SHARP Quattron

Και η Philips έχει internet-browser σε κάποια μοντέλα τηλεοράσων και BluRay-Player...

Μάλιστα οι Sharp έχουν Linux με πλήρη πρόσβαση στο Internet με Opera! Είναι η μόνη εταιρεία που στις τηλεοράσεις της παρέχει πλήρη πρόσβαση στο Internet! Μπορείς να σερφάρεις κανονικότατα οπουδήποτε, χωρίς το άγχος ιών, λόγω Linux. Εννοώ φυσικά τα μοντέλα που αναφέρουν ότι έχουν Internet.

Τηλεόραση αγοράζεις για να δείς και όχι για να σερφάρεις... Για internet υπάρχουν και οι υπολογιστές.

Μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος....:afro:

Εννοείται ότι πρώτο λόγο έχει η εικόνα...δεν καταλαβαίνω γιατί το γράφεις. Εγώ έγραψα ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερο. Εκτός και αν πρέπει να γράψω ότι κάποια άλλη μάρκα είναι η κορυφαία στην εικόνα για να μην υπάρχει πρόβλημα...αυτά τα γράφουν συνεχώς κάποιοι ίδιοι και ίδιοι στο forum και έχουν κουράσει με την προκατάληψη που δημιουργούν υπέρ κάποιας μάρκας. Καλοδεχούμενη η προτίμησή τους, αλλά νομίζω έχουν και άλλοι το δικαίωμα να μιλούν για την τεχνολογία και για άλλα προϊόντα και να αναφέρουν τα χαρακτηριστικά τους, όπως έπραξα. Δεν είπα σε κανένα πάνε αγόρασέ την. Αν έγραφα σε κάθε θέμα που προτείνεται συγκεκριμένη εταιρεία θα είχα 100.000 μηνύματα τώρα. Ούτε μέτοχοι να ήταν κάποιοι.
Για κάποιες άλλες εταιρείες υπάρχει πλήρης πληροφόρηση για τα μοντέλα των τηλεοράσεών τους. Είπα κι εγώ να γράψω κάτι για τις Sharp και να πληροφορήσω όπως κάνουν και άλλοι για άλλες εταιρείες. Έτσι λοιπόν έγραψα για ένα χαρακτηριστικό που συναντάμε στα μοντέλα της Sharp που υποστηρίζουν Internet, ότι δηλαδή προσφέρουν πλήρες σερφάρισμα στο Internet με Opera. Χαρακτηριστικό που μπορεί να ενδιαφέρει ορισμένους και να μην το γνωρίζουν.

Last edited:
Οντως ειναι χρησιμο για καποιους σαν χαρακτηριστικο αλλα δυστυχως κατα την γνωμη μου χρειαζεται και πληκτρολογιο και ποντικι για να ειναι πληρως αξιοποιησιμο.

Κατι που θα δουμε στην τηλεοραση με Google Android που θα βγαζει η Sony.

Εννοείται ότι πρώτο λόγο έχει η εικόνα...δεν καταλαβαίνω γιατί το γράφεις. Εγώ έγραψα ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερο. Εκτός και αν πρέπει να γράψω ότι κάποια άλλη μάρκα είναι η κορυφαία στην εικόνα για να μην υπάρχει πρόβλημα...αυτά τα γράφουν συνεχώς κάποιοι ίδιοι και ίδιοι στο forum και έχουν κουράσει με την προκατάληψη που δημιουργούν υπέρ κάποιας μάρκας. Καλοδεχούμενη η προτίμησή τους, αλλά νομίζω έχουν και άλλοι το δικαίωμα να μιλούν για την τεχνολογία και για άλλα προϊόντα και να αναφέρουν τα χαρακτηριστικά τους, όπως έπραξα. Δεν είπα σε κανένα πάνε αγόρασέ την. Αν έγραφα σε κάθε θέμα που προτείνεται συγκεκριμένη εταιρεία θα είχα 100.000 μηνύματα τώρα. Ούτε μέτοχοι να ήταν κάποιοι.
Για κάποιες άλλες εταιρείες υπάρχει πλήρης πληροφόρηση για τα μοντέλα των τηλεοράσεών τους. Είπα κι εγώ να γράψω κάτι για τις Sharp και να πληροφορήσω όπως κάνουν και άλλοι για άλλες εταιρείες. Έτσι λοιπόν έγραψα για ένα χαρακτηριστικό που συναντάμε στα μοντέλα της Sharp που υποστηρίζουν Internet, ότι δηλαδή προσφέρουν πλήρες σερφάρισμα στο Internet με Opera. Χαρακτηριστικό που μπορεί να ενδιαφέρει ορισμένους και να μην το γνωρίζουν.

Δεν αντιλέγω ότι αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι χρήσιμο για κάποιους (εγώ το βρήσκω παντελώς αδιάφορο) αλλά τι να το κάνω όταν η πρωταρχική λειτουργία μιας τηλεόρασης (δλδ το να απεικονίζει σωστά) δεν τραβάει? Τι να το κάνω τον Opera όταν στις ταινίες μου τα χρώματα θα είναι ότι να ναι?

ΙΜΗΟ είναι ένα maketingίστικο κόλπο για να τραβήξει τα βλέματα των καταναλωτών από αυτό που πραγματικά έχει ουσία και βάζει σπόντα ένα άλλο χαρακτηριστικό που δεν το έχει ο ανταγωνισμός για να τραβήξει. Δεν χρειάζεται να πάρω την quatron για να σερφάρω από το σαλόνι μου σε 50 ίντσες... Κάνω το ίδιο πολύ πιο οικονομικά και με καλύτερη εικόνα!

Ακριβώς, το πρωταρχικό θέμα είναι η εικόνα. Και η συγκεκριμένη τηλεόραση με τις κατάλληλες ρυθμίσεις είναι ασυναγώνιστη.

Πρέπει να την δει κάποιος ρυθμισμένη για να το καταλάβει.

Δεν υπάρχει λόγος για συγκρούσεις πάντως, εννοείται. Άλλωστε ήδη γνωστές εταιρίες έχουν πληρώσει για να βάλουν quattron Panels την επόμενη χρονιά. Η Sharp ετοιμάζει τα 5 χρώματα πλέον.

Επίσης υπάρχουν δύο είδη σειρών. Οι μεν με σκέτο το panel (810, 814) και οι δε (820, 824, 925), με γυαλί μπροστά. Οι πρώτες δείχνουν καλύτερα στα καταστήματα που έχει πολλά φώτα.

Last edited:
Ακριβώς, το πρωταρχικό θέμα είναι η εικόνα. Και η συγκεκριμένη τηλεόραση με τις κατάλληλες ρυθμίσεις είναι ασυναγώνιστη.

Πρέπει να την δει κάποιος ρυθμισμένη για να το καταλάβει...

Ασυναγώνιστη σε σύγκριση με ποιά???

Πάντα αναφέρομαι στην κατηγορία τιμής της.
Με Samsung 46'' C6000, C6500 για παράδειγμα, την πρώτη έχω εγώ και την δεύτερη φίλος μου. Με LG, Sony δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ στις αντίστοιχες παρόμοιας τιμής.
Οι ρυθμίσεις του FullHD δεν είναι σωστές πλήρως, τουλάχιστον κατά την άποψή μου. Χρειάζονται διαφοροποιήσεις. Φυσικά παίζουν και ρόλο άλλα πράγματα, χώρος κλπ.
Αναφέρομαι πάντα στην 46'' 810 που έχω ασχοληθεί, για τα υπόλοιπα μοντέλα δεν έχω εμπειρία στην πράξη.

Δεν υπάρχει λόγος για συγκρούσεις πάντως, εννοείται. Άλλωστε ήδη γνωστές εταιρίες έχουν πληρώσει για να βάλουν quattron Panels την επόμενη χρονιά. Η Sharp ετοιμάζει τα 5 χρώματα πλέον.

Αντε να τα εκατοστησει.:worshippy:

Πάντα αναφέρομαι στην κατηγορία τιμής της.
Με Samsung 46'' C6000, C6500 για παράδειγμα, την πρώτη έχω εγώ και την δεύτερη φίλος μου. Με LG, Sony δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ στις αντίστοιχες παρόμοιας τιμής.

Από ότι βλέπω συγκρίνεις με LCD τηλεοράσεις γιατί στην κατηγορία τιμής της υπάρχουν και οι Panny με καλύτερη εικόνα.

Οι ρυθμίσεις του FullHD δεν είναι σωστές πλήρως, τουλάχιστον κατά την άποψή μου. Χρειάζονται διαφοροποιήσεις. Φυσικά παίζουν και ρόλο άλλα πράγματα, χώρος κλπ.

Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Τα standards για τις ρυθμίσεις είναι δεδομέναμ δλδ gamma, χρωματικό τρίγωνο κλπ. Τί διαφοροποιήσεις χρειάζονται και ποιά άλλα πράγματα παίζουν ρόλο?

Επίσης ο χώρος τί ρόλο παιζει στο calibration (αυτό δεν το ξέρω....)?

Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Τα standards για τις ρυθμίσεις είναι δεδομέναμ δλδ gamma, χρωματικό τρίγωνο κλπ.

Στις quattron δεν υπαρχει χρωματικο τριγωνο αλλα χρωματικο πενταγωνο.

http://www.avforums.com/reviews/includes/displayimage.php?imageparameters=reviews/124/pregamut.jpg

Προσεξε οτι ολα τα χρωματα ειναι αλλου γι' αλλου.

Αυτο ομως ονομαζεται προοδος και θα βαλουν και 5ο subpixel ωστε να γινει ακομη χειροτερο.:p

Ένα υποεικονοστοιχείο παραπάνω και διαφορετικό colorspace έχει η τηλεόραση, όχι ίκτερο... :flipout: :flipout: :flipout:

Ακριβώς.

Και το να μετρήσει κανείς το "Quatron colorspace" με όργανα καλιμπραρισμένα για rec.709 RGB είναι άτοπο. Επίσης ατοπο (και μάλλον βλαβερό) είναι το καλιμπράρισμα της συσκευής ωστε να μετράει καλά σε rec709 RGB.

Αυτό που έχει σημασία για τον θεατή είναι η προσλαμβανόμενη εικόνα-χρωματική απόδοση και για να έχει επιτυχία η προσπάθεια της Sharp θα πρέπει να έκανε "perceptual colorimetric transformation" απο rec709 σε Quatron πριν την προβολή. Ακούγεται δύσκολο πάντως και θέλει πιο δύσκολους και ακριβείς υπολογισμούς απο τους μετασχηματισμούς RGB to RGB. Και ίσως τεράστιο 3DLUT.

Oμοίως και στις μετρήσεις πρέπει να γίνει ο percol μετασχηματισμός Quatron to rec709 ώστε να κριθούν τα αποτελέσματα.

Δεν την έχω δεί και ισως είχε κάποιες αστοχίες το εγχείρημα. Αλλά θεωρητικά είναι υποσχόμενο.

Τωρα που το ξαναβλεπω μπορει να ειναι και εξαγωνο.

gamut.jpg