Shunt Regulator by Salas

Re: Απάντηση: Shunt Regulator by Salas

Μολις γυρισα απο την ακροαση του βουβαλιου+legato τροφοδοτουμενο αποκλειστικα με Σαλλας.Οφειλω να δωσω τα συγχαρητηρια μου στον κ Σαλλα για τη δημιουργια του,το βουβαλι +legato απογειωθηκε ακουστικα,διαμορφωνοντας ενα τελειως ξεχωριστο ακουσμα.Η ικανοποιηση ειναι τετοια που με εβαλε σε σκεψεις για την αντικατασταση των trident με δυο Σαλλας.
Προσωπικη μου αποψη [υποκειμενικη φυσικα] οτι δεν εχετε ακουσει πραγματικα το βουβαλι +legato με τα placid bipolar που προσφερει ο αχλαδακιας,η σχεδιαση του Σαλλα το <πηγαινει αλλου>
Το μονο μεμπτο σημειο ειναι οτι δεν προσφερεται ολο το πακετο ,και ετσι υπαρχει ταλαιπωρια και εξοδα

τα συγχαρητηρια μου τα ειχα δωση και εγω μολις τελειωσα.
παρολο που και του αχαλαδακια ειναι shunt και δεν περιμενα μεγαλη διαφορα δεν πιστευα στα αυτια μου.
φυσικα μετα απο αυτο εφιαξα αλλα δυο στην θεση των trident και βελτιωθηκε ακομα περισοτερο.
ελαχιστοι στην ελλαδα εχουν ακουση τι μπορη να κανη το βουβαλι πραγματικα.
τωρα εισαι κοντα παντως μια και η αντικατασταση των TRident δεν κανη τοσο μεγαλη διαφορα.

Προσοχή στα μεγάλα μήκη αθωράκιστων καλωδίων αν μετασχηματιστής, γέφυρα, πυκνωτές, είναι μακριά απο το reg. Δεν του αρέσουν καθόλου, ειδικά στο V12R.
Παρουσιάζεται υψίσυχνη ταλάντωση απο το πρώτο στάδιο. Η λύση είναι πυκνωτής 100nf ακριβώς πριν την R1 με την γη.

Απάντηση: Re: Shunt Regulator by Salas

Προσοχή στα μεγάλα μήκη αθωράκιστων καλωδίων αν μετασχηματιστής, γέφυρα, πυκνωτές, είναι μακριά απο το reg. Δεν του αρέσουν καθόλου, ειδικά στο V12R.
Παρουσιάζεται υψίσυχνη ταλάντωση απο το πρώτο στάδιο. Η λύση είναι πυκνωτής 100nf ακριβώς πριν την R1 με την γη.
Στελιο στο ενα κουτι θα μπουν μονο οι Μ/Σ[σχετοι] σε μενα ,τα υπολοιπα θα ειναι στο αλλο κουτι και με τα μικροτερα δυνατον μηκη καλωδιων

Απάντηση: Re: Shunt Regulator by Salas

Τό 1.2R δέν υπάρχει σέ group buy pcb, δέν τό συνιστώ σέ απλούς συναρμολογητές, τό 1.1 ΒΙΒ (τό μαύρο τού group buy) είναι πολύ πιό βατό καί ήρεμο. Υποκειμενικά δέν υστερεί ουσιαστικά, είναι μάλλον απλά διαφορετικό. Τό ταιριάζουν μέ πληθώρα κυκλωμάτων παγκοσμίως, χωρίς αναφορές γιά άλυτα προβλήματα, ή καί ουσιαστικά προβλήματα γενικώς.

Από την μικρή μου πείρα με το 12R(Έχω φτιάξει δυο θετικά medium και από ένα θετικό-αρνητικό low), δεν είναι ιδιαίτερα δύστροπο, απλά θέλει λίγο παραπάνω προσοχή με τα φορτία και οπωσδήποτε παλμογράφο.

χρειαζομαι ενα καλο τροφοδοτικο +-80volt 100Ma.

παιζη να βαλω simpistic LV σε σειρα και με μεγαλυτερους πυκνωτες

σε volt να τα παιξω στα 40volt;

χρειαζονται αλλες αλλαγες;

Μέ τά LV περίπλοκο μού φαίνεται, δέν ξέρω άν θά έχει πρακτικά θέματα, δέν έχει ξαναεφαρμοστεί.
SSHV1&2 είναι απευθείας κατάλληλα μέ ανάλογη χαμηλότερη ref αντίσταση, καί χαμηλότερο τουβλάκι γιά τά LED (SSHV1). Μπορείς μέ δύο θετικά νά δημιουργήσεις ένα συμμετρικό. Άν SSHV1 αγνόησε τίς sense γραμμές.

Attachments

• PSU Symmetry 2 x Positive.jpg
    PSU Symmetry 2 x Positive.jpg
    50.5 KB · Views: 149
δεν βλεπω καποιο προβλημα εκτος απο τα 40 volt γιατι λενε για 35 πανω.

οχι τιποτα αλλο αλλα επειδη τα εχω ηδη.

θα παιξω λιγο και θα δω αν εχω προβλημα παω σε LV.

ευχαριστω παντως για τις συμβουλες στα LV.

Καλημερα. Μπορει καποιος να μου πει καποιος τι πρεπει να τροποποιησω στο σχηματικο της πρωτης σελιδας για να εχω 12volt out; Εχω ψαξει αλλα δεν εχω βγαλει ακρη. Θελω να τροφοδοτησω ενα Musical Fidelity VLPS

Η ταση ρυθμιζεται απο το τριμμερ 100R καπου στη μεση του κυκλωματος που λες. Αλλα προσεξε, πρεπει να ξηλωσεις καποια εξαρτηματα απο το VLPS στην θεση της τροφοδοσιας για να εχεις σωστη αποδοση.
Λεω για το 1 post, αν πας στο 1,2R του 4 post το ρυθμιζεις απο το 1Κω τριμμερ.

Last edited:

Ευχαριστω για την απαντηση. Εχω φτιαξει το σχηματικο στην πρωτη σελιδα και μου δινει 4.89vout - νομιζα οτι ειναι φτιαγμενο για αυτην τη ταση. Eχω βαλει opa627 στο VLPS και εχω αλλαξει ολους τους ηλεκτρολυτικους σε Black Gate STD και μερικους Nichicon HZ-επισης τους film σε wima fkp kai silver mica. To μηχανηματακι εχει μεταμορφωθει και θελω να πεταξω το lm7809 και να του βαλω ενα Salas για να ολοκληρωθει

Μετα το lm7809 νομιζω οτι εχει ενα τελεστικο. Αυτος τι κανει; Εχεις σχηματικο; Δεν ξερω αν μπορεις να το ανεβασεις (δεν ξερω αν επιτρετεται απο τον κανονισμο).
Για το Σαλας του 1 post βαλε 5 led + trimer 100Ω να φθασεις τα 12v που θες

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Shunt Regulator by Salas

Μετα τον σταθεροποιητη εχει ενα 5532. http://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?t=36631
Δεν μπορω να πω οτι καταλαβαινω ακριβως τι κανει ο 5532 εκει. Μηπως θα πρεπει να αλλαχθει με καπoιον καλυτερο τελεστικο;

Το 5532 "σπαει" την ταση των 10,4V στα δυο για αναφορα στην εισοδο του 5534. Δε νομιζω οτι μπορεις ευκολα να το καταργησεις, αλλα και να το αλλαξεις με καλυτερο δεν εχει νοημα. Φοβαμαι οτι το Salas θα εχει μικρη διαφορα στο τελικο αποτελεσμα. Δοκιμαστο ομως, ποτε δεν ξερεις....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Shunt Regulator by Salas

Σε ευχαριστω στελιο για τις οδηγιες. Θα το δοκιμασω σιγουρα και ελπιζω να κανει αρκετη διαφορα

Προεκυψε ενα προβλημα. Τα 5 LEDs αναβουν με πολυ δυνατο φως σε σχεση με τα 3 πρωτα LED και εχω 0v στην εξοδο. Εχετε καποια ιδεα τι εχει παει στραβα;