Καλά εσύ το 'χασες το μέτρο εντελώς.
Με μπιμπίκια προσπαθούσες να τη βγάλεις την κοπέλα;
Σου φαινονται υπερβολικα πειραγμενες? Περα απο τα νουμερα, σαν αποτελεσμα....??
Δεν κοιτατε να κανετε καλα την εστιαση ρε σεις καλυτερα και μετα να δειτε το sharpening ?
Aυτη η κοπελα που βλεπω πιθανοτατα ειναι φλου και το σημειο εστιασης ειναι καπου κοντα στην μυτη της ή και πιο μπροστα απο αυτην.
Εγω σχεδον παντα δεν το χρησιμοποιω. Λατρευα και λατρευω μια προσεκτικη εστιαση που βγαζει ματι. Βοηθουν και οι φακοι φυσικα.
Εγω σχεδον παντα δεν το χρησιμοποιω.
Mονο σε resize γιατι πρεπει.
Αλλα στο κανονικο αρχειο σχεδον ποτε.
Mονο σε resize γιατι πρεπει.
Αλλα στο κανονικο αρχειο σχεδον ποτε.
Εάν έχεις φακούς ξυράφια όπως ο 70-200 f/4 και ο 27-70 που έχει ο Ναθαναήλ, το sharpening είναι μάλλον υπερβολή.
Να φερω ενα παράδειγμα, τον Sigma 15-30 που τυγχάνει να τον έχουμε και οι τρείς ( Kosh, Send κι εγώ πάνω σε σώματα 5D) έχει απίστευτη μα απίστευτη οξύτητα στο κέντρο, τόση που θές να τον μαλακώσεις λίγο!
Σου φαινονται υπερβολικα πειραγμενες? Περα απο τα νουμερα, σαν αποτελεσμα....??
Για το βιομηχανικό τα είπαν τα παιδιά παραπάνω!
Tέτοιους αλγόριθμους χρησιμοποιούν στο Χαμπλ
Τι ειναι το Χαμπλ?
Νομίζω οτι το smart sharpening μπερδεύεται απο τον θόρυβο και τον αναδεικνύει περισσότερο απο το USM. Αλλά οταν ο θόρυβος είναι ελάχιστος το decomvolution σκίζει.
Αρα λες σε φωτο με θορυβο παμε με unsharp mask και σε φωτο χωρις, παμε με smart sharpening...?
Απο δοκιμές (στο CS4)
Το εβαλες? Σου εχω δουλεια... πολλη δουλεια... :smash:
Eγω οταν έχω ορεξη χρησιμοποιώ διπλό sharpening
Το εχω διαβασει σε αρκετα φορα... δειχνει να εχει αποτελεσμα...
Βέβαια και στην αρχή της επεξεργασίας χρειάζεται το λεγόμενο capture sharpening.
Κυκλοφορησαν και σχετικα προγραμματα πχ Nik Pro Sharpen... δεν ερχεται σε αντιθεση με το οτι το sharpening πρεπει να γινεται στο τελος? Μετα και το όποιο ρισαιζ? Όσο ελαφρυ και να ειναι...?
Διάβασα οτι στο ACR 6.X οταν βάλεις το detail στο τέρμα τότε χρησιμοποιείται αποκλειστικά αλγόριθμος decomvolution ... αξιζει μια δοκιμή, και με δυνατες ρυθμίσεις και με νορμαλ.
Θα το δοκιμασω....
Πως ξερετε ποσο ειναι υπερβολικο ομως κ ποσο οχι αν δεν ξερετε το image size που θα τυπωθει η εικονα?
μεγάλο θέμα...
κατ' αρχάς είναι πολύ σημαντικό ως προς το sharpening, ο τύπος αρχείου που τραβάμε. το raw χρειάζεται πολύ περισσότερο απ' ότι το jpg που είναι ήδη sharpened από τον επεξεργαστή της κάμερας μας.
Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι σημαινει π.χ "Unsharp mask 250/1,5/2" ??
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.