Sennheiser HD 800

Απάντηση: Re: Sennheiser HD 800

Ο άνθρωπος έχει δίκιο, το δυνατό σημείο των HD 800 δεν είναι το μπάσο. Έχω συμβιώσει ταυτόχρονα με DENON AD H 7000, AUDEZE LCD2, HIFIMAN HE500, SENNHEISER HD650, η αίσθηση του χαμηλού που αποκομίσεις με αυτά τα ακουστικά αυτά δεν έχει σχέση με το HD800 το οποίο αγόρασα δεύτερη φορά μπας και έκανα λάθος την πρώτη και τα ξαναπούλησα! Δεν αμφισβητείται η τεχνική τους αρτιότητα και η αίσθηση της σκηνής και της λεπτομέρειας που είναι μοναδική, αλλά ότι και να λένε οι μετρήσεις ο τελικός κριτής είναι η ακοή μας. Ακούω κυρίως κλασική μουσική και πούλησα πρόσφατα ηχεία full range (με 11" woofer) γιατί είχαν υπερβολικό μπάσο στον χώρο μου. Οι αναφορές αυτές για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις για basshead κλπ.

Απο περιέργεια ποιο ειναι ηταν το ηχειo με το 11'' woofer?

Re: Απάντηση: Re: Sennheiser HD 800

Πως εχουμε συνηθίσει να το ακούμε δηλαδή?

το έχουμε όλοι συνηθίσει

όχι να το ακούμε.
Να το λέμε και να ξέρουμε όλοι ΤΙ εννοούμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sennheiser HD 800

Με γρίφους μιλάς Δημήτρη
Γριφος;
Οταν λεμε μπασο εννοουμε κατι.
Τουλαχιστον τα τελευταια 50 χρονια που χρησιμοποιω τον ορο.
Αυτο εννοώ.

Ήθελα και γω να γράψω από χθες, αλλά δεν πρόλαβα ...

Το HD 800, το οποίο έχω ακούσει εκτενέστατα για σειρά μηνών, έχεις πολλές αρετές, ιδιαίτερα το εξαίρετο άπλωμα της σκηνής και την διαστρωμάτωση αυτής σε όλους τους άξονες ...

Όμως είναι χαρακτηριστικά λεπτόηχο... πιθανότητα αυτό είναι το τίμημα για να έχει τις υπόλοιπες αρετές σε μεγάλο βαθμό...

Ως συνήθως είναι θέμα τελικού γούστου, αν κάποιος θα το λατρέψει ή θα προτιμήσει άλλες λύσεις ...

Απάντηση: Sennheiser HD 800 και ενίσχυση: Οι επιλογές (Νέο νήμα)

Για μένα το ερώτημα είναι το μέχρι που μπορεί να φθάσει το ακουστικό ,με την επιλογή καλύτερων ενισχυτικών .
Ισως μια δοκιμή με κάποιο <ακραίο> ενισχυτικό μας δώσει μια πιό καλή εικόνα .

Ήθελα και γω να γράψω από χθες, αλλά δεν πρόλαβα ...

Το HD 800, το οποίο έχω ακούσει εκτενέστατα για σειρά μηνών, έχεις πολλές αρετές, ιδιαίτερα το εξαίρετο άπλωμα της σκηνής και την διαστρωμάτωση αυτής σε όλους τους άξονες ...

Όμως είναι χαρακτηριστικά λεπτόηχο... πιθανότητα αυτό είναι το τίμημα για να έχει τις υπόλοιπες αρετές σε μεγάλο βαθμό...

Ως συνήθως είναι θέμα τελικού γούστου, αν κάποιος θα το λατρέψει ή θα προτιμήσει άλλες λύσεις ...

Πολύ καλά τα γράφεις!
Άλλο είναι ''λεπτόηχο'' και άλλο δεν έχει μπάσο κάπου έχουμε μπερδέψει τους όρους ή μιλάμε άλλη γλώσσα. (δεν απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά)
Πως το είχε πει ο υπέρηχας κάπου αλλού , ναι δεν είναι ''μπαμπάτσικο''

Πολύ καλά τα γράφεις!
Άλλο είναι ''λεπτόηχο'' και άλλο δεν έχει μπάσο κάπου έχουμε μπερδέψει τους όρους ή μιλάμε άλλη γλώσσα. (δεν απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά)
Πως το είχε πει ο υπέρηχας κάπου αλλού , ναι δεν είναι ''μπαμπάτσικο''

αλλού ναι.
επάνω είπα λεπτόηχο.
Και την ίδια λέξη χρησιμοποίησε και ο alatar.

Ο άνθρωπος έχει δίκιο, το δυνατό σημείο των HD 800 δεν είναι το μπάσο. Έχω συμβιώσει ταυτόχρονα με DENON AD H 7000, AUDEZE LCD2, HIFIMAN HE500, SENNHEISER HD650, η αίσθηση του χαμηλού που αποκομίσεις με αυτά τα ακουστικά αυτά δεν έχει σχέση με το HD800 το οποίο αγόρασα δεύτερη φορά μπας και έκανα λάθος την πρώτη και τα ξαναπούλησα! Δεν αμφισβητείται η τεχνική τους αρτιότητα και η αίσθηση της σκηνής και της λεπτομέρειας που είναι μοναδική, αλλά ότι και να λένε οι μετρήσεις ο τελικός κριτής είναι η ακοή μας. Ακούω κυρίως κλασική μουσική και πούλησα πρόσφατα ηχεία full range (με 11" woofer) γιατί είχαν υπερβολικό μπάσο στον χώρο μου. Οι αναφορές αυτές για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις για basshead κλπ.

Πολύ σωστά γράφεις ''...η αίσθηση του χαμηλού που αποκομίζεις...''
Είμαι κάτοχος των 800 , είχα για σχεδόν 2 χρόνια τα 650 και έχω ακούσει αρκετές φορές τα 500 σε Α/Β με τα προηγούμενα
ακουστικά και ακούω μόνο κλασσική.
Οι ακουστικές εντυπώσεις μου είναι σε πλήρη συμφωνία με την παρακάτω συγκριτική μέτρηση
graphCompare.php

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το 650 να έχει παραπάνω μπάσο από το 800 , δεν γίνεται είναι θέμα κατασκευής.
Όμως μπορεί όντως να δίνει σε κάποια αυτιά την εντύπωση ότι έχει πολύ μπάσο διότι είναι ζεστό και ''μπαμπάτσικο''
ακουστικό και οι αρμονικές του μπάσου που ακούμε (γιατί αυτές ακούμε στο 650) με την ''γλυκιά'' παραμόρφωση
που έχουν δίνουν την ψευδαίσθηση του ''παραπάνω''
Το 500 έχει ίδια απόκριση στο μπάσο με το 800 αλλά ενδεχομένως να ακούγεται και αυτό με πιο ''πολύ''
μπάσο λόγω της διαφορετικής απόκρισης στο υπόλοιπο φάσμα.
Επίσης το πόσο παραπάνω μπασάτο μπορεί να ακούγεται ένα ακουστικό χωρίς πράγματι να είναι έχει σχέση με την
κατασκευή και είναι βασικό εκτός από το συνολικό tuning να μελετήσουμε τις παραμορφώσεις σε όλες τις αρμονικές και οπωσδήποτε τα CDS plots του ακουστικού από όπου
μπορούμε να καταλάβουμε ακριβώς τι συμβαίνει και ακούγεται έτσι όπως ακούγεται.
Δεν μπαίνω στην διαδικασία να επεκταθώ γιατί φαντάζομαι δεν ενδιαφέρει και πολλούς.

Συμπερασματικά για τελευταία φορά και για όσους έχουν την διάθεση να καταλάβουν τι συμβαίνει
ΆΛΛΟ δεν έχει μπάσο και άλλο πως εκλαμβάνει το αυτί μας το μπάσο.
Αυτό ισχύει για όλα τα ακουστικά για να βγάλουμε από την μέση το 800 που από ότι φαίνεται δεν μπορεί
να καλύψει την ''υποκειμενική'' αίσθηση του μπάσου που κάποιοι θέλουν (και καλά κάνουν) να ακούν.
Ας μάθουμε σε μια συζήτηση να ξεχωρίζουμε το αντικειμενικό από το υποκειμενικό.
Άλλο δεν έχει μπάσο και άλλο δεν μου αρέσει έτσι όπως το έχει και όπως μου ακούγεται και είναι λεπτόηχο
και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

αλλού ναι.
επάνω είπα λεπτόηχο.
Και την ίδια λέξη χρησιμοποίησε και ο alatar.

Άρα αφού είναι λεπτόηχο δεν είναι μπαμπάτσικο απλά πράγματα!

Δεν μας ενδιαφέρει το πως μπορεί να ακούει κάποιος και αν του αρέσει ή όχι
αυτό είναι προσωπικό και έχει εκεί έξω ακουστικά να φάνε και οι κότες.
(ενδεικτικά ο Γιάννης είπε ότι το K1000 έχει πιο πολύ μπάσο από το 800 όταν το 1000 έχει roll off από τα 100Hz τι να λέμε τώρα)

Εμάς μας ενδιαφέρει αν ένα ακουστικό και εν προκειμένω το 800 έχει μπάσο
δηλαδή αν μπορεί να αναπαράγει σωστά τις χαμηλές συχνότητες και το 800 τις αναπαράγει
πλήρως από τα 10Hz λεπτόηχο ξε λεπτόηχο.

Last edited:
Άρα αφού είναι λεπτόηχο δεν είναι μπαμπάτσικο απλά πράγματα!

Δεν μας ενδιαφέρει το πως μπορεί να ακούει κάποιος και αν του αρέσει ή όχι
αυτό είναι προσωπικό και έχει εκεί έξω ακουστικά να φάνε και οι κότες.
(ενδεικτικά ο Γιάννης είπε ότι το K1000 έχει πιο πολύ μπάσο από το 800 όταν το 1000 έχει roll off από τα 100Hz τι να λέμε τώρα)

Εμάς μας ενδιαφέρει αν ένα ακουστικό και εν προκειμένω το 800 έχει μπάσο
δηλαδή αν μπορεί να αναπαράγει σωστά τις χαμηλές συχνότητες και το 800 τις αναπαράγει
πλήρως από τα 10Hz λεπτόηχο ξε λεπτόηχο.

είπα λεπτόηχο, όχι μπαμπάτσικο.
το αυτό.

ο Γιάννης και εγώ συμφωνήσαμε και για τα δυό (1000-800) καθώς τα ακούσαμε την ίδια στιγμή και τα δυό.
Εσυ τουλάχιστον δεν είχες την ευκαιρία αυτή.

επίσης Πέτρο, αν όλοι αγοράζαμε με βάση τις μετρήσεις θα ήταν αλλιώς.
Όμως....κατά κανόνα, ακούμε.
όταν μπορούμε.

Προφανώς και ακούμε , οι μετρήσεις όπως έγραψα είναι για να έχουμε κάποιο σημείο αναφοράς
αφού από ότι φαίνεται ο καθένας ακούσει διαφορετικά και έχει άλλη αντίληψη για την ποσότητα και την ποιότητα.
Κάπως πρέπει να βγάλουμε άκρη αν και δεν είναι απαραίτητο τελικά.
Εγώ πάντως ακούω όλες τις χαμηλές μέχρι και τις τελευταίες νότες του εκκλ. οργάνου αν και όχι μπαμπάτσικα όπως
το εννοείτε οι περισσότεροι.
Μάλλον είναι placebo - νομίζω ότι ακούω δεν εξηγείται αλλιώς.

Όσο αφορά τα 1000 είχα ευκαιρία να τα ακούσω 2-3 φορές αρκετές για να βγάλω συμπέρασμα.
Επίσης όπως σας είπα -και έγραψε και ο Θόδωρος μετά την αλλαγή των pads- τα 800 που ακούστε προχθές
δεν είχαν καμία μα καμία σχέση με το κανονικό αφού τα pads ήταν τόσο χάλια που ήταν σαν να μην υπάρχουν.
Τα οποία - τα pads - είναι βασικά μα πάρα πολύ βασικά στην αναπαραγωγή του χαμηλού σε όλα μα όλα τα ακουστικά.
Το λεγόμενο seal αν δεν υπάρχει δεν ακούς χαμηλό.
Για αυτό και τα 1000 δεν έχουν χαμηλό εκτός αν εννοούμε χαμηλό τις μεσαίες.

Δηλαδή αν δεν βάλουμε μετρήσεις πιο το νόημα να συζητάμε σε ένα τόσο υποκειμενικό χόμπι
όπου ο καθένας ακούει ότι θέλει και όπως θέλει?
Εντάξει εγώ και άλλοι πέντε λέμε ότι το 800 έχει πολύ μπάσο και άλλοι τόσοι λένε ότι δεν έχει.
Ωραία βγάλαμε άκρη , άντε πάμε τώρα να πιούμε καμιά μπύρα αντί να γράφουμε εδώ μέσα καλύτερα δεν είναι? :ernaehrung004:

Όσο αφορά τα 1000 είχα ευκαιρία να τα ακούσω 2-3 φορές αρκετές για να βγάλω συμπέρασμα.
Επίσης όπως σας είπα -και έγραψε και ο Θόδωρος μετά την αλλαγή των pads- τα 800 που ακούστε προχθές
δεν είχαν καμία μα καμία σχέση με το κανονικό αφού τα pads ήταν τόσο χάλια που ήταν σαν να μην υπάρχουν.
Τα οποία - τα pads - είναι βασικά μα πάρα πολύ βασικά στην αναπαραγωγή του χαμηλού σε όλα μα όλα τα ακουστικά.
Το λεγόμενο seal αν δεν υπάρχει δεν ακούς χαμηλό.
Για αυτό και τα 1000 δεν έχουν χαμηλό εκτός αν εννοούμε χαμηλό τις μεσαίες.

τα 1000 δίπλα δίπλα με τα 800 όπως τα ακούσαμε με τον Γιάννη δεν τα άκουσες.
Τα Κ1000 έχουν rolloff στους 30.
Και ναι ΔΕΝ έχουν χαμηλό, αλλά σε ένα ακουστικό που δεν περιβάλλει το αυτί δεν το ψάχνεις

Δηλαδή αν δεν βάλουμε μετρήσεις πιο το νόημα να συζητάμε σε ένα τόσο υποκειμενικό χόμπι
όπου ο καθένας ακούει ότι θέλει και όπως θέλει?
Εντάξει εγώ και άλλοι πέντε λέμε ότι το 800 έχει πολύ μπάσο και άλλοι τόσοι λένε ότι δεν έχει.
Ωραία βγάλαμε άκρη , άντε πάμε τώρα να πιούμε καμιά μπύρα αντί να γράφουμε εδώ μέσα καλύτερα δεν είναι? :ernaehrung004:

η άποψή μου από πολύ παλιά είναι ότι οι μετρήσεις δεν αντικατοπτρίζουν (σχεδόν ποτέ) αυτό που τελικά ακους.
Τώρα εδώ....οι 5 που λένε δεν έχει είμαστε μάλλον περισσότεροι από...σένα που λες ότι έχει.

για μπύρα μέσα όποτε νάναι!

Re: Sennheiser HD 800 και ενίσχυση: Οι επιλογές (Νέο νήμα)

Για μένα το ερώτημα είναι το μέχρι που μπορεί να φθάσει το ακουστικό ,με την επιλογή καλύτερων ενισχυτικών .
Ισως μια δοκιμή με κάποιο <ακραίο> ενισχυτικό μας δώσει μια πιό καλή εικόνα .
Έτσι ακριβώς!
Το λεπτόηχο πάντως που αναφέρεται είναι "τσιμπηματάκι" στις υψηλές. Αυτό είναι που δίνει την αίσθηση της τόσο εκτεταμένης και πολυεπίπεδης στερεοφωνικής εικόνας.
Κατά τη γνώμη μου λίγο περισσότερο από όσο πρέπει, είναι επιθυμητό όμως για πολύ κόσμο.

Όσο για το "άμπασο" πρόκειται μάλλον για έλλειψη σχετικού τσιμπήματος στα 80 Hz, το οποίο δίνει υποκειμενικά την αίσθηση του χαμηλού και είναι επιθυμητό για πολλούς. Η επίπεδη απόκριση στην περιοχή μπορεί να ερμηνευτεί και ως έλλειψη μπάσου! Εξάλλου ένα ζευγάρι ακουστικά (ή και ηχεία) μπορεί να κατεβαίνει στα 30 Hz και πιο κάτω, το 99,5% όμως της μουσικής ΔΕΝ έχει τέτοιο περιεχόμενο. Η συμπεριφορά από 50-80 Hz και λίγο πιο πάνω είναι εκείνη που δείχνει πως θα ακούγεται υποκειμενικά ως προς το χαμηλό.

Τα συμπεράσματα αυτά συμπίπτουν με τα αποτελέσματα των δοκιμών που έχουμε κάνει και ερμηνεύουν εκείνα που προκύπτουν από τα διαγράμματα.

Βασικά οι περισσότεροι που γράφουν εδώ είτε δεν έχουν το ακουστικό , είτε το έχουν ακούσει στα
πεταχτά όπως να είναι και όπου να είναι είτε το έχουν και δεν ξέρουμε με τι και πως το ακούνε.

Οι μετρήσεις ένα πλήρες σετ εξηγούν πάρα πολύ καλά σχεδόν άριστα το τι παίζει και πως παίζει.
Υπολογίζουν ακόμα και την ψυχοακουστική και το placebo effect.
Φυσικά δεν μπορούμε να έχουμε εξατομικευμένες μετρήσεις για τον κάθε άνθρωπο.

Να και κάποιος που γράφει με βάση την λογική και όχι το γούστο ή το συναίσθημα.
https://avclub.gr/forum/showthread.php/162944-Sennheiser-HD-800-και-ενίσχυση-Οι-επιλογές-%28Νέο-νήμα%29?p=1058148881&viewfull=1#post1058148881

Όσο αφορά το holly grail δεν έχει νόημα να σου παραθέσω μετρήσεις από που ξεκινάει το roll off μετρημένα αφού
δεν τις λαμβάνεις υπόψη.
Εξάλλου αφού ακούς 30Hz έτσι είναι!

Τι λες αύριο το βράδυ ή απόγευμα στον Θοδωρή για μπύρες χωρίς ακουστικά?

Βασικά οι περισσότεροι που γράφουν εδώ είτε δεν έχουν το ακουστικό , είτε το έχουν ακούσει στα
πεταχτά όπως να είναι και όπου να είναι είτε το έχουν και δεν ξέρουμε με τι και πως το ακούνε.

Οι μετρήσεις ένα πλήρες σετ εξηγούν πάρα πολύ καλά σχεδόν άριστα το τι παίζει και πως παίζει.
Υπολογίζουν ακόμα και την ψυχοακουστική και το placebo effect.
Φυσικά δεν μπορούμε να έχουμε εξατομικευμένες μετρήσεις για τον κάθε άνθρωπο.

Να και κάποιος που γράφει με βάση την λογική και όχι το γούστο ή το συναίσθημα.
https://avclub.gr/forum/showthread.php/162944-Sennheiser-HD-800-και-ενίσχυση-Οι-επιλογές-%28Νέο-νήμα%29?p=1058148881&viewfull=1#post1058148881

Όσο αφορά το holly grail δεν έχει νόημα να σου παραθέσω μετρήσεις από που ξεκινάει το roll off μετρημένα αφού
δεν τις λαμβάνεις υπόψη.
Εξάλλου αφού ακούς 30Hz έτσι είναι!

Τι λες αύριο το βράδυ ή απόγευμα στον Θοδωρή για μπύρες χωρίς ακουστικά?
Δεν κανω καμμια σύγκριση με κ1000.
Δεν ηταν σενν ποτε στοχος ή επιθυμια. Οχι οτι δεν ειναι καλα ακουστικα.
Τα κ1000 δεν το κρυβουν οτι δεν εχουν αποκριση χαμηλα.
Και οχι 30. 20 ακουω μπορει και 18.
Στις υψηλες ζοριζομαι.
Για αυριο παιζεται χωρις να εγγυωμαι.