Σε ποιά ηλικία θα θέλατε να είχε σταματήσει ο χρόνος ;

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
49,932
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Αν θελετε, περιγραψτε και μια ΤΕΛΕΙΑ ΗΜΕΡΑ ετσι οπως την θυμαστε απο τοτε.
(οχι καποια κινηματογραφικη σκηνη ... αυθεντικη ΔΙΚΗ ΣΑΣ εμπειρια και μονο)

-bye-

Εγω τεινω να ξεκιναω χειμαρωδως.
Ειναι προτιμοτερο να ακουσω τις δικες σας επιλογες/εμπειριες.
Καποια στιγμη, θα μιλησω και εγω !

2009. (ετών 26)

Πρόσφατα πτυχιούχος, πρόσφατα μετακομίσας στο πρώτο "δικό μου" διαμέρισμα, γκόμενες (τονίζω τον πληθυντικό), καλούτσικη δουλειά με αρκετές προοπτικές (έτσι νόμιζα), μουσική σα δεύτερη δουλειά τα βράδια, γαμάτο μεταπτυχιακό στο Πολυτεχνείο που γούσταρα κάθε λεπτό του (παρά το 15ωρο πρόγραμμα την ημέρα για να χωρέσουν όλα όσα προανέφερα), ταξίδια, λεφτά (μη φανταστείτε τίποτα σοβαρό αλλά περισσότερα από όσα χρειαζόμουν για την περίσταση), και, το κυριώτερο, καμία έγνοια στον κόσμο.

Μετά ήρθε η (πραγματική και όχι ληξιαρχική) ενηλικίωση. Που καλώς ή κακώς ξεκίνησε με την αλλαγή του "γκόμενες" σε "κοπέλα". :BDGBGDB55:(εδώ τονίζω τον ενικό, καλά να'ναι όπου είναι το κορίτσι!!) Κάπου εκεί ξεκίνησε ο κατήφορος που κατέληξε 2μιση χρόνια αργότερα σε μεγάλες αποφάσεις και φορμάτ (επαγγελματικό, προσωπικό, γεωγραφικό, κλπ).

Υπερβάλω με τη γκρίνια. Μια χαρά είμαι και τώρα, (αν εξαιρέσεις την ξενιτειά που με τρώει), και αν τώρα στα 36 μου ζούσα όπως τότε στα 26, μάλλον κάτι δε θα πήγαινε καλά, ενώ θα ήταν και βαρετό.. Απλά καμιά φορά με πιάνουν οι νοσταλγίες μου.

Απάντηση: Re: Σε ποιά ηλικία θα θέλατε να είχε σταματήσει ο χρόνος ;

(Κοίτα να δεις ο άλλος πέταξε τη βόμβα θρεντ και πήγε για ύπνο...!!!)

Προβληματίζεται τι να επιλέξει ...

Μάνο, ο τίτλος είναι ανακριβής διότι μιλάει για ηλικία ενώ εσύ ζητάς συγκεκριμένη μέρα.

Βρε, βρε, ευρηματικός ο κυρ Μάνος!

:SFGSFGSF:

Για αρχή, θα έλεγα ότι ηλικιακά καλά είναι να παρκάρει κανείς εκεί γύρω στα 19.
Στο μεταίχμιο καταστάσεων που έρχονται, και που νιώθει κανείς, τότε, ότι μπορεί να κάνει τα πάντα.

Αν είναι να προσθέσω συγκεκριμένα και μία τέλεια ημέρα, οπώς ζητάει, επιπλέον, ο ιδρυτής του νήματος ...χμμ...θέλει κάποια σκέψη. :hmmmm:

Γενικώς, έχουν να ξεδιπλωθούν διάφορα στο νήμα, λίγο-λίγο θα βγουν στη φόρα.

;) :cool:

Τρεις είναι οι χρονικές στιγμές που θα ήθελα να ξαναζώ.

Η πρώτη είναι η παιδική ηλικία γύρω στα 5-6. Κυριακή στην Γερμανία. Βόλτα πρωινή με τον πατέρα στο καφέ του Willy. Μεσημέρι κυριακάτικο φαγητό στο σπίτι μας με άλλες 2 φιλικές οικογένειες, και απόγευμα βόλτες στα γερμανικά πάρκα και δάση μέσα στα καταπράσινα δέντρα και να ανακαλύπτουμε την μια φορά παρατηρήτηρια και να ανεβαίνουμε ψηλά και από πάνω μας ανεμοπλάνα να κάνουν βόλτες......την άλλη φορά υπόγεια καταφύγια από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και να γυρίζουμε μέσα στις στοές.

Δεύτερη ονειρική περίοδος είναι γύρω στα 14 στην Ελλάδα, με τα ποδήλατα να σταματάει ο χρόνος το απόγευμα, όλοι μαζί οι φίλοι να σκεφτόμαστε σε ποιά πόλη η χωρίο να φτάσουμε σήμερα; Το υπολογίζω σε 30 με 40 χλμ καθημερινά, αφού μόλις έγινα 18 οι μηριαίοι ήταν λες και είμασταν Γάλλοι ποδηλάτες του Tour de France.

Tρίτη περίοδος είναι πολύ ακατάλληλη γύρω στα 38-39. Αλλά ονειρική.

Απάντηση: Re: Σε ποιά ηλικία θα θέλατε να είχε σταματήσει ο χρόνος ;

Μάνο, ο τίτλος είναι ανακριβής διότι μιλάει για ηλικία ενώ εσύ ζητάς συγκεκριμένη μέρα.

Eιπα "αν θελετε" περιγραφετε και μια ΤΕΛΕΙΑ μερα ... ΑΝ θελετε ! Δεν ειναι υποχρεωτικο.
Που σημαινει οτι η κυριαρχη ερωτηση αναφερεται σε ηλικια, περιοδο, χρονικο διαστημα
(οχι παραπανω απο 5ετια/7ετια, εικαζω).

Μεχρι στιγμης, το νημα δεν εχει την κοσμοσυρροη που θα περιμενα. Οψομεθα ....

Αναπολώ την ηλικία των 18-22.
Σεπτέμβριος 1979, εισαγωγή στο ΕΚΠΑ. Περίοδος που έμπαινε 1 στους 10 (η τελευταία φορά με το παλιό σύστημα), καμάρι για την επιτυχία, πλήρης απελευθέρωση από τους όσους περιορισμούς υπήρχαν, ψευδαίσθηση ότι θα τα καταφέρω όλα. Εποχή που ήταν χαμηλό το κόστος ζωής. Για μια 3ετία-4ετία καλά κράτησε, όσο πλησίαζε η ώρα του πτυχίου και της εργασίας έφευγε σιγά-σιγά η ανεμελιά.
Οπότε για να συνδιάσω και κάποια ημέρα με την δηλωθήσα περίοδο, ήταν οι ημέρες του ελεύθερου camping με 2 κολλητούς, σκηνές, βάρκες, ψαρέματα. Κάθε καλοκαίρι στο Μετόχι Ευβοίας 10-15 αξέχατες μέρες, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 1980. Δεν ξεχωρίζω κάποια συγκεκριμένη, είχαν όλες τρελές φάσεις. Ακόμα τα θυμόμαστε και ξεφεύγουμε από την γενική μιζέρια της εποχής.

ΥΓ. Δεν βάζω την μέρα που πήρα το δώρο μου για το ΕΚΠΑ για να μην με κράξετε χοντρόπετσο υλιστή.

2000..Φοιτητής στην Αγγλία και τα καλοκαίρια παραλιακή και Μύκονο. Ούτε κρίση ούτε τίποτα μόνο διασκέδαση

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα ήθελα να σταματήσω στα 19 για χ,ψ, λογους.

Για να είμαι και πιστός στον τίτλο του νήματος.

Οι λόγοι ,είναι απαγορευμένοι και τελείως προσωπικοί...:)