Shunt Regulator by Salas

ναι αυτον εννοω.
επειδη υπαρχη περιγραφη για το
esr
0.3-0.35 Ohm 100Khz impedance for 130deg loop stability margin
ειπα να ρωτησω.
ευχαριστω.
 
Μιλάς για 1.2R δηλαδή, όχι 1.0 όπως έγραψες; Θυμάμαι στο 1.2R έχει τέτοια οδηγία. Συνήθως οι μεγαλύτεροι σε βολτάζ έχουν λίγο χαμηλότερη εμπέδηση. Πάλι θα δουλέψει, αλλά μπορείς να κάνεις την 0.22R που είναι σε σειρά με τον πλαστικό πυκνωτή στην έξοδο 0.33R για να είναι ή απόσβεση ανάλογη.
 
Σε εκείνο το νήμα είχαν κάνει πολλά μπερεδέματα, μην δίνεις βάση.
 
Χαιρετώ την ομήγυρη!

Με αφορμή την κατασκευή του Buffalo III με στάδιο εξόδου το IVY III, αναρωτιέμαι ποια από τις διαθέσιμες εκδόσεις του (ούτως ή άλλως εξαιρετικού) τροφοδοτικού shunt του φίλου μας Salas είναι η πιο κατάλληλη.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι απαιτήσεις για ρεύματα είναι οι εξής:

- 5.25V @ 500mA (max) για το βουβάλι, και
- 2 x 15V @ 150mA για το IVY III

Έχοντας ως δεδομένη την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει σε αυτό το νήμα (και όχι μόνο), καθώς και ότι μπορώ άνετα να κάνω μόνος μου τυπωμένα με φωτοχημική μέθοδο, μην λάβετε ως κριτήριο για τις προτάσεις σας την ευκολία κατασκευής (π.χ. την διαθεσιμότητα έτοιμων τυπωμένων).

Με ενδιαφέρει απλά να φτιάξω ότι καλύτερο (ή πιο σωστά, ότι πιο κατάλληλο) υπάρχει.

Κατανοώ ότι οι ακουστικές διαφορές μπορεί να είναι από ανεπαίσθητες έως ανύπαρκτες, αλλά μιας και είπα να ασχοληθώ.. καταλαβαίνετε.. :p

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
 
Αν αναλογιστούμε ότι η έκδοση 1.0 & 1.1 είναι συνέχεια, η έκδοση 1.1 σε καλύπτει άνετα τόσο στις τάσεις όσο και στα απαιτούμενα ρεύματα, που χρειάζεσαι. Μάλιστα για τα 5,25/500mA θα φτιάξεις μια "hot-rod" έκδοση, για τα 15V μια απλή είναι υπεραρκετή.
Εάν τώρα πάμε στις εκδόσεις SSLV & SSHV η πρώτη σε καλύπτει και αυτή άψογα!

Μεταξύ τώρα της 1.1 και της SSLV δεν ξέρω ποια είναι καταλληλότερη για την εφαρμογή σου, το σίγουρο όμως είναι ότι η 1.1 ως κατασκευή είναι πιο βατή και ίσως πιο εύκολα διαχειρίσιμη.

Ίσως ο Στέλιος Περγιουδάκης που έχει φτιάξει σχεδόν όλες τις εκδόσεις, να είναι σε θέση να σου απαντήσει καταλληλότερα.

Προσωπικά έχω φτιάξει την έκδοση 1.0 (μετεξέλιξή της με καλώδια αισθητήρες) και δύο κυκλώματα της 1.1 με ρεύματα έως 200mA.
Η 1.1 σαφώς και πρέπει να επιλεχθεί ως προς την 1.0
 
Buffalo μέ τήν 1.1 BIB δένει το διεθνές.
Εγώ ψηφιακά τέτοια δέν έχω νά σάς πώ από δικά μου τέστ άν κάποια βερσιόν μου αρέσει καλύτερα.
*SSHV είναι ψηλής τάσης για λάμπες. **SSLV είναι όλα τά χαμηλής,
 
Επειδή βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το θέμα, επισυνάπτω μια έκδοση για 5,25V (ver 1.0) και μια για +15/-15V (ver 1.2R).
Τις συγκεκριμένες δεν τις έχω κατασκευάσει, αλλά έχω φτιάξει άλλες με παραπλήσια τοπολογία στο παρελθόν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Παρακαλώ τους εμπειρότερους με το θέμα αλλά και με τα βουβάλια να πουν την γνώμη τους.
Αν τυπωθούν σε 100% είναι σε φυσικό μέγεθος και μπορούν να κατασκευασθούν είτε σε διάτρητη είτε σε PCB.
 

Attachments

Μέ έξοδο BJT D45H11 (low Vce(sat) transistor), τριμεράκι καί τιποτα άλλο στήν αναφορά τάσης, GR grade Fets (lowest pinch off), έχει ξαναγίνει 1.2V. Ό Μ/Τ δέν πρέπει νά είναι κάτω από 6.3VAC ωστόσο.
 
Γίνεται σέ όλες αλλά τό είχαμε κάνει στήν πρώτη. Τά Toshiba JFETs πού βάζουμε εδώ χωρίζονται στό εργοστάσιο σέ V-BL-GR ομάδες. Violet-GReen-BLue. Τά GR έχουν τό χαμηλότερο IDSS. Όσο χαμηλότερο IDSS τόσο χαμηλότερο Vgs(off). Έτσι τά GR είναι πιό κατάλληλα όταν τα περιθώρια τάσης στενεύουν οριακά.