Σεισμός...

σεισμολογος δεν ειμαι αλλα θα θεωρουσα πιο τιμιο πο την πλευρα τους να βγουνε και να πουνε οτι δεν ξερουν τιποτα και δεν μπορουν να προβλεψουν τιποτα και θα εχουν και δικιο - γιατι δεν υπαρχει παρομοια κατασταση στο προσφατο καταγεγραμενο παρελθον και οχι να βγαινει ο καθενας να αναμασαει το αφηγημα των κυβερνοντων που αποσκοπει σε κατι αλλο ( οικονομικης φυσεως λογω τουρισμου). γενικα η επιστημη της σεισμολογιας ειναι πολυ δυσκολη καθως τα γεγονοτα λαμβανουν χωρα σε χιλιαδες χρονια οποτε δεν μπορυν να εχουν δεδομενα ποσο μαλλον προγνωσεις. οποτε αυτα που λενε νομιζω ειναι εντελως εολα και βασισμενα μονο στην στατιστικη.

Και φυσικά οι σεισμολόγοι μας (πλην ενός) από το πρωί μιλούν για "χαραμάδες αισιοδοξίας" και μετασεισμικές ακολουθίες. Μεγάλο πράμα στην επιστ'ημη να 'εχεις το τσαγανό να πεις "δεν ξέρω".

Και φυσικά οι σεισμολόγοι μας (πλην ενός) από το πρωί μιλούν για "χαραμάδες αισιοδοξίας" και μετασεισμικές ακολουθίες. Μεγάλο πράμα στην επιστ'ημη να 'εχεις το τσαγανό να πεις "δεν ξέρω".
μα νομιζω οτι αυτοι εδω εχουν αλλες βλεψεις με αυτα που λενε. επιδοτησεις...θεσεις.. κοκ.....

Απαράδεκτη δήλωση ότι έκλεισε η χαραμάδα αισιοδοξίας, άρα περιμένουν κάτι πολύ μεγαλύτερο και χειρότερο ας το πουν πλέον ευθέως.

Απαράδεκτη δήλωση ότι έκλεισε η χαραμάδα αισιοδοξίας, άρα περιμένουν κάτι πολύ μεγαλύτερο και χειρότερο ας το πουν πλέον ευθέως.

απαραδεκτο θα ηταν να πουν οτι περιμενουν κατι μεγαλυτερο ενω δεν το ξερουν.

Από την άλλη βέβαια, στην ιστορία έχει καταγραφεί η καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού από την έκρηξη του ηφαιστείου, αλλά εντάξει δεν θέλω να φανταστώ ότι θα επαναληφθεί στις μέρες μας.

Μύθος είναι αυτό. Επηρέασε μεν αλλά δεν ήταν ο κύριος λόγος. Ούτε «καταστράφηκε» ο Μινωικός πολιτισμός με τη μία.

Εκ των πραγμάτων εγώ δεν περιμένω ούτε καν τσουνάμι επικίνδυνο να συμβεί. Δεν υπάρχει χώρος στο Αιγαίο για κάτι τέτοιο. Δεν είναι Ωκεανός. Μια μικρή θαλασσίτσα είναι με πολλά νησιά που θα ανακόψουν το όποιο κύμα προλάβει στις μικρές αυτές αποστάσεις να δημιουργηθεί. Νοτίως βέβαια δεν υπάρχουν νησιά μέχρι την Κρήτη, αλλά όσοι μιλάνε για τσουνάμι στο Αιγαίο, μάλλον κινδυνολογούν.

Σκατά ξέρουν.
Τα όποια patterns υπάρχουν δεν είναι decisive, και στο παρελθόν υπήρξαν σεισμοί με όλων των ειδών τις "ειδοποιήσεις"... από ακολουθία μικρών σεισμών, από 3-4 χτυπήματα και μπαμ ο μεγάλος, μέχρι και μια και καλή δίχως "προειδοποίηση".

Τι να βγουν να πουν;
Περιμένουμε κάτι μεγάλο;
Αν δεν γίνει θα τους κράξουν.
Αν γίνει θα τους πούνε οι συνομωσιολόγοι ότι το ήξεραν και το κρύβουν τόσα χρόνια.

Και στις 2 περιπτώσεις το πολύ να προκαλέσει πανικό (not good) ή συνομωσιολογίες.

• Like
Reactions: SR-71
Το πρωί έκανε 3 4.3-48R με διαφορά 30-45 λεπτών...
Γενικώς είναι πάλι αρκετά συχνοί και οι 4αρηδες, αλλά και οι πιο συχνοί (σε χρονικό διάστημα μεταξύ τους) 3αρηδες.

Οι σεισμολόγοι τον χαβά τους, ένας κλείνει ελπίδες, άλλως λέει πως ακόμα δεν σημαίνει κάτι κακό αυτό... εγω λέω πως έρχεται ένα 6.2-6.5R εντός του μήνα, μαξ αρχές Μάρτη.
Μακάρι να βγουν όλοι ψεύτες και το μαξ να είναι 5.5 και επιτέλους να ηρεμήσει το φαινόμενο και να επιστρέψει η κανονικότητα.

• Like
Reactions: SR-71 and tiniakos
Εσύ το πήγες στην απόλυτη καταστροφή. Δεν νομίζω να γίνει η Σαντορίνη .. "Αγία Ελένη", αλλά ότι μπορεί να γίνει και ένας σεισμός 6R ή και παραπάνω το θεωρώ πολύ πιθανό.
Από την άλλη βέβαια, στην ιστορία έχει καταγραφεί η καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού από την έκρηξη του ηφαιστείου, αλλά εντάξει δεν θέλω να φανταστώ ότι θα επαναληφθεί στις μέρες μας.
Είναι μύθος αυτό, η παρακμή του Μινωικού πολιτισμού ξεκινά πάνω από 50 χρόνια μετά την έκρηξη.

Έπρεπε να φτάσουμε σήμερα 12/2 για να παραδεχτούν οι διάφοροι "...λόγοι" πως δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει, και πως τίποτα δεν αποκλείεται. Επίσης έπρεπε να φτάσουμε σήμερα για να δεήσουν να στείλουν το ωκεανογραφικό του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε μπας και βγάλουν καμιά άκρη. Μήπως να αποσυρθούν στα μαγαζάκια τους και να έρθουν τίποτα Ιάπωνες να ξεδιαλύνουν την κατάσταση;
Επίσης, σύμφωνα με μια από τις (ψιλοψεκασμένες) θεωρίες που γυρνοβολούν, η δραστηριότητα της Αίτνας θα βγάλει πάλι το φίδι από την τρύπα.

• Like
Reactions: SR-71 and tiniakos
Κάποιοι "εναλλακτικοί" έχουν διατυπώσει την θεωρία πως τα μαγματικά ρευστά ρέουν στην Μεσόγειο από δύση προς ανατολή, εξάιτίας της Coriollis, όπως ακριβώς και ο καιρός, και πως η Αίτνα και το Στρόμπολι λειτουργούν ως βαλβίδες εκτόνωσης κάπως. Παράλογο δεν είναι, μα ούτε και αποδεδειγμένο φυσικά.

Κύριοι, παρακαλώ να αφήσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας απο άσχετους και την πολιτικολογία. Το θέμα παραείναι σοβαρό για τέτοια. Μερικές αναρτήσεις έφυγαν, μη μας αναγκάσετε να κλείσουμε και αυτό το νήμα.

Σε ερώτηση στο chatGPT που μπορεί εύκολα να βρει αντίστοιχα συμβάντα, κλπ (προφανώς δεν θα του ζητήσουμε να κάνει πρόβλεψη, αλλά σαν μηχανή ιστορικών αναδρομών είναι τέλειο), λέει τα παρακάτω:

Screenshot 2025-02-12 at 14-08-58 ChatGPT.png