Σε αναζήτηση πικάπ

θεος, μπραβο σου...στο μερακι ποτε δεν λεω οχι....καλοακουστος να ειναι και με το καλο να μας καλεσεις...

Υποψιν οτι η DENON εχει 0.18mV για μρνα προτιμησε την DL-110 που βγαζει 1,6mV

τωρα τι σχεση εχει η ντενον το ακρον αωτον της μουσικοτητας με την καρατ το ακρον αωτον της ουδετεροτητας ... μυστηριο. Παντως η μπενζ ειναι στη μεση.

Re: Απάντηση: Σε αναζήτηση πικάπ

3 μερες ελεiψα αχ.

τα κλιαραουντιο δουλευουν πολυ καλυτερα με τους δικους τους βραχιονες και με διαφορα. Θες αλλη βαση που δινει η κλιαρωντιο που βγαζει και ρεγκα βραχιονες βελτιωμενους με το δικο της σημα, αλλα οπως σου ειπα δεν...

ερ μπι βραχιονα τον καλυτερο που εχω ακουσει ειναι με καλωδιωση οριτζιν λαιβ και αντιβαρο παμφθηνο απο μισελ - το πουλαει σαν εξτρα για βραχιονες ρεγγα.

τωρα κυττα τπ σπεισντεκ και το αβιντ το ντιβα- το καινουργιο που μοιαζει με το βολβερε, αν και εχει μαλλον τσιμπημενη τιμη στην Ελλαδα.

καρατ ερ μπι και γκυροντεκ εμενα μου ταιριαζουν πολυ, τωρα γιατι ο μαστορης λεει να το αποφυγεις το συσπασιον κατι παραπανω ξερει για να κανει αυτην την δουλεια.

τα γερμανικα πλατω ειναι λιγο χειρουργοι για αυτο θελουν λιγο παραπανω σιροπι - που καλυπτει και λιγο γρατσουνιες - βλεπε γκλιντερ η αν εχεις λαμπα που εχεις ακομα καλυτερα την εις που ειναι και φτηνοτερη παντα τις χαμηλοεξοδες στα 0,4 - τωρα καρατ και ντενον παραειναι χαμηλοεξοδες - σιγουρα το φονο σου τις οδηγει;

Γεια σου Θαναση!

ξερετε το pre-pre της ortofon? (ενισχυει την εξοδο πολυ χαμηλοεξοδων κεφαλων για να οδηγησει σωστα τον προενισχυτη φωνογραφικης κεφαλης μας.)

μανη με vagnik ..........!

:ernaehrung004:

νομιζω Ηλια οτι εχει σταματησει η παραγωγη του ρδω και αρκετα χρονια, η Ορτοφον τα εβγαζε την 10ετισα του 70 και του 80, αλλα δεν ξερω μεχρι ποτε συνεχιστηκε η παραγωγη τους.

απλως οσο πιο χαμηλοεξοδη κεφαλη παιρνεις τοσο περισσοτερη ειναι και η συμμετοχη του φονο στο τελικο ακουσμα, και τοσο πιο καλο φονο θελεις, μια και πολλαπλασιαζεται η ενισχυση του σηματος απο αυτο.

Δεν είναι τυχαίο που η AS και πολλοί άλλοι δίνουν τον rb250 με τα πλατό μάζας τους, το είπα και παραπάνω.
Τον 300 τον είχες φτάσει κάπου με τις αναβαθμίσεις. Ο συγκεκριμένος 250 πιθανά να τον ξεπερνάει σύμφωνα με αναφορές στο net…
Αλλά και τον 300αρι μπορείς να τον μετατρέψεις αφαιρώντας το χεράκι – όπως σου είπα είναι κάτι που το έχουν κάνει και στην Ελλάδα,- αλλά και με τρύπες.
Καθώς οι απόσταση/διάμετρος στήριξης είναι ίδιες (222 / 22 αν θυμάμαι καλά) αξίζει να τους δοκιμάσεις και συγκριτικά.
Αλήθεια τι καλώδια θα έχει ο 250 ?
Προσωπικά θα απέφευγα τα rca boxes…
Τέλος σου προτείνω εάν τελικά αποφασίσεις πλατό … μη το στήσεις μόνος σου. Ενταξ αρχικά κάνε τα πειράματα σου, αλλά όταν καταλήξεις και παίξεις αρκετά…
Πήγαινε το μια βόλτα για στήσιμο με παλμογράφο…

Έστειλα mail στην Acoustic Solid για να δω τι παίζει σε τιμές...
Έτσι για να έχουμε τα πλατώ των 1300 - 1500 ευρώ σε μία λίστα για έναν μπούσουλα!

Ακόμη περιμένω τον Macmod όμως να μιλήσει! :flipout:

Το παράκανα πάλι! :flipout:
Σε λίγο δεν θα με παίρνετε και στα σοβαρά δηλαδής!
Φιστίκια θα ζητάω χαβιάρι θα μου λέτε να αγοράσω!
Το πλατό τελικά είναι το...
Clearaudio Champion Level II + το μαγνητικό πηγάδι! :ADFAD2:

Ξέρω... Δεν κάνει 1300 ευρώ... Μάλλον προς το x3 πηγαίνει. Αλλά εντάξει...

Αυτό που μένει τώρα είναι να βρω με τι κεφαλή θα παίξω σε αυτό το πλατό!
Ιδέες;

(Ε, εδώ σίγουρα ΔΕΝ θα το παρακάνω! )

Καλες ακροασεις Μιχαλη!
Το stereophile το εκανε review με την Benz Micro L2 και λεει παρα πολυ καλα λογια(βεβαια οχι με βραχιονα σαν ελβετικο τυρι).
http://www.stereophile.com/turntables/888/

Επισης πολυ καλα λογια για την Benz Micro L2 λεει και εδω:
http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/0901/benzmicrol2.htm

Οπωσδηποτε ομως πρεπει να βαλεις μια κεφαλη ανταξια του συστηματος σου.

Καλες ακροασεις Μιχαλη!
Το stereophile το εκανε review με την Benz Micro L2 και λεει παρα πολυ καλα λογια(βεβαια οχι με βραχιονα σαν ελβετικο τυρι).

Ε, όχι και ελβετικό τυρί η γραβιέρα μου! :flipout:

Έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την περίπτωση της Benz Micro H ή της Glider (ανάλογα με την τιμή) ή ακόμη και της Clearaudio Maestro...

Σίγουρα όμως μίας υψηλοέξοδης ώστε να γλυτώσω λεφτά από το stepup και τα καλώδια σύνδεσης τουλάχιστον...

Το παράκανα πάλι! :flipout:
Σε λίγο δεν θα με παίρνετε και στα σοβαρά δηλαδής!
Φιστίκια θα ζητάω χαβιάρι θα μου λέτε να αγοράσω!
Το πλατό τελικά είναι το...
Clearaudio Champion Level II + το μαγνητικό πηγάδι! :ADFAD2:

Ξέρω... Δεν κάνει 1300 ευρώ... Μάλλον προς το x3 πηγαίνει. Αλλά εντάξει...

Αυτό που μένει τώρα είναι να βρω με τι κεφαλή θα παίξω σε αυτό το πλατό!
Ιδέες;

(Ε, εδώ σίγουρα ΔΕΝ θα το παρακάνω! )

Θα ελεγα οτι μαλλον προς το Χ4 βγαινει το ποσο με την κεφαλη. Για ξανακανε λογαριασμο. Μου φαινεται οτι εισουνα σκραπας στα μαθηματικα:smash:
4600 is the bill!!! Ενταξει κοντα επεσες στα 1300:worshippy:
ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΝΑ...

Τα νέα έχουν ως εξής και έχω αρχίσει να ιδρώνω...

Hi Michael,
It's taken me rather a long time to get the latest batch of parts done especially as I've been having to set up the new digital lathe at the same time. Good news is that I've now completed all the main components including the all-important arm yoke and bearing carriers and I'm very pleased with the improved finish of all the parts.

I should be able to have your arm completed by the weekend - I'll try to send you a couple of pictures before that.

I've just had an email in from the owner of the last arm I shipped about three weeks ago.

Here's his first impression:

" But what happened next was truly amazing. I started playing familiar vinyl
- Weather Report, Steely Dan, The Who, Duke Ellington - all higher quality half-speed mastered pressings - and I couldn't believe how fantastic things sounded! All the things people look for - PRAT, cohesiveness, soundstage, tonal accuracy, spatial clues, unearthed previously unheard details - were greatly improved. To say I'm pleased is a vast understatement."

Yours will be the first of the new batch with a few minor tweaks to the build like different lubricants for horizontal/vertical bearings and a slightly different bearing shaft so it should be worth the wait!

Regards, Jeff

ο τυπος πρεπει να ειναι λαχειο, μερακλης...και παλι μπραβο που το τολμησες

Ευχαριστώ... Και εγώ αυτή την ιδέα έχω για αυτόν. :)
Ελπίζω μόνο να μη μου έρθει κανένα έκτρωμα! :flipout:

Ευχαριστώ... Και εγώ αυτή την ιδέα έχω για αυτόν. :)
Ελπίζω μόνο να μη μου έρθει κανένα έκτρωμα!

ε τοτε θα τον σφαξεις με το μαχαιρι:idea:

Το πικάπ ήρθε σπίτι εχθές.
Σε δύο κούτες για ευκολότερη μεταφορά και με μία έκπληξη!
Ενώ πρακτικά πλήρωσα για το Level I που είχαν στη βιτρίνα από έκθεση σε πολύ χαμηλή τιμή + την αναβάθμιση του σε Level II + το μαγνητικό πηγάδι (πολύ καλή τιμή για μηχάνημα εκθέσεως) μου ήρθε ένα πλατό Level II με μαγνητικό πηγάδι σφραγισμένο, του κουτιού!
Η "δικαιολογία" (μου αρέσουν αυτές οι δικαιολογίες) ήταν ότι θέλουν να το δώσουν σαν level I... Νταξ... Να πω ότι με χάλασε; Ψέματα θα πω! :flipout:

Οι πρώτες εντυπώσεις;
Αν δεν έχει κάτι να το φρενάρει, το πλατό ξεχνάει να σταματήσει έτσι και το γυρίσεις!

Ο βραχίονας ταξιδεύει από εχθές... Λογικά θα τον έχω την Δευτέρα!