Sigma BLH + 4555 Tractrix + Raal 70-10 Project

Βελτιωσεων συνεχεια....
Εκοψα το φοστεξ με 2ης,με υποκρισιμο ζ.Πολυ λιγοτερη επικαλυψη.Παμε πολυ καλα.

ΟΦ τοπικ...
Μια βλακεια που εκανα στο dac ηταν η αιτια να το ανοιξω.Αντι να εχω τα 115V στο 2ο σταδιο τα εριχνα στο 1ο,και τα 25V στο δευτερο,απο βλακεια μου στην κολληση.Τα αλλαξα και εκραγηκαν 2 ηλεκτρολυτικοι,εκφενδονιζοντας το 25 κιλων dac 20cm στον αερα!! και ανοιγοντας τον πατο στην μεση!!
Ευτυχως δεν ειχα ζημιες αλλες εκτος απο τους πυκνωτες,αφου η μεταλλικη πλακα που χωριζει το dac στη μεση προστεψε τις πλακετες.Επειδη το κουτι κλεινει σφραγιστο η πιεση τιναξε το dac στον αερα...νταξ μια λαμπα εσπασε.

HPIM1864.JPG

Τελικα αλλαξα το σταδιο με τις ρωσσιδες,απο ενεργο φορτιο σε τσοκ 7Η,αλλα λογω 200ωμ Rp ειμαι οκ.Το πως ακουγεται?2 κλασεις καλυτερα!!Το μπασο ειναι θανατος!! ενω εχω πολύ καλυτερες φωνες και λεπτομερεια στις ψηλες.Μπραβο τσοκ!!

Last edited:
Κάθε εμπόδιο για καλό, σκέψου να έσπαγε ο πάτος κατά τη διάρκεια μεταφοράς για παράδειγμα.
Ο επόμενος πάτος ενισχυμένος :-) Να μη σου πω με τρύπες για εκτόνωση πιθανής έκρηξης :antlers:

Για πες, ποια τα επόμενα σχέδια / πειράματα?

Λεπτομερειες για τις ρωσσιδες....
Στα 100V 200mA!! δηλαδη 20W στην ανοδο!! χωρις να διαμαρτυρεται και χωρις να κοκκινιζει και φυσικα ακουγεται οσο τιποτα που δοκιμασα!Πολωση με μπαταρια στα -12V.Το τσοκ ειναι μεχρι 250mA οποταν ειναι οκ.Μπραβο ρωσσοι.

Στα 100V 200mA!! δηλαδη 20W στην ανοδο!! χωρις να διαμαρτυρεται και χωρις να κοκκινιζει και φυσικα ακουγεται οσο τιποτα που δοκιμασα!Πολωση με μπαταρια στα -12V.Το τσοκ ειναι μεχρι 250mA οποταν ειναι οκ.Μπραβο ρωσσοι.

Φιλαράκι νομίζω οτι υπερβάλλεις! Μήπως νομίζεις οτι η 6Ε5 είναι 6C33? Μη την καταστρέφεις, δε τη λυπάσαι? Σε μερικές ώρες θα δείς το λαμπόγυαλο να γίνεται μπεζ και μετά καφέ...αν προλλάβεις βέβαια! Απ την άλλη μπορεί να έχεις πάρα πολλές οπότε...τσουρούφλατες αλλά είναι αμαρτία!!!!!!!!
:grandpa:

Στα 800mA να δεις ήχο!
Ο περισότερος δεν θα είναι απ τα ηχεία αλλά απ τα υλικά τριγύρω στην λάμπα αλλά δεν έχει και πολύ σημασία.

:flipout:

"Σίδερο" rulez !!!! :grinning-smiley-043

Απο τα 5 σταδια(απο το current out του dac μεχρι και τα ηχεια),εχω στα 4 απο αυτα σιδηρο στην ανοδο(ενα τσοκ και 3 μετασχ).:BDGBGDB55:

Rulez δεν λεει τιποτα.Στα χναρια του τρελλο-ιαπωνα ειμαστε οσο δεν παει:grinning-smiley-043:guitarist:

Φιλε Πανο στο dac εχω τις 6c19P.Οι οποιες δεν εχουν καμια σχεση με τις 6ε6 που εχω στον προενισχυτη:)
Παρεξηγησις συντροφοι

Δεν έχει και μεγάλη διαφορά. Η 6c19 είναι στα 11W max και την έχεις στα 20W!

http://frank.pocnet.net/sheets/113/6/6S19P.pdf

Το γνωριζω.Το σημειο λειτουργειας κανονικα ειναι 100V 80mΑ,αλλα θα το αφησω στα 200 μεχρι να τα παιξουν.Εξαλλου εχω 60 και καθονται,δεν χανω και τιποτα.Η βελτιωση παντως ειναι καταπληκτικη.Μεσοχαμηλα δεν αναγνωριζω τα σιγμα,ενω ειναι πιο διαφανες οι μεσαιες.Πως τα λεω ο ριβιουερ......:)

Ψες ,δοκιμασα να παιξω με το time alignment,χρησιμοποιωντας ενα Yamaha μικροφωνο,τον προενισχυτη μικρ της καρτας,που ειναι της πλακας,και το Arta (Ιmp).
Γεννητρια βηματικης δεν καταφερα να την βρω στο Arta,και ειχα γεννητρια τετραγωνικης απο προγραμμα,στα 0,2Hz,και χρονο καταγραφης 1sec.

Επαιξα με το φοστεξ και το ρααλ μονο,και δοκιμαζα διαφορες θεσεις.Τελικα στα 88mm μεταξυ της ταινιας του ρααλ και της μπαφλας,το ρααλ αποκρινεται ταυτοχροναι με το φοστεξ.Πιο μπροστα το ρααλ βγαινει πρωτο,πιο πισω καθυστερει.Ωραια κολπα....

Θα φτιαξω κανενα προενισχυτη καλο,και χρειαζομαι και καλυτερο μικρ,αν και το yamaha φαινεται καλουτσικο για την δουλεια...

Last edited:
Ψες ,δοκιμασα να παιξω με το time alignment,χρησιμοποιωντας ενα Yamaha μικροφωνο,τον προενισχυτη μικρ της καρτας,που ειναι της πλακας,και το Arta (Ιmp).
Γεννητρια βηματικης δεν καταφερα να την βρω στο Arta,και ειχα γεννητρια τετραγωνικης απο προγραμμα,στα 0,2Hz,και χρονο καταγραφης 1sec.

Επαιξα με το φοστεξ και το ρααλ μονο,και δοκιμαζα διαφορες θεσεις.Τελικα στα 88mm μεταξυ της ταινιας του ρααλ και της μπαφλας,το ρααλ αποκρινεται ταυτοχροναι με το φοστεξ.Πιο μπροστα το ρααλ βγαινει πρωτο,πιο πισω καθυστερει.Ωραια κολπα....

Θα φτιαξω κανενα προενισχυτη καλο,και χρειαζομαι και καλυτερο μικρ,αν και το yamaha φαινεται καλουτσικο για την δουλεια...

με την μεσαιοκορνα τι γινεται?