Sigma BLH + 4555 Tractrix + Raal 70-10 Project

Εχουμε εξελιξεις.Μετα την προσθηκη του ultradrive pro,χορηγος thanasis inc.,για τους πειραματισμους μου,εχω ψιλοκαταληξει τι χρειαζονται οι τρακτριξ.

Κομμενες στο οριο προς τα κατω με μαχαιρι(48db),στα 370,και με 24db προς τα πανω στα 6500,εχω βρει την ακρη.

Εχω καταληξει και προς τα που οδευουν οι υπολοιπες μοναδες....περισσοτερα σε λιγες μερες....

Το raal θα αυξησει την ευαισθησια του κατα 6db συντομα:) και το φοστεξ θα κοπει με λαμπατο κρος στα 1000.

Οι τακτριξ τελικα μενουν επανω μονιμα.
Με τον νεο ενισχυτη παιζουν καταπληκτικα σε σχεση με πριν.
Το μονο κακο οτι σου πετουν στα μουτρα οτι μ@λ@κια υπαρχει στην ηχογραφηση και δεν συγχωρουν ατοπηματα σε οτι υπαρχει απο πισω τους.Δηλαδη δεν κανει να ακους Clapton:)

Φυσικα,αν λαβω υποψη καποιους ¨επιστημονες¨του χωρου,που λενε οτι
οι κορνες τσιριζουν και θελουν ενα λαθος ενισχυτη για να παιξουν καλα,και οτι οι λαμπατοι παιζουν καλα μονο με λαθος ηχεια που κρυβουν τις αδυναμιες τους,τοτε ειναι και αυτες και ο ενισχυτης για τα μπαζα και πανε για πεταμα.......

Ενεκα πολλων αυπνιων τελευταιως,δοκιμασα την τρακτριξ κομμενη με πηνιο 0.37mH στα ψηλα,δηλαδη στα 3 και κατι ψηλα.

Οσο παει δενει το γλυκο:)
Προς τα κατω θα την κοψω ακομα πιο κατω μαλλον,στα 500 υπολογιζω:damnyou:

Τα ρααλ περιμενουν τα αδερφια τους να τους κανουν παρεα:grinning-smiley-043

500 το συγκεκριμένο driver με πρώτη τάξη, τσου. Θα διαμαρτηρηθεί.

Δεν θυμάμαι ακριβώς την προδιαγραφή του driver αλλά τόσο χαμηλά μόνο 2" γενικώς και με προσοχή.

Η ισχύς είναι ένα θέμα. Και πολύ συχνά ερασιτέχνες χρησιμοποιούν τα drivers κάτω απ την προτεινόμενη συχνότητα. Αυτό με δεδομένη την κατά πολύ μικρότερη ισχύ απ ότι σε PA εφαρμογές. Απ την άλλη οι κατασκευαστές δίνουν τα στοιχεία αυτά σε πλήρη ισχύ (ή τουλάχιστον οφείλουν).

Η μόνη σίγουρη επιλογή είναι να μετρηθεί η παραμόρφωση.

Αλλά απ το διάγραμα απόκρισης δεν φαίνεται να παίζει κάω απο 1ΚΗΖ. Οπότε μάλλον η απάντηση είναι προφανής. 1ΚΗΖ ή άλλο driver.

Εκοψα και το φοστεξ στα 700....
Μιλαμε για αλλο ηχο.
Οι τρακριξ τελικα το προβλημα τους ηταν οτι το φασμα που παιζουν θελουν να το παιζουν απολυτως μονες τους:slapface:

Μισουν παρα πολυ τις επικαλυψεις του φασματος απο αλλες μοναδες

Και ολα αυτα με πηνια της πλακας,καποια πυρηνατα που ξηλωσα απο κατι Cambridge ηχεια
:drummer:

Last edited:
Η ισχύς είναι ένα θέμα. Και πολύ συχνά ερασιτέχνες χρησιμοποιούν τα drivers κάτω απ την προτεινόμενη συχνότητα. Αυτό με δεδομένη την κατά πολύ μικρότερη ισχύ απ ότι σε PA εφαρμογές. Απ την άλλη οι κατασκευαστές δίνουν τα στοιχεία αυτά σε πλήρη ισχύ (ή τουλάχιστον οφείλουν).

Η μόνη σίγουρη επιλογή είναι να μετρηθεί η παραμόρφωση.

Αλλά απ το διάγραμα απόκρισης δεν φαίνεται να παίζει κάω απο 1ΚΗΖ. Οπότε μάλλον η απάντηση είναι προφανής. 1ΚΗΖ ή άλλο driver.

Εννοεις αυτο που ποσταρα?Αυτο ειναι με το παλιο το φιλτρο.Η bms το δινει μεχρι τους 800

:flipout:

Και μετά μας φταίνε οι Κινέζοι.

:flipout:

Κι άλλοι καταξιομένοι άλλα γράφουν στο ένα, άλλο στο άλλο κι άλλο παίρνεις τελικά.

Μέτρα παραμόρφωση.

Κόψιμο πάνω απο 500 κρίμα το χωνί.

Εκοψα και το φοστεξ στα 700....
Μιλαμε για αλλο ηχο.
Οι τρακριξ τελικα το προβλημα τους ηταν οτι το φασμα που παιζουν θελουν να το παιζουν απολυτως μονες τους:slapface:

Μισουν παρα πολυ τις επικαλυψεις του φασματος απο αλλες μοναδες
Σε αυτό θα συμφωνήσω. Το είχαμε συζητήσει όταν είχαμε βρεθεί πριν μήνες. Όχι ότι είναι αποκλειστικότητα των κορνών… και με το raal θυμάμαι οι επικαλύψεις δεν έκαμαν καθόλου καλό.
Αλλά τώρα πια έχεις μεγαλύτερη εμπειρία από πολλούς από εμάς στο τάισμα της με το fostex!
Καλή συνέχεια
Καλό ψάξιμο
Και καλή διασκέδαση

Thanks Τασο.

Τωρα μενει να τυλιξω πηνια.Εχω πυρηνες για μετασχ για δοκιμες(χορηγια του Τζιμ).
Να το επιχειρησω?

Γιατί όχι;

Τύλιξε ένα με λήψεις και βλέπεις που θα σου κάτσει τελικά.

Απάντηση: Re: Sigma BLH + 4555 Tractrix + Raal 70-10 Project

Δειτε εδω
http://www.mantaro.com/resources/impedance_calculator.htm#toroid_inductance

Ειναι καλα να παρω κανενα μικρο τορροειδη και να τυλιξω πηνια για τα φοστεξ?
Θα εχω πολυ μικρο μηκος συρματος.Καμια ιδεα?

Για την αναζήτησή σου δεν ξέρω αλλά για το λινκ που ανέβασες...:grinning-smiley-043
Τα πάντα όλα!!!
Τι να λέμε τώρα!!!