχει νόημα, άλλο βλέπουμε άλλο τραβάμε άλλο ανεβάζουμε.
Σίγουρα αυτός είναι ο σκοπός και αισιοδοξώ ότι θα φθάσουμε εκεί κοντά.
Το "χωρίς την παραμικρή επέμβαση" δεν το βλέπω εφικτό. Σίγουρα θα χρειαστεί καλιμπράρισμα κάποιων παραμέτρων τόσο σε επίπεδο φωτ.μηχανής όσο και σε επίπεδο Raw. Το ζήτημα είναι οτι αυτό το καλιμπράρισμα θα είναι προς την κατεύθυνση της Πιστής Απεικόνισης και όχι προς την κατεύθυνση της Ωραιοποίησης ή του Θαψίματος
Για τα TV/PC Levels δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται να εφαρμοσθούν (όπως το σκέφτομαι μάλλον όχι) ... εκτός αν μου πείς ότι με αυτή τη μαγική κίνηση το σκρηνσοτ γίνεται τέλειο αντίγραφο αυτού που βλέπεις στο πανί. Ε τότε τέρμα το ψάξιμο :award: .
Και δεν νομίζω να υπάρξουν ενστάσεις, καθώς αυτή την εναλλαγή των PC/TV Levels την κάνουμε συνεχώς (χειροκίνητα ή με προρυθμίσεις) όταν εναλλάσσουμε την θέαση κάποιας ταινίας απο Προβολέα/TV σε Monitor PC
Με το W/B δεν ασχολήθηκα γιατί μου είπες οτι σε RAW δεν παίζει ρόλο. Λάθος κατάλαβα;
Ο προβολέας πάντως δεν είναι ούτε ρυθμισμένος ούτε μετρημένος... Όλα στο 0 είναι.
Δυστυχώς κλίμακα του γκρί και σκακιέρα δεν έχω τραβήξει.. Θα το κάνω όμως κάποια στιγμή και θα το ανεβάσω.
Για το W/B εννοούσα ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να το ρυθμίσεις στην μηχανή (αν και αυτό μάλλον είναι καλύτερο). Μπορείς να το ρυθμίσεις εκ των υστέρων στο RAW. Η τιμή που θα πρέπει να πάρει είναι ακριβώς αυτή του Προτύπου και που θεωρητικά θα την είχε αν ήταν τέλεια ρυθμισμένος.
ilias δεν ξέρω τί κάνουν οι Αμερικάνοι. Δεν ξέρω και με τι πρόγραμμα´και αλγόριθμο κάνουν τη συμπίεση. Εγώ όλα τα κάνω από το PS και "save for web" για το resize.
Ή αυτοί έχουν πολύ περισσότερες γνώσεις στη φωτογραφία ή όντως κάτι κάνουν μετά, κάποια επεξεργασία ίσως.
Εγώ πάντως φωτογραφίες σαν τις δικές τους νομίζω οτι δεν θα καταφέρω ποτέ να τραβήξω. Ειδικά αυτή με τον ιθαγενή στην οθόνη Supernova εγώ δεν θα την έβγαζα ακόμα κι αν είχα τον άνθρωπο ζωντανό μπροστά μου.
Τι να πώ; Αν αυτά είναι απείραχτα Screen Shots εγώ θα πρέπει να τη σπάσω τη μηχανή...
Με αυτό που έβλεπες στον προβολέα έχει σχεση ??. Εννοώ φυσικά τόσο στα σκοτεινά όσο και στα φωτεινά.
.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.