Σεισμός...

Εγώ πρόλαβα και άκουσα ότι μπορεί να γίνει μετασεισμός της τάξης των 6.2 ρίχτερ,ότι είναι δύσκολη περίπτωση,ότι μπορεί να ενεργοποιήσει και το άλλο τόξο που έδωσε τον σεισμό το '33 με 1000 θύματα ...

ΚΑΙ οτι μπορει να ακολουθησουν πολλοι μετασεισμοι διαρκειας ... ΜΗΝΩΝ (οχι πανω απο 4 ριχτερ).
Ποσοι ανθρωποι αγωνιζονται να βρουν το κουραγιο να ξαναμπουν στο σπιτι τους (για να κοιμηθουν) ?
Και ακουνε οτι αυτη η κατασταση θα παει για .... ΜΗΝΕΣ ?

Ε δεν λεγονται αυτα ... οσο ψυχρος επιστημονας και να σαι ! Οτι και να σε ρωτησουν ! ....
Υπαρχει μια στοιχειωδης συμπονοια και περισκεψη για αυτους που τα ζουν (και θα τα ζησουν).
Ειναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ !

Έχω ζήσει σχεδόν 10 χρόνια στην Κω. Με μεγάλη λύπη είδα εικόνες σήμερα στην επικαιρότητα από μέρη που άλλοτε περπατούσα καθημερινά για πολλά χρόνια... Καλή δύναμη εύχομαι. Είχα ζήσει και τον μεγάλο σεισμό στην Ρόδο που είχε γίνει το 2008 (ανοιχτά της Ρόδου κοντά στα 7ρίχτερ αν θυμάμαι καλά) που ευτυχώς δεν άφησε ζημιές. Ήμουν τότε στο Νοσοκομείο της Ρόδου και οι τοιχοι πήγαιναν πέρα δώθε...

ΚΑΙ οτι μπορει να ακολουθησουν πολλοι μετασεισμοι διαρκειας ... ΜΗΝΩΝ (οχι πανω απο 4 ριχτερ).
Ποσοι ανθρωποι αγωνιζονται να βρουν το κουραγιο να ξαναμπουν στο σπιτι τους (για να κοιμηθουν) ?

Ε δεν λεγονται αυτα ... οσο ψυχρος επιστημονας και να σαι ! Οτι και να σε ρωτησουν ! ....
Υπαρχει μια στοιχειωδης συμπονοια και περισκεψη για αυτους που τα ζουν (και θα τα ζησουν).
Ειναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ !

Μάνο εξ'ορισμού ο επιστήμονας και δη των θετικών επιστημών,οφείλει να πεί την απόλυτη αλήθεια ή να σιωπήσει.Πολύ καλά κάνει ο Τσελέντης,αν βέβαια η επιστημοσύνη του του επιτρέπει να είναι βέβαιος.

Απάντηση: Re: Σεισμός...

Ειναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ !
Μα δεν λένε και τίποτα...
Του μαϊντανούς κάνουν από κανάλι σε κανάλι ζητώντας τα 15 λεπτά δημοσιότητας.
Τι ακριβώς νέο μας είπε δηλαδή ο Τσελεντης που σημειωτέων έχει μια μόνιμη τάση να αφήνει ένα "ίσως" και ένα "μπορεί" όπως και ένα " δεν είναι σίγουρο" μπερδευοντας τον κόσμο και κάνοντας τον να ανησυχεί περισσότερο;
Και τι σόι επιστημονική άποψη είναι αυτή που συνοδεύεται από τοσες αοριστολογίες;
Στο κάτω κάτω αυτά που αναφέρουν πιο πολύ στην στατιστική βασίζονται παρά σε ατράνταχτα επιστημονικά στοιχεία.
Ότι μετά από ένα μεγάλο σεισμό ακολουθούν εκατοντάδες σεισμοί για αρκετό καιρο τον ξέρουν και οι πέτρες και ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε μετασεισμους ακόμα και κοντά στο μέγεθος του μεγαλυτερου δεν είναι είδηση.

καλημερα -καλησπερα, να πω και εγω κατι ,παντα φοβωουν το σεισμο και ισως και να εχω αδικο δεν ξερω αλλα δεν θελει πολυ , μερικα δευτερολεπτα για να χασεις τα παντα απο σπιτι οικογενεια μεχρι φιλους , και να βγεις στο δρομο . Εγω προσοπικα ευχωμαι να ορθοποδησουν ευκωλα οι ανθρωποι , καλο θα ηταν και μια βοηθεια (οχι στα λογια και στα χαρτια ) απο την εκαστωτε κυβερνηση αυτα..

Ένας από τους δύο μας κούνησε λιγάκι! :(

Untitled.png

edit.
"Ισχυρός σεισμός κοντά στη Σκύρο - Αισθητός στην Αθήνα"
http://www.newsbomb.gr/ellada/seism...kyro-aisthitos-stin-athina-pics#ixzz4vFCedcYd

http://www.aegeanews.gr/featured/11...rimename-pithanon-akolouthisoun-alloi-vinteo/

Με μας το έχει παρακάνει..είναι ο 6ος Μεγάλος Μετασεισμός,αλλά πολύ επιφανειακός και θορυβώδης,(ακούγεται ένα καταχθόνιο τράνταγμα),και έβγαλε πάλι τους κατοίκους έξω και τους τουρίστες,μέσα στο κρύο με κουβέρτες και παπλώματα....
Πριν τις 11 που έγινε ,είχαν γίνει και κάποιοι Κάσσο , Κάρπαθο και αυτοί αισθητοί,αν και αθόρυβοι..
Η ενημέρωση όπως βλέπετε είναι καθόλα 'διαφωτιστική', μη εξηγώντας π.χ.το γιατί είναι σε τόσο κοντινή απόσταση απ το λιμάνι (10 χλμ),όπως και ένα 4,5 πριν 8 μέρες.
Έχω την εντύπωση ότι ο Ελλαδικός χώρος είναι σε έξαρση,ή κάνω λάθος?

.... :laugh::laugh::laugh::laugh: ....

Καποιος να ενημερωσει τον Εγκελαδο ... για ωρες κοινης ησυχίας.
Θα τον καταγγειλω. :angry: Yπαρχουν νομοι (για ολους). :smash:

Last edited:
6.30 ένας δυνατούτσικος με ξύπνησε. Τώρα μόλις πρόσεξα ότι χάλασε την ρύθμιση της βάσης του προτζεκτορα από την ταλάντωση.