Σε ποιά ηλικία θα θέλατε να είχε σταματήσει ο χρόνος ;

Είμαι της αντίληψης ότι η ευτυχία δεν περιορίζεται σε μεγάλα (πλην σπάνια) γεγονότα της ζωής μας αλλά στην καθημερινή άντληση ικανοποίησης από αυτό που έχουμε.

Εκείνη ήταν πραγματικά η καλύτερη περίοδος της ζωής μου.

Κάθε μέρα 'ήταν καλή και ωραία.

Δεν διαφωνω σ'αυτο.
Αλλωστε ΚΑΙ για μενα, Τεταρτη, Πεμπτη, Εκτη Δημοτικου και (λιγο απο) Πρωτη Γυμνασιου
ηταν κατι σαν τις 4 διαστασεις του χωροχρονου ... Α-Δ-Ι-Α-Χ-Ω-Ρ-Ι-Σ-Τ-Ε-Σ.

Ομως λιγο αλατακι και λαδακι ... νοστιμιζει το φαγακι ! :flute: Eνιοτε .... :rolleyes: ....

Δεν υπήρχαν σπουδαία γεγονότα Μάνο.

Ήταν μια καλή παιδική ηλικία.

Μετά αρχίσαν οι σκέψεις και το ψάξιμο.

Οι προβληματισμοί για όλα, η θλίψη για τα πάντα, οι αποστάσεις και το χειρότερο η αγωνία του να χάνεις τους αγαπημένους σου.

Δεν παραπονιέμαι, είμαι ευγνώμων για όσα είχα και ας έχασα πολλά.

Κάποιοι δεν τα ζήσανε καν.

Ουτε εγω εχω παραπονο. Η μανα μου ζει ακομα (ετων 82 !!!! και τα χει 400 !!!!!)
Ο κακομοιρης ο πατερας μου εφυγε στα 72 (πριν απο 18 περιπου χρονια) τρεχωντας
να αγορασει οικοπεδα στην Κρητη ΜΗΠΩΣ και φερει καποιο απο τα 4 αδελφια του
πισω στην Ελλαδα ... και με αυτον τον καημο εφυγε. :nounder: Απροσμετρητο το
βαθος της πικρας του ... και μονο η μανα μου το γνωριζε.

Αλλιως θα ζουσε ακομα !

Re: Απάντηση: Σε ποιά ηλικία θα θέλατε να είχε σταματήσει ο χρόνος ;

Ουτε εγω εχω παραπονο. Η μανα μου ζει ακομα (ετων 82 !!!! και τα χει 400 !!!!!)
Ο κακομοιρης ο πατερας μου εφυγε στα 72 (πριν απο 19 περιπου χρονια) τρεχωντας
να αγορασει οικοπεδα στην Κρητη ΜΗΠΩΣ και φερει καποιο απο τα 4 αδελφια του
πισω στην Ελλαδα ... και με αυτον τον καημο εφυγε. :nounder: Απροσμετρητο το
βαθος της πικρας του ... και μονο η μανα μου το γνωριζε.

Αλλιως θα ζουσε ακομα !

Μάνο πιστεύεις ότι η κακή ψυχολογία ενός ανθρώπου μπορεί να τον στείλει στον άλλο κόσμο; Ακούγονται πολλά και θέλω την γνώμη σου.

Δεν αναφέρομαι στην κατάθλιψη αλλά στην βαθιά στεναχώρια..

Οι γιατροι (ουτε ενας, ουτε δυο) βαλθηκαν να μας πεισουν οτι το ανευρυσμα εγκεφαλου
ειναι απληρωτο γραμματιο που μπορει να συμβει στον καθενα μας.
Προσωπικα, ΠΟΤΕ δεν τους πιστεψα.

Ο πατερας μου ουτε καπνιζε, ουτε επινε, ουτε ξενυχτουσε, ουτε καταχρησεις εκανε.
Ειχε ενα τοσο πειθαρχημενο ωραριο που απο μονο του εγγυοταν μεγαλη μακροημερευση.
Αλλωστε ο παππους Μανωλης πεθανε στα 96 του. Επαναλαμβανω .... ΣΤΑ 96 ΤΟΥ !!!!!
Το ιδιο, περιπου στα 90-92 (γιατι δεν υπηρχαν ληξιαρχεια τοτε που να καταγραφουν ακριβεις
ημερομηνιες γεννησης) πεθανε ο προπαππους Μιχαλης ! Οποτε .... που βρισκεται το ιστορικο
προωρων θανατων στο σοϊ ?

Οι γιατροι (ως μεγαλες γατες που ειναι) υπολογισαν οτι αν λεγαν την αληθεια (οτι
τον πατερα μου τον κατετρωγε μια ψυχικη πληγη που δεν επουλωνε επι 30-35 χρονια)
η μανα μου θα πηγαινε ΚΑΙ ΑΥΤΗ στον αλλο κοσμο μια ωρα αρχιτερα. Οποτε ....
αλλα λογια να αγαπιομαστε και κουκουλωμα της (κυριαρχης) αληθειας για να ΜΗΝ
κουβαλαει τυψεις (και απληρωτα γραμματια) κανεις. Ομως ... ΔΕΝ την επεισαν ποτε.

Και αυτο πιστευω ΚΑΙ ΕΓΩ ! Τον κυρ Γιωργη τον εφαγαν απυθμενοι καημοι ...
για τα αδελφια του (ΟΛΑ στο εξωτερικο, Αγγλια και Καναδα και ΗΠΑ). Προσδοκουσε
να φερει μερικα απο τα ξαδελφια μου εδω ... ουτε αυτο ευοδωθηκε. Ολο το σοϊ
(σχεδον) ειναι εξω. Μονο εγω και η αδελφη μου μειναμε.

Αφιερωμένο εξαιρετικά!

53488018_827647347600786_4675219980307199716_n.jpg
;)

Μάνο πιστεύεις ότι η κακή ψυχολογία ενός ανθρώπου μπορεί να τον στείλει στον άλλο κόσμο; Ακούγονται πολλά και θέλω την γνώμη σου.

Δεν αναφέρομαι στην κατάθλιψη αλλά στην βαθιά στεναχώρια..

Γιατί ρωτάς?

Γιατί το ψάχνεις? έχει κανένα νόημα?

(2001) 17 ετων για μενα. Είχα όσες ελευθερίες εχω και τώρα χωρίς κανένα άγχος + εκείνο το κορίτσι που ακομα σκέφτομαι καμια φορά. Χωρίς youtube , social media και p.c. κουλτούρα. Φιλοι παντου καθως κανεις δεν ειχε φυγει για εξω λογω κρισης ή απλα σπουδων, κανεις δεν ειχε παιδια και σύζυγο πραγμα που σήμαινε οτι μπορούσες να πας στο σπιτι καποιου για μπυρα χωρίς να παρεις καν τηλεφωνο.

Το αστειο ειναι οτι θυμαμαι να περιμενω πως και πως να τελειωσω το σχολειο γιατι νομιζα οτι μας περιμενε κατι πολυ καλυτερο...........ουτε 6 μηνες αφου τελειωσα συνειδητοποιούσα οτι δεν εχει και τιποτα αλλο φοβερο στον ορίζοντα.

συμφωνω με μανο και chriss τα ετη 10-12 αντε το πολυ 13
ηταν και ειναι (?) τα καλυτερα
αρκετα μεγαλος για καταλαβαινεις αρκετα (για παιδια των 70's μιλαμε χωρις ψηφιακες βοηθειες)
και αρκετα μικρος για περατερω σκεψεις και εγνοιες..

Απάντηση: Re: Σε ποιά ηλικία θα θέλατε να είχε σταματήσει ο χρόνος ;

(2001) 17 ετων για μενα. Είχα όσες ελευθερίες εχω και τώρα χωρίς κανένα άγχος + εκείνο το κορίτσι που ακομα σκέφτομαι καμια φορά. Χωρίς youtube , social media και p.c. κουλτούρα. Φιλοι παντου καθως κανεις δεν ειχε φυγει για εξω λογω κρισης ή απλα σπουδων, κανεις δεν ειχε παιδια και σύζυγο πραγμα που σήμαινε οτι μπορούσες να πας στο σπιτι καποιου για μπυρα χωρίς να παρεις καν τηλεφωνο.

Το αστειο ειναι οτι θυμαμαι να περιμενω πως και πως να τελειωσω το σχολειο γιατι νομιζα οτι μας περιμενε κατι πολυ καλυτερο...........ουτε 6 μηνες αφου τελειωσα συνειδητοποιούσα οτι δεν εχει και τιποτα αλλο φοβερο στον ορίζοντα.

Eχω μερικες ΚΑΛΕΣ αναμνησεις απο 17 (και 16 και 15) αλλα λεω να ξαναμιλησω μετα απο δεκα σελιδες.
Ο αορατος συνεκτικος ιστος των καλυτερων αναμνησεων πρεπει να ειναι ... η ανεμελια (by a factor of 100).
Οταν δεν υπηρχε η παραμικρη εγνοια για το πως θα βγει το φαϊ (θα πληρωθει το νοικι και οι λογαριασμοι).

SR, πολύ αυστηρούς κανόνες έβαλες στο νήμα και νομίζω φοβήθηκε ο κόσμος, όπως και εγώ.

Πολύ καταπίεση ρε παιδί μου να γράψουμε με τους κανόνες και για εμένα τουλάχιστον χάθηκε η πλάκα. Αν το άφηνες να κυλίσει χαλαρά πιστεύω μπορεί και να κατέληγε εκεί που ήθελες από μόνο του.

Εγώ πάντως από παιδάκι μέχρι τα 18,μόνο πλάκα δεν έκανα.

Ημουν για όλους ο χοντρός με τα γυαλιά! Το σακί με τις πατάτες.

Ούτε φλερτ,ούτε ερωτικά σκιρτήματα,τίποτα.Τραγικότητα

Ακόμα και η ίδια μου η αδελφή με κορόιδευε.

Στα 18 άρχισα να χάνω κιλά και ξεφορτώθηκα τα γυαλιά και έγινα εμφανίσιμος

Και δεν μπορώ ακόμα να ακούω για παιδικές και εφηβικές εμπειρίες και ξεφαντώματα...

Εγώ πάντως από παιδάκι μέχρι τα 18,μόνο πλάκα δεν έκανα.

Ημουν για όλους ο χοντρός με τα γυαλιά! Το σακί με τις πατάτες.

Ούτε φλερτ,ούτε ερωτικά σκιρτήματα,τίποτα.Τραγικότητα

Ακόμα και η ίδια μου η αδελφή με κορόιδευε.

Στα 18 άρχισα να χάνω κιλά και ξεφορτώθηκα τα γυαλιά και έγινα εμφανίσιμος

Και δεν μπορώ ακόμα να ακούω για παιδικές και εφηβικές εμπειρίες και ξεφαντώματα...

Δλδ στον κόσμο του μικρού Νικολά ήσουν ο Ανιαν;

Απάντηση: Re: Σε ποιά ηλικία θα θέλατε να είχε σταματήσει ο χρόνος ;

SR, πολύ αυστηρούς κανόνες έβαλες στο νήμα και νομίζω φοβήθηκε ο κόσμος, όπως και εγώ.

Πολύ καταπίεση ρε παιδί μου να γράψουμε με τους κανόνες και για εμένα τουλάχιστον χάθηκε η πλάκα. Αν το άφηνες να κυλίσει χαλαρά πιστεύω μπορεί και να κατέληγε εκεί που ήθελες από μόνο του.

Ο τιτλος ηταν "Σε ποιά ηλικία θα θέλατε να είχε σταματήσει ο χρόνος ;"
Σε ποιο σημειο επρεπε να φανω χαλαροτερος ?

Υπηρξαν αρκετοι που ειπαν οτι η καλυτερη τους ηλικια ηταν ΠΑΝΩ απο τα 18 η 20.
Ορισμενοι ... πανω απο τα 30 και 35.

Οποτε, μην μας παιρνεις απ'τον λαιμο. Ο καθενας, γραφει για οποια ηλικια γουσταρει.