Sennheiser HD 800

Τα δε παλιά pads.....τα οποία τα σούταρα και δεν τα χω για να ανεβάσω φωτο.....οχι μόνο ειχαν διαλυθεί (τα είδαν 5 ατομα και εχω μάρτυρες) αλλά μάλιστα το αριστερό είχε λιώσει τόσο πολύ που χαμηλά εκει που ειναι το καλώδιο δεν έκανε καν επαφή....παρόλο που ηταν κουμπωμένο.....αν το κουνούσες με τα δάχτυλα σου δηλαδή ξεκολλούσε απο το ακουστικό......

Αυτό που λες.......παραδέξου τουλάχιστον οτι τα άκουγες.........γιατί αν τα έβγαζες από το κουτί μόνο για test....δεν θα ήταν έτσι............εκτός αν εννοείς crash test....

Τώρα για τον ήχο:

Καλό είναι όποιος σκέφτεται να αγοράσει τα 800 να τα ακούσει καλά και με όλα τα είδη μουσικής πριν το αγοράσει.......ξέρω αυτο ισχυει για ολα τα ακουστικά......αλλα για τα συγκεκριμένα ακουστικα ακομα παραπάνω.

Αν δεν σου αρεσει αυτό που ακούς με ενα Χ ενισχυτή πολυ αμφιβάλω οτι θα σε ξετρελάνει με έναν δυνατότερο SS ή λαμπατο ή και γω δεν ξέρω τι.

Είναι ένα εργαλείο που αποκαλύπτει πληροφορία που μπορεί να μην είχες ακούσει ποτέ....ακόμα και σε κομμάτια που τα ακούς όλη σου την ζωή και τα ξες απ έξω και ανακατωτά , έχουν εξαιρετικό διαχωρισμό οργάνων, αέρα, ανοιχτή σκηνή ρεκόρ και παίζουν ότι τους δώσεις......τώρα το αν ακούγοντας τα ανακαλύψεις οτι το χ κομματι από μαμά ήταν αλλιώς από οτι θα σου αρεζε.......that's too bad.

και επειδή η τιμή τους είναι τσιμπημένη και δεν τα βρίσκεις εύκολα για ακρόαση......όποιος το σκέφτεται σοβαρά αλλά είναι διστακτικός μπορεί ευχαρίστως να ρθει να τα ακούσει όση ώρα θέλει και με ότι μηχάνημα θέλει.

Προσωπικά αυτά τα ακουστικά ταιριάζουν απόλυτα με τα γούστα μου και δεν θα πουληθούν πότε.

Μα όπως το παρουσιάζετε όλα εξαρτώνται από το πόσο τσίμπημα θα δώσουμε στο EQ.
Λες και με EQ μπορούν να μεταφορφωθούν τα ακουστικά έτσι.
Λες μάλιστα απόλυτα ότι είναι αδύνατον να μην μπορεί κάποιος να φέρει στα μέτρα του τα HD800.
Κατασκευαστικά επομένως υποστηρίζεις ότι είναι ικανά για τα πάντα και όλα εξαρτώνται από το EQ που θα τους κάνει ο χρήστης.

Ούτε με επιλογή συγκεκριμένου ενισχυτή, ούτε με EQ μπορούν να μεταμορφωθούν τα ακουστικά, ούτως ώστε από αδύναμο στοιχείο να γίνει το δυνατό τους στοιχείο το μπάσο.

Όσον αφορά τα ηχεία, ναι, φυσικά και παίζουν μπάσο από κοντά.
Άλλης βαρύτητας μπάσο ακούω από τα Neumann KH310, άλλο από τα ΚΗ80, nearfield πάντα.

Έτσι και τα HD800, όποιον ενισχυτή και αν τους έβαλα πάνω, όσο EQ κι αν τους φόρτωσα, τα HD800 παρέμειναν HD800.

1. Το παράδειγμα με τα ηχεία αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αναπαράγουν το μπάσο σε σχέση με τα ακουστικά , δεν σου πρότεινα να ακούσεις near field σου πρότεινα να κολλήσεις το αυτί σου δίπλα στο γουφερ να μας πεις αν ακούς μπάσο και τι μπάσο ακούς.
Το σχόλιο αφορά τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο προκύπτει το μπάσο στα ακουστικά και τα ηχεία.

2. Ουδέποτε υποστήριξα ότι με EQ , θα αλλάξει ο χαρακτήρας των 800.
Τα ακουστικά έχουν τον χαρακτήρα τους και δεν αλλάζει με τίποτα.
Έγραψα λοιπόν ότι λόγω πολύ ικανών drivers και απίστευτα χαμηλής παραμόρφωσης (ίσως η χαμηλότερη της αγοράς) μπορείς άνετα να τσιμπήσεις οποίες χαμηλές συχνότητες θέλεις όσο θέλεις για να φέρεις την ΤΟΝΙΚΌΤΗΤΑ στα γούστα σου χωρίς το πέναλτι της μεγάλης παραμόρφωσης.
Δεν έγραψα επ ουδενί ότι έτσι θα αλλάξει ξαφνικά το ακουστικό και θα γίνει ξαφνικά basshead ή πιο παχύ ή δεν ξέρω εγώ τι.
Αν σου αρέσει το μπάσο να κουδουνίζει μες τον εγκέφαλο σου δεν θα γίνει ποτέ.
Θα παραμείνει το HD800 , ευτυχώς για εμάς δηλαδή.

3. Γράφω ξανά γιατί η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως εστί
Η όλη συζήτηση δεν αφορά αν το 800 έχει την χροιά του μπάσου που ο καθένας μπορεί να θέλει και γουστάρει να ακούει.
Αφορά αν το 800 μπορεί να αναπαράγει σωστά τις χαμηλές συχνότητες.
Και λυπάμαι πολύ αλλά παίζει άρτια μέχρι τα 10Hz.
Και για τα δικά μου αυτιά (και πολλών άλλων) τις παίζει ακριβώς όπως πρέπει.
Για τα δικά σας δεν ξέρω ούτε και με ενδιαφέρει.

Απάντηση: Re: Sennheiser HD 800

1. Το παράδειγμα με τα ηχεία αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αναπαράγουν το μπάσο σε σχέση με τα ακουστικά , δεν σου πρότεινα να ακούσεις near field σου πρότεινα να κολλήσεις το αυτί σου δίπλα στο γουφερ να μας πεις αν ακούς μπάσο και τι μπάσο ακούς.
Το σχόλιο αφορά τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο προκύπτει το μπάσο στα ακουστικά και τα ηχεία.

2. Ουδέποτε υποστήριξα ότι με EQ , θα αλλάξει ο χαρακτήρας των 800.
Τα ακουστικά έχουν τον χαρακτήρα τους και δεν αλλάζει με τίποτα.
Έγραψα λοιπόν ότι λόγω πολύ ικανών drivers και απίστευτα χαμηλής παραμόρφωσης (ίσως η χαμηλότερη της αγοράς) μπορείς άνετα να τσιμπήσεις οποίες χαμηλές συχνότητες θέλεις όσο θέλεις για να φέρεις την ΤΟΝΙΚΌΤΗΤΑ στα γούστα σου χωρίς το πέναλτι της μεγάλης παραμόρφωσης.
Δεν έγραψα επ ουδενί ότι έτσι θα αλλάξει ξαφνικά το ακουστικό και θα γίνει ξαφνικά basshead ή πιο παχύ ή δεν ξέρω εγώ τι.
Αν σου αρέσει το μπάσο να κουδουνίζει μες τον εγκέφαλο σου δεν θα γίνει ποτέ.
Θα παραμείνει το HD800 , ευτυχώς για εμάς δηλαδή.

3. Γράφω ξανά γιατί η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως εστί
Η όλη συζήτηση δεν αφορά αν το 800 έχει την χροιά του μπάσου που ο καθένας μπορεί να θέλει και γουστάρει να ακούει.
Αφορά αν το 800 μπορεί να αναπαράγει σωστά τις χαμηλές συχνότητες.
Και λυπάμαι πολύ αλλά παίζει άρτια μέχρι τα 10Hz.
Και για τα δικά μου αυτιά (και πολλών άλλων) τις παίζει ακριβώς όπως πρέπει.
Για τα δικά σας δεν ξέρω ούτε και με ενδιαφέρει.
+1000

Re: Sennheiser HD 800 και ενίσχυση: Οι επιλογές (Νέο νήμα)

Εξακολουθείς να συγκρίνεις ηχεία με ακουστικά.
Η αναπαραγωγή του μπάσου προκύπτει με διαφορετική φιλοσοφία στα ηχεία
και στα ακουστικά.
Στα ακουστικά δεν σημαίνει ότι 2εκ μεγαλύτερα driver θα κουνήσουν σημαντικά περισσότερο
αέρα και θα έχεις περισσότερο μπάσο.
Για πάνε βάλε τα αυτιά σου δίπλα στο ηχείο να ακούσεις τι μπάσο παίζει - παίζει?
Έχεις φάει κόλλημα με τα 800 και αρχίζω να κουράζομαι.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Ο κάτωθι υπογεγραμμένος Sonorus έχοντας υπόψη τις συνέπειες του νόμου περί ψευδούς δηλώσεως
δηλώνω υπεύθυνα τα παρακάτω.
Αφού διάβασα με προσοχή όλα τα επιχειρήματα όπως έχουν παρουσιαστεί στο άνωθεν νήμα και ιδιαίτερα
του μέλους -tzo- δηλώνω ότι τα HD800 δεν έχουν μπάσο , είναι λεπτόηχα και χωρίς σώματα.
Σας προτρέπω δε όλους να μην τα αγοράσετε και αν κάνατε το λάθος να έχετε τότε να τα πουλήσετε.
Εγώ είμαι πλέον τόσο δυσαρεστημένος με τα δικά μου που τα πέταξα από το μπαλκόνι.
Sonorus.

ΑΜΉΝ
μπορειs την επομενη φορα που Θελησειs να πεταξειs κατι απο το μπαλκονι να μου στειλειs πμ? αs εισαι Θεσσ/κη και γω ΑΘηνα...
ευχαριστωs Θα παρω το ρισκο να κονομησω καρουμπαλο...:flipout:

Αν ήταν τίποτα καλό θα σου έστελνα ευχαρίστως.
Αυτά όμως είναι μάπα και σε γλίτωσα από το βάσανο!

Τα δε παλιά pads.....τα οποία τα σούταρα και δεν τα χω για να ανεβάσω φωτο.....οχι μόνο ειχαν διαλυθεί (τα είδαν 5 ατομα και εχω μάρτυρες) αλλά μάλιστα το αριστερό είχε λιώσει τόσο πολύ που χαμηλά εκει που ειναι το καλώδιο δεν έκανε καν επαφή....παρόλο που ηταν κουμπωμένο.....αν το κουνούσες με τα δάχτυλα σου δηλαδή ξεκολλούσε απο το ακουστικό......

Αυτό που λες.......παραδέξου τουλάχιστον οτι τα άκουγες.........γιατί αν τα έβγαζες από το κουτί μόνο για test....δεν θα ήταν έτσι............εκτός αν εννοείς crash test....

Όποιος αναρωτιέται για το αν ο tzo κάποτε τα άκουγε , αν του άρεσαν και τι διθυράμβους έγραφε - κάποτε - ας ρίξει μια ματιά στο παρόν νήμα εκεί στα ξεκινήματα του αρκετά χρόνια πριν...
Είναι διαφωτιστικό.
Scripta manent!

Όποιος αναρωτιέται για το αν ο tzo κάποτε τα άκουγε , αν του άρεσαν και τι διθυράμβους έγραφε - κάποτε - ας ρίξει μια ματιά στο παρόν νήμα εκεί στα ξεκινήματα του αρκετά χρόνια πριν...
Είναι διαφωτιστικό.
Scripta manent!
απίστευτο!!

Επιπλέον, για να γίνω σαφέστερος, είχα γράψει πιο πάνω πως αν θέλουμε να τα φέρουμε στα μέτρα μας, τα δικά μας μέτρα, απαιτείται η χρήση παραμετρικής ισοστάθμισης με τα κατάλληλα (VST) plugins, σωστά ρυθμισμένων.

Τέτοια plugins π.χ. θα μπορούσαν να είναι π.χ. τα Waves (ακριβά, εκτός εάν... :cool:)
Για παράδειγμα, προκειμένου να ρυθμίσουμε τα ακουστικά για ένα Bass-Head lover θα χρησιμοποιήσουμε την εξής ρύθμιση:

Κεντρικη συχνότητα F=80 Hz.
Ενίσχυση 3-4,5 dB
Συντελεστής Q=2 (δηλ. 1/2 οκτάβας)

Σε συνδυασμό με κάποιο limiter, προκειμένου να αποκλείσουμε ψηφιακό clipping, το οποίο μπορεί να προκύψει από την υπέρβαση του 0 dBFS λόγω ενίσχυσης χαμηλού.

Σε ότι με αφορά δε θα έκανα τίποτε από όλα αυτά. Θα έκοβα όμως το τσίμπημα στις υψηλές, που αυτό είναι εκείνο που δίνει χαρακτήρα στα HD-800. Δηλαδή:
Κεντρική συχνότητα F=10000 Hz, αποκοπή -2-2,5 dB περίπου, συντελεστής Q=4 (δηλ. 1/4 της οκτάβας.

Να πω και το άλλο:
Αυτός ο συγκεκριμένος χαρακτήρας τους είναι που κάνει τα HD-800 γοητευτικά. Ώστε να έχουν φανατικούς φίλους.

Σε ότι με αφορά προσωπικά. Από τις εκτεταμένες δοκιμές που κάναμε πέρισυ μαζί με το Μάνο προέκυψε ότι από όλη τη σειρά της Sennheiser τα πιο ουδέτερα (δηλ. χωρίς χαρακτήρα) είναι τα HD-600. (Περισσότερο από τα 650 και τα 800). Ο χαρακτήρας τους όμως είναι που κάνει τα HD-800 γοητευτικά. Αποτέλεσμα: Εγώ πήρα τα 600άρια (να'σαι καλά Μάνο) και ο Μάνος τα 800άρια. Είμαστε και οι δύο έμπειροι ακροατές, αυτό είναι αναμφισβήτητο, έχουμε όμως διαφορετικά γούστα. Κάτι εντελώς φυσιολογικό.

Οφείλω πάντως να πω ότι τα HD-800 χρειάζονται πολύ καλή, κορυφαία, πηγή για να αποδώσουν τις δυνατότητες τους. Αποκαλύπτουν και το παραμικρό ελάττωμα των ενισχυτικών που βρίσκονται πίσω τους. (Και φυσικά της ηχογράφησης). Με το δικό μου Prism Orpheus (κορυφαίο ως DAC κλπ) απέδωσαν εξαιρετικά. Ξεδίπλωσαν με άνεση όλο τον ηχοχρωματικό πλούτο των ηχογραφήσεων που χρησιμοποιήσαμε και μιά πολύ εκτεταμένη λεπτομερέστατη στερεοφωνική εικόνα. Και η ταχύτητα ειναι ένα ακόμα πλεονέκτημα τους. Το μόνο παράπονο ήταν το λίγο μειωμένο Head-room. Ο Prism δεν είναι εξειδικευμένος ενισχυτής ακουστικών (είναι ένα σωρό άλλα πράγματα) έχει λιγότερη ισχύ από όση θα μπορούσαν να σηκώσουν τα HD-800. Παρ' όλα αυτά έπαιξαν πολύ δυνατά. Πιο δυνατά απ' όσο μπορούσα να ανεχτώ στα δικά μου αυτιά.
Συνοπτικά μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι τα Sennheiser HD-800 είναι εύκολα ως φορτίο, είναι όμως εξαιρετικά απαιτητικά όσον αφορά την πηγή.

Εκκρεμεί πάντως να ακούσουμε τα 800άρια με ένα κορυφαίο, αλλά και πολύ ισχυρό ενισχυτή ακουστικών. Όπως Auralic, Questyle, Quad, iFi Can-Pro. (Αναφέρω τους πιθανούς υποψήφιους για δοκιμή). Ενδέχεται τα αποτελέσματα να αναδείξουν και άλλες αρετές των HD-800 που δεν μπορούσαμε ως τώρα να διακρίνουμε. Έχουμε δει να συμβαίνει.

Αυτά. :lehrer:

Εκκρεμεί πάντως να ακούσουμε τα 800άρια με ένα κορυφαίο, αλλά και πολύ ισχυρό ενισχυτή ακουστικών. Όπως Auralic, Questyle, Quad, iFi Can-Pro. (Αναφέρω τους πιθανούς υποψήφιους για δοκιμή). Ενδέχεται τα αποτελέσματα να αναδείξουν και άλλες αρετές των HD-800 που δεν μπορούσαμε ως τώρα να διακρίνουμε. Έχουμε δει να συμβαίνει.

Όποιος θέλει ας έρθει να τα ακούσουμε με schiit mjolnir 2 και r2r multibit dac να μου πει εντυπώσεις.

Υ.Γ - η μικρή κοιμάται και ακούω λίγο μουσική.
Κοντσέρτο για κόντρα φαγκότο του Kalevi Aho.
Τα low σι ύφεση δίνουν και παίρνουν (-29Hz).
Δεν τα ακούω , είναι στην φαντασία μου αλλά ακόμα και εκεί ακούγονται λεπτόηχα και χωρίς σώμα.
Α , ρε -tzo- πόσο δίκιο είχες και δεν σε άκουγα....

Last edited:
Όχι δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό αφού δεν άλλαξα κάτι στον τρόπο που γράφω.
Δεν διευκρίνισα ότι μιλάω για την εμφάνηση στο Ταπατακ.
Τώρα βλέπω πως στο κινητό (Android) στο ίδιο μνμ δεν διαβάζεται το quote ενώ το μνμ διαβάζεται.

Τέλος πάντων.. συγγνώμη για το off topic!

Δεν διευκρίνισα ότι μιλάω για την εμφάνηση στο Ταπατακ.
Τώρα βλέπω πως στο κινητό (Android) στο ίδιο μνμ δεν διαβάζεται το quote ενώ το μνμ διαβάζεται.

Τέλος πάντων.. συγγνώμη για το off topic!

Απλά έσβησα το μήνυμα με τα <ακατάληπτα>

Είναι προφανές ότι πρόκειται για αποκρυπτογράφιση η οποία εμπεριέχει 1) τους υπολογιστικούς αλγόριθμους που δίνουν τις μυστικές ρυθμίσεις EQ που κάνουν τα ΗD800 λιγότερο άμπασα και 2) τις μυστικές συντεταγμένες του ιερού δισκοπότηρου.

Πάμε παράκατω λοιπόν γιατί για 12 σελίδες τώρα ψάχνουμε να βρούμε αν τα 800αρια είναι άμπασα και η μία πλευρά προσπαθεί να πείσει την άλλη. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και σημασία έχει να είναι σταθερά ευχαριστημένος με εκείνες σε βάθος χρόνου..

Οσον αφορά τα 800αρια εγώ θέλω να ρωτήσω
Από που αγοράσατε τα καινούργια pads και σε τι τιμή
Αν έχετε εμπειρία θετική/αρνητική από τα Dekoni pads (διαβάζω ανάμεικτες απόψεις)
Αν το SDR Mod έχει κάποια θετική επίδραση και στο ringing εκτός από μείωση του τσιμπήματος στα 6Κz και αν έχετε παρατηρήσει κάποια αρνητική επίδραση

Προσωπικά αυτά τα ακουστικά ταιριάζουν απόλυτα με τα γούστα μου και δεν θα πουληθούν πότε.

Θοδωρή όπως το βλέπω το ασημί ξεφτισμένο πας κατευθείαν για βάψιμο. Θα τα βάψεις ένα μαυράκι, θα τα πουλήσεις για HD 800S και θα βγάλεις και κέρδος.
Μην κολλάς και η Sennheiser το ίδιο έκανε...

1. Έχω τα dekoni hybrid και θεωρώ το αποτέλεσμα αναβάθμιση.
Καλύτερη απόκριση στην άνοδο προς τα 6Khz , μεγαλύτερη σκηνή , γενικά καλύτερος ήχος καλή συνέργεια με το mod.
Αν μου πεις να ακούσω τώρα χωρίς αυτά δεν μπορώ.
2. Ringing πιο ringing? μήπως ακούς με τους ενισχυτές σε high gain και για αυτό ακούς ringing?
Χωρίς πλάκα δεν υπάρχει ringing και το ακουστικό είναι ευαίσθητο στην υπέρ -οδήγηση.
Από εκεί και πέρα θεωρώ το SDR mod απαραίτητο πλην των πολύ hardcore fans των υψηλών συχνοτήτων.
Εξαλείφει το μοναδικό ελάττωμα που για κάποιους είχε το 800.
Το αποτέλεσμα είναι σαν τα 800s χωρίς όμως την απώλεια της λεπτομέρειας και της σκηνής.
Τον sorodje νομίζω πρέπει να τον προσλάβουν στην Sennheiser!

Υ.Γ - εκτός αν εννοείς το ringing στα 6-7 Khz που χωρίς το mod προκύπτει σε κάποιες ηχογραφήσεις με πολύ
έντονο και τσιμπημένο περιεχόμενο σε αυτές τις συχνότητες.
Ναι αυτό το εξαλείφει πλην κάποιων περιπτώσεων που ο μαστεράς ήταν μεθυσμένος!