Sennheiser HD-650 vs What?

Επισης σκεφτομουν για τον central που ρωτα για αναβαθμιση,οτι και τα hd800 θα πρεπει να τα εχει στο νου του,μηπως τα βρει σε καποια προσφορα ή μεταχειρισμενα σε καλη κατασταση και τιμη.

Απο ολα τα ακουστικα που εχω ακουσει,ειναι τα μονα που μου αρεσαν περισσοτερο απο τα hd600,αν και η αληθεια ειναι μοντελα απο Hi fi man,audeze,και αλλες ναυαρχιδες απο αλλες μαρκες δεν εχω ακουσει.

Τα σημεια κλειδια που διαφοροποιουν προς το καλυτερο τα hd800 οταν τα ακουσα,σε σχεση με τα hd600,ηταν τα παρακατω:

-Χαμηλα ηταν αρκετα πιο ξεκαθαρα,η ποσοτητα οση πρεπει στα αυτια μου,και η περιγραφη η καλυτερη που εχω ακουσει σε ακουστικα.Μερικη θεωρουν οτι ειναι ελαφρια στα μπασα,αλλα εγω τα βρηκα πολυ σωστα.

-Τα μεσαια τους ηταν και αυτα πιο καθαρα και διαυγη,τα φωνητικα ηταν λιγο πιο μπροστα και μου ακουστηκαν πιο ρεαλιστικα και με περισσοτερο συναισθημα και μουσικοτητα.

-Τα πριμα ηταν πεντακαθαρα χωρις να σκληραινουν απο το συστημα μου.Υπηρχε ψηλα μια μικρη "μεταλλικη" αισθηση,χωρις να ειναι τοσο εντονη,αλλα ηταν λιγο αισθητη.Υπαρχει μια τροποποιηση που μπορει να κανει καποιος και λενε οτι διορθωνεται αυτο.Παντως δεν ηταν συριστικα ή σκληρα στον ενισχυτη μου (x can v8)

-Η ηχητικη σκηνη ανοιγει αισθητα σε σχεση με τα hd600,με μια ελκυστικη αισθηση αερα,και η ακριβεια της θεσης των ηχων (imaging) στο νοητο ηχητικο πεδιο εχει ακριβεια και ωραια αισθηση του χωρου και του βαθους.Δε νομιζω να υπαρχουν πολλα ακουστικα που στον τομεα της ηχητικης εικονας να ειναι καλυτερα.

-Ο ηχος σε ταχυτητα,ρυθμο,καθαροτητα/διαυγεια και δυναμικα,ερεε αβιαστα και φυσικα.Μετα τα hd600 ακουγοντουσαν λιγο grainy,λιγο μπερδεμενα και γενικα χειροτερα απο τεχνικης αποψης.

Αν δε τα εχεις ακουσει,αξιζει καποια στιγμη να το κανεις.

Παντως θα σου ξαναπω,οτι πριν απο καποια αγορα (με παιρνει και μενα η μπαλα σε αυτο),να τα βαζουμε κατω ισως λιγο πιο υπομονετικα,να δουμε καταρχας αν υπαρχει καποια πραγματικη αναγκη,ειναι κατι που δε μας ικανοποιει πια για καποιο λογο (?),αν λοιπον καταληξουμε οτι θελουμε να παρουμε κατι εστω και για ανανεωση ψυχολογιας/αγαπη προς το χομπι κτλ,να δουμε μηπως παρουμε κατι που να ερθει και να συμπληρωσει αυτα που εχουμε και θα το χαρουμε μελλοντικα.

Σε καθε περιπτωση δεν ειναι αναγκη να βιαστεις πιστευω.Ισως με τον καινουριο ενισχυτη που θα παρεις σ'αρεσουν καλυτερα τα 650.Απλα εχε στο μυαλο σου οτι για καλο ανοιχτο ακουστικο θα πας πλεον σε hi fi man he500,audeze lcd2 και hd800 και τετοια μοντελα για να πεις οτι θα κανεις αναβαθμιση.Πηγαινε καμια βολτα και στη shure να ακουσεις τα 1840,στο headfonia ελεγε οτι ειναι μια καλη επιλογη για αυτους που θελουν να αναβαθμισουν απο 600/650,αν και στο headfi ειναι διφορουμενες οι αποψεις.

Πιστεύω ότι ήταν λίγο βιαστική η απόφαση να δοθεί ο Matrix... και αν υποθέσουμε ότι πάει για έναν ενισχυτή που ουσιαστικά θα μπορέσει να έχει αρκετά ακουστή διαφορά επάνω στα HD650... είναι στα 800 ευρώ περίπου ο Violectric... (άσε που δεν εξετάσαμε καθόλου το θέμα της πηγής...).

Θα ήταν λογικότερο να είχε κρατηθεί ο Matrix και να δοθούν τα HD650 και ξοδεύοντας τα ίδια λεφτά που προορίζονταν για τον Violectric (άντε ένα δύο κατοστάρικα πιο πολύ) θα είχε πάει σε Audeze LCD2, που είναι πολύ σημαντική αναβάθμιση.

Τώρα πάει και για ακουστικά και για ενισχυτή...

δεν ξερω αν τα ρευματα αλλαζουν με διακοπτη η οχι αλλα απο τιμη νομιζω ειναι χωμα....

υγ αν καποιος το προχωρησει να βαλουμε παραγγελια μαζι γιατι θελω κατι πραγματακια για τις κατασκευες μου.

http://www.partsconnexion.com/burson_ha160.html

Καλημέρα!

Κανένας λόγος βιασύνης...

Τα 650 μου αρέσουν. Δε βλέπω λόγο αλλαγής παρά μόνο αν έχοντας κάτι άλλο παροπλιστούν...

Τον matrix τον είχαν σίγουρα εξαντλήσει και από τις δοκιμές μου έχει φανεί πως τα 650 ακούνε εύκολα τις διαφορές και ανεβαίνουν όσο τους δίνεις ποιοτικότερο ρεύμα.

ε τότε ο V200 ή ίσως και κάποιος από τους Burson είναι το επόμενο βήμα... τα 650 έχουν την φήμη πως "ακούνε" σε αλλαγές συνοδών πολύ πιο πάνω απο την τιμή τους!!

ε τότε ο V200 ή ίσως και κάποιος από τους Burson είναι το επόμενο βήμα... τα 650 έχουν την φήμη πως "ακούνε" σε αλλαγές συνοδών πολύ πιο πάνω απο την τιμή τους!!

Θα το σκεφτώ - και το συζητάμε και μαζί μέχρι τα Χριστούγεννα. ..

Καλημέρα,

είμαι σε φάση που ψάχνω ακουστικά αυτή την περίοδο.
Και έχω καταλήξει ανάμεσα στο Hifiman 400 & τα sen 650.

Κλείνω ελαφρώς προς τα 400 σκέφτομαι να τα χρησιμοποιώ και με το dragonfly dac που έχω (το οποίο υποθέτω δεν θα οδηγήσει τόσο καλά τα sen) αλλά και με το κινητό.
Θα είναι τα 5α ακουστικά που παίρνω, τα προηγούμενα που είχα αφήστε τα εκτός απο τα sen 448 που χρησιμοποιώ τώρα αλλά φυσικά είναι κάποια σκαλιά παρακάτω απο αυτά που συζητάμε.

Αυτό που με προβληματίζει είναι η ηχητική ταυτότητα των 400 επειδή δεν μπορούμε να τα ακούσουμε κάπου.
Ποια είναι η γνώμη σας;

Τα ενδεικτικά συγκροτήματα των μουσικών κατηγοριών που ακούω είναι:
Nine Inch Nails, Porcupine Tree, Paradise Lost, Tool, Covenant, Unkle, Royksopp κ.λπ.
Δεν θα δεχτώ κριτική για την ποιότητα των ηχογραφήσεων! :p :earmuffs:

Με βάση τη δική μου εμπειρία από τα 650 - σε συνδυασμό με τον m-stage matrix - θα τα απέφευγα για τα ακούσματα που περιγράφεις...

Μάλλον σε κλειστού τύπου ακουστικά θα κοίταγα.

Έχω τα 400 και τα χρησιμοποιώ με το Explorer της Meridian και όχι μόνο οδηγούνται μια χαρά αλλά αναδεικνύεται η ιδιαίτερη αξία τους με όλα τα είδη μουσικής. Δεν τα έχω ακούσει με dragonfly αλλά δε νομίζω να μην οδηγούνται επαρκώς.

Καλημέρα,

είμαι σε φάση που ψάχνω ακουστικά αυτή την περίοδο.
Και έχω καταλήξει ανάμεσα στο Hifiman 400 & τα sen 650.

Κλείνω ελαφρώς προς τα 400 σκέφτομαι να τα χρησιμοποιώ και με το dragonfly dac που έχω (το οποίο υποθέτω δεν θα οδηγήσει τόσο καλά τα sen) αλλά και με το κινητό.
Θα είναι τα 5α ακουστικά που παίρνω, τα προηγούμενα που είχα αφήστε τα εκτός απο τα sen 448 που χρησιμοποιώ τώρα αλλά φυσικά είναι κάποια σκαλιά παρακάτω απο αυτά που συζητάμε.

Αυτό που με προβληματίζει είναι η ηχητική ταυτότητα των 400 επειδή δεν μπορούμε να τα ακούσουμε κάπου.
Ποια είναι η γνώμη σας;

Τα ενδεικτικά συγκροτήματα των μουσικών κατηγοριών που ακούω είναι:
Nine Inch Nails, Porcupine Tree, Paradise Lost, Tool, Covenant, Unkle, Royksopp κ.λπ.
Δεν θα δεχτώ κριτική για την ποιότητα των ηχογραφήσεων! :p :earmuffs:

hifiman he 400 (εύκολη απάντηση χωρίς διλήμματα)

...)

Τα HE400 μου φαίνονται και πολύ καλό value - ειδικά για αγορά από Αμερική ή μέσω ebay ($399).

Τα Sennheiser αντίθετα έχουν ακριβύνει σημαντικά χωρίς να βελτιωθούν σε κάτι...

Για τα 400 και εγώ πιστεύω πως θα οδηγηθούν μιά χαρά. Για τα sen σημείωσα τις αμφιβολίες μου.
Πάντως παρατηρώ πως είναι ξεκάθαρη η πρόταση σας ομόφωνα! :earmuffs:

Δεν ήθελα και πολύ ψήσιμο...αναμένω να έρθουν απο το επίσημο store
320€ με τα μεταφορικά + πιθανή επιβάρυνση τελωνείου.

Δε θα αξιζει καποιος να παει στα he500 κατευθειαν?

Δεν εχω ακουσει τα 400,αλλα εχω διαβασει οτι εχουν μια πτωση σε καποιες συχνοτητες που τους δινουν καποια χαρακτηριστικη ηχητικη ταυτοτητα.

Δε ξερω για καποιον που αμφιταλαντευεται σε he400/hd650,αλλα καποιος που θα θελησει να αναβαθμισει απο 650 σε κατι καλυτερο,χωρις να θελει να σκασει 1000ικο,η πιο καλη επιλογη μαλλον ειναι τα he500,απο αυτα που διαβαζω,χωρις να εχω ακουσει ξαναλεω τα he500 ουτε τα 400.

Τα 400 ειναι λιγοτερο απαιτητικα στη οδηγηση σε σχεση με τα 500?Επισης ισχυει αυτο που διαβαζω με την ιδιαιτερη ηχητικη συχνοτικη καμπυλη των 400?Ποια η γνωμη των κατοχων σε αυτο?