Shunt Regulator by Salas

Οταν θα έχουν κατασκευαστεί κάποια Salas shunt regulators θα με ενδιέφερε πολύ να γίνει και ένα συγκριτικό με άλλα είδη τροφοδοτικών.
Υπάρχει ένας προενισχυτής αναφοράς που έχει υλοποιηθεί με τελεστικούς OPA627 και μπορεί να λειτουργήσει με τροφοδοσία από +/-12V DC μέχρι +/- 18V DC. Λειτουργεί επίσης και με τροφοδοτικό μπαταρίας.

Αυτά έχουν ξαναγίνει, υπάρχουν αναφορές στα νήματα του diyA. Έχουν φτιαχτεί κυριολεκτικά χιλιάδες regs. Κάθε κύκλωμα έχει άλλο PSRR, άλλες ανάγκες, άλλες αντιδράσεις.

April 2009, V1.0, OPA627 line pre:

''Hi salas,

Listening impressions are very good. For me the main sonic advantage of the batteries was the homogeneous presentation they have. The sound with the shunts has the same homogeneity, plus much more detail, plus explosive dynamics in a musical manner. Enough with magazine like words.... A very worthwhile experiment. Shunts stay..

As you can imagine, for the time being, my pre is a rats nest. In order to close the project I would like your opinion on these :
- Is splitting the PSU for each channel (dual mono) worth the effort ?
- Each channel uses 2 OPA627s. Should I experiment with higher current ?

Thank you salas.''

Δεν αμφιβάλω με τις παραπάνω υποκειμενικές και άνευ ουσίας αναφορές γιατί εχουν ακριβώς την ίδια αξία με το ακραίο παράδειγμα που ανέφερα και εγώ σε προηγούμενο μήνυμά μου, εκείνο με τον απλό σταθεροποιητή τύπου Zener Diode.

Re: Απάντηση: Shunt Regulator by Salas

Δεν αμφιβάλω με τις παραπάνω υποκειμενικές και άνευ ουσίας αναφορές γιατί εχουν ακριβώς την ίδια αξία με το ακραίο παράδειγμα που ανέφερα και εγώ σε προηγούμενο μήνυμά μου, εκείνο με τον απλό σταθεροποιητή τύπου Zener Diode.

Και που ακριβως θελεις να καταληξεις my friend;

καλύτερα άνοιξε νεο νημα, ας μεινει αυτο ως οδηγος για την συγκεκριμένη υλοποίηση.

χθες επειδη οι αλλαγες στον Β1 δεν ειναι ευκολα αντιστρέψιμες και για να εχω μια καποια αναφορά εκανα πολύωρη ακροαση με το lm317 σε μια υλοποιηση αλα textbook. Σημερα περασα το shunt του salas και η διαφορα ειναι πολυ μεγάλη, ο ελεγχος τον χαμηλων εγινε εξαιρετικος, περισσοτερος αερας, ανοιγμα της εικονας και βελτιωση της αναλυσης. Βελτιωση σε ολα τα σημεία δηλαδη. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε οσους εχουν φτιαξει τον Β1

Απάντηση: Re: Shunt Regulator by Salas

χθες επειδη οι αλλαγες στον Β1 δεν ειναι ευκολα αντιστρέψιμες και για να εχω μια καποια αναφορά εκανα πολύωρη ακροαση με το lm317 σε μια υλοποιηση αλα textbook. Σημερα περασα το shunt του salas και η διαφορα ειναι πολυ μεγάλη, ο ελεγχος τον χαμηλων εγινε εξαιρετικος, περισσοτερος αερας, ανοιγμα της εικονας και βελτιωση της αναλυσης. Βελτιωση σε ολα τα σημεία δηλαδη. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε οσους εχουν φτιαξει τον Β1

Το ίδιο συμβαίνει και αν το ενώσεις σε προενισχυτή RIAA με τελεστικούς. Μεγάλη διαφορά από LM317 η 78XX

Ωραίο αποτέλεσμα Βασίλη, οπότε άξιζε η επιμονή σου και ο χρόνος που αφιέρωσες για αυτόν τον σταθεροποιητή τάσης.
Δεν είχα το χρόνο ή την υπομονή εάν θέλεις της παράλληλης σύγκρισης, γιατί οι αλλαγές απαιτούσαν ξήλωμα αρκετό του dac, αλλά ακόμη και η έκδοση 1.0 που υλοποίησα παίζει άριστα.

Να με συγχωρείτε για τις παρεμβάσεις.
Παρακαλώ συνεχίστε
- Μη ζητάς συγνώμη Γιώργο, δεν νομίζω να ενόχλησες κανέναν.

Οπως φαινεται και απο τις φωτο τα μοσφετ μπηκαν σε μια αλουμινογωνια με χωνευτες βιδες απο την πισω πλευρα και η γωνία βιδωθηκε στο προφιλ αλουμινιου του κουτιου του ιταλου. Οι θερμοκρασιες παιζουν στα 38 και δεν εχω βαλει παστα μεταξυ προφιλ και αλουμινογωνιας. Ευχαριστω και παλι ολα τα παιδια για την βοήθεια

attachment.php

attachment.php

Attachments

• Photo0213 (Large).jpg
    Photo0213 (Large).jpg
    79.7 KB · Views: 332
  • Photo0214 (Large).jpg
    Photo0214 (Large).jpg
    74 KB · Views: 330
Βλέπω ''τούμπανο'' B1, βρήκες και FC και MUR. Φαίνεται να μην λείπει κάτι, εντάξει να αμπαλαριστεί;

ο απογραφέας πάντως ψαρωσε, έψαχνε να βρει ρολοι και προκήρυξη :grinning-smiley-043

Εάν έβαζες τις οδηγίες του Salas Shunt Regulator με το μαύρο Obbligato επάνω...και του έλεγες "Λέγε εσύ ακούω, εγώ θα κάνω μόνο μια δοκιμή όσο μιλάς" είμαι σίγουρος ότι θα έφευγε με τη μία ... -bye-

Ο άλλος που φαίνεται δίπλα του ο χρυσός, είναι Obbligato Premium?

Άντε να κανονίσουμε να το μετρήσουμε...

Εάν έβαζες τις οδηγίες του Salas Shunt Regulator με το μαύρο Obbligato επάνω...και του έλεγες "Λέγε εσύ ακούω, εγώ θα κάνω μόνο μια δοκιμή όσο μιλάς" είμαι σίγουρος ότι θα έφευγε με τη μία ... -bye-

Ο άλλος που φαίνεται δίπλα του ο χρυσός, είναι Obbligato Premium?

Άντε να κανονίσουμε να το μετρήσουμε...

:grinning-smiley-043
ναι ο χρυσος ειναι και θεωρητικα μου τους εχεις ματσαρει κιολας. Εχω επενδυσει στους πυκνωτες για αυτο ασε τις μετρησεις, η αγνοια ειναι μεγαλο πραγμα...

Μολις το τελειωσω Μανολη θα το κανονισουμε εχω και εγω περιεργεια να δω πως μετραει

Γεια σου Salas,
Βλέπω, συμπληρωματικό γύρο παραγγελίας, για την έκδοση 1.1; Η πλακέτα παραμένει ή ίδια, έτσι;
Ακόμη δεν έχω παραλάβει τις πλακέτες και τα μίνι-κιτ της 1ης παραγγελίας. Είχα ζητήσει από τον Tea-Back να μου τα κρατήσει και μόλις τον ειδοποίησα ότι πλέον γύρισα από τις καλοκαιρινές διακοπές...

Με την παραλαβή του υλικού, θα ανοίξουμε νέο γύρο συζήτησης και ευελπιστώ να ολοκληρώσουμε και τη μετάφραση των οδηγιών σου (συνεπικουρεί και ο Στέλιος Περγιουδάκης, αλλά τον καθυστέρησα λόγω των διακοπών μου...)

Έβαλα θέση γιά ένα 4ο λέντ που βοηθάει στην επιλογή αντιστάσεων σεταρίσματος της κεντρικής πηγής ρεύματος για όσους θέλουν πολύ ρεύμα, και μεγάλωσα λίγο την απόσταση μεταξύ Μόσφετ για όσους δοκιμάζουν με πρόχειρες μονές ψύκτρες. Τίποτα ουσιαστικό ώς αλλαγή δηλαδή. Λέω να δώσω πράσινο φώς πληρωμών και κλεισίματος γύρου στον Tea Bag (άν δέν είχε κανα θέμα μέ Irene hurricane) πολύ σύντομα. Όποιος είναι να γραφτεί, να σπεύσει. Τον τρόπο τον ξέρετε, άν ρωτάει κανείς καί δεν δώ, βοηθήστε τον. Τις οδηγίες τις έχω συμπληρώσει, ξανακατεβάστε: http://hotfile.com/dl/128308514/9f988c7/BIBguideRev2.pdf.html

Attachments

Κατανοητός.
Άντε να καταπιαστούμε και πάλι με τα αγαπημένα μας, γιατί η δίμηνη απουσία με έβγαλε από το χόμπυ για τα καλά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά ξεχνάμε και ότι μάθαμε το χειμώνα με την ενασχόληση.

Θα κατεβάσω τις οδηγίες και θα δούμε με το Στέλιο τις όποιες αλλαγές...