Sensor Size & Format wars

Απάντηση: Re: Format Wars

Άργησα μια μέρα !
Χρόνια πολλά. ..

Μπα μέσα είσαι .Ηλία.. ο cacau ήταν απλά ξενϋχτης και έστειλε μϋνημα όταν αλλαξε η ώρα :flipout: σας ευχαριστώ πολϋ όλους αλλά ας μην χαλάσουμε όμως το νήμα με προσωπικές γλυκανάλατες ευχές, ειδικά νήμα που αφορά <wars> - πολέμους , για να δώ λίγο αίμα, όλα τα τελευταία post είναι παρά πολϋ soft για το συγκεκριμένο θέμα ....:guitarist:

Απάντηση: Format Wars

Κώστα Χρόνια Πολλά και Καλά.:ernaehrung004:

Α ναι ξέχασα, και με μια σοβαρή μηχανή επιτέλους!!!:flipout:
Αίμα δεν ήθελες;:devil-smiley-029::devil-smiley-029:

Απάντηση: Format Wars

Α ναι ξέχασα, και με μια σοβαρή μηχανή επιτέλους!!!:flipout:
Αίμα δεν ήθελες;:devil-smiley-029::devil-smiley-029:

Εμ γιαυτό πήγα στην έκθεση να δοκιμάσω την GFX αλλά και αυτή λίγη μου φαίνεται σε βελτίωση σε σχέση με την ΕΜ1.2 :flipout::flipout: που θα μου πάει όμως μια MF θα την τσακώσω κάποια στιγμή στα εξήντα μου να την κουβαλώ στον γάιδαρο μαζί με τριπόδι !!!:music-smiley-005:

Format Wars

Ε να ζεστάνουμε και κανένα παλιό νήμα, μετέφερα στις συζητήσεις το παλιό νήμα sensor size και το ενοποίησα με το format wars ώστε οποίος θέλει να μπορεί να συζητά χωρίς φόβο και ειδικά χωρίς πάθος για το μήκος .... και πλάτος του αισθητήρα του :devil-smiley-029:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Φάνηκε η διαφορα και στα χρώμα και στο θόρυβο, αλλά όταν λέει οτι συγκρίνει FF & m43 είναι παραπλανητικό γιατι στην GH4 φορά speedbooster που το κάνει σχεδόν s35...

Re: Απάντηση: Sensor Size & Format wars

Φάνηκε η διαφορα και στα χρώμα και στο θόρυβο, αλλά όταν λέει οτι συγκρίνει FF & m43 είναι παραπλανητικό γιατι στην GH4 φορά speedbooster που το κάνει σχεδόν s35...

Ακριβώς!!!
Επίσης, η μεγάλη διαφορά είναι στο Dynamic range και στα υψηλά iso, αν πας να δουλέψεις αρχείο από FF στο Photoshop σου πέφτει το σαγόνι από το πόσο ξεχειλώνει, ενώ σε raw και με το π.χ. dxo μπορείς να έχεις αξιοπρεπέστατες φώτος ακόμα και σε iso 51200 που ένας αισθητήρας m4/3 ούτε μπορεί να το φανταστεί. οκ ένας μέσος χρήστης μπορεί να μην τα χρειαστεί ποτέ όλα αυτά άλλα μην τα ισοπεδώνουμε όλα!!! Το μέγεθος ΠΑΝΤΑ μετράει!!!!

Το δικό μου (μη εκπαιδευμένο) μάτι, στο βίντεο έπεσε έξω. Στην φωτογραφία είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν διαφορές, οι οποίες γίνονται πολύ σημαντικές ανάλογα και με την μηχανή. Τα δείγματα που έχω δει από Canon 6D mkI, Sony 7s και Nikon DF είναι καταπληκτικά σε ότι αφορά τον θόρυβο/DR. Άλλες πάλι, όπως η Sony 7 II δεν με εντυπωσίασαν καθόλου σε αυτό το θέμα - ίσως έχουν άλλες χάρες - αλλά αν είναι να κουβαλάς τα γαϊδούρια έχοντας πληρώσει ένα σκασμό λεφτά τουλάχιστον να αξίζει τον κόπο...

δεν υπάρχει κάτι το παραπλανητικό στο συγκεκριμένο τεστ που ανέβασα, ο metabones οπτικό στοιχείο είναι όχι αισθητήρας, θα μπορούσε να είναι κολλημένος σε native φακούς και ένας φακός να στοίχιζε 500 παραπάνω (στην πράξη αυτό ήταν στην εποχή τους οι πανάκριβοι φακοί της σειράς 4/3 SHG δίνοντας τηλεκεντρικότητα κάτι που πρεσβεύει <εν μέρη> και ο σχεδιασμός του metabones).

Ας έβαζε και έναν ανάλογο οπτικό μετατροπέα απο MF σε FF στην Α7 τότε...

Re: Απάντηση: Sensor Size & Format wars

δεν υπάρχει κάτι το παραπλανητικό στο συγκεκριμένο τεστ που ανέβασα, ο metabones οπτικό στοιχείο είναι όχι αισθητήρας, θα μπορούσε να είναι κολλημένος σε native φακούς και ένας φακός να στοίχιζε 500 παραπάνω (στην πράξη αυτό ήταν στην εποχή τους οι πανάκριβοι φακοί της σειράς 4/3 SHG δίνοντας τηλεκεντρικότητα κάτι που πρεσβεύει <εν μέρη> και ο σχεδιασμός του metabones).

Κώστα δεν είναι έτσι τα πράγματα, προσθέτει κάτι ''εχτρα'' στους φακούς για να πλησιάσει την FF....κατά την γνώμη μου δεν είναι σωστό και παραπληροφορεί. Θα έπρεπε να κάνεις συγκρίσεις με Native φακούς χωρίς boost, βοηθήματα κλπ....

camera-sensor-size-12.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Περα....απο το IMAX.

Ειναι τρελλοι οι τυποι αλλα τους παω.