Απάντηση: Re: SET και μετρήσεις
Η συζήτηση, πάντως, για τους απλώς παρακολουθούντες είναι ενδιαφέρουσα όσο και διδακτική.
Nicolas τα (πολύ καλά) ηχεία σου, δεν θα χαρακτήριζα κόρνες, όπως αρχικά τα περιέγραψες, ούτε καν οπισθίας φόρτισης. Μονόδρομα ναι, ευαίσθητα ναι, όμως κόρνες ;
ονομασε τα οπως νιωθεις καλυτερα:coool:
εχει επικρατησει να λεγονται ετσι και γιαυτο και εγω τα αναφερω ως κορνες.
απο την αλλη, εβαλα τον ενισχυτη να παιξει με κλιπς-κορνες ταντριξ και δεν μου αρεσε, ισως γιατι τον εκανα Α-Β με τα σηγκαλ.
δεν με θεωρω φανατικο αυτου του σχηματος, ουτε καν αυτων των επιμερους μηχανων του συστηματος μου.
για παραδειγμα μου αρεσει πολυ και ενα αλλο συστημα.
ενας αλλος φιλος, εχει ενα εξαιρετικο λαμπατο νεας γενιας π-π στα <2500 και με τριδρομα ηχεια των 3000 περιπου, παιζει εξαιρετικα. παρολο που και σε αυτον δεν ειναι απολυτα στρωμενος ο ενισχυτης.
και μαλιστα παιζει λιγο καλυτερα κατ'εμε σε πεντοδο παρα σε τριοδο (θεμα δυναμης?)
θα χαρακτηριζα το ακουσμα παραμυθενιο και πολυ ομορφο. που σε γενικες γραμμες ισως να ειναι και προτιμοτερο απο το δικο μου (γιαυτο ειπα οτι το σχημα set-full range ειναι λιγο ακραιο).
ομως δεν μπορει να σε "στειλει". μπορει να σε "μαγεψει" οχι ομως να σε στειλει.
αντιθετα το δικο μου , θα καθισεις μια δυο ωρες και θα τα εχεις δει (σχεδον) ολα.
το δε πανακριβο συστημα (τρανζιστορ-μεγαλα τριδρομα) του αλλου φιλου μου που αναφερα προηγουμενη μερα, δεν μπορει καν να σε μαγεψει.
μπορει ομως να σε εντυπωσιασει. ισως περισσοτερο απο του αλλου και απο το δικο μου, αλλα ουτε μαγεια εχει, ουτε βολτα στο παραδεισο (αναλογικα με τα χρηματα) μπορει να σε στειλει.
επειδη νομιζω ο καθε ενας μας αντιλαμβανεται διαφορετικα τις αναγκες του (οχι μονο στη μουσικη, αλλα γενικοτερα), ειναι λογικο επακολουθο το να χρειαζεται και διαφορετικα μεσα.
στα δικα μου αυτια η λυχνια δεν συγκρινεται.
στα αυτια ομως του φιλου μου, εχει ελαττωμα το οτι δεν εχει καλο διαχωρισμο σε εκτελεση πολλων οργανων ταυτοχρονα και προτιμα το ακριβο του τρανζιστορ.
σε αλλους αρεσουν οι ξανθιες, σε αλλους αρεσουν οι μελαχρινες

γουστα ειναι αυτα, τι να κανουμε?:nounder:
αλλα ελαχιστοι θα αδιαφορουσαν μπροστα σε μια αισθησιακη ψιλη ξανθια κι ας μην ειχε μπαλκονια-θανατο

το σχημα set-full range ειναι περισσοτερο μια μοναχικη σχεση. αντε και με ενα δυο φιλους καμια φορα.
θα καθισεις μονος για να σε στειλει. μονο ετσι θα καταλαβεις τι κανει.