Σημειακή αναβάθμιση Home Cinema

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σημειακή αναβάθμιση Home Cine

Δεν χρειάζεται να αρπάζεσαι φίλε μου, ιδιαίτερα όταν έχω αναφέρει ότι και αυτά που αναφέρεις έχουν σημασία στον ήχο.

Εκείνο που θα πρέπει να γνωρίζεις, είναι ότι ένα μοντέλο του 2004, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με ένα μοντέλο του 2012. Και σε αυτό πρόσθεσε ότι ο SR7400 είναι ένα κλικ πιο κάτω σε κατηγορία από τον LX76.

Παρεμπιπτόντως, τον έχω ακούσει τον SR7400... .

εχεις κολησει με συγκεκριμενα μοντελα,εγω σου διευκρινησα οτι δεν αναφερομαι συγκεκριμενα,αλλα γενικα,εσυ παλι τα ιδια μου λες.
Σου αλλαξα παραδειγμα εγραψα για το sabre για να μη προκαλω συγχιση,παλι τα ιδια μου λες.
Δεν ειναι ντε φακτο καλυτερο κατι λογω χρονολογιας κατασκευης,ουτε και λογω ενος συγκεκριμενου υλικου.
Παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες.
Αυτο ισχυει σε ολα τα πραγματα,οχι μονο στους AV ενισχυτες.
Μπορει ενας ενισχυτης του '13 να παιζει καλυτερα απο εναν του '12,μπορει και οχι.

Έχεις κάποιο παράδειγμα AVR ίδιας κατηγορίας που να παίζει "χειρότερα"; Και μάλιστα με τόση διαφορά στα έτη; Γιατί καλά όλα αυτά που λες αλλά ο SR7400 ούτε HD Formats έχει, ούτε ισοστάθμιση, ούτε βέβαια καλύτερα DAC και DSP.

Λες με το μεγαλύτερο τροφοδοτικό να παίζει καλύτερα;

Από το 2004 έως το 2012 είναι τεράστια απόσταση στους AVR. Δεν είναι δικάναλοι. Πολυμηχανήματα είναι. Και κάθε χρόνο προστίθεται κάτι καλύτερο.

Last edited:
Εντάξει, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, χρησιμοποιώντας το philips bdp9600 ως πηγή θέμα hdformats δεν έχω και τα dacs του συγκεκριμένου player είναι αν όχι καλύτερα, το λιγότερο ισάξια με αυτά των avr στην κατηγορία που κοιτάζω. Αλλά και πάλι σε θέματα πρακτικότητας και συνδεσιμότητας το θέμα είναι αλλού για αλλού. Φοβάμαι όμως ότι δύσκολα θα με ενθουσιάσει από θέμα απόδοσης (ποιότητα και ισχύς) μια καινούργια αγορά στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω άμεσα και αυτό με προβληματίζει. Ως προς την ποιότητα κατασκευής έχω την εντύπωση ότι μάλλον ισχύει το "κάθε πέρσυ και καλύτερα". Όμως από τη μια ο βόμβος, από την άλλη το συμμάζεμα των καλωδίων και η ευκολία στις συνδέσεις...

Παρεμπιπτόντως τελικά δεν παίζει να βρω τον lx77 λιγότερο από 1200+ οπότε αυτός ναυαγεί παίρνοντας μαζί του και το σύγχρονο σύστημα ισοστάθμισης και τη διενίσχυση του κεντρικού

Την προτεραιότητα στο Home Cinema έχουν τα συστήματα ισοστάθμισης. Μετά όλα τα άλλα. Και το καλύτερο DAC του κόσμου να έχεις, άμα ο χώρος σου κάνει "κοιλιές" τι να το κάνεις;

Απάντηση: Re: Σημειακή αναβάθμιση Home Cinema

Εντάξει, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, χρησιμοποιώντας το philips bdp9600 ως πηγή θέμα hdformats δεν έχω και τα dacs του συγκεκριμένου player είναι αν όχι καλύτερα, το λιγότερο ισάξια με αυτά των avr στην κατηγορία που κοιτάζω. Αλλά και πάλι σε θέματα πρακτικότητας και συνδεσιμότητας το θέμα είναι αλλού για αλλού. Φοβάμαι όμως ότι δύσκολα θα με ενθουσιάσει από θέμα απόδοσης (ποιότητα και ισχύς) μια καινούργια αγορά στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω άμεσα και αυτό με προβληματίζει. Ως προς την ποιότητα κατασκευής έχω την εντύπωση ότι μάλλον ισχύει το "κάθε πέρσυ και καλύτερα". Όμως από τη μια ο βόμβος, από την άλλη το συμμάζεμα των καλωδίων και η ευκολία στις συνδέσεις...

Παρεμπιπτόντως τελικά δεν παίζει να βρω τον lx77 λιγότερο από 1200+ οπότε αυτός ναυαγεί παίρνοντας μαζί του και το σύγχρονο σύστημα ισοστάθμισης και τη διενίσχυση του κεντρικού

το σιγουρο παντως μ'εναν καινουριο ενισχυτη σε σχεση με τον παλιο που εχεις,ειναι η ισοσταθμιση.
Εκει οντως θα εχεις σημαντικη διαφορα.

Τελικά δεν κρατήθηκα. Μάλλον φταίει ο tzo που πήρε το γουρούνι τον προ και με έκανε να ζηλέψω και παρήγγειλα μέσω ebay από netherlands τον 7007 στα 910 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών και της 24μηνης πανευρωπαικής εγγύησης.
Η εγγύηση εύχομαι να μη χρειαστεί καθώς σε συζήτηση με το service του αντιπροσώπου μου έκαναν νερά ως προς το κόστος των εργατικών το οποίο δεν τους το καλύπτει η maranz europe και τέτοια. Τεσπα. Μακάρι να βγει σκυλί του πολέμου όπως ο 7400.

Ευχαριστω :)
Οταν με το καλο ερθει προβλεπεται να φατε πολυ πρηξιμο με ερωτησεις για το σεταρισμα.
Σα να μαθαινει παππους να χρησιμοποιει smartphone ενα πραμα.

Για ποιον μιλας; και ο marantz 7400 και ο marantz 7007 ολοκληρωμενοι εφτακαναλοι ειναι. Τον 7400 τον εχω εδω και εξι χρονια και λογικα θα εχει γραψει και ωρες στην αντιπροσωπεια οπου ηταν demo. Απο σεπτεμβρη μαλλον μετακομιζει στον ανηψιο μαζι με τα tannoy.

Μεσω ebay τον βρηκα απο μαγαζι στο rotterdam στα 910 με μεταφορικα. Το ονομα του μαγαζιου δεν το θυμαμαι αλλα αν κανεις τη σχετικη ερευνα στο ebay φιλτραροντας αποτελεσματα απο ευρωπη θα το πετυχεις.

Ευχαριστω :)
Οταν με το καλο ερθει προβλεπεται να φατε πολυ πρηξιμο με ερωτησεις για το σεταρισμα.
Σα να μαθαινει παππους να χρησιμοποιει smartphone ενα πραμα.

Μα θα χρησιμοποιήσεις smartphone! Όχι μόνο για τον τηλεχειρισμό, αλλά και για αναπαραγωγή. :afro:

Ήρθε χτες! Κλασσικά έπρεπε να το παρακολουθώ καθημερινά με τα ΕΛΤΑ για να μην το παραλάβω Δευτέρα.
Πρώτες και πρώιμες εντυπώσεις:
Αρκετά καλή ποιότητα αλλά όχι κάτι ιδιαίτερα συγκλονηστικό.
Πολύ βολικό το application.
Καλούλι και το φωτειζόμενο χειριστήριο.
Το βασικό σετάρισμα χάρη στις οδηγίες ήταν αρκετά εύκολο. Μου έβγαλε τα μπροστινά out of phase το οποίο προσπέρασα αν και θα ξαναδώ με testing cd και σέταρε τα tannoy μεγάλα που Είναι αλλά είναι αρκετά στριμωγμένα στις γωνίες και επειδή κλωτσάει πολύ το bass reflex τα πήγα χειροκίνητα σε μικρά.
Σαν ηχητικό αποτέλεσμα με το audyssey, ο ήχος έσφυξε και ήρθε σε πολύ καλό βαθμό από πλευράς ομοιογένειας αλλά έχω γκρίνιες ως προς τα δυναμικά. Χρήζει όμως πέραν του περεταίρω ψαξίματος και στρώσιμο οπότε για αναλυτικότερες ηχητικές εντυπώσεις πρέπει να περάσει κανένας μήνας. Ειδικά λόγω αδείας σε λίγες μέρες, δε θα γράψει πολλές ώρες. Σίγουρα πάντως η παρουσία των αντικειμένων στη θέση ακρόασης είναι πολύ μα πολύ πιο συγκεκριμένη.

Ε φυσικά και τα βρήκε μεγάλα, αφού μεγάλα είναι. Μεγάλα θα έβγαζε και σεβαστών διαστάσεων ηχεία βάσης, αν είχες. Όχι μόνο το Audyssey αλλά όλα τα συστήματα ισοστάθμισης. Σε Audyssey, MCACC, YPAO και ΕΖ-Εq που έχω δοκιμάσει τουλάχιστον με δαπέδου και μεγάλα βάσης.

Αναλόγως χώρου και τοποθέτησης ηχείων και μικροφώνου, όντως μπορεί κάποιο/α ηχείο/α να παίζει εκτός φάσης. Μην πολυσκάς. Εάν τα ξαναβγάλει εκτός φάσης, το πιο πιθανό είναι πως έτσι συμβαίνει και απλά το προσπερνάς.

Last edited:
Ευχαριστω Σταυρο!

Λεωνιδα το θεμα το περιεργο ειναι οτι απο το pc παιζοντας αρχεια μεσα απο το δικαναλο ολα ειναι καλα στο xlo reference cd. Απο το marantz και μεσω προ τελικου με passthrough κι εγω μπερδευομαι.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς πάντως. Αφού τα μετράει εκτός φάσης για κάποιο λόγο, το διορθώνει αυτόματα.