Θα σου απαντήσω και θα κάνω τελικά την παρουσίαση εδώ για να τελειώσει επιτέλους η ''αναζήτηση ενισχυτή''.
Κατέληξα όπως ήταν αναμενόμενο στο σετ της Yamaha A-S1000 και CD-S1000.
Όσο αφορά τις τελικές ηχητικές εντυπώσεις μου σας παραπέμπω στο πολύ
κατατοπιστικό Review του σετ όπως έγινε από τον Σταματάκο στο AVMENTOR
(
http://www.avmentor.gr/reviews/yamaha_cd_s1000_a_s1000_0.htm) το οποίο καλύπτει πλήρως τις εντυπώσεις μου με μόνη διαφορά ότι στον δικό μου χώρο (περ. 9τ.μ) με τα Audio Spectrum S-20 και άκουσμα στα 2μ. το σύνολο απέδωσε βαθύ και καθαρό μπάσο χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς και χωρίς να το παρακάνει.Για τα δικά μου αυτιά δεν μου φάνηκε υπερ-ελεγχόμενο και για κλασσική μουσική οτιδήποτε παραπάνω θα ''μπούκωνε'' και θα μου χαλούσε την συνολική εικόνα.
(τους λάτρεις των μοντέρνων σούπερ μπασάτων ακουσμάτων ίσως να τους χαλούσε)
Και μερικές τελευταίες εντυπώσεις με βάση συγκριτικά ακούσματα που έκανα τις τελευταίες μέρες πριν καταλήξω στην αγορά και απαντήθηκαν διάφορες ερωτήσεις που είχα θέσει στα μέλη του Forum και στον εαυτό μου.
(μπορεί να βοηθήσει κάποιους που είναι σε παρόμοια αναζήτηση)
1.
SACD(stereo) vs CD.
Για υβριδικά SACD και με το ίδιο master που άκουσα η εντύπωση ήταν συντριπτικά υπέρ του SACD.Πιο καθαρός ήχος , καλύτερη απόδοση όλου του φάσματος και ανώτερη στερεοφωνική εικόνα και βάθος πεδίου.Το αποτέλεσμα πιο μουσικό και ζεστό και λεπτομέρεια που πολλούς μπορεί να ενοχλήσει.(δεν ακούς απλά τους μουσικούς αλλά τους ακούς και όταν ξύνονται!).Αν έχετε στην συλλογή σας δισκάκια SACD και δεν έχετε συμβατό player κάντε οικονομία και αγοράστε ένα θα αλλάξει τον τρόπο που ακούτε!
2.
A-S2000 έξοδος Balanced(XLR) vs Unbalanced.
Για τα αυτιά μου (όπως και του πωλητή που κάναμε συνακρόαση) και με ηχεία
Yamaha Soavo-1 η διαφορά στα CD ήταν σχεδόν μη ακουστή και στα SACD πολύ μικρή μεν ακουστή δε.
Ο ήχος ήταν πιο ενισχυμένος για την ίδια θέση του ποτενσιόμετρου και πιο καθαρός αλλά ενοχλητικά καθαρός θα τον χαρακτήριζα πολύ ψυχρό και ψηφιακό δεν ταίριαζε καθόλου στην κλασσικά και την τζαζ.Θα μπορούσες τέλος να πεις ότι είχε ελάχιστα πιο καθαρές αποσβέσεις στα υψηλά.
Για τα αυτιά μου και το είδος μουσικής που ακούω δεν θα πλήρωνα με τίποτα την διαφορά της τιμής.
3.
A-S1000(set) vs A-S2000(set).
Για μένα ο 1000 εμφανίζεται στο άκουσμα πιο ξεκούραστος και γλυκός , πιο μελωδικός και ζεστός ο ιδανικός ενισχυτής για κλασσική όπως και για τζαζ.Έχει πολύ καλή δυναμική απόκριση και δεν υπερβάλει σε κανένα σημείο του φάσματος χωρίς να υστερεί πουθενά.Ακούς την 8 του Mahler σε όλο της το μεγαλείο χωρίς να ξεφεύγει τίποτα προς το κακόηχο.
Ο 2000 τώρα είναι σούπερ ποιοτικό άκουσμα πιο αναλυτικός από τον 1000 και ίσως ακόμα πιο καθαρός και με ακόμα πιο καλό διαχωρισμό σε όλο το φάσμα.Στοιχεία όμως που τον κάνουν πιο σκληρό πιο μεταλλικό και πολύ ψυχρό για τα γούστα μου.Με την κατάλληλη μουσική βέβαια και με άλλα αυτιά θα έχουμε και άλλο αποτέλεσμα.
Τέλος λοιπόν αυτής της αναζήτησης και να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν με την άποψη τους αλλά να κρατήσω το τελευταίο μεγάλο ευχαριστώ για ποιόν άλλο παρά για τον -Tyler- πού είναι πάντα πρόθυμος υπέρ του δεόντως να προσφέρει βοήθεια σε νέους και παλιούς φίλους στην περιπλάνηση τους στο φανταστικό σύμπαν της Μουσικής.
THE END!