Σε αναζήτηση πικάπ

σε αυτη τη θεση βρεθηκα πριν απο μερικα χρονια εχοντας το ρ3 με rb300 :guitarist::.
επειδη μεσα μου εχω το μικροβιο της αναβαθμησης, οπως και πολλοι απο εμας:a0210:
κατελιξα στο clearaudio champion λογο των πολλων βελτιωσεων που μπορει να δεχθει!
κρατησα τον rb300 και την sumiko blue point special και τα εβαλα στο champion!! ο ηχος ηταν σαφως καλυτερος σε ολους τους τομεις
μετα απο 8χρονια με το champion ειμαι ετοιμος για μια αλλαγη οποτε θα το αναβαθμισω σε level2
με ολλα τα παραπανω θελω να πω οτι το champion ειναι μια επιλογη που θα σου ικανοποιισει και το hobby και τα αυτια...:ernaehrung004:

Θα έλεγα το ίδιο αλλα το απέφευγα λόγω του κινδύνου να χαρακτηριστώ γραφικός.
Εφόσον ο Kritikos μίλησε για μένα δέν έχω παρα να συμφωνήσω και να επαυξήσω στην λύση που προτείνει η οποία πέρα απο δοκιμασμένη είναι και σχετικά οικονομική.
Τεσπά Tzimisce αν και η τελική επιλογή είναι φυσικά δική σου στην περίπτωση που πάς για το champion με τον rega δώσε το τρακοσάρι και βάλε το μαγνητικό πηγάδι δέν μπορείς να φανταστεις πόσο αξίζει τον κόπο..

Last edited:
Και τα Acoustic Solid έχουν παρόμοια φιλοσοφία, απ' ό,τι λέει ο tmjuju.
Μετά είναι και λίγο θέμα κολοκυθόπιτας.
Κι ένα μτχ DPS θα καθόταν πολύ καλά, πιστεύω...

Πλέον, αφού ψάχνω για σκέτο πλατό στα 1300 - 1500 ευρώ νομίζω ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερες λύσεις...
Κοινώς την κάτσαμε τη βάρκα! :flipout:
Το θέμα είναι να βρω κάτι που να του κάθεται καλά ο Rega...

Μιχαλη δωσε τον βραχιονα και κοιτα ολοκληρωμενη λυση οπως για πχ. το performance. Στα 2000 εχει απιστευτη κατασκευη και ηχο και προσφερει μαγνητικο πηγαδι-βραχιονα carbon direct wire-και κατασκευη απο συνθετικα υλικα.

σε αυτη τη θεση βρεθηκα πριν απο μερικα χρονια εχοντας το ρ3 με rb300 :guitarist::.
επειδη μεσα μου εχω το μικροβιο της αναβαθμησης, οπως και πολλοι απο εμας:a0210:
κατελιξα στο clearaudio champion λογο των πολλων βελτιωσεων που μπορει να δεχθει!
κρατησα τον rb300 και την sumiko blue point special και τα εβαλα στο champion!! ο ηχος ηταν σαφως καλυτερος σε ολους τους τομεις
μετα απο 8χρονια με το champion ειμαι ετοιμος για μια αλλαγη οποτε θα το αναβαθμισω σε level2
με ολλα τα παραπανω θελω να πω οτι το champion ειναι μια επιλογη που θα σου ικανοποιισει και το hobby και τα αυτια...:ernaehrung004:

Επισης πολυ καλη λυση και προσφερεται για οσους εχουν το μικροβιο της αναβαθμισης...ειδικα στο σταδιο level2+unify δυσκολα βρισκει αντιπαλο. Μιχαλη οποτε θελεις ελα να ακουσεις τα αναφερομενα πικαπ.

Πέτυχα ένα Delphi MK3 στο www.audiomarkt.de με 1900 ευρώ, αν σε ενδιαφέρει...

Χμ!

Μιχαλη δωσε τον βραχιονα και κοιτα ολοκληρωμενη λυση οπως για πχ. το performance.

Μόνα τους τα πλατώ των Performance - Champion πόσο πάνε;
Γιατί να μη χρησιμοποιήσω τον διαμορφωμένο RB250 πάνω τους;

Μια χαρά θα κάτσει ο συγκεκριμένος και σ' ένα Champion.
Κι ο Έκτορας Rega έχει πάνω στο δικό του.

Γιάννη, δες το βραχίονα που πήρε ο Μιχάλης εδώ. Μόνο το arm tube μένει ίδιο, κι αυτό τρυπημένο.
Kι ένα Champion με το CMB, είναι πολύ καλή λύση.

Υ.Γ. Γιάννη, μεταξύ των Unify και Morch DP-6, ποιον θεωρείς καλύτερο βραχίονα;

Αλήθεια...
Το Arm tube μένει ίδιο σε όλους τους βραχίωνες της Rega;
Γιατί στον 250 και τον 300 είναι ίδιο.
Και από τη στιγμή που υπάρχουν πικάπ τιμής άνω των 2.500 ευρώ που χρησιμοποιούν για βραχίωνα τον RB300 νομίζω ότι αυτή η επιλογή είναι safe...

Δεν ξέρω αν αλλάζει τίποτα στους 700 και 1000.

Ο 700 έχει σίγουρα καλύτερη έδραση από τον 300 και άλλη καλωδίωση και antiskating.
O 1000 έχει ακόμα καλύτερη καλωδίωση, βελτιωμένο antiskating (σχεδόν ίδιο με του 700) και είναι ολόκληρος από μέταλλο.

Το κακό είναι ότι 700 και 1000 έχουν άλλου τύπου βάση και δε μπαίνουν σε κλασικά rega armboards, θέλουν τροποποίηση (τα boards).

Αν πω ότι το modified μου κάνει σαν καλύτερος ακόμη και από τον RB1000 και τον Tecnoarm θα φανώ υπερβολικός; :flipout:

Όχι, καθόλου.

Καλά, κι ο Tecnoarm μη φανταστείς ότι είναι κάτι τρομερό. Λίγο παραπάνω από τον RB700 θα τον έβαζα...

o unify παιζει με περισσοτερες κεφαλες ενω ο morch ειναι επιλεκτικος ιδιαιτερα. Αν εξαιρεσεις το παραπανω προσωπικα μου αρεσει ο unify. To performance δεν συμφερει να το αγορασεις χωρις βραχιονα γιατι χανεις την προσφορα και μαλιστα ο satisfy carbon θεωρω πως ειναι καλυτερος απο τον rega. Το chambion κοστιζει 1300 ευρω. Και αυτο αλλα και το performance αναβαθμιζονται.

O Jeff με ρώτησε συγκεκριμένα για ποιες κεφαλές να φτιάξει τον βραχίονα...
Του είπα για Dynavector 17 και Denon 304...
Γιάννη μας βλέπω να κάνουμε κόντρες πάντως!
Μία το ότι γουστάρω τρελά τη φάτσα του αναβαθμισμένου RB, από την άλλη ότι θεωρώ την Rega από τις ανώτερες εταιρίες κατασκευής βραχίωνα σε αυτά τα λεφτά, με κάνει να τον θέλω ακόμη περισσότερο!
Άσε που πιο πολλοί θα έχουν τον Kuzma Reference από αυτόν! :flipout:
Και ας κάνει λιγότερα από 650 ευρώ!
Μόλις γυρίσω από διακοπές και έρθει και ο βραχίωνας θα σκάσω μύτη σπίτι σου να τους ακούσουμε... Μην ξεχνάς ότι έχω και ένα πολύπριζο να ακούσεις! -bye-

o unify παιζει με περισσοτερες κεφαλες ενω ο morch ειναι επιλεκτικος ιδιαιτερα. Αν εξαιρεσεις το παραπανω προσωπικα μου αρεσει ο unify. To performance δεν συμφερει να το αγορασεις χωρις βραχιονα γιατι χανεις την προσφορα και μαλιστα ο satisfy carbon θεωρω πως ειναι καλυτερος απο τον rega. Το chambion κοστιζει 1300 ευρω. Και αυτο αλλα και το performance αναβαθμιζονται.

Είχα την εντύπωση ότι ο morch επειδή έχει και τη δυνατότητα αλλαγής arm tube, μπορεί να ταιριάξει με περισσότερες κεφαλές.
Τον θεωρώ τον πιο "versatile" βραχίονα στα λεφτά του.

Είχα την εντύπωση ότι ο morch επειδή έχει και τη δυνατότητα αλλαγής arm tube, μπορεί να ταιριάξει με περισσότερες κεφαλές.
Τον θεωρώ τον πιο "versatile" βραχίονα στα λεφτά του.

Στην ουσια επιλεγεις ποιο armtube θα βαλεις ξεροντας την κεφαλη. Τους διαχωριζουν τα χρωματα ως προς την μαζα. Αν ομως θελεις να αλλαξεις κεφαλη τοτε θα πρεπει να αλλαξεις το armtube.

Οι απαντήσεις του Jeff...

Hi Michael,
I asked about the turntable because the arm with micrometer is heavy and does not really suit a suspended turntable like a Linn. I am developing a special lightweight micrometer version for these, but it’s not ready yet.

I’ll go ahead and make up the arm for you. It will be ready in about two weeks – perhaps sooner.

Κάποια στιγμή με ρώτησε...

Can you tell me which turntable and cartridge(s) you will be using as I like to tailor each arm to match the cartridge type.

Ε, του είπα και εγώ τις δύο που έχω στο μυαλό μου... Denon 304 και Dynavector 17... Και...

Hi Michael,
I fogot to mention what I intend to do for the two cartridges you are using:

Matching to those two cartridges will not be a problem. The Dynavector is much lighter, but I will supply a brass plug that fits inside the counterweight shaft so you can change between the two and still have the best counterweight. The plug is fitted on rubber "O" rings so it is isolated from the arm and even helps to damp the counterweight. It has worked very well with other Dynavector cartridges.

Regards, Jeff

Ω ρε τιν τούτος; :flipout:

3 μερες ελεiψα αχ.

τα κλιαραουντιο δουλευουν πολυ καλυτερα με τους δικους τους βραχιονες και με διαφορα. Θες αλλη βαση που δινει η κλιαρωντιο που βγαζει και ρεγκα βραχιονες βελτιωμενους με το δικο της σημα, αλλα οπως σου ειπα δεν...

ερ μπι βραχιονα τον καλυτερο που εχω ακουσει ειναι με καλωδιωση οριτζιν λαιβ και αντιβαρο παμφθηνο απο μισελ - το πουλαει σαν εξτρα για βραχιονες ρεγγα.

τωρα κυττα τπ σπεισντεκ και το αβιντ το ντιβα- το καινουργιο που μοιαζει με το βολβερε, αν και εχει μαλλον τσιμπημενη τιμη στην Ελλαδα.

καρατ ερ μπι και γκυροντεκ εμενα μου ταιριαζουν πολυ, τωρα γιατι ο μαστορης λεει να το αποφυγεις το συσπασιον κατι παραπανω ξερει για να κανει αυτην την δουλεια.

τα γερμανικα πλατω ειναι λιγο χειρουργοι για αυτο θελουν λιγο παραπανω σιροπι - που καλυπτει και λιγο γρατσουνιες - βλεπε γκλιντερ η αν εχεις λαμπα που εχεις ακομα καλυτερα την εις που ειναι και φτηνοτερη παντα τις χαμηλοεξοδες στα 0,4 - τωρα καρατ και ντενον παραειναι χαμηλοεξοδες - σιγουρα το φονο σου τις οδηγει;