Σεισμός...

Με την φυση δεν παιζω, ειναι απροβλεπτη η ρημαδα...

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η φυση, στο συνολο της, δεν ειναι απροβλεπτη. Ομως ο σεισμος ειναι !
Ολοι φοβομαστε. Απλως εχουμε διαφορετικους τροπους να το χειριζομαστε
συναισθηματικα.

Η φυση στο συνολο της δεν ειναι απροβλεπτη.
Ομως ο σεισμος ειναι !
Γι αυτο σου λεω, σε ζηλευω που γυριζεις πλευρο, εγω καθε φορα τρομαζω, καθε φορα.

Τι φοβάσαι ότι θα χάσεις με το Σεισμό;
Ο φοβος μου ειναι απροσδιοριστος, απλα παγωνω δεν μπορω να το εξηγησω. Παντα με καθησυχαζει η γυναικα μου, την λεω κι αναισθητη κι απο πανω.

Όντως σαν φαινόμενο ο σεισμός ειναι τρομοκρατικός και ο λόγος ειναι γιατί δεν προσδιορίζεται και ειναι ξαφνικός. Απο την άλλη σ αυτές της περιπτώσεις η ψυχραιμία ειναι ο καλύτερος σύμβουλος.

Όντως σαν φαινόμενο ο σεισμός ειναι τρομοκρατικός και ο λόγος ειναι γιατί δεν προσδιορίζεται και ειναι ξαφνικός. Απο την άλλη σ αυτές της περιπτώσεις η ψυχραιμία ειναι ο καλύτερος σύμβουλος.
Κοιτα να δεις δεν χανω την ψυχραιμια μου ουτε πανικοβαλλομαι, απλα πιστευω αυτο που φοβαμαι και παγωνω ειναι το ενδεχομενο χειροτερευσης του φαινομενου σε υπερθετικο βαθμο και προφανως να ειμαι ετοιμος ν αντιδρασω, αλλα αυτο που νιωθω ειναι σαν εκρηξη αδρεναλινης ενα πραγμα, ενα κενο στο στομαχι δεν ξερω πως να το περιγραψω καλυτερα συγγνωμη αλλα προσπαθω.

Ο σεισμός ξυπνάει αρχέγονα ένστικτα. Απογυμνώνει τον άνθρωπο από την, ελέω τεχνολογικής προόδου και εν γένει πολιτισμού, αλαζονεία και του υπενθυμίζει πόσο εύθραυστος και ανήμπορος είναι μπροστά στη Φύση.

Ο σεισμός ξυπνάει αρχέγονα ένστικτα. Απογυμνώνει τον άνθρωπο από την, ελέω τεχνολογικής προόδου και εν γένει πολιτισμού, αλαζονεία και του υπενθυμίζει πόσο εύθραυστος και ανήμπορος είναι μπροστά στη Φύση.
Πολυ ευστοχη παρατηρηση, οι δυο τελευταιες απαντησεις μου καλυψαν την αδυναμια μου να περιγραψω αυτο που νιωθω.

Απάντηση: Re: Σεισμός...

Απογυμνώνει τον άνθρωπο από την, ελέω τεχνολογικής προόδου και εν γένει πολιτισμού, αλαζονεία και του υπενθυμίζει πόσο εύθραυστος και ανήμπορος είναι μπροστά στη Φύση.

Έτσι Διονύση :smile:

Οπως ειπε και ο Νικος ... ηταν πολυ επιφανειακος σεισμος.
Απ'οτι ακουσα, η περιοχη του Μαραθωνα δεν εχει δωσει καταστροφικους σεισμους (πανω απο 6R).
Και απο την στιγμη που η δονηση ηταν επιφανειακη, ΔΕΝ ξυπναει αλλα ... βαθυτερα τερατα.
Εχμ, σορρυ :rolleyes: ... ρηγματα εννοουσα ! :flute:

Οπως ειπε και ο Νικος ... ηταν πολυ επιφανειακος σεισμος.
Απ'οτι ακουσα, η περιοχη του Μαραθωνα δεν εχει δωσει καταστροφικους σεισμους (πανω απο 6R).
Και απο την στιγμη που η δονηση ηταν επιφανειακη, ΔΕΝ ξυπναει αλλα ... βαθυτερα τερατα.
Εχμ, σορρυ :rolleyes: ... ρηγματα εννοουσα ! :flute:
μα τι του κανεις του προισταμενου τωρα; ψυχραιμια ρε παιδια! που να'μασταν και στην Ιαπωνια δλδ. παντως εμενα το πικαπ μου δεν καταλαβε τιποτα!:flipout:

Την ώρα του σεισμού ήμουν με Βογιατζάκη στο σπίτι μου και δοκιμάζαμε κάτι καινούργια mission ηχεία βιβλιοθήκης που πήρα (ξέρτε, αυτά της τσέπης). Και με το που τα συνδέω και αρχίζω να ανεβάζω την ένταση αρχίζει ο σεισμός. Κοιταζόμαστε με τον Βογιατζάκη, ρε συ, αυτά μαμάνε! Δεν κάνω πλάκα!Ακριβώς αυτό πάθαμε, νομίζαμε ότι τα mission γκρέμιζαν το σπίτι!Μιλάμε για ΤΕΛΕΙΟ συγχρονισμό! :flipout:

Τα είπε όλα ο Διονύσης σε μιά αράδα.Οι αρχέγονοι φόβοι του ανθρώπου..Σεισμός,φωτιά,πλημμύρα.Α,και γυνή :))
ΥΓ
Νίκο,γέλασα με το πόστ σου,ευχαριστώ για την ελάφρυνση μιας πολύ δύσκολης ημέρας!

Δεν γινεται καθε φορα που κουνιομαστε ... να χαμογελαει ο κουνιστος (Ψινακης).
Aπαραδεκτον :smash: .... Η ειμαστε αρρενες :proud: ... η δεν ειμαστε ! :icon15:

Αυτο που καθε φορα που γινεται μικροσεισμος 4 με 4.5 ριχτερ στην Αθηνα κανουν ολοι σαν τα τρομαγμενα κοτοπουλα, ποτε δε θα το καταλαβω...

^^
Απλό. Την ώρα που γίνεται σεισμός ποτέ δε ξέρεις την έντασή του και τι ακολουθήσει.
Επίσης πεθαίνουν άνθρωποι. Το 1999 γύρω στα 150 άτομα. Χώρια τις υλικές ζημιές.

Ο σεισμος τρομοκρατει, γιατι θετει σε αμφισβητηση την μονη ισως βεβαιοτητα του ανθρωπου: Οτι η γη που παταει (και η κατοικια οπου διαβιωνει) ειναι σταθερη και ακλονητη.

Απο εκει και περα, συχνα περισσοτερους τραυματισμους προκαλει ο πανικος παρα οι ιδιες οι ζημιες αυτες καθ'αυτες.
Στην Τουρκια πχ, συνηθιζουν να πηδουν απο παραθυρα και μπαλκονια ακομα και σε μετριας εντασης σεισμο...