Screen Shots - Βάλτε τα δικά σας...

Μανώλη θέλει πολύ ψάξιμο ακόμα... Στα σκοτεινά τα χάνω όλα..
icon9.gif

(Η φωτογραφική μηχανή έχει gamma;
icon10.gif
)

Σοβαρά μιλάω ότι μου αρέσει αυτη η προσπάθειά σου.:drummer:

Μπαμπη, ο προβολεας ειναι οπως τον ειδα την τελευταια φορα απο ρυθμισεις η εχεις κατεβασει αρκετα χρωμα οταν εβγαλες φωτογραφιες ??

Εχει γινει white balance στη μηχανη ?

Μπαμπη, ο προβολεας ειναι οπως τον ειδα την τελευταια φορα απο ρυθμισεις η εχεις κατεβασει αρκετα χρωμα οταν εβγαλες φωτογραφιες ??

Εχει γινει white balance στη μηχανη ?

Χρήστο είναι όπως τον άφησες. Δεν έπαιζα από το PC, από το PS3 έπαιζα και όλα στο default. Δεν ασχολήθηκα με τον προβολέα, ήθελα να δοκιμάσω τη μηχανή και τις διάφορες ρυθμίσεις της.
Ο προβολέας είναι αλλουνού δουλειά...
icon12.gif

1.jpg

W/B δεν πείραξα, τράβηξα σε RAW. Τα προβλήματα που αντιμετώπισα ήταν κυρίως δύο. Τουλάχιστον αυτά που είδα εγώ.
1ον Ενώ στον προβολέα έβλεπα πολύ πεισσότερα πράγματα στα σκοτεινά στη φωτογραφία δεν αποτυπώθηκαν. Όπως βλέπεις είναι πηχτό μαύρο.
Εκεί δεν ξέρω αν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι, μάλλον κάποιος πιό έμπειρος φωτογράφος θα πρέπει να μας δώσει τα φώτα του.

2ον Σε όλες τις φωτογραφίες το tint είχε τιμή -7. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό και τι έκανα λάθος. Όλες οι φωτογραφίες είναι με το tint στο 0.

Καλα, περαν αυτα που δοκιμασαμε, τον αφησα εκει που τον βρηκα οπως μου ειπες !!

Παντως οσον αφορα το χρωμα , δεν νομιζω να εχει σχεση με αυτο που εβλεπα εκει. Κι αν θυμασε σε ρωτησα πολλες φορες γιατι δεν ειναι ενεργοποιημενη η επιλογη του για ρυθμιση του τιντ......

Με το τιντ με μπερδεψες λιγο. Λες ολες οι φωτο ειναι με τιντ 0 , τον προβολεα τον βλεπω με τιντ 0 , αλλα γραφεις η τιμη ειναι στο -7 . Που ειναι -7 ?

Με το τιντ με μπερδεψες λιγο. Λες ολες οι φωτο ειναι με τιντ 0 , τον προβολεα τον βλεπω με τιντ 0 , αλλα γραφεις η τιμη ειναι στο -7 . Που ειναι -7 ?

Όταν ανοίγεις το RAW αρχείο σου βγάζει δίπλα όλες τις παραμέτρους.
Στην επιλογά "as shot" το tint ήταν -7. Όταν επέλεγα "auto" το μόνο που άλλαζε ήταν το tint, από το -7 πήγαινε στο 0.
Στον προβολέα ούτως ή άλλως δεν μπορώ να το πειράξω, όπως είδες κι εσύ είναι απενεργοποιημένο.

Μπάμπη, εγω στο δικό μου μόνιτορ τις βλέπω όλες υποφωτισμένες.

Αν έχεις φωτογραφίσει καμμιά κλίμακα του γκρί ή τουλάχιστον καμμιά σκακιέρα θα βοηθούσε να δούμε που βρίσκονται τουλάχιστον οι ακραίες τιμές. Μπορεί να χρειάζονται πείραγμα τα Levels (pc--> tv ή ανάποδα)

Το W/B σε ποιά τιμή το έβαλες??. Εφόσον ο προβολέας είναι μετρημένος-καλιμπραρισμένος υποθέτω είναι γνωστό τι βγάζει.

Αν σου είναι εύκολο ανέβασε κάπου (rapidshare ??) τα RAW απο κλιμακα του γκρί ή σκακιέρα και την σκηνή με το πιό έντονο κοντράστ (ή έστω μόνο αυτήν) απο αυτές που τράβηξες. Ακόμα καλύτερα θα ήταν το Raw να συνοδεύεται απο screen capture του συγκεκριμένου καρέ απο το HTPC.

Σήμερα το βράδυ μου θα είναι αφιερωμένο σε raw development και θα ήθελα να παίξω και με αυτά τα σκρηνσοτς.

ΣΣ. Διάβασα οτι το CameraRaw ακόμα και όταν όλες οι ρυθμίσεις είναι στο μηδεν πάλι κάνει ενα ελαφρό(?) DNR (απαλειφή θορύβου)-contrast-sharpen. Τα ίδια κάνει και το FinePix Studio της Fuji μου και μου έχει σπάσει τα νεύρα.

Απο φωτογραφία δεν ξέρω τίποτα, αλλά ξέρω ότι όταν συμπιέζω δικές μου, για να τις ανεβάσω στο φόρουμ, η ευκρίνεια πάει περίπατο. Το ίδιο βλέπω και στου Μπάμπη, θολούρα, που σε καμμια περίπτωση δε νομίζω να συμβαδίζει με αυτό που βλέπει στο πανί. Αντίθετα αυτές από το Avsforum δείχνουν καθαρότατες...

Επίσης έχουν μια ζωντάνια στο χρώμα που νομίζω βγαίνει με μεταγενεστερη επεξεργασία της φωτογραφίας...

Άρα, το μυστικό νομίζω είναι το πρόγραμμα συμπίεσης συν καποια επεξεργασία (άσχετα αν το δηλώνουν ή όχι).

μιας και το ανοίξαμε το θέμα, το οποίο μ' αρέσει πάρα πολύ, θα ήθελα να ζητήσω κάτι... Σαφώς αν μπορείς Μπάμπη...
Θα ήταν ωραίο να συγκρίνουμε 2 φώτο... Μία που θα την τραβήξεις εσύ, ένα πρόσωπο, ένα πλάνο στη φύση, κάτι... και μία που θα τραβήξεις όταν θα προβάλεις την ίδια φωτογραφία στον προβολέα. Με τη φωτογραφική στις ίδιες ρυθμίσεις...
Θα ήταν καλό επίσης αυτό να γίνει και με σκοτεινά και με φωτεινά πλάνα...

Υ.Γ. Μετά τη ρύθμιση του περλ θα το κάνω και εγώ. Απλά πετάω την ιδέα πιο νωρίς.
Υ.Γ.2. Μπορείς επίσης να καταγράφεις το καρέ της κάθε φωτογραφίας των ταινιών και την πηγή του, οπότε να τα φωτογραφίζουμε και εμείς να κάνουμε ένα ωραίο θεματάκι με διάφορους προβολείς;;;

Ωραία ιδέα.

Σχετικά με το Υ.Γ. 2 το θεωρώ αδύνατο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν όλοι pause στο ίδιο ακριβώς καρέ. Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο υπάρχουν πολλά καρέ. Ασε που άλλα players κάνουν καλό pause (καθαρό) και άλλα κακό (θολό). εκεί θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος...

Δεκτόν... Μπορούμε όμως να πλησιάσουμε στο καρέ... Θα υπάρχει κάποια σύγκριση... Ούτως ή άλλως για την πλάκα μας το κάνουμε... Εγώ για παράδειγμα δεν είμαι βέβαιος καν ποια είναι η κάθε ταινία... Ακόμα και αν την βρώ θα ψάχνω πίσω μπρος να βρω το σημείο που προβάλλεται το κάθε πλάνο... Όσο για τη θολούρα, μπορεί ο καθένας μας να παλέψει για το καλύτερο... Αν και υποψιάζομαι ότι στα hi-def ο player είναι μονόδρομος...

Απάντηση: Re: Screen Shots - Βάλτε τα δικά σας...

Μπάμπη, εγω στο δικό μου μόνιτορ τις βλέπω όλες υποφωτισμένες.

Ηλία, σε σχέση με αυτό που έβλεπα στον προβολέα το φώς μου λείπει κι εμένα. Η φωτογραφία που βάζω πιό κάτω ήταν αρκετά σκοτεινή και στο PS πάτησα το Auto levels. Περιτόν να σου πώ οτι αυτή που προέκυωε και τη βλέπεις πιό κάτω δεν έχει καμία σχέση στη φωτεινότητα με αυτό που τράβηξα.
Δεν την ανέβασα γιατί ήταν "πειραγμένη". Σκοπός είναι να μπορούμε να τραβάμε Screen Shot σωστά και να τα ανεβάζουμε χωρίς την παραμικρή επέμβαση. Μπορεί να γίνει αυτό; Γιατί αν αρχίζουμε να την πειράζουμε στο PC δεν έχει νόημα, άλλο βλέπουμε άλλο τραβάμε άλλο ανεβάζουμε.

31.jpg

Αν έχεις φωτογραφίσει καμμιά κλίμακα του γκρί ή τουλάχιστον καμμιά σκακιέρα θα βοηθούσε να δούμε που βρίσκονται τουλάχιστον οι ακραίες τιμές. Μπορεί να χρειάζονται πείραγμα τα Levels (pc--> tv ή ανάποδα)

Το W/B σε ποιά τιμή το έβαλες??. Εφόσον ο προβολέας είναι μετρημένος-καλιμπραρισμένος υποθέτω είναι γνωστό τι βγάζει.

Αν σου είναι εύκολο ανέβασε κάπου (rapidshare ??) τα RAW απο κλιμακα του γκρί ή σκακιέρα και την σκηνή με το πιό έντονο κοντράστ (ή έστω μόνο αυτήν) απο αυτές που τράβηξες. Ακόμα καλύτερα θα ήταν το Raw να συνοδεύεται απο screen capture του συγκεκριμένου καρέ απο το HTPC.

Σήμερα το βράδυ μου θα είναι αφιερωμένο σε raw development και θα ήθελα να παίξω και με αυτά τα σκρηνσοτς.

ΣΣ. Διάβασα οτι το CameraRaw ακόμα και όταν όλες οι ρυθμίσεις είναι στο μηδεν πάλι κάνει ενα ελαφρό(?) DNR (απαλειφή θορύβου)-contrast-sharpen. Τα ίδια κάνει και το FinePix Studio της Fuji μου και μου έχει σπάσει τα νεύρα.

Με το W/B δεν ασχολήθηκα γιατί μου είπες οτι σε RAW δεν παίζει ρόλο. Λάθος κατάλαβα;
Ο προβολέας πάντως δεν είναι ούτε ρυθμισμένος ούτε μετρημένος... Όλα στο 0 είναι.
Δυστυχώς κλίμακα του γκρί και σκακιέρα δεν έχω τραβήξει.. Θα το κάνω όμως κάποια στιγμή και θα το ανεβάσω.

Απο φωτογραφία δεν ξέρω τίποτα, αλλά ξέρω ότι όταν συμπιέζω δικές μου, για να τις ανεβάσω στο φόρουμ, η ευκρίνεια πάει περίπατο. Το ίδιο βλέπω και στου Μπάμπη, θολούρα, που σε καμμια περίπτωση δε νομίζω να συμβαδίζει με αυτό που βλέπει στο πανί. Αντίθετα αυτές από το Avsforum δείχνουν καθαρότατες...

Επίσης έχουν μια ζωντάνια στο χρώμα που νομίζω βγαίνει με μεταγενεστερη επεξεργασία της φωτογραφίας...

Άρα, το μυστικό νομίζω είναι το πρόγραμμα συμπίεσης συν καποια επεξεργασία (άσχετα αν το δηλώνουν ή όχι).

ilias δεν ξέρω τί κάνουν οι Αμερικάνοι. Δεν ξέρω και με τι πρόγραμμα´και αλγόριθμο κάνουν τη συμπίεση. Εγώ όλα τα κάνω από το PS και "save for web" για το resize.
Ή αυτοί έχουν πολύ περισσότερες γνώσεις στη φωτογραφία ή όντως κάτι κάνουν μετά, κάποια επεξεργασία ίσως.
Εγώ πάντως φωτογραφίες σαν τις δικές τους νομίζω οτι δεν θα καταφέρω ποτέ να τραβήξω. Ειδικά αυτή με τον ιθαγενή στην οθόνη Supernova εγώ δεν θα την έβγαζα ακόμα κι αν είχα τον άνθρωπο ζωντανό μπροστά μου.
Τι να πώ; Αν αυτά είναι απείραχτα Screen Shots εγώ θα πρέπει να τη σπάσω τη μηχανή...

Υ.Γ.2. Μπορείς επίσης να καταγράφεις το καρέ της κάθε φωτογραφίας των ταινιών και την πηγή του, οπότε να τα φωτογραφίζουμε και εμείς να κάνουμε ένα ωραίο θεματάκι με διάφορους προβολείς;;;

Ωραία ιδέα.

Σχετικά με το Υ.Γ. 2 το θεωρώ αδύνατο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν όλοι pause στο ίδιο ακριβώς καρέ. Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο υπάρχουν πολλά καρέ. Ασε που άλλα players κάνουν καλό pause (καθαρό) και άλλα κακό (θολό). εκεί θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος...

Ωραίες ιδέες πέφτουνε... Έχω την εντύπωση όμως οτι είναι πολύ νωρίς ακόμα για φωτογραφίες από διάφορους προβολείς. Ο σκοπός αυτή τη στιγμή είναι να μάθουμε να φωτογραφίζουμε. Ακόμα είμαστε στο "Α". Όταν συγκεκριμενοποιήσουμε κάποια πράγματα και μπορέσουμε να τραβάμε αξιοπρεπή και κυρίως αντιπροσωπευτικά Screen Shots τότε μπορούμε να το κάνουμε και αυτό.

Απάντηση: Re: Screen Shots - Βάλτε τα δικά σας...

Άμα αρχίσουμε την "επεξεργασία" θα χαθεί η μπάλα...
Δές διαφορές στη μία και στην άλλη με ένα απλό Sharpen από το IrfanView.
Εντάξει, το παράκανα βέβαια για να φανούν έντονα οι διαφορές αλλά άμα θές να κάνεις το μάγκα με τα Screen Shots κι έχεις και λίγες γνώσεις Photoshop όλα γίνονται.

31.jpg

33.jpg

Re: Απάντηση: Re: Screen Shots - Βάλτε τα δικά σας...

Ηλία, σε σχέση με αυτό που έβλεπα στον προβολέα το φώς μου λείπει κι εμένα. Η φωτογραφία που βάζω πιό κάτω ήταν αρκετά σκοτεινή και στο PS πάτησα το Auto levels. Περιτόν να σου πώ οτι αυτή που προέκυωε και τη βλέπεις πιό κάτω δεν έχει καμία σχέση στη φωτεινότητα με αυτό που τράβηξα.

Με αυτό που έβλεπες στον προβολέα έχει σχεση ??. Εννοώ φυσικά τόσο στα σκοτεινά όσο και στα φωτεινά.

Δεν την ανέβασα γιατί ήταν "πειραγμένη". Σκοπός είναι να μπορούμε να τραβάμε Screen Shot σωστά και να τα ανεβάζουμε χωρίς την παραμικρή επέμβαση. Μπορεί να γίνει αυτό; Γιατί αν αρχίζουμε να την πειράζουμε στο PC δεν έχει νόημα, άλλο βλέπουμε άλλο τραβάμε άλλο ανεβάζουμε.

Σίγουρα αυτός είναι ο σκοπός και αισιοδοξώ ότι θα φθάσουμε εκεί κοντά.
Το "χωρίς την παραμικρή επέμβαση" δεν το βλέπω εφικτό. Σίγουρα θα χρειαστεί καλιμπράρισμα κάποιων παραμέτρων τόσο σε επίπεδο φωτ.μηχανής όσο και σε επίπεδο Raw. Το ζήτημα είναι οτι αυτό το καλιμπράρισμα θα είναι προς την κατεύθυνση της Πιστής Απεικόνισης και όχι προς την κατεύθυνση της Ωραιοποίησης ή του Θαψίματος

Για τα TV/PC Levels δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται να εφαρμοσθούν (όπως το σκέφτομαι μάλλον όχι) ... εκτός αν μου πείς ότι με αυτή τη μαγική κίνηση το σκρηνσοτ γίνεται τέλειο αντίγραφο αυτού που βλέπεις στο πανί. Ε τότε τέρμα το ψάξιμο :award: .
Και δεν νομίζω να υπάρξουν ενστάσεις, καθώς αυτή την εναλλαγή των PC/TV Levels την κάνουμε συνεχώς (χειροκίνητα ή με προρυθμίσεις) όταν εναλλάσσουμε την θέαση κάποιας ταινίας απο Προβολέα/TV σε Monitor PC

Με το W/B δεν ασχολήθηκα γιατί μου είπες οτι σε RAW δεν παίζει ρόλο. Λάθος κατάλαβα;
Ο προβολέας πάντως δεν είναι ούτε ρυθμισμένος ούτε μετρημένος... Όλα στο 0 είναι.
Δυστυχώς κλίμακα του γκρί και σκακιέρα δεν έχω τραβήξει.. Θα το κάνω όμως κάποια στιγμή και θα το ανεβάσω.

Για το W/B εννοούσα ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να το ρυθμίσεις στην μηχανή (αν και αυτό μάλλον είναι καλύτερο). Μπορείς να το ρυθμίσεις εκ των υστέρων στο RAW. Η τιμή που θα πρέπει να πάρει είναι ακριβώς αυτή του Προτύπου και που θεωρητικά θα την είχε αν ήταν τέλεια ρυθμισμένος.

ilias δεν ξέρω τί κάνουν οι Αμερικάνοι. Δεν ξέρω και με τι πρόγραμμα´και αλγόριθμο κάνουν τη συμπίεση. Εγώ όλα τα κάνω από το PS και "save for web" για το resize.
Ή αυτοί έχουν πολύ περισσότερες γνώσεις στη φωτογραφία ή όντως κάτι κάνουν μετά, κάποια επεξεργασία ίσως.
Εγώ πάντως φωτογραφίες σαν τις δικές τους νομίζω οτι δεν θα καταφέρω ποτέ να τραβήξω. Ειδικά αυτή με τον ιθαγενή στην οθόνη Supernova εγώ δεν θα την έβγαζα ακόμα κι αν είχα τον άνθρωπο ζωντανό μπροστά μου.
Τι να πώ; Αν αυτά είναι απείραχτα Screen Shots εγώ θα πρέπει να τη σπάσω τη μηχανή...

Βρε απείραχτα δεν είναι αλλά πως να το αποδείξεις ??. Το μόνο τεκμήριο θα μπορούσε να είναι το αντίστοιχο RAW και μαζί με αυτό η αντίστοιχη λίστα των ρυθμίσεων που εφαρμόζονται σε αυτό το RAW και είναι απαραίτητες για να καλιμπραριστεί η απεικόνιση σε μόνιτορ Η/Υ σε σχέση με την εικόνα στο πανί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Screen Shots - Βάλτε τα δικά σας...

Με αυτό που έβλεπες στον προβολέα έχει σχεση ??. Εννοώ φυσικά τόσο στα σκοτεινά όσο και στα φωτεινά.
.

Αυτή η συγκεκριμένη ναί, είναι πολύ φωτεινή όπως και στον προβολέα. Και στο πανί έχω άπλετο φώς.
Στα σκοτεινά όμως, σε οποιαδήποτε φωτογραφία έχει σκοτεινά, βγάζω πολύ διαφορετικά πράγματα.
Ο D-ILA μπορεί να έχει πάρα πολύ καλό μαύρο αλλά σε καμία περίπτωση αυτό το κατράμι που φαίνεται στα Screen Shots. Επίσης χάνονται και οι διαβαθμίσεις από 30 IRE περίπου και κάτω... Δεν υπάρχει η λεπτομέρεια που φαίνεται στο πανί.
Παράδειγμα:
Στη φωτογραφία που σου βάζω τα μαλιά της κοπέλας στο πίσω μέρος του κεφαλιού της είχαν πολύ περισσότερη λεπτομέρεια, διακρινόταν δηλαδη, κι εδώ δεν φαίνεται τίποτε. Αυτό νομίζω είναι και το πιό δύσκολο κομάτι... Τα άλλα παλεύονται.

27.jpg

Έβαλα τη μηχανή στο M.
Πατούσα μισό κλίκ του κουμπί για να φωτομετρήσει
Μου έβγαζε ταχύτητα (συνήθως 0,8") και διάφραγμα (συνήθως 5,8) και το ΑΕΒ.
Ο κέρσορας στο ΑΕΒ συνήθως δεν ήταν στο κέντρο, άλλες φορές πήγαινε πρός το -2 κι άλλες πρός το +2. Εγώ άλλαζα τις παραμέτρους ώστε να "καθήσει" στο 0. Εκεί νόμιζα οτι δεν θα είναι ούτε υπερφωτισμένη η φωτοφραφία ούτε υποφωτισμένη. Λάθος έκανα;

anim_menu1.gif

Μηπως επρεπε και το Color Temperature στη φωτογραφικη να το βαλεις στους 6500?? (Υποθετω οτι ειναι καλιμπραρισμενος ο προβολεας σου, οποτε στην κλιμακα των IRE θα εχεις σχεδον αυτη τη θερμοκρασια)