Απάντηση: Re: SET και μετρήσεις
ΙΜΗΟ ο φίλος σου προφανώς θέλει να ακουει περισσότερα από 2-3 όργανα
σιγουρα κανεις πλακα, γιατι και το set παιζει ανετα μια μικρη "ορχηστρα". αληθεια εχεις ακουσει ντραμς απο set σε φουλ ρεηντζ?
παρολο που μπορει να μην σου φανει λογικο, σου λεω οτι τρανζιστορ και πολυδρομα δεν μπορουν να πιασουν αυτο που δινει. (στην ιδια κατηγορια τιμης παντα)
σιγουρα το σχημα αυτο, δεν τα παει καλα στο ταγκο της ροξανης για παραδειγμα την στιγμη που παιζουν ολα τα οργανα μαζι. εκει παιζει ισως χειροτερα απο ενα μεσαιο προς ανωτερο A/V!
αλλα την βραχνη φωνη του τραγουδιστη, την παει πολυ καλυτερα. ειδικα οταν αναφωνει το "ροξαν" νιωθεις το πονο του....
μαλλον αυτο, το οτι δηλαδη δεν τα καταφερνει καλα με πολλα οργανα μαζι, να εχει να κανει με το συντελεστη αποσβεσης, ισως και με το οτι ενα μεγαφωνο προσπαθει να κανει τα παντα και "μπουκωνει" λιγο.
αλλα η μαγεια της μουσικης ειναι μονο εκει ή στο συναισθημα και στο λαιφ που θα σου περασει?
ο φιλος αυτος δεν ειναι κουφος. ετσι αντιλαμβανεται την μουσικοτητα, των λυχνιων, αλλα ο εν λογω φιλος μου αρεσκεται στο να ακουει μεγαλα συμφωνικα εργα.
εκει οντως το σχημα μου δεν τα καταφερνει τοσο καλα.
αλλα απο την αλλη, το πικαπ και μονο του φιλου μου, ειχε αγοραστει αν θυμαμαι καλα περιπου στα 10.000-11.000 μεταχειρισμενο! (ευκαιρια κατ'αυτον). ακριβως το ιδιο παιζει σε ενα απο τα ακριβοτερα και πλεον προσεγμενα συστηματα που υπαρχουν στη χωρα σημερα!
με τετοιο εργαλειο ως πηγη που το συνοδευουν εξαιρετικη κεφαλη, βραχιονας και εξωτικο phono, ναι μπορει να δωσει τοσο αναλυτικο σημα που να μπορεσει τοσο το διδυμο προ και τελικου τρανζιστορ οσο και τα 4 μεγαφωνων ηχεια του να αποδωσει....
λογικο λοιπον δεν ειναι, το οτι η δικη μου πηγη (cd player <1400 euro), με τον ολοκληρωμενο ενισχυτη μου να κανει περιπου 1000 ευρω λιγοτερο απο οσο ειχε αγορασει μεταχειρισμενο τον προ του και μονο, με τα ηχεια μου να κανουν οσο τα καλωδια των ηχειων του κλπ, να μην μπορει το σχημα μου να ανταγωνιστει το συστημα του σε πολυπλοκα και συνθετα εργα?
ενας συναδελφος εξηγησε γιατι συμβαινει αυτο, με αυτα που ειπε για τις κορυφωσεις.
και προσωπικα με επεισε οτι καπως ετσι θα ειναι.
τιποτα τελειο!
δυστυχως , σε αυτες τις κατηγοριες τιμης που μπορουμε να παιξουμε, αλλος λιγο πανω αλλος λιγο κατω, περιπου δηλαδη στα 5.000 +/- 1.500 για ενισχυτη-ηχεια, δεν νομιζω οτι μπορεις ευκολα να βρεις κατι, που να σου μεταφερει την ενταση του ζωντανου ακουσματος τοσο εντονα.
και απο την αλλη, η συγκριση πρεπει να γινεται με παραπλησιας τιμης μηχανηματα.
αλλα και παλι σε πληροφορω οτι το δικο μου δινει πιο πραγματικα το ακουσμα, αν και οχι τοσο αναλυτικα και εντυπωσιακα οσο το πανακριβο που αναφερα.
θεμα χρονου που λεει και ο κ. κωτσης.
αλλωστε δεν σου κανει εντυπωση οτι στο χαιτεκ που δεν εχουν ακουσει και λιγα, και λογω αντικειμενου ειναι τρανζιστορακηδες, ελεγαν οτι δεν ειχαν ξανακουσει ετσι, οπως ο tla axis επαιζε πανω στα ταννου των 6.000 ευρω?
τοσο λαθος κανουν και αυτοι? και αν κανουν λαθος γιατι το δηλωνουν τοσο φανερα?
μηπως θα παει καποιος να αγορασει ενα μηχανημα τοσο ακριβο χωρις να το ακουσει?
και παλι ομως, ειναι θεμα του τι ακουει κανεις.....
ετσι ενας ροκερ λογικο ειναι να αναζητει δυνατο τρανζιστορ.
ενας συμφωνακιας να αναζητει ποιοτικο και δυνατο τρανζιστορ.
απο εκει και περα ομως , μιλωντας παντα για την ιδια κατηγορια τιμης, η λαμπα ειναι λαμπα (και δεν καιει τσαμπα)
η δικη μου συμβουλη, αν και δεν ειμαι ειδημων, παρτε τους δισκους που ακουτε και πηγαινετε να τους ακουσετε σε διαφορα σχηματα που μπορει ο καθενας να αγορασει. ακουστε τα και τοτε θα ειστε πολυ πιο σιγουροι για την επιλογη σας
απο τις οποιες μετρησεις δειχνουν ενα μικρο κατ'εμε μερος του παζλ....
:BDGBGDB55: