Σε αναζήτηση ενισχυτή....

Έχω την πεπεοίθηση ότι με τον Yamaha θα είσαι καλυμμένος σε θέμα αξιοπιστίας για πολλά - πολλά χρόνια. Από τη στιγμή που ο 2000 δε διαφέρει μόνο στο balanced κύκλωμα αλλά και στην τροφοδοσία ενδεχομένως να αξίζει την υπερβασούλα.
Καλές αγορές!

Απάντηση: Re: Σε αναζήτηση ενισχυτή....

Κάποια άποψη περί Balanced-Unbalanced ήχου και A-S1000 vs A-S2000 στον RCA ήχο τους;Αξίζει την αρκετή διαφορά τιμής;(στο τέλος θα αναγκαστώ να ξαναπάρω παραμάσχαλα τα S20 για να μου φύγει η ιδέα.)

Η δικη μου, που ακουσα και τους 3: ΗΚ990, 1000,2000, αν και νομιζω οτι ο 1000 δεν εχει Balanced. Μεταξυ των Γιαμαχα ο καλυτερος ειναι ο 2000 με Unbalanced εισοδους, και στον 2000 με Balanced η διαφορα ΕΙΝΑΙ αισθητη εναντι της Unbalanced. Παρομοιως αισθητη ειναι και στον ΗΚ, αλλα εκει τον παιζω με dac οποτε...χαος!
Αφου σου αρεσουν οι φωτο εσωτερικου, ριξε μια ματια και στον ΗΚ: τερατακι! Επαλαμβανω οτι ο 2000, αν και με λιγοτερα βατ (ασχετο!), ειναι πιο γλυκος, απαλος, μουσικοτερος ισως.
Εδω διαβασες; http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_4.htm

Last edited:
καλε μου φιλε, ελα στην εκθεση αν μπορεις το Δεκεμβρη να δεις απο κοντα πως καποια μηχανηματα που φαινονται εντυπωσιακα στις φωτο, στην πραγματικοτητα κινουνται στη μετριοτητα και πως καποια περνουν απαρατηρητικα μεχρι να τα δεις απο κοντα. Η ποιοτητα συναρμογης των Nad θυμιζει στρατιωτικο οχημα, militaire κατασταση βαμμενη παραλαγη περισσοτερο για να μη φαινεται παρα για να την φωτογραφιζεις χαχαχαχαχα. Δεν ειναι να το βλεπεις αλλα αντεχει.
Συναρμογη κ τετοια πραγματα δεν φαινονται στις φωτο. Απλα οσοι θελουν να δειξουν και φωτο του εσωτερικου φροντιζουν να το κανουν εντυπωσιακο με μικρα οπτικα τρικ, περα απο τη χρηση καλων υλικων.

Το CD-s700 ειναι λιγο soft και αδειο χαμηλα σε σχεση με τα Pioneer PD-D6, CD6003, HD-990. Δυστυχως τα review δεν ειναι να τα εμπιστευεσαι γιατι ο καθενας παει εκει που φυσαει ο ανεμος.. Για το ιδιο μηχανακι ο καθενας γραφει αλλα..

O μηχανισμος του Yamaha ειναι μια χαρα, καλυτερος απο του HD990, χειροτερος απο του 6003, αλλα αν δεις το μηχανισμο του Pioneer τα ξεχνας οοολα τα προηγουμενα. Τα player που αναφερω θα λυσουν μεχρι καποιο βαθμο το σωμα που σου ελειψε στο χαμηλο. Η σειρα A-S δεν φημιζεται τοσο για τα cdp της, περισσοτερο για τους ενισχυτες. Ο Νακας εχει κανει τη μαγκια και τους φερνει στην Ελλαδα στην ιδια τιμη που εχουν στο εξωτερικο.

Οπως και να χει καλα κανεις και δεν ρισκαρεις χωρις ακροαση, απλα σε ενημερωνω για τις επιλογες που εχεις για να δεις τι μπορεις να ακουσεις εκει. Για το πως ακουγονται σχετικα μεταξυ τους ο 2000 με τον 1000 δεν μπορεσα να καταλαβω γιατι τους ειχα πετυχει στημενους σε πολυκαταστημα, με διαφορετικα ηχεια και τους 2 οποτε δεν εβγαλα συμπερασμα. Νομιζω Roister τον ενα και JBL τον αλλο.

Last edited:
Δεν επιμένω άλλο στα κατασκευαστικά στο κάτω κάτω της γραφής ούτε ειδικός είμαι ούτε τα έχω δει από κοντά!
Επίσης δεν τα ''παίρνω'' από την Yamaha απλά ήταν τα μόνα που μπόρεσα να ακούσω συγκροτημένα.Πάντως αν δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα δεν υπήρχε περίπτωση να ψωνίσω.
Και ένα σχόλιο για τις υπόλοιπες τις εταιρείες του χώρου, να πω ότι με την πολιτική κοίτα τον κατάλογο ποιο θα σου αρέσει να σου το παραγγείλω δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν.Αν ο αντιπρόσωπος δεν βοηθήσει τον μεταπωλητή να στοκάρει δυο-τρία μηχανήματα να ακούσει ο πελάτης δεν γίνεται τίποτα και για αυτό όλοι ψυχορραγούν.
Ε παιδιά Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα το ξεχάσατε αυτό το σύνθημα;
Ένας λοιπόν λόγος που ο Νάκας μπορεί να κερδίσει τον συγκεκριμένο πελάτη είναι αυτός.
Και μην μου πείτε ότι ο Νάκας είναι κολοσσός διότι και πολλοί άλλοι του χώρου είναι μεγάλοι αντιπρόσωποι και κοιμούνται όρθιοι.(βλέπε τους εισαγωγείς των NAD,Denon,Marantz,HK κλπ κλπ)
Άσε που δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος.
Τι να πω για το παιδί της AUDITORIUM που προσφέρθηκε να στείλει στο σπίτι μου τον Xindak 6200 για να τον ακούσω.ΜΠΡΑΒΟ!!!:SFGSFGSF:

Βρε Peter, δεν ειπε κανεις οτι τα "παιρνεις" :nounder: Τα yamaha ειναι 10 βηματα μπροστα απο τα kenwood και εχεις καθε δικιο να αισθανεσαι ενθουσιασμενος:worshippy:. Μακαρι ολοι να ακολουθουσαν την φιλοσοφια του καταστηματος που πηγες και σε εξυπηρετησαν κ καλως σε κερδισαν σαν αγοραστη. Μακαρι να υπαρχαν αντιστοιχοι μεταπωλητες για ολες τις εταιριες για να εχεις ιδιαν εμπειρια, να βλεπεις τα μηχανηματα που σε ενδιαφερουν απο κοντα, να τα ακους κ αν χρειαστει να τα ξανακους... Ολα αυτα που λες για τους αντιπροσωπους ειναι σωστα και εχεις δικιο, και εδω παντως ειναι δυσκολο να καταφερεις καποιον να κανεις demo στο σπιτι σου, το οποιο μπορει να απεχει και 500 μετρα.. Και μας κανουν να διαβαζουμε review και να κανουμε συζητησεις επι συζητησεων για εντελως υποκειμενικα πραγματα, τη στιγμη που το μονο demo-review που εχει νοημα ειναι αυτο που θα κανουμε εμεις. Ο Νακας καταφερε να εχει αλλη τιμολογιακη πολιτικη και εχει σουπερ τιμες και σε αλλες εταιριες οπως η wharfedale. Παντως ολοι το εχουν παρει το μυνημα ή μαλλον η αγορα το χει παρει το μυνημα.
Kαι βεβαια υπαρχουν ανθρωποι που σεβονται τα χρηματα που διαθετεις και σε βλεπουν κ σαν χομπιστα περα απο εναν ακομα υποψηφιο αγοραστη. Αυτοι σε βαθος χρονου ειναι που σε κερδιζουν.

Βουρ για Yamaha λοιπον!

Γραψε μας νεοτερα

-bye-

Last edited:
Θα σας γράψω και φυσικά δεν θα γλιτώσετε από εμένα έτσι εύκολα
διότι σε λίγο αρχίζει το νέο κεφάλαιο με τον τίτλο ΚΑΛΩΔΙΑ
θέμα στο οποίο έχω μαύρα μεσάνυχτα:sleepey:
(είμαι με τα Hama των 5 ευρώ ότι πάρεις) -bye-

Θα σας γράψω και φυσικά δεν θα γλιτώσετε από εμένα έτσι εύκολα
διότι σε λίγο αρχίζει το νέο κεφάλαιο με τον τίτλο ΚΑΛΩΔΙΑ
θέμα στο οποίο έχω μαύρα μεσάνυχτα:sleepey:
(είμαι με τα Hama των 5 ευρώ ότι πάρεις) -bye-

Εμένα μ' αρέσει όπως γράφεις, θέλεις να πάρεις το καλύτερο για τα χρήματά σου και είναι σεβαστό !
Να ακούς τον Παντελή (Tyler? Durden) έχει φοβερές γνώσεις και με έχει βοηθήσει κι εμένα πάρα πολύ στο στήσιμο του δικάναλου συστήματός μου.
Τώρα για καλώδια θα έλεγα να είσαι συγκρατημένος.Τα IC μου είναι όλα ITEC SILVERLINK 1,5μ που σε κατάστημα σούπερ ντούπερ τα βρήκα 24 ευρώ και σε συνοικιακό ηλεκτρονικάδικο τα πήρα με 4.99...ακριβώς τα ίδια !
Tων ηχείων μου είναι τα ULTRALINK MATRIX 2 δώρο του Tyler? Durden :music-smiley-005: ...

Μιά χαρά παίζει το δικάναλό μου με αυτά τα καλώδια, μιά χαρά έπαιζε και με κάτι παλιά καλώδια που είχα βάλει πριν από αυτά...οπότε μη δώσεις πάνω από 40-50 ευρώ για καλώδια !

Μιά χαρά παίζει το δικάναλό μου με αυτά τα καλώδια, μιά χαρά έπαιζε και με κάτι παλιά καλώδια που είχα βάλει πριν από αυτά...οπότε μη δώσεις πάνω από 40-50 ευρώ για καλώδια !

Ακριβώς φίλε μου το έπιασες το νόημα.Θέλω το πιο φθηνό καλό καλώδιο που μπορείτε να μου προτείνετε!
Την εταιρία του φτωχού μουσικόφιλου!
Απλά με ενδιαφέρει αξιόπιστη μεταφορά σήματος χωρίς καμιά επέμβαση του καλωδίου στον ήχο.
Τον Παντελή αν τον ακούω λέει άσε που τον έχω πρήξει τόσες ημέρες.:ears:

Τα Spectrum εχουν διπλοκαλωδιωση? Αν θες κατι απλο και πολυ αξιοπρεπες πας σε Qed και Chord Carnival Silverscreen που βγαινει και απλο και biwire.

Απο κει και περα υπαρχουν καλωδια με τα οποια μπορεις να διορθωσεις σε καποιο βαθμο καποια σημεια τον ηχο του συστηματος σου. Παραδειγμα αν ενα συστημα ειναι λαμπρο μπορεις να βαλεις ενα καλωδιο που ο χαρακτηρας του να στρογγυλευει υψηλα. 'Η πχ αν εχεις ενα συστημα που εχει πολυ χαμηλο και διεγειρει το χωρο, βαζεις ενα λεπτοηχο χαμηλα καλωδιο.

Δυστυχώς τα παλιά spectrum δεν έχουν διπλοκαλωδίωση.
Η μοναδική επαφή μου με καλό καλώδιο IC ήταν χθες.
Το Α σετ το ακούγαμε με ένα ecosse πιο φθηνό και το Β με το ακριβό δεν ξέρω πιο αλλά είχε αρχική περί τα 250 !
Το Γ σετ το ακούσαμε πρώτα με το φθηνό που ακουγόταν όπως είπα πολύ καλά και μετά βάλαμε το ακριβό.Η διαφορά ήταν ότι ο ήχος απέκτησε γενικότερα όγκο και επιπλέον διαύγεια καθώς και η ένταση κάπως δυνάμωσε για την ίδια θέση του επιλογέα.
Συχνοτικά δεν άκουσα επέμβαση του καλωδίου.
Κάτι τέτοιο (στις φθηνές εταιρίες βέβαια) θα με ενδιέφερε.

Δεν ειναι κακο που δεν εχουν διπλοκαλωδιωση τα ηχεια σου.

Interconnect και καλωδιο ηχειων, ασε κατα τη γνωμη μου τα καλωδια ρευματος...

Last edited by a moderator:
Δουλειά δεν έχει ο διάολος :devil-smiley-029:
Αφού μελέτησα όλες τις προτάσεις σας,έβαλα στο παιχνίδι και τις παρακάτω επιλογές:
1. any player + DAC Magic XLR + A-S2000 XLR
2. HD990 XLR + A-S2000 XLR
Θα έχω ακουστική βελτίωση από τον A-S1000;
Αξίζει τελικά ο ήχος XLR ή τσάμπα σπάω το κεφάλι μου;:smash:

Βρήκα αυτό αλλά δεν μου έλυσε τις απορίες
http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/ContentDetail/WrappedTextDetail.html?CNTID=48542&CTID=227500

Last edited:
καποιος στο διπλα φορουμ ειχε αναφερει θεμα ματσαρισματος του Dacmagic μεσω XLR με τον Yamaha. Εκανε ενα θορυβο που απο οτι καταλαβα ηταν θεμα volt εξοδου του dac με τα εισοδου του ενισχυτη. Αν ειναι να πας σε dac τσεκαρε το Musical Fidelity M1 αν εχει xlr, ή το Arcam, δεν θυμαμαι...

Το HD990 ειναι ενδιαφερουσα περιπτωση, balanced εξοδοι, ψηφιακες εισοδοι για να εκμεταλλευτεις το ενσωματωμενο του dac, και στακατο ηχο.

Τωρα αν αξιζει ο 2000 για το balanced, ας πει καποιος συμφορουμτης που εχει τον ενισχυτη.

Last edited:
Παιδιά μια τελευταία γνώμη.
Αποφάσισα τελικά (και είμαι ένα βήμα πριν την αγορά) τον συνδυασμό
Yamaha A-S1000 & CD-S1000 διότι έχω αρκετά SA-CD και παρά τις κάποιες
μικρο - ενστάσεις που έχω αλλά δεν πειράζει σε αυτή την κατηγορία δεν περιμένω το τέλειο.
Επειδή όμως η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη και λογικά αναμένω νέα μείωση μισθού :behead:
βρήκα μια πιο budget λύση για σύστημα SA-CD που ακούει στο όνομα
Pioneer A-A9MK2 & PD-D6MK2 με περίπου 500 ευρά λιγότερο από την πρώτη επιλογή.
Κατασκευαστικά τα Yamaha δείχνουν πολύ καλύτερα είναι full balanced βαρύτερα και πιο στιβαρά με +20watt ανά κανάλι ενώ o Pioneer έχει dual mono σχεδίαση με δυο τοροειδής και γενικά είναι πιο light άποψη.
Στο θέμα του ήχου μπορεί κάποιος να κάνει κάποιο σχόλιο;
Αξίζει η Yamaha τα +500 να κάνω την υπέρβαση;
Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη

(θα προτιμούσα ομόσταυλο συνδυασμό.)

Last edited:
Παιδιά μια τελευταία γνώμη.
Αποφάσισα τελικά (και είμαι ένα βήμα πριν την αγορά) τον συνδυασμό
Yamaha A-S1000 & CD-S1000 διότι έχω αρκετά SA-CD και παρά τις κάποιες
μικρο - ενστάσεις που έχω αλλά δεν πειράζει σε αυτή την κατηγορία δεν περιμένω το τέλειο.
Επειδή όμως η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη και λογικά αναμένω νέα μείωση μισθού :behead:
βρήκα μια πιο budget λύση για σύστημα SA-CD που ακούει στο όνομα
Pioneer A-A9MK2 & PD-D6MK2
με περίπου 500 ευρά λιγότερο από την πρώτη επιλογή.
Κατασκευαστικά τα Yamaha δείχνουν πολύ καλύτερα είναι full balanced βαρύτερα και πιο στιβαρά με +20watt ανά κανάλι ενώ o Pioneer έχει dual mono σχεδίαση με δυο τοροειδής και γενικά είναι πιο light άποψη.
Στο θέμα του ήχου μπορεί κάποιος να κάνει κάποιο σχόλιο;
Αξίζει η Yamaha τα +500 να κάνω την υπέρβαση;
Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη

(θα προτιμούσα ομόσταυλο συνδυασμό.)

ο ενισχυτης δε λεει, το cdp ναι. Δεν εχει την ισχυ να ανταπεξελθει σε κλασσικη με τα δυσκολα μεταβατικα, σε σχεση με τον AS1000. Αυτο που θα γλιτωνε χρηματα και αξιζει ειναι PD-D6, A-S1000

Last edited: