To SHEK d2 είναι ένα DAC.
Συγκεκριμμένα ένα NONOS dac.
Φθηνό και απέρριτο.
Με πολύ καλά υλικά μέσα και με ένα εξωτερικό παλμοτροφοδοτικό... της ισχνής ισχύος των 250mA...
Βγάζει τρομερά χαμηλή στάθμη εξόδου, ήτοι 0,6V...
Περισσότερα εδώ: www.sigtone.net/
Το πήρα τις προάλλες δανεικό για ακρόαση.
Ανήκει στον Έκτωρα τον Κατσίκη.
Το συνέδεσα λοιπόν με το γνωστό ψηφιακό καλώδιο του "βουνού" (δυστυχώς δεν βρίσκω το λινκ)
Ένα καλώδιο που για μένα κάνει πολύ καλή δουλειά...
Του κοτσάρισα το Rotel RCD-991 για τράνσπορτ και στα rca του έβαλα τα Prolink που χρησιμοποιώ (ανέλπιστα καλά αλλά και τσάμπα...)
Την πρώτη και δεύτερη μέρα και σε σχετικά χαμηλές εντάσεις το άκουσμα ψόφιο.
Τίποτα ιδιάιτερο με μόνη εξαίρεση την παντελή έλλειψη ψηφιακίλας και τα καλά μεσαία.
Το μηχανάκι τελείως κρύο, είχε και καιρό να παίξει.
Το έβαλα και χθές.
Το άκουσα προσεκτικά.
Καλύτερα.
Το άφησα όμως ολονυχτίς και ολήμερίς στο ρεύμα και με ένα σιντί να τριγυρίζει στο ρηπήτ.
Έχω κανά δίωρο που το ακούω και μάλιστα με δύσκολα πράματα.
Τα γνωστά Sheffield δηλαδή, με τον Harry James.
Σιντί που έχω ιδιάιτερο κόλλημα μαζί τους γιατί ζήτημα να τα άκουσα σωστά ή όπως τεσπά μ' αρέσει, σε πάνω από 3... συστήματα...
Λόγω της χαμηλής στάθμης του ντακ, ρύθμισα τον προ στα 0 ντιμπί, το ίδιο και τα δύο μονοφωνικά κροσσόβερς.
Αντιλαμβάνεστε πως αν ήταν άλλη πηγή (2V) με τέτοια ρύθμιση της στάθμης, η κώφωση επέρχεται σε λίγα λεπτά...
Me to d2 απλά είχα κορυφές γύρω στα 100 ντιμπί βαριά-βαριά...
Να μην σας τα πολυλογώ το ντακ μεταμορφώθηκε και έπαιξε μουσική.
Η λέξη με τα bold έχει σημασία γιατί πολλές πηγές αντί για μουσική παίζουν συχνότητες...
Σοβαρή η διαφορά δηλαδή...
Τολμώ να πω πως είναι ότι πιο μουσικό και ξεκούραστο πέρασε από την υπόγα μου.
Ενώ παρόλη την μουσικότητα παρέμενε τρομερά ισορροπημένο στο φάσμα.
Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή - παρόλες τις στριγγιές "τρομπετιές" του Harry - που να με ενοχλήσει έστω και μία νότα!
Βέβαια παρόλα αυτά τέλειο δεν είναι.
Εξ άλλου άμα βρείτε εσείς την τέλεια πηγή να μου το πέιτε και μένα...
Είναι πασιφανές πως οι μεσαίες του, η ροή της μουσικής και η έλλειψη ψηφιακίλας δύσκολα χτυπιούνται από άλλο μηχάνημα.
Όμως του λείπει από την άλλη λίγο περισσότερο νεύρο/ατάκα παντού στο φάσμα, περισσότερη έκταση και σπίθα στα πρίμα (και ολίγον το "μέταλλο" που λέει ο Παναγιωτίδης) και ελάχιστα απειροελάχιστα περισσότερος όγκος στο χαμηλό.
Από εικόνα καλό, θα μπορούσε να είναι και λίγο καλύτερο.
Το ζήτημα όμως είναι αυτό που ανέφερα στην αρχή.
Ακούς μουσική τόσο όμορφα που τελικά παύεις να ασχολιέσαι με τα επιμέρους.
Και αυτό νομίζω πως είναι κάτι που παρα πολύ δύσκολα το πετυχαίνει κάποια μηχανή.-
Αφήστε που το κάνεις δικό σου με λιγότερα από 10 20άρικα...
Πιστεύω πως λόγω της χαμηλής εξόδου του απαιτεί σύστημα που να έχει μεγάλα περιθώρια ισχύος.
Ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, κάποιον πρό με ιδιαίτερα μεγάλο κέρδος και δύναμη.
Αλλιώς θα το χαντακώσετε.
Φαντάζομαι και ονειρεύομαι πως με έναν OPA για πρό, όλοι ακούγοντάς το θα αρχίσουν γρήγορα τα "ώπα Derek"...
Επίσης πιθανολογώ πως με ένα τροφοδοτικό της προκοπής το d2 θα χάσει τα όποια μειονεκτήματα του προσάπτω καθώς θεωρώ το τροφοδοτικό του μιά επιλογή που έγινε για καθαρή μείωση του κόστους του.
Πάρτε και κανά δυο φωτό και αν το αγοράσετε μακριά από το άσπρο (μπλιάχ!).
Το μαύρο του πάει περισσότερο!
Συγκεκριμμένα ένα NONOS dac.
Φθηνό και απέρριτο.
Με πολύ καλά υλικά μέσα και με ένα εξωτερικό παλμοτροφοδοτικό... της ισχνής ισχύος των 250mA...
Βγάζει τρομερά χαμηλή στάθμη εξόδου, ήτοι 0,6V...
Περισσότερα εδώ: www.sigtone.net/
Το πήρα τις προάλλες δανεικό για ακρόαση.
Ανήκει στον Έκτωρα τον Κατσίκη.
Το συνέδεσα λοιπόν με το γνωστό ψηφιακό καλώδιο του "βουνού" (δυστυχώς δεν βρίσκω το λινκ)
Ένα καλώδιο που για μένα κάνει πολύ καλή δουλειά...
Του κοτσάρισα το Rotel RCD-991 για τράνσπορτ και στα rca του έβαλα τα Prolink που χρησιμοποιώ (ανέλπιστα καλά αλλά και τσάμπα...)
Την πρώτη και δεύτερη μέρα και σε σχετικά χαμηλές εντάσεις το άκουσμα ψόφιο.
Τίποτα ιδιάιτερο με μόνη εξαίρεση την παντελή έλλειψη ψηφιακίλας και τα καλά μεσαία.
Το μηχανάκι τελείως κρύο, είχε και καιρό να παίξει.
Το έβαλα και χθές.
Το άκουσα προσεκτικά.
Καλύτερα.
Το άφησα όμως ολονυχτίς και ολήμερίς στο ρεύμα και με ένα σιντί να τριγυρίζει στο ρηπήτ.
Έχω κανά δίωρο που το ακούω και μάλιστα με δύσκολα πράματα.
Τα γνωστά Sheffield δηλαδή, με τον Harry James.
Σιντί που έχω ιδιάιτερο κόλλημα μαζί τους γιατί ζήτημα να τα άκουσα σωστά ή όπως τεσπά μ' αρέσει, σε πάνω από 3... συστήματα...
Λόγω της χαμηλής στάθμης του ντακ, ρύθμισα τον προ στα 0 ντιμπί, το ίδιο και τα δύο μονοφωνικά κροσσόβερς.
Αντιλαμβάνεστε πως αν ήταν άλλη πηγή (2V) με τέτοια ρύθμιση της στάθμης, η κώφωση επέρχεται σε λίγα λεπτά...
Me to d2 απλά είχα κορυφές γύρω στα 100 ντιμπί βαριά-βαριά...
Να μην σας τα πολυλογώ το ντακ μεταμορφώθηκε και έπαιξε μουσική.
Η λέξη με τα bold έχει σημασία γιατί πολλές πηγές αντί για μουσική παίζουν συχνότητες...
Σοβαρή η διαφορά δηλαδή...
Τολμώ να πω πως είναι ότι πιο μουσικό και ξεκούραστο πέρασε από την υπόγα μου.
Ενώ παρόλη την μουσικότητα παρέμενε τρομερά ισορροπημένο στο φάσμα.
Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή - παρόλες τις στριγγιές "τρομπετιές" του Harry - που να με ενοχλήσει έστω και μία νότα!
Βέβαια παρόλα αυτά τέλειο δεν είναι.
Εξ άλλου άμα βρείτε εσείς την τέλεια πηγή να μου το πέιτε και μένα...
Είναι πασιφανές πως οι μεσαίες του, η ροή της μουσικής και η έλλειψη ψηφιακίλας δύσκολα χτυπιούνται από άλλο μηχάνημα.
Όμως του λείπει από την άλλη λίγο περισσότερο νεύρο/ατάκα παντού στο φάσμα, περισσότερη έκταση και σπίθα στα πρίμα (και ολίγον το "μέταλλο" που λέει ο Παναγιωτίδης) και ελάχιστα απειροελάχιστα περισσότερος όγκος στο χαμηλό.
Από εικόνα καλό, θα μπορούσε να είναι και λίγο καλύτερο.
Το ζήτημα όμως είναι αυτό που ανέφερα στην αρχή.
Ακούς μουσική τόσο όμορφα που τελικά παύεις να ασχολιέσαι με τα επιμέρους.
Και αυτό νομίζω πως είναι κάτι που παρα πολύ δύσκολα το πετυχαίνει κάποια μηχανή.-
Αφήστε που το κάνεις δικό σου με λιγότερα από 10 20άρικα...
Πιστεύω πως λόγω της χαμηλής εξόδου του απαιτεί σύστημα που να έχει μεγάλα περιθώρια ισχύος.
Ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, κάποιον πρό με ιδιαίτερα μεγάλο κέρδος και δύναμη.
Αλλιώς θα το χαντακώσετε.
Φαντάζομαι και ονειρεύομαι πως με έναν OPA για πρό, όλοι ακούγοντάς το θα αρχίσουν γρήγορα τα "ώπα Derek"...
Επίσης πιθανολογώ πως με ένα τροφοδοτικό της προκοπής το d2 θα χάσει τα όποια μειονεκτήματα του προσάπτω καθώς θεωρώ το τροφοδοτικό του μιά επιλογή που έγινε για καθαρή μείωση του κόστους του.
Πάρτε και κανά δυο φωτό και αν το αγοράσετε μακριά από το άσπρο (μπλιάχ!).
Το μαύρο του πάει περισσότερο!