Sensor Size & Format wars

Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Στην τιμή που την δίνεις Γιάννη απορώ γιατί δεν έχει δοθεί ακόμη.

Ακόμη ο κόσμος έχει το κόλλημα του με τις dslr και τις canonikon και συχνά δεν ξέρει πόσο αξιόλογες προτάσεις έχουν και οι άλλες εταιρίες.

Την έχω δει την αγγελία και πιάνω την ευκαιρία από τα μαλλιά να ξεκινήσω μια συζήτηση. Μπορεί να έχει ξαναγίνει αλλά, ειλικρινά, έχω πήξει με τη δουλειά και χρόνος για αναζητήσεις επί αναζητήσεων δεν υπάρχει.
Λέω λοιπόν να πάρω την Α7. ΟΚ..
Πρώτο κόλλημα, τα μέτρια έως κακά jpeg. Ο λόγος που δουλεύω με 4/3 (Oly κυρίως, αν και η GX7 δεν τα πάει άσχημα), είναι τα εξαιρετικά τους jpeg, δεν έχω ούτε το χρόνο να επεξεργάζομαι, ούτε το χώρο να διαχειρίζομαι τεράστια αρχεία. Βγάζω για τη δουλειά μου κατά μ.ο. 3.000 φωτο το μήνα, φαντάζεστε τι χρόνο απαιτούν τα raw;
Δεύτερο κόλλημα οι φακοί. Επειδή θα την πάρω αποκλειστικά για χρήση με χειροκίνητους prime, αντιλαμβάνεται κανείς τι ποσά θα πρέπει να διαθέσω....
Τρίτο κόλλημα, πάλι οι φακοί. Οι AF φακοί του συστήματος, διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά με έναν Zeiss 24/1.8 και κανα δυο ακόμα δεν στηρίζεις ένα σύστημα. Αφήστε που κάνουν από ένα τσουβάλι ευρώ..
Οπότε, φίλε Γιάννη, πολλά τα κολλήματα και η μηχανούλα δεν μου φταίει σε τίποτα

πρωτον... τα jpg δεν ειναι χαλια αν τα ρυθμισεις σωστα. Απλα δεν ειναι κορυφαια.

Οσον αφορα τους φακους, μαλλον κανεις λαθος... η A7 einai full frame κι εχει τους δικους της φακους FE.
Εχει 2 κορυφαιους prime me AF , τον 55μμ 1.8 και 35μμ 2.8. Ερχονται κι αλλοι μεχρι το τελος του χρονου.

Επισης μπορεις να βαλεις οποιον prime απο αλλο συστημα θελεις ... εχω κι απ αυτους ! :p

εγω δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κολησει καπιος μονο σε ενα συστημα, ειδικα αν καπιος ειναι προ.
Για εξω, τοπια street και τετια, δεν νομιζω να υπαρχει πια νοημα να τραβαει κανεις με DSLR, στα γηπεδα για να τραβηξεις καμια sharapova οι μιρορλεςς δεν κανουν προφανως, επειδη κυριως δεν υπαρχει κανενας φωτεινος φακος πανω απο 100μμ.
σε studio δεν εχει και τοση διαφορα, με οτι εχεις τραβας, το ιδιο αποτελεσμα θα παρεις, αρκει να εχεις τους σωστους φακους.
Οταν βλεπω μια καλη φωτο, με τι τραβηχτικε ειναι το τελευταιο που με νιαζει, και εδω στο φορουμ καιρο εχω να δω κατι πραγματικα καλο:)

εγω δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κολησει καπιος μονο σε ενα συστημα, ειδικα αν καπιος ειναι προ.
Για εξω, τοπια street και τετια, δεν νομιζω να υπαρχει πια νοημα να τραβαει κανεις με DSLR, στα γηπεδα για να τραβηξεις καμια sharapova οι μιρορλεςς δεν κανουν προφανως, επειδη κυριως δεν υπαρχει κανενας φωτεινος φακος πανω απο 100μμ.
σε studio δεν εχει και τοση διαφορα, με οτι εχεις τραβας, το ιδιο αποτελεσμα θα παρεις, αρκει να εχεις τους σωστους φακους.
Οταν βλεπω μια καλη φωτο, με τι τραβηχτικε ειναι το τελευταιο που με νιαζει, και εδω στο φορουμ καιρο εχω να δω κατι πραγματικα καλο:)

Αν το δω προσωπικά, είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα κολλούσε σε ένα σύστημα. Και επειδή ακριβώς είμαι επαγγελματίας, συνεχίζω την αναζήτηση. Μια μικροσκοπική FF με εξαιρετικό αισθητήρα θα μπορούσε να κάνει θαύματα με παλιούς καλούς φωτεινούς και χειροκίνητους φακούς. Το κόλλημά μου έχει να κάνει με την αδυναμία που δεν έχω στις γκουρμούτσες. Πρώτον γιατί μεγάλωσα και δεύτερον γιατί μια καλή φωτο -όπως λες κι εσύ- δεν έχει σημασία με τι τραβήχτηκε. Στην εκκλησία, όπου τραβάω με τις Ε και τις Μ1-Μ5-GX7-X100s, έρχονται οι φίλοι του γαμπρού και με ρωτούν αν είμαι ..επαγγελματίας. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ενοχλητικό είναι και ...που τους έχω γραμμένους :)

To προφίλ του νεοέλληνα είναι συνώνυμό με την καγκουριά και την ξερολιά.
Όλοι έχουν γίνει ειδικοί σε όλα, αμπελοφιλόσοφοι του φραππέ και του στριφτού τσιγάρου.

Αν και οφ τόπικ, να καταθέσω τη δική μου άποψη σαν επαγγελματίας. Το μόνο σημείο στέρησης μιας ακάθρεπτης από μια dslr είναι η εστίαση σε κάτι που κινείται γρήγορα. Μετά από αυτό το βίντεο όμως, κατάλαβα ότι είναι θέμα χρόνου να πάψει να ισχύει αυτό..
..

Μπρος στην εστίαση και την ταχύτητα της Α6000 δεν βάζω τίποτε.
Μιλούσατε λίγες μέρες πριν κάτι για 80-90% επιτυχία.
Όταν με το καλό βρεθούμε την αλλη κυριακή θα δείτε στη πράξη ότι είναι 100%
Έχω κάνει καθημερινες πάμπολες δοκιμές και δεν χάνω φωτογραφία ήτε σε ανθρωπο ή αυτοκίνητοή ή σε δίκυκλο.
Κρεμασμένη στον ιμάντα απλά σηκώνω και τραβώ σε ότι και αν περάσει η επιτυχία ειναι δεδομένη.

Την Κυριακή κοντός ψαλμός αληλούια!
Αρκεί να μου πείτε κι εμένα ώρα και σημείο!

Με τον fe 55mm 1.8 τώρα παίζω με τον minolta 35-70mm f4 macro .. εξαιρετικότατος φακός τον πήρα πρόσφατα στα 55ε με minolta camera af 7000 και σάκο μεταφοράς.
Οι FE πάνω στην α6000 κάνουν θαύματα

Last edited:

εδώ και δυο μέρες χρησιμοποιώ έναν 12-32 της Panasonic. 'Ασχετα από το φυσικό του μέγεθος και το στυλάκι που μπαινοβγαίνει (αναπτύσεεται καλύτερα) μηχανικά κι όχι ηλεκτρονικά (κι αυτό μου αρέσει) δείχνει ότι είναι πολύ καλός οπτικά. Θα τον κοιτάξω μερικές μέρες ακόμα και θα σας τον παρουσιάσω.

Τον φορώ πάνω σε G5.

Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

εδώ και δυο μέρες χρησιμοποιώ έναν 12-32 της Panasonic. 'Ασχετα από το φυσικό του μέγεθος και το στυλάκι που μπαινοβγαίνει (αναπτύσεεται καλύτερα) μηχανικά κι όχι ηλεκτρονικά (κι αυτό μου αρέσει) δείχνει ότι είναι πολύ καλός οπτικά. Θα τον κοιτάξω μερικές μέρες ακόμα και θα σας τον παρουσιάσω.

Τον φορώ πάνω σε G5.

Εγώ πίνω νεράκι στο όνομα του, απο 12-18 τα παει περίφημα για κιτ, θα ηθελα πολυ την γνώμη σου για να δώ αν ειναι καθαρά τυχαία η αποδοςη του στο δικό μου κομμάτι, αν είχε και ροδέλα χειροκίνητης εστίασης θα ηταν τέλειος γιατι κάποιες φορες με χαμηλό φως μπορεί να λαθεψει η εστίαση.
Επιςης είδα οτι εχεις και ενα 14-42 ΙΙ για πώληση, αν θες πριν τον δώσεις πες μας αν βρίσκεις σημαντικές διαφορες μεταξύ τους μιας και ποτε δεν το είχα για να τον δοκιμάσω και η Panasonic λέει οτι ειναι καλύτερος απο τον κλασσικό 14-42 Ι, σε ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Last edited:

Το κανατε το νήμα... Δεν καταλαβαίνω γιατί καταλήγουμε συνεχώς σε αυτήν την κουβέντα τι κάνουν οι DSLR και τί οι mirrorless και ποιά την έχει μεγαλύτερη (την απόκριση στην εστίαση κ.ο.κ.).

Συμφωνώ με τον Παύλο, η φωτογραφία είναι φωτογραφία και οταν δώ μια που μου αρέσει το τελευταίο που σκέφτομαι είναι το με τί την τράβηξε. Ας ήταν και με κινητο... Τραβάω με κινητό, με ψηφιακή, με φιλμ 35αρι, με φιλμ μεσαίου φορμά, και αμα δεν προσέξω το πώς θα καδράρω την φωτογραφία μου, θα βγεί αδιάφορη όποια και αν εχω χρησιμοποιήσει...

Όλα σχεδόν τα νήματα της κατηγορίας του εξοπλισμού έχουν να κάνουν με mirrorless. Νομίζω αυθόρμητα βγαίνει η επιθυμία στους χρήστες DSLR να τσιγκλίσουν τους κατόχους mirrorless.

Και ξεχωριστό νήμα DSLR vs Mirroless να ανοιχτεί, δεν πιστεύω ότι θα σταματήσουν ποτέ τα off-topic περί DSLR στα νήματα των mirrorless.

Τελικός cchampions league. Ψάχνω για mirrorless στους φωτογράφους. ... Μπααααα. .... Canon DSLR παντού. .. Καλά είμαστε ακόμα. ..