Σε αναζήτηση πικάπ

Δε φταίω εγώ μάναμ...
Ένας σιχαμένος παλιοχαρακτήρας με παραπλάνησε και μου το πούλησε!

Άρπα την! :flipout:

καλες ακροασεις, μπραβο. Ο βραχίονας ερχετε με din ή με ενιαιο καλωδιο μεχρι το phono?

Και αυτοί! Και αυτοί που με έκαναν να τους πουλήσω τους δίσκους μου για να μαζέψω λεφτά για το πικάπ! Τσκ τσκ τσκ... -bye-

καλες ακροασεις, μπραβο. Ο βραχίονας ερχετε με din ή με ενιαιο καλωδιο μεχρι το phono?

Ο βραχίονας από ότι κατάλαβα έρχεται με RCA. Ελπίζω δηλαδή γιατί έχω πάρει ήδη τα interconnect! :)

Το παράκανα πάλι! :flipout:
Σε λίγο δεν θα με παίρνετε και στα σοβαρά δηλαδής!
Φιστίκια θα ζητάω χαβιάρι θα μου λέτε να αγοράσω!
Το πλατό τελικά είναι το...
Clearaudio Champion Level II + το μαγνητικό πηγάδι! :ADFAD2:

Ξέρω... Δεν κάνει 1300 ευρώ... Μάλλον προς το x3 πηγαίνει. Αλλά εντάξει...

Αυτό που μένει τώρα είναι να βρω με τι κεφαλή θα παίξω σε αυτό το πλατό!
Ιδέες;

(Ε, εδώ σίγουρα ΔΕΝ θα το παρακάνω! )

Δοκίμασε την Clearaudio Talismann, την έχω στο Performance μου και ο ήχος της είναι απλά άπαιχτος!!! Μοναδική value for money επιλογή αφού κοστίζει 700 Ευρώ κόστος που χαλαρά θα μπορούσε να είναι το διπλάσιο για αυτό που παίζει.
Μόνο μειονέκτημα οτι θέλει αρκετές ώρες για να στρώσει, να γλυκάνει δηλαδή αφού όλα τα οιπόλοιπα είναι εκεί απο το πρώτο δευτερόλεπτο.

Δές και εδώ:
http://www.audioasylum.com/audio/vinyl/messages/71/712857.html

Last edited:
Δοκίμασε την Clearaudio Talismann, την έχω στο Performance μου και ο ήχος της είναι απλά άπαιχτος!!!

Thanks αλλά το κατέβασα... Αν δεις σε thread στην High End πήγα σε χαμηλοέξοδη γενικά (και χαμηλό έξοδο στο πορτοφόλι και χαμηλή έξοδος από τα πηνία της)... :-)
Η επένδυση για κεφαλή - phono stage θα γίνει αργότερα... -bye-

πως με προσπερασες ετσι βρε tzimisce!!! τι αναβαθμιση ειναι αυτη που εκανες!!!:grinning-smiley-043

καλες ακροασεις:SFGSFGSF: περιμενουμε και εντυπωσεις σε σχεση με το παλιο σου πικαπ..
α...και καμια φοτο να το καμαροσουμε!! (το μαυρο ειναι η το διαφανο)

πως με προσπερασες ετσι βρε tzimisce!!! τι αναβαθμιση ειναι αυτη που εκανες!!!:grinning-smiley-043

Είναι να μη με πάρει η κατηφόρα... :flipout:

καλες ακροασεις:SFGSFGSF: περιμενουμε και εντυπωσεις σε σχεση με το παλιο σου πικαπ..
α...και καμια φοτο να το καμαροσουμε!! (το μαυρο ειναι η το διαφανο)

Piano Black rules... Αν εξαιρέσεις τις διαχτυλιές... Προς το παρόν το μόνο που βλέπω σαν διαφορά είναι το βάρος και το πλατό που αν το γυρίσεις ξεχνάει να σταματήσει... Μόλις μπει ο βραχίωνας και η κεφαλή (ελπίζω αυτή την εβδομάδα) σκέφτομαι να κάνω μία γενική παρουσίαση του συστήματος στο photo gallery... -bye-

...........
Τέλος σου προτείνω εάν τελικά αποφασίσεις πλατό … μη το στήσεις μόνος σου. Ενταξ αρχικά κάνε τα πειράματα σου, αλλά όταν καταλήξεις και παίξεις αρκετά…
Πήγαινε το μια βόλτα για στήσιμο με παλμογράφο…

Μπα, καλυτερα να πιστευειες οτι εισαι σωστος παρα να δεις οτι μπορει να μην εισαι και να μην μπορεις να ρυθμισεις το αζυμουθιο.....

Το πρώτο ατύχημα!

Προσπαθώντας να περάσω το κουτάκι με τα RCA μέσα από το armboard το μαγνητικό πηγάδι άρπαξε το κουτί και από το απότομο τράβηγμα κόπηκαν τα καλώδια του βραχίονα! :bang:

Ο βραχίονας πήγε σήμερα για ανακαλωδίωση.
Επέλεξα τελικά ανακαλωδίωση VDH μιας και θέλω να γλυκάνω λίγο τον ήχο για να μπει αργότερα κάτι πιο strict σε κεφαλή και phono...

Κακό μαγνητικό πηγάδι! Κακό! :slapface::violent-smiley-008:

Κοίτα τι μπορεί να πάθει κανείς…
Πάλι καλά που δεν φόραγες και κράνος

Το πρώτο ατύχημα!

Προσπαθώντας να περάσω το κουτάκι με τα RCA μέσα από το armboard το μαγνητικό πηγάδι άρπαξε το κουτί και από το απότομο τράβηγμα κόπηκαν τα καλώδια του βραχίονα! :bang:

Αυτο πρωτη φορα το ακουω αλλα φαινεται λογικο απο τη στιγμη που ειναι μαγνητικο... Δυστυχως τα πικαπ θελουν πολλη προσοχη και φροντιδα.

Ερωτηση: Δικη σου επιλογη το κουτι ή δικη του; Προσωπικα θα ηθελα ενα ενιαιο καλωδιο απο τη κεφαλη μεχρι το phono stage. Μου φαινεται καλυτερο το σημα να περναει απ' οσο λιγοτερες παρεμβασεις ενω επισης αν δε μπορω να παιξω με interconnect το αποδεχομαι και σταματανε το εξοδα...:smile:

Ελπιζω σε μερικες φωτος οταν ερθει ανακαλωδιομενος!

Αυτο πρωτη φορα το ακουω αλλα φαινεται λογικο απο τη στιγμη που ειναι μαγνητικο... Δυστυχως τα πικαπ θελουν πολλη προσοχη και φροντιδα.

Το πηγάδι έχει έναν μαγνήτη ΝΑ μετά συγχωρήσεως για να σηκώνει το πλατό του level II... :(
Έπρεπε να το δεις για να το πιστέψεις αυτό που έγινε... Την επόμενη φορά θα έχω το πλατό πάνω όταν θα θέλω να βιδώσω τον βραχίονα στο armboard...

Ερωτηση: Δικη σου επιλογη το κουτι ή δικη του; Προσωπικα θα ηθελα ενα ενιαιο καλωδιο απο τη κεφαλη μεχρι το phono stage.

Δική του και μάλιστα κάνει ανάλυση σχετικά με αυτό. Δες στο site του σχετικά με την καλωδίωση...
Λογικό ακούγεται μιας και ένα καλώδιο βραχίωνα έχει άλλη φιλοσοφία σχεδίασης από ένα interconnect και ένα πολύ καλό καλώδιο βραχίωνα δεν θα παίξει καλά σαν interconnect και τούμπαλιν... :)

Ελπιζω σε μερικες φωτος οταν ερθει ανακαλωδιομενος!

Και εγώ... :flipout:

Καλοριζικο. Εχουμε σχεδον το ιδιο πικαπ. Εχω το limited edition με το μαγνητικο πηγαδι και το πλατω του level II. Οντως ξεχνα να σταματησει...

Για κεφαλη χρησιμοποιω την maestro wood. Δεν ηθελα να μπλεξω με mc γιατι θα ηθελα μια περιουσια για phono stage. Ενω τωρα με μια κατασκευη με 627 ειμαι μια χαρα...