Να συμπληρώσω ως προς τις αρχικές μου ανησυχίες ότι :
Τελικά μετά από συζήτηση με τους πάντα ευγενικούς σε σκλαβωτικό βαθμό Τσακιριδαίους καταλήξαμε πως ο ήχος της Αθηνάς έφτανε στα ηχεία μάλλον μέσω κραδασμών στα υπόλοιπα μηχανήματα από το ξύλινο πάτωμα και δεν ήταν ηλεκτρικό θέμα. Τα γνωστά. Γρανίτης από κάτω και τέλειωσε το βουητό. Με την ευκαιρία πειραματίστηκα λίγο και ενώ στην αρχή είχα πάνω και τον προ και τον avr, τώρα στον μετασχηματιστή απομόνωσης υπάρχει μόνο το dac αφού από τον προ έκοβε δυναμικά. Στο dac σκέτο κάνει θαύματα στο εύρος της σκηνής. Ίσως χάνει λιγάκι σε βάθος αλλά αξίζει.
Ρίχνοντας μια "αυτιά" στα front με τον 7007 εξαφανίστηκε το θέμα του βόμβου. Θα ξανακούσω στην απόλυτη ησυχία της νύχτας για επιβεβαίωση.
Το calibration σε συνδυασμό με το σκοτεινό και γλυκό ήχο της marantz ελαχιστοποίησε την ακουστική διαφορά των pmc με τα tannoy. Δεν εξαφανίστηκε αλλά μου φαίνεται πως βολεύτηκα.
Οπότε επόμενη στάση προβολέας.
Ακόμα, σωτήρια η δυνατότητα passthrough χωρίς να χρειάζεται να ανάψει ο avr αφού μπορεί η συμβία να ανοίγει το blue ray χωρίς να χρειάζεται να ασχολείται καθόλου με το marantz αλλά απότι βλέπω η δυνατότητα αυτή παρέχεται είτε για την τελευταία πηγή που χρησιμοποιήθηκε είτε για κάποια συγκεκριμένη. Σε μενα που έχω συνδεδεμένο και το λαπτοπ για μουσική αλλά και για ότι δε μπορεί να παίξει το philips bdp9600 (το μ@λ@κιστίρι ενώ από brd παίζει hdma δεν το παίζει σε ματρόσκα από το σκληρό) αυτό φέρνει θεματάκια παντόφλας αφού αν τυχόν ακούσω το βράδυ μουσική και την επομένη πάει η καημένη να βάλει κάτι στο blue ray δε θα εχει εικόνα. Το να παίξει με τον ενισχυτή ας το αφήσουμε και για αυτή και για μένα. Κοινώς, για να ακούσω μουσική και να βλέπω το foobar στην τηλεόραση θα πρέπει βλακωδώς να ανάβω και τον avr.
Κουκλί είναι ο φούστης σε ασημί. Τώρα το μόνο που μένει (κατά το 2015+

) είναι να φύγουν από το rack οι adcom, ίσως και τα Pmc και να μπει ένας Luxman με τα dc8. Όνειρα...