Σε αναζήτηση πικάπ

Οταν στα ελεγα εγω δεν με ακουγες.... Αντιπροσωπος της Sheu Analog
Future Days Audio
Philip Chrysopoulos Dim. Soutsou 30
11521 Athen

To premier νομιζω οτι ειναι στα ορια του budget σου.

νομιζω οτι το premier με βραχιονα τον classic ειναι γυρω στα 2000. Το ακουσα στον αντιπροσωπο περυσι και μου αρεσε πολυ (ασε που ειναι και πανεμορφο). Θεωρειται απο πολλους κορυφαιο value for money.

Το μέγιστο κακό με τα πλατώ είναι ότι κατά κανόνα demo... γιοκ!

Αυτό που μου έκαναν στον Ορφέα εδώ, που πήγα την κεφαλή και τη βάζαμε σε διάφορα πλατώ, τα έπαιρνα και τα δοκίμαζα σπίτι (την επόμενη μέρα φυσικά, αφού κάθονταν και τα ρύθμιζαν), δεν έχει ξαναγίνει.

Να μην είχαν κι αυτό το παθολογικό μίσος προς οποιαδήποτε ανάρτηση...

Just googling…

Εδώ έχει κάποιες (ενδεικτικές) τιμές
http://www.acousticsolid.co.uk/
Πρέπει! να πατήσεις το σχετικό Link

Μόλις έμαθα ότι αντιπροσωπεύονται από την TLA από αυτό το άρθρο http://www.avmentor.gr/acoustic_solid_in_greece.htm (!)

Εδώ review http://www.enjoythemusic.com/Magazine/equipment/0402/acousticsolid.htm του theOne ($4500) και άρα παραπάνω από όσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις.

Εδώ ένα πακετάκι στα 3000 ευρώ http://www.tnt-audio.com/sorgenti/acoustic_solid_machine_e.html . Το λέω πακέτο γιατί σιγά-σιγά θα δεις ότι στην ουσία αγοράζεις το πακέτο που σε ενδιαφέρει πλατό- βάση – βραχίονας - κινητήρας κ.τ.λ.

Εδώ ένα review από 6moons του εισαγωγικού μοντέλου Classic Wood. http://www.6moons.com/audioreviews/acousticsolid/wood.html ($2200 for table, Rega RB250 arm and Ortofon 520mkII; Rega RB300 upgrade adds $170 to cost of package; Solid Weight $175; AS stylus force gauge $275.)
Αντίστοιχα φτηνό είναι και το διαφανές – το οποίο παρεμπίπτοντος δεν βρήκα κατάλληλο μάστορα να το αντιγράψει … Και το έχω ακούσει και αυτό.

Το Classic Wood το είχα ευχαριστηθεί πραγματικά επί ένα χρόνο σπίτι μου με τον rb250 και dl 103 .

Γενικά εάν μιλήσεις με TLA (ή εργοστάσιο), θα σου εξηγήσουν ότι έχεις πολλές επιλογές για το τι θα αγοράσεις σαν σύνολο. Στα υπέρ είναι ότι μπορείς σταδιακά να το αναβαθμίσεις και να το τροποποιήσεις όσο πάει. Αντίστοιχη φάση με τα clear audio ;-) Αλλά πιο οικονομικά upgrades σε γενικές γραμμές.

Λ.χ. Παίρνεις τη βάση που σου αρέσει οπτικά ;-) waf etc.
Προσθέτεις ένα αρκετά βαρύ πλατό (το πόσο βαρύ είναι δικό σου θέμα), διαλέγεις κινητήρα (ο εισαγωγικός είναι ότι πρέπει και παίρνει και mods).
Μήπως θές και δεύτερο πλατό από Plexy από πάνω? Σε τι διάσταση?
Διαλέγεις εάν θα κρατήσεις τον υπάρχον rb300 ή θές να δοκιμάσεις άλλο?

Και πάντα έχεις το νου σου στο budget σου !

Ωραίο και το Mitchel συνονόματε...
Γμτ... Τελικά μου αρέσουν πολλά πικάπ...
Να ανοίξω μαγαζί να πουλάω πικάπ στα 2 χιλιάρικα να τα έχω όλα; :flipout:

Ο μοντεράτορας μου έδειξε και αυτό πριν από κάτι ώρες και ακόμη γλύφομαι...

orderarm.jpg

Ναι... Ο RB250 είναι, αλλά τελείως μοντιφαρισμένος!

Υπάρχει αλήθεια στην Ελλάδα κάποιος που να κάνει modification σε αυτό το επίπεδο;

Ο μοντεράτορας μου έδειξε και αυτό πριν από κάτι ώρες και ακόμη γλύφομαι...

orderarm.jpg

Ναι... Ο RB250 είναι, αλλά τελείως μοντιφαρισμένος!

Υπάρχει αλήθεια στην Ελλάδα κάποιος που να κάνει modification σε αυτό το επίπεδο;

Κάποτε έκανε κάτι τέτοια ο Βαγγέλης Λαζάρου.
Βασικά, αν εξαιρέσεις το VTA, όλα τ' άλλα ίδια είναι...

αμ (παλι) οταν σου ελεγα για τον 250 κατι τετοιο ειχα στο μυαλο μου. Ειχα χαζεψει με το σαιτ του τυπου οταν εκανα ανακαλωδιωση του δικου μου. Αν και η φωτο (αν θυμαμαι καλα μπορει να κανω λαθος) ειναι το πρωτοτυπο και οχι το τελικο προιον. Αυτος και ο audio origami κανουν παπαδες με το ρεγκακι. Αλλα αφου του αλλαξε που του αλλαξε τα φωτα, ενα κλιπσακι μεταλλικο δεν μπορουσε να βαλει?

Έχεις καταλήξει κάπου τελικά ή θα με κάνεις να γίνω ''εμπρηστής'' γιά άλλη
μιά φορά?

Άντε ντε! Κάνε τίποτα! :flipout:

αμ (παλι) οταν σου ελεγα για τον 250 κατι τετοιο ειχα στο μυαλο μου.

Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Αυτό δεν είναι RB250 μάνα μου! :ADFADF1:

Τούτο μάναμ είναι σαν διαφανές Rega P2 με ακρυλικό πλατό και τα πόδια του Φρανκενστάιν... :p

Να φύγω από τον RB300 και να πάω στον 250; Μπα...

μην υποτιμας τα scheu, είναι πολύ ψαγμένα και στα λεφτά τους αξίζουν, νομίζω.

http://www.scheu-analogue.com/en/lwneu.htm

http://www.scheu-analogue.com/en/premier.htm

Notigham και dps;;

Kατα την γνώμη μου καμία σύγκριση με το RPM 10 (το οποίο και έχω ακούσει αρκετά).Το champion σου δίνει και το περιθώριο μίας μελοντικής αναβάθμισης αλλα θα σου κοστίσει καμια τρακοσάρα παραπάνω με το μανητικό πηγάδι.
Εάν σε ενδιαφέρει η προοπτική μίας μελλοντικής ανα βάθμισης (και την αντέχει η τσέπη σου) προτίμησε το CHAMPION ο οποίο λένε πως είναι και λίγο καλύτερο στην βασική του έκδοση.
Εάν όπως κι εγώ θέλεις ένα βαρβάτο πικάπ και να ξεμπερδέυεις το Performance πιστέυω στα λεφτά του αποτελεί κατηγορία απο μόνο του.Δέν είναι τυχαίο που απέσπασε το χρυσό βραβέιο στο ΗI FI CHOICE αφηνοντας μάλιστα δέυτερο το
REGA P9 και τρίτο το AVID WOLVERE δύο πλατώ αξιώσεων διπλάσιου τουλάχιστον κόστους!
Φυσικά τα παραπάνω είναι μπούρδες αν δεν τα επιβεβαιώσεις και ο ίδιος με τα αυτιά σου,πάντως είμαι σίγουρος οτι τουλάχιστον θα εκπλαγείς ευχάριστα όταν θα το ακούσεις.

Last edited:
μην υποτιμας τα scheu, είναι πολύ ψαγμένα και στα λεφτά τους αξίζουν, νομίζω.

Notigham και dps;;

Σήμερα μου μιλούσε κάποιος στο τηλέφωνο για αυτά τα scheu...
Χμμμ...
Θα τους ρίξω μία ματιά παραπάνω μου φαίνεται.
Πάντως ο μοντιφαρισμένος 250 με έχει ιντριγκάρει...

Εάν σε ενδιαφέρει η προοπτική μίας μελλοντικής ανα βάθμισης (και την αντέχει η τσέπη σου) προτίμησε το CHAMPION ο οποίο λένε πως είναι και λίγο καλύτερο στην βασική του έκδοση.
Εάν όπως κι εγώ θέλεις ένα βαρβάτο πικάπ και να ξεμπερδέυεις το Performance πιστέυω στα λεφτά του αποτελεί κατηγορία απο μόνο του.

Δεν ξέρω κατά πόσο θέλω να μπλεχτώ με αναβαθμίσεις...
Μετά μπαίνεις στο τρυπάκι και χώνεις τρελά λεφτά! :(

Kιεγώ γιαυτό επέλεξα το performance.
Η δε επιλογή έγινε μετά απο ακρόαση η οποία έγινε "κατα τύχη" στον Ορφέα μία μέρα πού ήμουν περαστικός ψάχνοντας για cd player σε αυτά τα λευτά ώ ματαιότης..
Τελικά τά χωσα όλα στο πλατώ και υσήχασα...
Όσο για τις αναβαθμίσεις του Champion πάς τουλάχιστον σε άλλα τόσα χώρια που μετά θα σου μπέι η ιδέα και θα ψάχνεις και για ενισχτή και ηχεία...

Last edited:
Έχεις ένα θέμα με τις υψηλές... :flipout:

Μόλις τώρα παρήγγειλα έναν RB250 πλήρως μοντιφιασμένο από τον Jeff!
Το Full set, με VTA adjuster, και Audionote καλωδίωση + έναν RB250 που έχει εκεί στις 493 λίρες...
Άρα το μόνο που μένει είναι να βρω πλατό!

Οι Rega τελικά είναι σαν τα φουντούνια... Και τώρα που τον άλλαξα πάλι Rega πήρα! Όχι τίποτα άλλο, αλλά πρακτικά πάω από τον 300 στον 250!

Στέργιο σε βλέπω να κατεβαίνεις προς τα κάτω για να τον δεις! :flipout:

Μόλις τώρα παρήγγειλα έναν RB250 πλήρως μοντιφιασμένο από τον Jeff!
Το Full set, με VTA adjuster, και Audionote καλωδίωση + έναν RB250 που έχει εκεί στις 493 λίρες...
Άρα το μόνο που μένει είναι να βρω πλατό!

Οι Rega τελικά είναι σαν τα φουντούνια... Και τώρα που τον άλλαξα πάλι Rega πήρα! Όχι τίποτα άλλο, αλλά πρακτικά πάω από τον 300 στον 250!

Ο 250 είναι πολύ πιό επιδεκτικός σε μετατροπές απο τον 300 οπότε πολύ καλά έκανες.

Με τον βραχίονα αυτό εγώ θα σου πρότεινα Acoustic Solid ή Transrotor ZET.