Sigma BLH + 4555 Tractrix + Raal 70-10 Project

Κωστα το πηνιο που βλεπεις(και αλλα 6 τα ιδια:)) ξηλωθηκαν απο κατι cambridge ηχεια.

Δοκιμασα και τυλιξα πηνια για το φοστεξ σε πυρηνες που πηρα απο τροφοδοτικα απο pc,αλλα δεν χωρανε πολλες σπειρες 1.2mm,και μαλλον θα τυλιξω κανενα μεγαλυτερο.

Για το 4ης ταξης δεν χρειαζομαι κανενα καλυτερο απο αυτο που φαινεται(μαλλον),και για το Low pass της τρακτριξ

Μεγάλες τάξεις βλέπω, πολύ διάβασμα προβλέπω ; )

Και μια που συζητάγαμε για τους Τζαπωνέζους δίπλα ή άποψη του GOTO san είναι πρώτης τάξης μόνο.

Προεδρε πρωτης ταξης ειναι το σωστο.Αποδεικνυεται και μαθηματικα οτι και να λενε οι διαφοροι.Ας ειναι καλα και το MAtlab:)
Ολα τα φιλτρα ειναι πρωτης και θα μεινουν πρωτης,εκτος απο το high pass των ρααλ.Ειναι ο μονος τροπος να το κατεβασω πολυ χωρις να αρπαξει.

Εν τω μεταξυ,με το φοστεξ ξαλαφρωμενο απο τις υψηλομεσαιες,ειπα να ξαναπειραματιστω με την πσοστητα ηχοαπορροφητικου στο θαλαμο.
Αφαιρεσα την ποσοτητα που ειχα στο πλευρο του θαλαμου,και εχω πολυ πιο επιθετικο μεσοχαμηλο,οπως αναμενα,αλλα σκληρυναν οι μεσαιες που αφησα να παιζει το φοστεξ(1200).Να το κοψω πιο χαμηλα ε?
Καμια ιδεα?

χαχαχα....
Τα ρααλ δεν φευγουν δεν πα να κατεβει ο Αντιχριστος:)
Κοιταζω για cd 1.5'' που να πηγαινουν μεχρι 500 ανετα.Αυτο βρηκα,και τα 2447,2435 jbl
Ζορια με την τρακτριξ....
Α,εκοψα το φοστεξ πιο χαμηλα και ισιωσε το πραγμα.Εχω μονο ενα κενο στο κρος μεταξυ φοστεξ και τρακτριξ -2db,και πρεπει να τυλιξω πηνια στο χερι στην τιμη που θελω ακριβως.Εχω δυο παραλληλα 1mH σε σειρα με αλλο ενα 1mH δηλ 1.5mH,και υπολογιζω περιπου 1.35 να ειμαι οκ.

Εν τω μεταξυ,επειδη αυξηθηκε η αντισταση σε σειρα,επιτελους εχω μπασο με τον τρεντσ.Αλλα με τον set μαλλον θα χαλασε το πραγμα.Θελω μικροτερο dcr στο πηνιο

Γενικά πάς σε driver με μεγάλο διάφραγμα πχ 4" όπως σου είχα πεί από την αρχή κάποτε στο τηλέφωνο, πρίν ξεκινήσεις το "ταξίδι". Πάντως θα συμβούλευα να "ζησεις" λίγο με το τωρινό σου σύστημα πρίν προχωρήσεις σε αλλαγές, νομίζω οτι πάς πολύ πιο γρήγορα απότι πρέπει και έτσι το απολαμβάνεις και λιγότερο το ταξίδι...:grandpa:

Πανο εχεις απολυτο δικαιο!
Θα παιξω με αυτες τις μοναδες για πολυ καιρο ακομα.Αλλαζω το κρος 5 φορες την μερα....χαχα.....ξερεις εσυ...Καθε φορα ακουγεται και διαφορετικα.Και μονο με τα μετρητικα δεν μπορεις να πηγαινεις.Πρεπει να ακους και να ρυθμιζεις,και καπου χανεις την μπαλα.

Προς το παρων καταληξα οριστικα μονο με το φιλτρο των ψηλων.Το πιο ζορικο σημειο ειναι το κρος μεταξυ του φοστεξ και της τρακτιξ.Εκει θα πεσει το πολυ &^%$&$^

Last edited:
Με τη βοηθεια του φιλου Χρισταρα,αλλαξα τις αντιστασεις για το attenuation της τρακτριξ,με αντιστασεις της BI,αντικαθιστουν καποιες wirewound.Σαφεστατη βελτιωση,και σχετικα φτηνη.Συνολικο attenuation 20db,και τωρα ηρθαν ολα στα ισα τους.
Εμπεδηση στο φασμα της τρακτριξ 8.5ωμ

HPIM1839.jpg

Μολις ειχαμε μια ακροαση με το φιλο Θαναση.Ακουσαμε το προσωρινο κρος,και πραγματι επιβεβαιωσαμε το που πρεπει να κοπει το φοστεξ.
Δοκιμασαμε 1.5mH και 1mH πηνια στο φοστεξ.

Στο 1,5mH ειχαμε μια μικρη επικαλυψη της τρακτριξ με το φοστεξ,το οποιο ακουγοταν σε περασματα χαμηλα γυναικειων φωνων.
Στο 1mH ειχαμε μια τρυπα,που ακουγοταν ως ελλειψη σωματος σε πνευστα και περασματα πιανου.

Οποταν οπως υπολογισα και πιο παλια χρειαζομαι περιπου 1.25mH πηνιο,πυρηνατο φυσικα...

Το ρααλ με την κορνα εδεσαν καταπληκτικα και δεν ξεχωριζουν με τιποτα,και ειναι τετελεσμενη υποθεση

Α,δοκιμασα κατι low dcr choke στο ενα καναλλι του τελικου,και με το παλιο ειχαμε πολυ καλυτερο αποτελεσμα...οποταν θα μπουν σε αλλη κατασκευη ή θα γινουν πηνια στο κρος....:flipout:

O Σταυρος, πλησιαζει στο ιδανικο γι αυτον αποτελεσμα - μονο η ρυθμιση στο κρος στα μεσοχαμηλα μενει - μιας και οπως λεει τα ραλ με την κορνα εχουν δεσει ιδανικα και υστερα του μενει να απολαμβανει την μουσικη του, με ενα συατημα αξιωσεων, που μαλιστα εχει κατασκευασει εξ ολοκληρου μονος του

Σημερα παιζω με διπλοκαλωδιωση...ναι ειμαι χαλιεντας:flipout::flipout:

Το μονο κομματι του συστηματος που αγορασα ετοιμο,τα καλωδια ηχειων nordost εμειναν μονο για τα φοστεξ,και στις αλλες δυο μοναδες εβαλα καλωδιο OFC πολυκλωνο 2 Χ 6mm2(τι πολυκλωνο....χιλιοκλωνο ειναι:flipout:).Σαφεστατη βελτιωση.

Αντε και με χαιεντ στηριξεις τα καλωδια

Το διημερο ειχα μια επισκεψη απο επιτιμο μελος του AvHornClub,οπου ειχαμε την ευκαιρεια να ακουσουμε το ηχειο και να παιξουμε με το κρος.

Εκοψα την τρακτριξ προς τα πανω με δευτερης,με σχετικα μεγαλο Q,και μετρησαμε καλυτερη αποκριση στο φασμα της κορνας,κατι που το επιβεβαιωσαμε μετρητικα και ακουστικα....

Αργοτερα μονος μου αλλαξα το φιλτρο με αλλο μικροτερου Q και στις προσομοιωση δειχνει καλυτερο.Θα το δω και στην πραξη μεσα στη βδομαδα.

Λιγες φωτο

HPIM1861.jpg

HPIM1863.jpg

crossover
HPIM1862.jpg

και ο audiophile Μαρκους
HPIM1858.jpg

:grinning-smiley-043Τζιμ:grinning-smiley-043
Ευχαριστω για ολα και κυριως για την παρεα

πολυ δουλεια και καλη! :grinning-smiley-043

[αλλαζεις Σταυρο την γατα με ΗΙ END λαμπες???????]-bye-

:guitarist:
Και η δικια μου αγαπαει τις λαμπες ,,προσπαθει τωρα να μαθει τα μος-φετ....
:ciao:

Attachments

• ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±088.jpg
    ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±088.jpg
    61 KB · Views: 35