Sensor Size & Format wars

Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Η μητερα των μαχων ειναι android vs iOS.

Μπα... έχετε κάνει τον κόπο να διαβάσετε νήμα Xbox vs PlayStation και Nikon vs Canon?

Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Το κανατε το νήμα... Δεν καταλαβαίνω γιατί καταλήγουμε συνεχώς σε αυτήν την κουβέντα τι κάνουν οι DSLR και τί οι mirrorless και ποιά την έχει μεγαλύτερη (την απόκριση στην εστίαση κ.ο.κ.).

Συμφωνώ με τον Παύλο, η φωτογραφία είναι φωτογραφία και οταν δώ μια που μου αρέσει το τελευταίο που σκέφτομαι είναι το με τί την τράβηξε. Ας ήταν και με κινητο... Τραβάω με κινητό, με ψηφιακή, με φιλμ 35αρι, με φιλμ μεσαίου φορμά, και αμα δεν προσέξω το πώς θα καδράρω την φωτογραφία μου, θα βγεί αδιάφορη όποια και αν εχω χρησιμοποιήσει...

Θα συμφωνησω 200% , δεν καταλαβαινω γιατι σε καθε τεχνικο νημα που αφορα ειδικα mirrorless πρεπει να γινεται αυτος ο καυγας, τα συν και τα πλην υπαρχουν σημερα εκατερωθεν και με τον καιρό τα πλην των mirrorless αρχιζουν να εκλειπουν και όποιοι δεν το βλεπουν εθελοτυφλουν, αλλα το να μην υπαρχει αρχή και τελος σε ενα νημα που καποιος μπαινει για να παρει γρηγορα πληροφορηση συμφωνα με τον τιτλο που εχει ειναι κατα την γνωμη μου καταρχήν λάθος των διαχειριστων που δεν εχουν αυστηρη πολιτική ειδικα με τα παλια μελη που γεμιζουν πολλες φορες τα νηματα με τελειως αχρηστες πληροφορίες.

Φυσικα ανάλογη ευθυνη έχουν και τα μελη και κατα την γνωμη μου οι παλαιοτεροι πρεπει να δινουν το παραδειγμα και καποτε καποτε να τραβουν το αυτί (με την καλη εννοια παντα).

καλύτερα να σβηστούν όλα τα προηγούμενα μηνύματα της σχετικής συζήτησης. Είναι ένα sticky θέμα στο οποίο πολλοί από εμάς καταφευγουμε συχνά πυνκνά για να βρούμε πληροφορίες και όπως έγινε τώρα καλώς ή κακώς δεν διαβάζεται εύκολα.

Re: Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

...που γεμιζουν πολλες φορες τα νηματα με τελειως αχρηστες πληροφορίες...

οι οποίες συχνά έχουν μόνο στόχο την πυροδότηση αντιδράσεων. Την τελευταία φορά που την ονομάτισα ως flaming αυτή την πρακτική, έφαγα εγώ infraction "για προσωπική επίθεση σε άλλον χρήστη" από τους διαχειριστές.

Λες και το θέμα μας είναι οι άλλοι χρήστες επί του προσωπικού, ή οι DSLR. To θέμα είναι να παραμένουν όσο το δυνατόν τα νήματα καθαρά, ώστε να μπορεί κανείς να μπει και να πληροφορηθεί για κάποια σχετική με το νήμα εξέλιξη. Αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει ένα νήμα, δεν χρειάζεται να συμμετέχει στο συγκεκριμένο, μόνο και μόνο για να το αναστατώσει.

Συμπεριλαμβάνω φυσικά και το παρόν ποστ μου ως άσχετο, και θα είναι απόλυτα δικαιολογημένο να διαγραφεί.

Ας γίνει εκκαθάριση του νήματος.

Από την άλλη όμως και μόνο για την ιστορία μήπως θα πρέπει να απαριθμήσουμε σε πόσα θέματα ή μηνύματα που υπήρχαν ερωτήσεις για αγορά dslr ή κάτι παρόμοιο, και πετάχθηκε κάποιος ή κάποιοι και την πήγαν την κατάσταση αλλού; Αν θέλετε μπορούμε να αναφέρουμε όλα τα θέματα και τα ονοματεπώνυμά τους. Και κάποιοι από αυτούς είναι μέσα σε αυτούς που κόπτονται τώρα για την μουτζούρα στο θέμα των Μ4/3.

Αναλαμβανώ το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί, που θεωρώ ότι είναι και το μεγαλύτερο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα μέλη, αλλά από την άλλη ας μην συμπεριφέρονται οι υπόλοιποι ως άμοιροι των ευθυνών ή του αίματος. Δεν θα φερθούμε σαν τον Ολυμπιακό που τώρα ανακάλυψε τα -αισχρά- επεισόδια στην Τούμπα και ξέχασε όλα τα ωραία που γίνονταν με ευθύνη της ΠΑΕ ή των φιλάθλων του κατά το παρελθόν με χειρότερο της καταδίκες από το δικαστήριο υπαλλήλων της ΠΑΕ για δολοφονία.

Το παρόν ας μείνει λίγο στον αέρα, γιατί μετά κάποιοι άλλοι πάλι θα κάνουν τα ίδια.

Αυτά από κάποιον που έχει και dslr και mirroless (ήδη είμαι στην τέταρτη mirrorless).

Συμφωνώ ότι τα νήματα πρέπει να μένουν "καθαρά", να περιλαμβάνουν δλδ μόνο θέματα που αφορούν τον τίτλο. Διαφορετικά, χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τα πάντα!
Μπήκα, για παράδειγμα, στο νήμα μιας φωτογραφικής που μόλις αγόρασα (σε εξειδικευμένο site) και το 80% της συζήτησης είναι τελείως άσχετο (έχοντας εξελιχθεί σε διαμάχες και διαξιφισμούς οπαδών διάφορων συστημάτων). Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να ανοίγονται μεμονωμένα θέματα (πχ Pentax K10D) ή συγκριτικά (Pentax K10D vs Canon EOS 40D). Τότε, έχουμε μια ελπίδα να σώσουμε την κατάσταση!

Re: Format Wars

Μεταφερθηκαν εδώ. Όποιος αρέσκεται σε αυτό μπορει να συνεχίσει να κουβεντιάζει γιατί ο τάδε δεν έχει μιρρορλες και ο τούδε ΣΛΡ

Σωστή κίνηση, όποιος ξεκινάει μια από τα ίδια θα καταλήγει εδώ...

Όλη αυτή η φασαρία για να μας πει τι ;;;;; Η τα Αγγλικά μου δεν είναι τόσο καλά ή η ακοή μου πάσχει ή ο φίλος δεν μας έφερε ούτε 1 νέο (σοβαρό) επιχείρημα για να στηρίξει την ακατασχετη φλυαρία του.
Δεν νομίζω ότι η Fuji χρειάζεται τέτοιου είδους ανουσιο promotion για να καθιερωθεί. Έχει πραγματικά χαρίσματα.

13 φορές μικρότερος από aps-c είναι ο αισθητήρας 1/2.3'' που φοράνε οι περισσότερες κόμπακτ μηχανές.

Η εικόνα με τους αισθητήρες των Pentax Q και Sony Nex δίπλα-δίπλα είναι παραστατική.

sidebyside1.jpg

Re: Versus

Ο τυπος εχει φαει το κραξιμο της αρκουδας για τις ανακριβιες που εχει γραψει. Το οτι πουλησε περισσοτερες φωτο οι οποιες βγηκαν με την em10 του δεν σημαινει οτι οι ff ειναι τελειωμενες. Το οτι μπορει καποιος να βγαλει καλες φωτο με m4/3 επισης δεν ειναι κατι καινουριο. Αν θελει καποιος να κανει υποχωρηση στην ποιοτητα χαριν ευελιξιας και βαρους παλι δεν ειναι κατι καινουριο. Το αρθρο ειναι καθαρα γραμμενο για να προκαλεσει ιντριγκα κ τιποτα παραπανω.

Re: Versus

Μα γι' αυτό το έβαλα εδώ, για να δείτε και τα σχόλια και τις απόψεις που ακολουθούν - και να πούμε και τις δικές μας...