Σεισμός...

Την ώρα του σεισμού μιλούσα στο τηλέφωνο με τη γυναίκα μου που είναι στα Γιάννενα και έπεσε η γραμμή. Αμέσως μετά που μιλήσαμε μου είπε ότι ήταν δυνατός και μεγάλης διάρκειας. Μάλλον έκανε και κάποιες μικροδονήσεις αμέσως μετά, τουλάχιστον έτσι κατάλαβε από τον 3ο όροφο.
23:43 που ξαναμιλήσαμς μου είπε ότι γίνονται ακόμη μικροσεισμοί.

Έχει κάνει τουλάχιστον 6 μικρότερους σεισμούς.

Δες εδώ (κάνε zoom in στο χάρτη)

http://www.geophysics.geol.uoa.gr/stations/maps/recent.html

Ημερομηνία: 15-10-2016
Τοπική ώρα: 14:48
21 χλμ Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων
ML 3.0 R
Βάθος: 5 χλμ

Τοπική ώρα: 23:14
22 χλμ Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων
ML 3.5 R
Βάθος: 10 χλμ

Τοπική ώρα: 23:14
17 χλμ Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων
ML 5.5 R
Βάθος: 10 χλμ

http://www.seismoi-live.gr/

Γιατί δίνει διαφορετικά σημεία στους μετασεισμούς;

Γιατί οι μετασεισμοί δεν γίνονται στο ίδιο σημείο.
Γίνονται πάνω/ κοντά στο ρήγμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως κάνει σεισμούς όλη την ώρα.

Αγριευτικό είναι...

So far so good...

Δεν κοιμηθήκαμε πάντως.

Κάθε λίγο και λιγάκι σε ξύπναγε και ένας σεισμός.
Έκανε συνέχεια.

Παίζει να έγινε αισθητός στην Θεσσαλονίκη;
Την ώρα που δίνουν τον μεγάλο σεισμό ειμασταν σπίτι και ψιλοτρομαξα .
Ένιωσα ότι λίγο κουνηθηκαμε και ρωτουσα την γυναίκα μου αν κουνήθηκε και αυτή η ήταν η ιδέα μου.
Η αλήθεια είναι ότι κάνω κακάκια με τους σεισμούς αλλά και πάλι τέτοια σύμπτωση την ώρα που γινόταν στα Γιάννενα...

Οι περισσότεροι ηταν αισθητοί και στην πρεβεζα,κάθε μισή ώρα είχαμε και λιγο ακούσιο κούνημα

Βρε Χρήστο τι είναι αυτό το πράγμα;
Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που μένει ο γιος μου (φοιτητής) μας είπε ότι αυτό είναι πρωτοφανές για την πόλη.
Η γυναίκα μου (είναι επάνω αυτές τις μέρες) έβγαλε το βράδυ σε πάρκα και παγκάκια.

Μάζεψα τα στοιχεία που δίνει το geophysics.geol.uoa.gr και βλέπω ότι από τον κύριο σεισμό μέχρι και τις 9:50, έχουν γίνει 139 μετασεισμικές δονήσεις εκ των οποίων 29 μεταξύ 3,0 -3,9 και 11 >4,0.

EDIT
Λαθος το 139, η λίστα έχει σεισμούς και από άλλες περιοχές αλλά στα Ιωάννινα είναι δεκάδες οι μετασεισμοί.

Last edited:
Πάντως στη Λάρισα τον μεγάλο τουλάχιστον τον καταλάβαμε. Κουνήθηκαν όλα τα φωτιστικά.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Μια φίλη εδώ στη γειτονιά (Ταύρος, Αθήνα) που έτυχε να είναι ξαπλωμένη εκείνη την ώρα κατάλαβε για λίγο το κούνημα, μακρόσυρτο κάπως.
Το επίκεντρο ήταν σχεδόν κάτω από το χωριό μου (Παρακάλαμος) και παρά τα τηλέφωνα που κάνουμε στη θεία μου που μένει εκεί, δεν τη βρίσκουμε. Μιλήσαμε με άλλους συγχωριανούς της και ακόμα κουνάει κάθε λίγη ώρα λένε. Κάνει και κρύο πανάθεμα.

Sent by PatataTalk!

Ελπίζω να είναι καλά η θεία σου Πάνο.
Εκεί στον Παρακάλαμο πρέπει να τα είδαν όλα.
Αν δεις στο χάρτη σχεδόν όλοι οι μετασεισμοί εκεί τριγύρω σκάνε.

Ο σεισμος Χρηστο ηταν οριζοντιος ή κουνουσε και καθετα?
Γιατι νομιζω οτι ειναι πιο επικινδυνος ο καθετος...
Λιγο υπομονη και σημερα και θα περασουν και οι μετασεισμοι..
Ευτυχως απ οσο διαβαζω δεν εχουμε καποιο τραυματισμο...