Σεισμός...

Κρατάω το "often leading to significant geological events".
Οι Τούρκοι είπαν να στείλουν τα ερευνητικά τους σκάφη; Προσφέρονται να στείλουν δυο σεισμογρσφικα και τέσσερα γεωτρύπανα. Ένας γεωλόγος τους λέει ότι πρέπει να ρέει λάβα μέσα στα ρήγματα.
Στο Ακρωτήρι δεν πέθανε κανένας από την έκρηξη του ηφαιστείου, ακριβώς γιατί είχαν ειδοποιηθεί από τη δραστηριότητα και έφυγανε την ησυχία τους μαζεύοντας και όλα τα πράγματα αξίας.

Κρατάω το "often leading to significant geological events".
Οι Τούρκοι είπαν να στείλουν τα ερευνητικά τους σκάφη; Προσφέρονται να στείλουν δυο σεισμογρσφικα και τέσσερα γεωτρύπανα. Ένας γεωλόγος τους λέει ότι πρέπει να ρέει λάβα μέσα στα ρήγματα.
Στο Ακρωτήρι δεν πέθανε κανένας από την έκρηξη του ηφαιστείου, ακριβώς γιατί είχαν ειδοποιηθεί από τη δραστηριότητα και έφυγανε την ησυχία τους μαζεύοντας και όλα τα πράγματα αξίας.
Δε νομίζω ότι έχουμε πολλά να ωφεληθούμε απο τη συνεργασία με τους Τούρκους. Ειδικά στα σεισμογραφικά η Ελλάδα είναι κορυφαία.

• Like
Reactions: Billy the Kid
Mια ακόμη κουτοπόνηρη κίνηση των γειτόνων προκειμένου να πατήσουν πόδι στο Αιγαίο... Και για να προλάβω τυχούσες αντιδράσεις περι συνομωσιολογίας, ανέφεραν πως αν η Ελλάδα αρνηθεί την "βοήθεια" η Τουρκία θα πρέπει να την επιβάλλει....

• Like
Reactions: SR-71
Mια ακόμη κουτοπόνηρη κίνηση των γειτόνων προκειμένου να πατήσουν πόδι στο Αιγαίο... Και για να προλάβω τυχούσες αντιδράσεις περι συνομωσιολογίας, ανέφεραν πως αν η Ελλάδα αρνηθεί την "βοήθεια" η Τουρκία θα πρέπει να την επιβάλλει....
Ευκαιρία ψάχνουν να χαρτογραφήσουν το βυθό του Αιγαίου, και μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

• Like
Reactions: SR-71 and takisot
Πάντως, καλό θα ήταν να συνδράμουν μεγαλύτερες χώρες τύπου ΗΠΑ, Γαλλία, Ιαπωνία με πιο σύγχρονο εξοπλισμό.
Κατα τα αλλά, και το καλύτερο σενάριο (να μείνει η κατάσταση όπως τώρα) οδηγεί σε τουριστική σεζόν χειρότερη και από το Covid, τουλάχιστον για τη Σαντορίνη...

• Like
Reactions: SR-71 and Larry
Απο το να μας γραψουν για απωλειες τουριστων καλυτερα να χαθει μια σαιζον με οτι αυτο συνεπαγεται.

Οι επιστημονες πιστευουν οτι αυτο το γαιτανακι μπορει να συνεχισθει για μηνες...

Παρακολουθώ κάποιον Καραστάθη,διευθυντή του Γεωδυναμικού αν δεν κάνω λάθος.Καλά,έχουν χάσει την μπάλα, πλέον αρθρώνουν ασυναρτησίες. Οι τεχνικοί λέει των μηχανημάτων είναι άυπνοι για να λύνουν προβλήματα και να συγκεντρώνουν δεδομένα. Σε ποιά μηχανήματα;; Ο πλανήτης είναι γεμάτος σεισμογράφους αυτόματων λύσεων, τι μας τσαμπουνάνε;; Εκτός αν κάθονται με το αυτί κολλημένο στο πάτωμα. Ντροπής πράγματα. Και δηλαδή πότε θα τους μιλήσουν τα όποια δεδομένα; Μετά το όποιο γεγονός ώστε να βγούν ως μετά Χριστόν προφήτες για να μας πούν πως το ήξεραν αλλά η επιστημονική δεοντολογία δεν τους επέτρεπε να μιλήσουν; Ευτυχώς που δεν είναι όλοι οι επιστήμονες έτσι.

Ειναι παντα σημειο κρισιμο να επιλεγεις σε αυτην την ζωη ποιους θα ακους για πραγματα που δεν ξερεις και απλα ψαχνεις ψιχουλα για να τα αντιληφθεις καλυτερα και οχι για να επιβεβαιωσουν πραγματα που εσυ πιστευεις και αυτων οι ιδεες τα ενισχυουν.

Νομιζω κατα την γνωμη μου μια απο τις πιο νηφαλιες αποψεις / φωνες που εχω διακρινει τις τελευταιες ημερες ειναι ο καθηγητης Παπανικολαου

Ναθαναήλ, Φυσικός είμαι και κάποια άποψη για το αντικείμενο έχω. Όλοι τους λίγο-πολύ το ίδιο. Καλά, υπάρχουν και οι γελοίοι, όνομα και μη χωριό, που φοράνε προπέλες και περιφέρονται μόνο και μόνο για κονδύλια. Τέλος πάντων, μακάρι να είχα κάποιον στην Ιαπωνία να μου μεταφέρει τυχόν εκεί αναλύσεις.

• Like
Μα και στις δικες μου κεραιες καποιοι δειχνουν περιεργοι που δεν εχω σχεση με το θεμα φανταζομαι στις δικες σας.

Οντως μακαρι να ειχαμε μια πιο στενη συνεργασια με ιαπωνες που ειναι αλλης κουλτουρας και δεν προσβλεπουν στα εσωτερικα της ψαρωκωσταινας.

Στην Ιαπωνία Νίκο 5R είναι η δόνηση στα κινητά τους...
Αυτές οι ακολουθίες Μπίλυ δεν είναι συνήθεις για πουθενά στον πλανήτη, ούτε καν στον δακτύλιο της φωτιάς, δεν είναι θέμα μεγεθών. Αυτό μετο κινητό καλό!

Έχουμε καταντήσει χώρα τσίρκο, σε όλους τους τομείς η επιπολαιοτητα και το εύκολο κέρδος φέρνει τη χλεύη και συχνά μέχρι και εθνικές τραγωδίες. Ότι λειτουργεί οφείλεται μόνο στο φιλότιμο κάποιων που πάνε κόντρα στο ρεύμα.
Πλέον αγνοώ κάθε δήλωση των σεισμολόγων δε λένε κάτι που δεν ξέραμε, ίσως να γίνει μεγαλύτερος σεισμός ίσως και όχι.

• Like
Αν δεις στον κόμβο του gein βγαίνει πρώτα μια αυτόματη λύση και στη συνέχεια μια με το χέρι. Και η διαφορά μπορεί να είναι αρκετή. Η αυτόματη λύση του νυχτερινού σεισμού ήταν προς την Ανάφη, όχι εκεί που είναι οι υπόλοιπες.

• Like
Reactions: Andreassat
Αυτές οι ακολουθίες Μπίλυ δεν είναι συνήθεις για πουθενά στον πλανήτη, ούτε καν στον δακτύλιο της φωτιάς, δεν είναι θέμα μεγεθών.

Στο Αρκαλοχώρι το 21 είχαμε μία ακολουθία που είχε διάρκεια 4 μήνες.
Το θέμα δεν είναι ότι πετάγονται άσχετοι να λένε θεωρίες, ότι ξύπνησε ο Cthulhu, θα σκάσει το ηφαίστιο κλπ, αλλά ότι έχουμε μαϊνταντούς "επιστήμονες" να αναπτύσουν θεωρίες που είτε τρομοκρατούν είτε καθησυχάζουν τον κόσμο χωρίς να είναι 100% σίγουροι.