SET και μετρήσεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SET και μετρήσεις

Σκεφτόμουν κι εγώ ή τον bride of Zen ή κάτι με OPA 604, αλλά μου έφυγε η όρεξη και σταμάτησα τις ακροάσεις για χρόνια...

Πώς μέτραγε και πώς έπαιζε ο προενισχυτής bride of Zen στο σύστημά σου;

Κάποια σύγκριση με αντίστοιχης σχεδίασης λαμπάτο έτυχε να γίνει;

Σε τι ανώτερο αναγκάστηκε να παραχωρήσει την θέση του;


Ο Βride of Zen έπαιζε μπορώ να πω πολυ καλά σε πολλά συστήματα. Η όλη κατασκευή βασίζεται σε ένα και μοναδικό mosfet τρανσιστορ -που λειτουργεί σε καθαρή και βαρβάτη τάξη Α- είναι πραγματικά απίστευτο πως παίζει αυτή η χαψιά.
Ακούει και στα υλικά και φυσικά στην ποιότητα της τροφοδοσίας. Το καλό τελικό αποτέλεσμα θα έλεγα οτι εξαρτάται κυρίως από τα υπόλοιπα παθητικά εξαρτήματα και λιγότερο από το ίδιο το τρανσίστορ.
Μοναδικό μειονέκτημα η υπερφόρτωση του κυκλώματος εισοδου όταν η πηγή είναι υψηλοέξοδη (>1,5 V RMS). Aναγκάστηκα να κάνω κάποιιες αλλαγές στο βασικό κύκλωμα και στην τροφοδοσία για να ξεπεράσω τα προβλήματα υπερφόρτωσης. Η λάμπα τουλάχιστον όταν ζορίζεται δεν ενοχλεί τόσο πολύ όσο τα transistors. Το μόνο ευχάριστο και θετικό στοιχείο με τις λάμπες είναι αυτό ακριβώς το φαινόμενο. Οταν υπερφορτώνουν δεν τσιρίζουν όπως τα transistors. Βεβαια όταν τα τρανσίτορς λειτουργούν εντός προδιαγραφών είναι διαμάντια και εντελώς ουδέτερα. Αναφέρομαι φυσικά σε πολύ καλές υλοποιήσεις με τρανσίστορς και όχι σε ενισχυτές του κιλού.
 
Last edited:
Αυτό που γράφει πιο πάνω ο Πάρις δημιούργησε κάποια μόδα και στη χώρα μας πριν από αρκετό καιρό.
Επειδή υπήρξε και υπάρχει αυτή η διαμάχη τραζίστορ-λάμπας, κάποιος μουσικόφιλος για να πάρει τα καλά και των δύο κόσμων έκανε το αυτονόητο.
Το πόσα σετ με τελικό τρανζίστορ και προ λάμπα δημιουργήθηκαν είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Θα πρέπει να ομολογήσω ότι τις περισσότερες φορές όταν το ματσάρισμα ήταν αρμονικό, το αποτέλεσμα λειτούργησε θετικότατα.
Πολλά καλά συστήματα δημιουργήθηκαν και χωρίς μεγάλο κόστος.

Επίσης αυτό που λέει ο Πύργας είναι σωστό. Μεγάλα παιδιά είμαστε.
Όταν θα πάμε να τα σκάσουμε για ένα σύστημα με το οποίο εμείς θα συμβιώσουμε, θα πρέπει να έχουμε άποψη και σαφή γνώση πως μας αρέσει να ακούμε.
Η ανευ όρων παράδοση στα γούστα, τις απόψεις, τις εξαρτήσεις φίλων, περιοδικών ,δοκιμαστών, εμπεριέχει τρελλό ρίσκο.

Από τους 10 υποψήφιους αγοραστές οι 2 θα τα ακούσουν τα μηχανήματα όπως πρέπει ώστε να βγάλουν σωστά συμπεράσματα.
Οι υπόλοιποι 8 είτε θα αγοράσουν διαβάζοντας κάποια reviews είτε δεν θα μπορέσουν να βγάλουν αξιόπιστα συμπεράσματα στο χώρο του πωλητή.

Δεν είναι αρκετά τα 8 θύματα ?

Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν τις άκρες να δοκιμάζουν μηχανήματα στο σπίτι τους. Για ποιο ματσάρισμα μιλάμε ?

Κάποτε πρέπει να λέμε και την αλήθεια και το τι ακριβώς ισχύει στην πράξη.
 
Last edited:
Internet να τα αποφευγεις τα σκαρτα "πραματα" , μενεις στο Φαληρο και η θαλασσα ειναι διπλα ...μην σε βρει και τιποτα.
Αλλα μωρε αδελφακι μου βαρεθηκα να μπαινω στα περισσοτερα θεματα του κλαμπ να δω και εγω και αλλοι που οδηγουνε ,και να βλεπω μονιμα την διαδρομη"AV CLUB - ΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ".:captain:
 
Απάντηση: Re: SET και μετρήσεις

Αγαπητέ Πάρι, το λάθος είναι να υποθέτω ότι -με το ίδιο ηχείο- ένα SET ακούγεται καλύτερα από ένα SS γιατί έχει λιγότερα "λάθη χρονισμού".
Έχει περισσότερα (γιατί έχει μετ/τή-ές). Παρόλ´αυτά ακούγεται συχνά καλύτερα.

Decay ξε-decay, όλα είναι άθροισματα ημιτόνων. Δεν φταίω εγώ γι αυτό, αλλά ο Fourier. Το ξαναγράφω: Αν ένας ενισχυτής αναπαράγει σωστά τον μη ιδανικό - δεν περιέχει DC ούτε μικροκύματα- εργαστηριακό παλμό, θα αναπαράγει σωστά (χρονικά) και οποιοδήποτε μουσικό σήμα.


Ποιό έχει τα λογότερα? ένας krell με μονόδρομο ηχείο (απουσία κρος). Παίζει όμως αυτό? δεν παίζει. Εξ ου και χωλαίνει το παραμύθι με τους χρονισμούς,

1. Όταν γράφεις στο post ότι έχω λάθος και το εξηγείς στο επόμενο, με κάνεις να σκέφτομαι ότι πας για τις εντυπώσεις.
2. Ο SET είναι πιο ασυγχρόνιστος; Πρώτη φορά γράφεται κάτι τέτοιο μάλλον σε όλο τον κόσμο. Για την παραμόρφωση κροσόβερ δεν έχεις ακούσει, η οποία μόνο στα SET δεν υπάρχει;
3. Πως είναι δυνατόν ένα σήμα που δεν υπάρχει στη φύση να αποτελεί εγγύηση για την χρονική ακεραιότητα της μουσικής; Και η μουσική αναλύεται κατά Fourrier, όχι μόνο ο παλμός. Και είναι στους χρόνους attack και decay που χωλαίνουν τα solid state, γενικότερα στη διάρκεια. Βιάζονται.
4. Πως έφθασες στο συμπέρασμα για "παραμύθι με τα λάθη χρονισμού", επειδή ο Krell δεν παίζει με μονόδρομα, μόνο εσύ το καταλαβαίνεις.

Χωρίς παρεξήγηση φυσικά.
 
Θεωρώ ότι είναι αστείο να τρώμε στη μάμα 10-20 στάδιο ενίσχυσης με τελεστικούς τάξης Β ή Α/Β
τελεστικοί σε τάξη Β?
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι ηχογραφήσεις γίνονται με balanced μικρόφωνα , balanced μετασχηματιστές σήματος και balanced κυκλώματα προενίσχυσης. Πουθενά δεν υπάρχει κατι που να θυμίζει Single Ended.
Στα χιλιόμετρα των καλωδίων που μπορεί να τρέχουν σε ένα στούντιο λογικό είναι να έχουν ισορροπημένες συνδέσεις για πρακτικούς λόγους.

To θέμα με την ανάδραση(ολική) είναι πως είναι πολύ καλή όταν ενισχύεις ένα χρονικά σταθερό σήμα. Η μουσική κάθε άλλο παρά τέτοιο σήμα είναι.
Έτσι λοιπόν αυτός ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζεται για να φτάσει το σήμα της ανάδρασης από την έξοδο στην είσοδο ίσως επηρρεάζει τον ήχο σε βαθμό που ο ανθρώπινος εγκέφαλος να το αντιλαμβάνεται. Επομένως η ανάδραση μπορεί να επηρρεάζει αρνητικά το αποτέλεσμα όταν το συχνοτικό περιεχόμενο της εισόδου μεταβάλλεται.

Γενικά το θέμα με τις μετρήσεις είναι ότι μερικές φορές είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές. Τα όποια θεωρητικά αποτελέσματα προκύψουν από την ανάλυση οποιουδήποτε συστήματος, αντικατοπτρίζουν στο περίπου την πραγματικότητα αφού η οποιαδήποτε μοντελοποιήση σχεδόν πάντα υφίσταται συμβιβασμούς και προσεγγίσεις. Πχ ένας ενισχυτής όσο "καλός" και αν είναι δεν είναι απόλυτα γραμμικός αλλά σχεδόν γραμμικός, τον αντιμετωπίζουμε ως συγκεντρωμένο κύκλωμα (δλδ οι φυσικές διαστάσεις του είναι πολύ μικρές σε σχέση με τα μήκη κύματος που αντιστοιχούν στις συχνότητες που αναπαράγει) πράγμα το οποίο από μόνο του είναι μία απλούστευση που κάνουμε για να διευκολύνουμε την ανάλυση, τον περιγράφουμε με αποκρίσεις συχνότητας ενώ αυτή η περιγρφή από μόνη της είναι ελλιπής.
Και πάλι ο χαρακτηρισμός "καλός ενισχυτής" είναι σχετικός. Καλός ως προς τι;
Ως προς τις μετρήσεις; Είμαστε σίγουροι πως μετρήσαμε τα σωστά μεγέθη ώστε οι μετρήσεις που βγάλαμε να έχουν κάποια ευδιάκριτη αν όχι αναλογική σχέση με αυτό που ακούμε;

Τώρα σχετικά με τα SET είναι μια ειδική κατηγορία που θέλει και την ανάλογη αντιμετώπιση. Αν έχεις την απαίτηση με ένα δυό βατ να οδηγήσεις ηχεία 85dB τότε απλά έχεις κάνει λάθος. Αν πάλι πας με έναν ΠΠ να οδηγήσεις ηχεία 100 και 105dB σε χαμηλές-κανονικές στάθμες πάλι έχεις κάνει λάθος γιατί θα φας όλη την παραμόρφωση που θα βγάλει σε λιγότερο από 1 βατ.
Άρα SET + ηχείο υψηλής ευαισθησίας = LFE:popcorn:
Η πραγματικότητα θα είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από την επιστήμη. Αν επομένως ακούγεται καλά κάτι που κανονικά λόγω κακών μετρήσεων θα έπρεπε να ακούγεται σαν οχετός είναι κάτι που η επιστήμη δεν έχει απαντήσει ακόμα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έρθει η ώρα που θα εξηγηθεί και επιστημονικά. Τίποτα δεν είναι μαύρη μαγεία και όλα αργά η γρήγορα εξηγούνται.
 
Eπίσης η ανάλυση ενός σήματος με Fourier ημιτόνου προϋθέτει περιοδικό σήμα.
Άρα η ανάλυση με Fourier φτάνει και περισσεύει για την απόκριση σε ένα περιοδικό σήμα αλλά δεν λέει τίποτα για τη στιγμή που μόλις χτυπήθηκε μια χορδή, ένα πιατίνι ή ένα πλήκτρο στο πιάνο.
 
Αν επομένως ακούγεται καλά κάτι που κανονικά λόγω κακών μετρήσεων θα έπρεπε να ακούγεται σαν οχετός είναι κάτι που η επιστήμη δεν έχει απαντήσει ακόμα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έρθει η ώρα που θα εξηγηθεί και επιστημονικά. Τίποτα δεν είναι μαύρη μαγεία και όλα αργά η γρήγορα εξηγούνται.

συμφωνω απολυτα μαζι σου.
απλα οι σημερινες μετρησεις δεν μπορουν να μετρησουν αυτο το "κατι"!

τι ειναι αυτο, εγω ο αδαης δεν το γνωριζω.
μονο που το ακουω....

ειμαι νεος εδω και αναρωτιεμαι αν ολοι αυτοι που κατακρινουν το σχημα set-full range, εχουν ακουσει στην πραγματικοτητα αυτο το σχημα ή αν απλα υποθετουν απο τις σημερινες μετρησεις το τι θα ακουγεται!

δεν λεω οτι ειναι ο τελειος ηχος. εχει παραμορφωσεις, δεν δινει παντα "γλυκο-παραμυθενιο" ακουσμα, αλλα πως εξηγειται αυτη η συναισθηματικη καθαροτητα?
απο παραμορφωση σηματος?:music-smiley-005:

οχι βεβαια. γιατι αν βαλεις ενα τρανζιστορ με παραμορφωση 2% τοτε μπορει και να μην ακουγεται
τα set ακουγονται και με 20%!

αλλωστε αν ειχαν δικιο οι επικριτες, τοτε ντε φακτο ο ονγκακου θα ακουγοταν χειροτερα απο ενα πραϊμερ ή σερμπουρν, ή απο ενα A/V!

εγω ακουω παπακωνσταντινου απο το (φτηνο) set μου (πανω ομως στα δικα μου ηχεια) και νομιζω οτι μου τραγουδαει στα δυο μετρα!
ενω απο οτιδηποτε αλλο μοιαζει οτι τραγουδαει κατι ψευτικο, καποια αναπλαση φωνης!

και αυτο ειναι το μεγαλο ατου του σχηματος set-full range.
οτι μετα ολα τα αλλα ακουγονται σαν ενα (υπεροχο ισως) ψεμα!

μου κανει εντυπωση λοιπον αυτη η επικριση απο μερικους συναδελφους, πιθανα ηλεκτρονικους, η κατακριση τους ετσι οπως γινεται και ρωταω καθαρα: εχετε ακουσει, οχι set, αλλα set-full range?

ρωταω γιατι περιμενα αλλου ειδους κριτικες.
π.χ. δεν βγαιζει καλα συμφωνικη μουσικη ισως, ή δεν "ροκαρει" (κι ομως ροκαρει - λολ), ή δεν εχει πολυ γλυκο ακουσμα και μοιαζει με μονιτορ, ή δεν εχει εκταση στο μπασο και στα πριμα κλπ κλπ.
εκει χωραει συζητηση.

αλλα οτι αυτο το σχημα, δινει παραμορφωμενη μαρινελα ας πουμε δεν το περιμενα.... :music-smiley-005:
 
Last edited:
Internet να τα αποφευγεις τα σκαρτα "πραματα" , μενεις στο Φαληρο και η θαλασσα ειναι διπλα ...μην σε βρει και τιποτα.
Αλλα μωρε αδελφακι μου βαρεθηκα να μπαινω στα περισσοτερα θεματα του κλαμπ να δω και εγω και αλλοι που οδηγουνε ,και να βλεπω μονιμα την διαδρομη"AV CLUB - ΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ".:captain:

Ασχετο και εκτός θέματος.
 
Eπίσης η ανάλυση ενός σήματος με Fourier ημιτόνου προϋθέτει περιοδικό σήμα.
Άρα η ανάλυση με Fourier φτάνει και περισσεύει για την απόκριση σε ένα περιοδικό σήμα αλλά δεν λέει τίποτα για τη στιγμή που μόλις χτυπήθηκε μια χορδή, ένα πιατίνι ή ένα πλήκτρο στο πιάνο.
Σε αυτό κάνεις λάθος.
Η ανάλυση Fourier γίνεται για οποιοδήποτε σήμα, από την δ του Dirac μέχρι και στοχαστικά σήματα με μηδέν περιοδικότητα!
 
Η συζήτηση, πάντως, για τους απλώς παρακολουθούντες είναι ενδιαφέρουσα όσο και διδακτική.

Nicolas τα (πολύ καλά) ηχεία σου, δεν θα χαρακτήριζα κόρνες, όπως αρχικά τα περιέγραψες, ούτε καν οπισθίας φόρτισης. Μονόδρομα ναι, ευαίσθητα ναι, όμως κόρνες ;
 
μου κανει εντυπωση λοιπον αυτη η επικριση απο μερικους συναδελφους, πιθανα ηλεκτρονικους, η κατακριση τους ετσι οπως γινεται και ρωταω καθαρα: εχετε ακουσει, οχι set, αλλα set-full range?

ρωταω γιατι περιμενα αλλου ειδους κριτικες.
π.χ. δεν βγαιζει καλα συμφωνικη μουσικη ισως, ή δεν "ροκαρει" (κι ομως ροκαρει - λολ), ή δεν εχει πολυ γλυκο ακουσμα και μοιαζει με μονιτορ, ή δεν εχει εκταση στο μπασο και στα πριμα κλπ κλπ.
εκει χωραει συζητηση.

Στην τελευταία έκθεση hi-end άκουσα set 845 dared με κάτι ελληνικά μονόδρομα με κόρνα ως οπίσθια φόρτιση, για τα οποία έχουν γραφεί πολύ καλά λόγια, τόσο εδώ, όσο και στο avsite. Το πρόγραμμα που έπαιξε όταν τ' άκουσα ήταν όπερα. Το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε και μου φάνηκε λαμπρό, χαλαρό, με σαφή τάση εντυπωσιασμού. 'Φώναζε' δηλαδή, αλλά δεν με έπεισε καθόλου για τη φυσικότητα του.

Σ' αυτήν επίσης (ή στην προηγούμενη, δε θυμάμαι καλά) έκθεση, είχα ακούσει τα abby και έχω την εντύπωση πως τα οδηγούσε ο Χατζής με set. Έπαιζαν τζαζ - φυσικά! - και τότε μου είχαν φανεί συμπαθητικά, χωρίς όμως τίποτε το αξιομνημόνευτο.
 
Στην τελευταία έκθεση hi-end άκουσα set 845 dared με κάτι ελληνικά μονόδρομα με κόρνα ως οπίσθια φόρτιση, για τα οποία έχουν γραφεί πολύ καλά λόγια, τόσο εδώ, όσο και στο avsite. Το πρόγραμμα που έπαιξε όταν τ' άκουσα ήταν όπερα. Το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε και μου φάνηκε λαμπρό, χαλαρό, με σαφή τάση εντυπωσιασμού. 'Φώναζε' δηλαδή, αλλά δεν με έπεισε καθόλου για τη φυσικότητα του.

Σ' αυτήν επίσης (ή στην προηγούμενη, δε θυμάμαι καλά) έκθεση, είχα ακούσει τα abby και έχω την εντύπωση πως τα οδηγούσε ο Χατζής με set. Έπαιζαν τζαζ - φυσικά! - και τότε μου είχαν φανεί συμπαθητικά, χωρίς όμως τίποτε το αξιομνημόνευτο.

Χμ ...
Το σύστημα όλο Dared (SET 845) και CD ένα πολύ πειραγμένο Advance. Διάβαζα από σχετικό thread στο Club σε σχέση με την περυσινή έκθεση hi-end και είδα, γενικά, πολύ θετικές εντυπώσεις.

H συνέχεια εδώ http://www.avclub.gr/forum/archive/index.php/t-11919.html
 
Ενας καλοσχεδιασμένος amp θα παίξει παντου!!!! ενα καλοζιγισμένο ηχείο θα παιξει με τα πάντα!!! και μια σοβαρή πηγή θα οδηγήσει οτιδίποτε!!!
ενισχιτής p.p που ξεφτιλισε τα spedor και παραλίγο να διαλισει τα ζαναντου με την ισχυ του !!! παιζει καταπληκτικά πάνω σε fulrange!! κορνες , αφήνοντας μακραν πισω κατι 211 που επαιζαν μεχρι εκείνη την στιγμη!
 
Re: Απάντηση: SET και μετρήσεις

Στην τελευταία έκθεση hi-end άκουσα set 845 dared με κάτι ελληνικά μονόδρομα με κόρνα ως οπίσθια φόρτιση, για τα οποία έχουν γραφεί πολύ καλά λόγια, τόσο εδώ, όσο και στο avsite. Το πρόγραμμα που έπαιξε όταν τ' άκουσα ήταν όπερα. Το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε και μου φάνηκε λαμπρό, χαλαρό, με σαφή τάση εντυπωσιασμού. 'Φώναζε' δηλαδή, αλλά δεν με έπεισε καθόλου για τη φυσικότητα του.

Σ' αυτήν επίσης (ή στην προηγούμενη, δε θυμάμαι καλά) έκθεση, είχα ακούσει τα abby και έχω την εντύπωση πως τα οδηγούσε ο Χατζής με set. Έπαιζαν τζαζ - φυσικά! - και τότε μου είχαν φανεί συμπαθητικά, χωρίς όμως τίποτε το αξιομνημόνευτο.

Δαμιανε, νομιζω οτι πρεπει να παρεις τα δισκακια και να κατεβεις προς Ν Σμυρνη.
Μετα, συζηταμε για χαλαροτητα ή λαμπροτητα και λοιπα......
 
ενισχιτής p.p που ξεφτιλισε τα spedor και παραλίγο να διαλισει τα ζαναντου με την ισχυ του !!! παιζει καταπληκτικά πάνω σε fulrange!! κορνες , αφήνοντας μακραν πισω κατι 211 που επαιζαν μεχρι εκείνη την στιγμη!

Φίλε Βασίλη αυτόν τον PP που παίζει καλύτερα σε κόρνες από SE211, πραγματικά θέλω να τον δω-ακούσω!
 
Απάντηση: Re: SET και μετρήσεις

.....
2. Ο SET είναι πιο ασυγχρόνιστος; Πρώτη φορά γράφεται κάτι τέτοιο μάλλον σε όλο τον κόσμο. Για την παραμόρφωση κροσόβερ δεν έχεις ακούσει, η οποία μόνο στα SET δεν υπάρχει;
.....

Δεν έχει σχέση το crossover distortion στους ενισχυτες με τον συγχρονισμό. Συχρονισμό με την έννοια της ομαλής (flat) απόκρισης φάσης σε όλο το ακουστικό φάσμα σε αληθινό φορτίο με ή χωρίς κύκλωμα crossover.

Μην βγει κανείς και πει ότι οι ενισχυτες Solid State έχουν και Jitter !!!


Ο φίλος μας προφανώς εννοούσε ότι ο μετασχηματιστής εξόδου ενός SET απέχει πολύ από το να είναι ιδανικός. Το ότι θα κληθεί να οδηγήσει ένα μεγάφωνο χωρίς crossover, πάλι δεν μας λέει κάτι . Το μεγάφωνο από μόνο του είναι ένα σύνθετο φορτίο (εμπέδηση) με περίεργα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά. Tα crossovers στα ηχεια εκτός του ότι διαχωρίζουν τις συχνότητες που πανε σε κάθε μαγάφωνο, όταν σχεδιαστούν σωστά κάνουν και άλλη δουλειά. Διορθώνουν και την εμπέδηση που βλέπει ο ενισχυτής σαν φορτίο καθώς και την φασική απόκριση των μεγαφώνων σε κάποιες περιπτώσεις.
 
Last edited:
Ενας καλοσχεδιασμένος amp θα παίξει παντου!!!! ενα καλοζιγισμένο ηχείο θα παιξει με τα πάντα!!! και μια σοβαρή πηγή θα οδηγήσει οτιδίποτε!!!
ενισχιτής p.p που ξεφτιλισε τα spedor και παραλίγο να διαλισει τα ζαναντου με την ισχυ του !!! παιζει καταπληκτικά πάνω σε fulrange!! κορνες , αφήνοντας μακραν πισω κατι 211 που επαιζαν μεχρι εκείνη την στιγμη!

Βασιλη ασε τις αναλυσεις και ετοιμαζε τα Dallas. Ενισχυτακια θα φερω εγω:grinning-smiley-043


YΓ. Τα Ζαναντα τα ακουσα να παιζουν δυνατα, σε 12 τμ δωματιο σα δορυφοροι και να ρουφανε τον καυμενουλη τον Μπερρυ οπως ρουφηξαμε εμεις εκεινα τα ουισκια.
Δεν πιστευω λοιπον, οτι πολλοι καταφεραν να τα οδηγησουν και να τα ξεσκισουν εκτος αν τους ριξανε κανενα κρελλ 700 (ενα σε καθε καναλι φυσικα:grinning-smiley-043 )
 
Απάντηση: Re: SET και μετρήσεις

Ενας καλοσχεδιασμένος amp θα παίξει παντου!!!! ενα καλοζιγισμένο ηχείο θα παιξει με τα πάντα!!! και μια σοβαρή πηγή θα οδηγήσει οτιδίποτε!!!
ενισχιτής p.p που ξεφτιλισε τα spedor και παραλίγο να διαλισει τα ζαναντου με την ισχυ του !!! παιζει καταπληκτικά πάνω σε fulrange!! κορνες , αφήνοντας μακραν πισω κατι 211 που επαιζαν μεχρι εκείνη την στιγμη!

Ψάχνω για ένα καλο κύκλωμα με 2Α3 για τα ακουστικά μου . Εχεις βρει κάτι ενδιαφέρον ?
 
Απάντηση: Re: SET και μετρήσεις

Ενας καλοσχεδιασμένος amp θα παίξει παντου!!!! ενα καλοζιγισμένο ηχείο θα παιξει με τα πάντα!!! και μια σοβαρή πηγή θα οδηγήσει οτιδίποτε!!!
ενισχιτής p.p που ξεφτιλισε τα spedor και παραλίγο να διαλισει τα ζαναντου με την ισχυ του !!! παιζει καταπληκτικά πάνω σε fulrange!! κορνες , αφήνοντας μακραν πισω κατι 211 που επαιζαν μεχρι εκείνη την στιγμη!

Αυτο που λες ειναι μεγαλο λαθος....Εκτος αν με το "παιξει" εννοεις οτι θα δουλεψει.Αλλα για να φτασεις στο σωστο αποτελεσμα ισχυουν ολα αυτα που λεγοτναι περι matching...