Sennheiser HD 800

Re: Sennheiser HD 800 και ανταγωνιστες

Παιδια εχω τα 800 και τα 650 και χρησιμοποιω τον προενισχυτη της DENON AVP-A1 HD, τι ενισχυτη μου προτεινεται (ζαχαρωνω τον BURSON 160);

Εχω και γω μια εμπειρια με τα hd 800,οταν ημουν ακομη φοιτητης στην Αθηνα,ειχα παρει σε ενα βαλιτσακι τον musical fidelity xcan v8 και το player και το interconnect που χρησιμοποιω,και ειχα παει για μια ακροαση των hd800,στου Νακα στην Παιανια.Μαλιστα ηταν πολυ ευγενικοι και με αφησαν περιπου ενα 2ωρο ανενοχλητο να κανω την ακροαση μου.

Σε σχεση με τα hd600 που χρησιμοποιουσα (και χρησιμοποιω βασικα ακομα) με το συγκεκριμενο συστημα,οι διαπιστωσεις που εκανα ηταν οι εξης:

-Τα hd 800 ειχαν αισθητα πιο ανοιχτο ηχο/αισθηση της ηχητικης σκηνης,και με πιο ικανοποιητικο βαθος στο μπροστινο τοξο,καλητερη εικονα,οι φωνες ηταν πιο μπροστα και τα οργανα καπως πιο μακρια-ανοιχτα στη σκηνη.

-Μεσοηψηλα/ψηλα ηταν πολυ καθαρα,διχως να ειναι σκληρα(τα περιμενα να ειναι γιατι εχω μια ευαισθησια στα σκληρα/συριστικα πριμα),αλλα με μια ανεπαισθητη "μεταλλικη" χροια.Παντως ηταν αισθητα καθαροτερα απο τα hd600,και πιο λεπτομερη.

-Τα μεσαια ηταν σχετικα γλυκα και smooth,με ωραια χροια,οι φωνες ηταν πιο μπροστα σε σχεση με τα 600,και εβγαζαν καλο συναισθημα.

-Χαμηλα τα βρηκα ιδανικα,το μπασο ηταν οσο πρεπει,περιγραφικο και λεπτομερες,με καλο,σφιχτο σωμα και χτυπημα,και πηγαινε πιο χαμηλα απο τα 600.

-Επισης το αποτελεσμα ηταν πιο σωστο ρυθμικα και η μουσικη ερεε αβιαστα,με καλητερο timing κτλ...

Βεβαια μπορω να φανταστω πως αυτο το αρτιο τεχνικα αποτελεσμα (αν και εχω μια μικρη αμφιβολια πως το soundstage των 800 ηταν λιγακι περιεργο απο καποια αποψη) ,μπορει να μην αρεσει σε αρκετο κοσμο,σε σχεση με ενα καλα οδηγημενο hd600/650.Προσωπικα με το setup μου δεν το βρηκα τοσο αυστηρο/σκληρο με ηχογραφησεις που ανεμενα να το ακουσω σκληρο ψηλα πχ.Απλα ενα κλικ "μεταλλικο" προς την υψηλη περιοχη.

Παντως παρολη την αισθητη διαφορα που ειχαν τα 800 απο τα 600,δεν ειμαι σιγουρος και'γω αν θα μ'αρεσαν σε γενικες γραμμες καλητερα σα συνολικη μουσικη παρουσιαση και ηχητικη χροια απο τα 600.

Επισης σαν ανεση ηταν πολυ καλα,με μονο μειον σε σχεση με τα 600 οτι αν πηγαινα να σκυψω μπροστα (το τσεκαρω παντα αυτο στα full size μοντελα),ειχαν μια μικρη ταση να γλιστρησουν λιγο σε σχεση με τα 600.Αλλα ηταν λιγο πιο ανετα.(αν και με τα 600 δεν εχω προβλημα ουτως ή αλλως)

Ο καθένας ακούει διαφορετικά και ο υποκειμενισμός παίζει μεγάλο ρόλο, ο ενισχυτής σου πολύ πιθανόν να πέφτει στην κατηγορία που αναφέρω ως "ζεστός", και φυσικά η ακουστική μνήμη μπορεί να μην είναι τόσο ακριβής (άλλωστε τα είχες ακούσει/γράψει το 2009), και επειδή θέλει μάλλον μακρόχρονη ακρόαση το κάθε ακουστικό, και επειδή το ακουστικό αυτό επηρεάζεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από την ποιότητα της ηχογράφησης, θεωρώ ότι άκουσες μόνο μία πλευρά του (για να τα συγκρίνεις με τα HD600 που δεν έχουν καμιά σχέση κατά την άποψη μου), ένας άλλος παράγοντας είναι και η ακουστική εμπειρία που απέκτησες από τότε,... πάντως όποτε βρεθείς Αθήνα σε περιμένω να τα πούμε και από κοντά.

Επειδή πειραματίζομαι με διαφόρους ενισχυτές για να απαντήσω στον φίλο Σπύρο, αν και είμαι πολύ φρέσκος στον κόσμο των HD800, είναι να προτιμήσεις κάτι ζεστό (λάμπα η ζεστή τάξη Α), διότι μπορεί να σε ενοχλήσει ο μάλλον ψυχρός Burson...

Από όλους τους ενισχυτές που χρησιμοποιώ, ο πιο ευχάριστος ήχος βγαίνει από τον ταπεινό JDSlabs cmoy (των 45 ευρώ παρακαλώ) απλά διότι είναι πολύ ζεστός χωρίς να θυσιάζει λεπτομέρεια.

Ο Musical Fidelity M1 HPA παρέα με το M1 DAC ενώ πρότινος είχαν μάλλον προς τον ζεστό ήχο,και ήταν τέλειο ζευγάρι με τα Hd650, με τα 800 κουράζουν (πολλά πρίμα) σε στάθμες περίπου στις 11 η ώρα... ενώ στις 9 περίπου ενώ δεν κουράζουν, χάνουν σε δυναμικά... περίεργο φαινόμενο, και παρότι το λέει στο manual ότι αποδίδουν καλύτερα σε χαμηλότερες εντάσεις, το έχουν αναφέρει και ορισμένοι στο headfi ότι παίζουν δύο κλικ πιο χαμηλά από τα άλλα τους ακουστικά.

Γνωρίζει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό?

Κάποια παιδιά τον έχουν εδώ τον Burson και καλό θα ήταν να οργανώσουμε κάποια συνάντηση με τον καινούργιο χρόνο πρώτα ο Θεός...

Εχεις δικιο για αυτα που λες,ετσι ειναι.

Οντως ομως,σε συγκριση με τα hd600,τα 800 ειχαν πολυ αισθητη διαφορα σε καθε τομεα ηχητικως,οπως προανεφερα.Απλα μπορω να φανταστω οτι θα μπορουσε καποιος να προτιμησει καποιο απο τα hd600/650 σαν συνολικο all around μουσικο αποτελεσμα,παροτι στους επιμερους τομεις χανουν.

Παντως και τα 600 ειναι καλα ακουστικα,αλλα θελουν καλη υποστηριξη.Με τον xcan v8 παιζουν μαγικα,αλλα μονο οταν "ξυπνησει" ο ενισχυτης.Για καποιο λογο φαινεται ο ενισχυτης αυτος να μην εχει μια σταθερη αποδοση ηχητικως(ετσι ειναι ολοι οι λαμπατοι/υβριδικοι?).Τον εχω μονιμα στην πριζα τις περιοδους που τον χρησιμοποιω,αλλα παρολα αυτα ο ενισχυτης δειχνει να ερχεται στα ισια του,να γεμιζει ο ηχος,να αποκτα τη δυναμικη που πρεπει και την εικονα/soundstage μονο μετα απο πολυ ωρα ακροασης...

Ελπιζω καποια στιγμη επιτελους στο μελλον να παρευρεθω σε καποια μαζωξη,οπως και'να χει οταν ανεβω θα επικοινωνισω :-)

Re: Sennheiser HD800

Μετά από 6 μήνες συμβίωσης με τα HD800, θα ήθελα να προσθέσω και εγώ μερικές παρατηρήσεις.

Πρώτον, διαβάζοντας το νήμα, θεωρώ ότι ο Γιάννης (mstr), με μερικές μόνο ώρες ακρόασης έδωσε πολύ καλή περιγραφή των ακουστικών αυτών.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ένα καλό ηχείο, σωστά οδηγημένο με καλά συνοδά, θα έχει καλύτερο βάθος και σωστότερο πλάτος σκηνής αλλά ποιός μας εγγυάται ποιό είναι πράγματι το σωστότερο.

Μετά από στρώσιμο ολίγων μόνο ωρών, η αρχική συριστική χροιά και ο ολίγον μεταλλικός ήχος εξαφανίστηκαν... (ή τα συνήθισα).

Τα ακούω με τον Musical Fidelity M1 HPA, και με τον Objective O2 όταν χρειάζομαι να είμαι λίγο πιο απομακρυσμένος από το PC/Stereo (τα έχω ακούσει και με τους άλλους ενισχυτές μου [Aune amp/dac modified, JLH full classA, Superlux HA3D, JDSLabs cmoy, Indeed class A modified, Fiio e17] και παρότι δεν βρίσκω κάτι άσχημο με κανέναν άλλον ακούω αποκλειστικά με τους προαναφερόμενους).

Θεωρώ ότι ακούνε με διάφορα ενισχυτικά περισσότερο από άλλα ακουστικά, καθότι η διαφάνεια και λεπτομέρεια τους είναι χειρουργική.

Δεν προτίθεμαι να αγοράσω όμως κάποιον πανάκριβο ενισχυτή για να τα συνοδέψω, διότι τα χαίρομαι απεριόριστα με τους παραπάνω.

Πρόβλημα θεωρώ το βαρύ καλώδιο τους που είναι και τρίμετρο και με εμποδίζει/βαραίνει...και περιστρέφεται/συστρέφεται... και θα προβώ σε αλλαγή του σύντομα με κάτι κοντύτερο και ελαφρύτερο (στο 1,5-2 μέτρα).

Έχω δει αυτό για οικονομικό http://www.ebay.co.uk/itm/Sennheise...Headphones&hash=item19d1bcabb6#ht_1995wt_1303 διαφορετικά θα πάρω τα μπριζάκια από τον ίδιο πωλητή και θα φτιάξω δικά μου με καλώδιο τύπου "litz" για να είναι πανάλαφρο... (δεν το αλλάζω για να αλλάξω την χροιά του ακουστικού)... θεωρώ επίσης το καλώδιο της Cardas πολύ υπερτιμημένο...

Έχει κανείς εμπειρία με τα toxic cables?

Last edited:
Απάντηση: Sennheiser HD800

Chris, δε τα ξέρω τα toxic,
αλλά εντύπωση μου έκανε ότι βλέπω διαφορετικούς ακροδέκτες από ότι στα HD650.
Νέο στάνταρ ειδικά για Senn ? ή κάτι ποιο κοινότυπο είναι ?

Ναι είναι ακροδέκτες μόνο για HD800... και τους πουλάνε και τσουχτερά περίπου 50 ευρώ... απότι γνωρίζω δεν κάνουν για κανένα άλλο ακουστικό.

Μάλλον θα πάρω ένα ζεύγος και θα φτιάξω ένα ελαφρύ και κοντό καλώδιο.

Θα ενημερώσω για νεώτερα... εν τω μεταξύ αν κάποιος πάρει τα toxic ας γράψει δυο αράδες...

Μετά από 6 μήνες συμβίωσης με τα HD800, θα ήθελα να προσθέσω και εγώ μερικές παρατηρήσεις.
Αξίζουν τα HD800 το να μπει σε ιδέες ένας κάτοχος των HD600 και HD650 με ενισχυτή τον Ε17?

Δεν μετανιώνω για την αγορά ούτε με τα χρήματα που πλήρωσα... αλλά θέλω να επισημάνω ότι ούτε κίνηση ματ είναι..., ούτε value for money είναι..., ούτε το ένα και μοναδικό ακουστικό που το παίρνεις και τελειώνεις...

Όσο πιο ακριβές είναι ένα εργαλείο αναπαραγωγής τόσο ξεβρακώνει την ηχογράφηση και τα υπόλοιπα πράγματα στην ηχητική αλυσίδα...

Δεν μπορώ να πω ότι ακούω μόνο με αυτά ή περισσότερο με αυτά...

Είναι ένα ακόμα όπλο στο οπλοστάσιο... ιδανικό για καλοηχογραφημένες hires μουσικές...

Τώρα τα έχω ακούσει και με τον E17... πολύ καλό αποτέλεσμα... αλλά προφανώς χρειάζεται κάτι καλύτερο το ακουστικό... και από DAC και από ενισχυτή...

Ακούγεται ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ καλά με τον O2 όμως, και αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ποιότητα του εν λόγω ενισχυτή.

Ο Νάκας τα έχει... πάρε ένα τηλέφωνο σε οποιοδήποτε υποκατάστημα και ζήτησε να σου τα φέρουν για ακρόαση (εγώ έτσι έκανα στο κατάστημα του Mall)... έχουν και 12 άτοκες δόσεις αν αυτό σε ενδιαφέρει...

Ο Νάκας τα έχει... πάρε ένα τηλέφωνο σε οποιοδήποτε υποκατάστημα και ζήτησε να σου τα φέρουν για ακρόαση (εγώ έτσι έκανα στο κατάστημα του Mall)... έχουν και 12 άτοκες δόσεις αν αυτό σε ενδιαφέρει...
Thx Chris. (12 δε με ενδιαφερει. 72 ισως :p )

by the way....τα ΗΔ700 βγηκαν?
κανα συγριτικο με τα ΗΔ800 υπαρχει?

απο οσο ξερω εχουν βγει εδω και καιρό... λογικά θα μπορει να τα φερει ο Νακας αν δεν τα εχει ηδη

Re: Sennheiser HD-800 Musical Fidelity M1 HPA σε προσφορά

Έχω αυτό τον συνδυασμό, και τον προτείνω ανεπιφύλακτα... στην τιμή αυτή δεν παίζεται...

Re: Sennheiser HD-800 Musical Fidelity M1 HPA σε προσφορά

Τόσο δεν κάνουν περίπου σκέτα τα HD;