Σημειακή αναβάθμιση Home Cinema

Τελικά δεν κρατήθηκα. Μάλλον φταίει ο tzo που πήρε το γουρούνι τον προ και με έκανε να ζηλέψω και παρήγγειλα...

Καλώς τον δέχτηκες! Χαίρομαι που βοήθησα έμμεσα να το πάρεις απόφαση. Πολύ καλή αγορά έκανες.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς πάντως. Αφού τα μετράει εκτός φάσης για κάποιο λόγο, το διορθώνει αυτόματα.

Ξέρεις αν στο pure direct συνεχίζει να κρατάει τις διορθώσεις?
Έχει δλδ νόημα μα συγκρίνω μεταξύ pure direct και stereo?
Έχει να πέσει πολύ πείραμα με το θέμα αλλά αφού γράψει και καμία ώρα το μηχάνημα. Όταν τον πήρα μύριζε καινουργίλα και μέσα από το κουτί ακόμα. Επίσης ξενέρωσα λιγάκι με το μονό κουτί. Ο παλιός που είχα πάρει είχε διπλό (μαμίσιο marantz). Πάντως έφτασε αρτιμελής.

Καλώς τον δέχτηκες! Χαίρομαι που βοήθησα έμμεσα να το πάρεις απόφαση. Πολύ καλή αγορά έκανες.

:ernaehrung004:

Βέβαια εσύ δεν πιάνεσαι με τίποτα. Ούτε από μηχανήματα ούτε από χώρο.

Να σε ρωτήσω κάτι με την ευκαιρία. Η πρόσοψη του 7007 είναι αλουμινένια ή πλαστική; Γνωρίζεις μήπως αν διαφέρει στο υλικό με τους 7006 και 7005;

Μη νομίζεις πως σκαμπάζω να πολυκαταλάβω με τις σύγχρονες βαφές. Πάντως δε φαίνεται άσχημο. Το βραδάκι αν βάλω καμία ταινία θα δω και αν συντονίζει το σασσί.

Εγώ μαντεύω ότι είναι αλουμίνιο στο κέντρο, και πλαστικό δεξιά αριστερά.

Ακούμπησε την παλάμη σου επάνω όταν δεν λειτουργεί. Αν είναι κρύο τότε είναι μεταλλικό. Αν είναι στην ίδια σχεδόν θερμοκρασία με την παλάμη σου τότε είναι πλαστικό.

κατά 99% όπως τα λέει ο pleo είναι. Α! για να περιμένεις να κλείσει θα περιμένεις πολλήηη ώρα. Η δικιά μου έχει φάει κόλλημα με τη σειρά "έτσι ξαφνικά" και της την έχω βάλει σερί από το πρωί με τον marantz όσο κάνω κάτι δουλίτσες και χαζολογάω για να στρώνει και τα κυκλώματα :)

Το σχέδιο αυτό της πρόσοψης το έχει προσθέσει εδώ και 4-5 χρόνια. Ακολουθεί το σχεδιασμό των hi-end στερεοφωνικών της (περίπου, εκεί είναι όλα αλουμινένια).

Τι εννοείς ότι περιμένεις πολύ ώρα για να κλείσει; Λόγω ωραίου ήχου ή λόγω κάποιου άλλου θέματος; Τα κυκλώματα μην τα παραψήσεις. Κάνει και ζέστη... .

Από DSP τι λέει; Έχει τα κλασικά της Dolby, της DTS και το CSII; Έχουν προσθέσει κάτι άλλο ή παραμένει το "βάρος" στα τελικά στάδια; Το MDAX πως τα πάει; Υπερβάλει στο χαμηλό και στις υψηλές ή το "στρογγύλεψαν";

Ρίξε άγνωστες λέξεις στο κοινό να μάθουμε... :music-smiley-006:

καλά μέχρι να φτάσω να τα μάθω αυτά όλα που ρωτάς θα περάσει αρκετός χρόνος. Είναι και εκνευριστικότατη η βόλεψη τους με τα manual σε cd... 130 σελίδες άντε να τις διαβάσεις σε pdf...
Eννοώ ότι πρέπει να παίζει κανένα εφτάωρο από το πρωί αλλλά με τελικό ενισχυτή. Τώρα που το είπες τα έκλεισα όλα για κανένα break της ώρας.

Μια και είμαστε και οι δύο κάτοχοι παλαιότερης εσοδείας Marantz, σε ρωτάω για να δω τι βελτίωσαν, τι πρόσθεσαν, τι αφαίρεσαν.

Το MDAX, είναι βελτιωτικό ήχου για συμπιεσμένο ήχο. Στην πρώτη έκδοση που έχει ο δικός μου, έχει δύο επίπεδα με το δεύτερο να ρέπει προς την υπερβολή. Εσένα σίγουρα έχει πιο καινούργια έκδοση.

Είναι (ήταν) σύνηθες στους Marantz να έχουν μόνο τα βασικά DSP τρίτων (Dolby Prologic IIz, DTS Neo: X κλπ) και όχι δικά τους developed in house, όπως π.χ. η Yamaha.

το mdax έχει τρεις επιλογές. Για να καταλάβω πως ακούγεται η κάθε μια ίσως χρειαστεί λίγο καιρό. Ακόμη δεν έχω καταλάβει αν λειτουργεί σε συμπιεσμένο πολυκάναλο ή μόνο σε δικάναλο.

Ως προς τα modes δεν έχω καν ψάξει ακόμα. Στην αυτόματη επιλογή το έχω στήσει προς το παρον χεχεχε!

Θέλει χρόνο και ψάξιμο.

Να συμπληρώσω ως προς τις αρχικές μου ανησυχίες ότι :

Τελικά μετά από συζήτηση με τους πάντα ευγενικούς σε σκλαβωτικό βαθμό Τσακιριδαίους καταλήξαμε πως ο ήχος της Αθηνάς έφτανε στα ηχεία μάλλον μέσω κραδασμών στα υπόλοιπα μηχανήματα από το ξύλινο πάτωμα και δεν ήταν ηλεκτρικό θέμα. Τα γνωστά. Γρανίτης από κάτω και τέλειωσε το βουητό. Με την ευκαιρία πειραματίστηκα λίγο και ενώ στην αρχή είχα πάνω και τον προ και τον avr, τώρα στον μετασχηματιστή απομόνωσης υπάρχει μόνο το dac αφού από τον προ έκοβε δυναμικά. Στο dac σκέτο κάνει θαύματα στο εύρος της σκηνής. Ίσως χάνει λιγάκι σε βάθος αλλά αξίζει.

Ρίχνοντας μια "αυτιά" στα front με τον 7007 εξαφανίστηκε το θέμα του βόμβου. Θα ξανακούσω στην απόλυτη ησυχία της νύχτας για επιβεβαίωση.

Το calibration σε συνδυασμό με το σκοτεινό και γλυκό ήχο της marantz ελαχιστοποίησε την ακουστική διαφορά των pmc με τα tannoy. Δεν εξαφανίστηκε αλλά μου φαίνεται πως βολεύτηκα.

Οπότε επόμενη στάση προβολέας.

Ακόμα, σωτήρια η δυνατότητα passthrough χωρίς να χρειάζεται να ανάψει ο avr αφού μπορεί η συμβία να ανοίγει το blue ray χωρίς να χρειάζεται να ασχολείται καθόλου με το marantz αλλά απότι βλέπω η δυνατότητα αυτή παρέχεται είτε για την τελευταία πηγή που χρησιμοποιήθηκε είτε για κάποια συγκεκριμένη. Σε μενα που έχω συνδεδεμένο και το λαπτοπ για μουσική αλλά και για ότι δε μπορεί να παίξει το philips bdp9600 (το μ@λ@κιστίρι ενώ από brd παίζει hdma δεν το παίζει σε ματρόσκα από το σκληρό) αυτό φέρνει θεματάκια παντόφλας αφού αν τυχόν ακούσω το βράδυ μουσική και την επομένη πάει η καημένη να βάλει κάτι στο blue ray δε θα εχει εικόνα. Το να παίξει με τον ενισχυτή ας το αφήσουμε και για αυτή και για μένα. Κοινώς, για να ακούσω μουσική και να βλέπω το foobar στην τηλεόραση θα πρέπει βλακωδώς να ανάβω και τον avr.

Κουκλί είναι ο φούστης σε ασημί. Τώρα το μόνο που μένει (κατά το 2015+ :flipout: ) είναι να φύγουν από το rack οι adcom, ίσως και τα Pmc και να μπει ένας Luxman με τα dc8. Όνειρα...

Καλοριζικος , μπορεις να αλλαξης εισοδο χωρις να ανοιξεις τον ενισχυτη χρησιμοποιοντας το κοντρολ.

Λογικα αν χρησιμοποιης μια εξοδο και η γυναικα σου ανοίξει μια αλλη το πρωι πρεπει να την βρισκει αυτοματα ο ενισχυτης,υπαρχει αυτη η δυνατοτητα στις hdmi συνδεσεις, δοκιμασε.

Το calibration σε συνδυασμό με το σκοτεινό και γλυκό ήχο της marantz ελαχιστοποίησε την ακουστική διαφορά των pmc με τα tannoy. Δεν εξαφανίστηκε αλλά μου φαίνεται πως βολεύτηκα.

Όταν βρεις χρόνο, μπορείς να μας περιγράψεις τις διαδικασίες του calibration που κάνει ο ενισχυτής, και πόσες από αυτές είναι διαθέσιμες (αν είναι) για χειροκίνητο πείραγμα;

Μερικες σκορπιες εντυπωσεις:

Ο χαρακτηρας παραμενει ο γνωριμος της εταιριας. Σε σκηνες μπακαμπουκα θα τα παει καλα αλλα δε θα τρελανει κιολας. Οταν ομως μπαινει μουσικο θεμα μενεις μ@λ@κας! Μπορει να εχει να κανει και με τα pmc αυτο αλλα σα γενικη αρχη ισχυει.

Μπορει να γελασετε αλλα ως reference εχω θεματα απο σειρες. Ειναι μουσικη που ξερω καλα γιατι την ακουω συχνα,και σε ποιτητα εγγραφης μετρια. Οπως συνηθως δηλαδη. Σε σχεση με τον παππου ειναι πιο καθαρος στο γνωστο ζεστογλυκο μοτιβο. Πιο classy ενα πραμα.

Απενεργοποιωντας τη συμπιεση δυναμικων που ειχε βαλει ο ισοσταθμιστης ξαναπεταχτηκε η ανωμαλια με τα δυναμικα tannoy αλλα δεν παιζει να κανω κατι αμεσα. Σιγουρα παντως με τη συμπιεση ο ηχος καταστρεφεται.

Καλα σε στερεο σε σχεση με τους adcom απλα δεν...

Ισως τα dacs του bdp9600 να ηταν πιο crispy αλλα δεν το εχω δοκιμασει ακομα tbh αφου μαλλον θα χασω τα καλα της ισοσταθμισης.

Η διαφορα στη συνοχη του ολου συστηματος ειναι οντως αυτη που κανει τη σημαντικη διαφορα και δικαιολογει απο μονη της την αναβαθμιση. Η καλυτερη ποιοτητα ειναι απλα το bonus.

και εκεί που είχα ηρεμήσει, ο ανηψιός μόλις μετακόμισε στο φοιτητικό του σπίτι θυμήθηκε που του είχα τάξει τον παλιό marantz με ηχεία. Αυτά τα παιδιά έχουν καλή μνήμη...
Τι κάνω με τα περιφερειακά λοιπόν?
1) Να χτυπήσω τα reveal 601p (φλατ μόνιτορ) για περιφερειακά και να του δώσω τις κολώνες τα tannoy dc2 ή θα ακούγονται άσχημα από τον marantz με δεδομένο ότι και ως περιφερειακά το μήκος καλωδίου είναι μεγάλο?
2) Να πάρω μήπως τα dali zenzor 1 για περιφερειακά (πιο γλυκόηχα και άμπασα που ίσως βοηθάει το audyssey καθώς τα surround είναι δίπλα σε τοίχο) και να του δώσω τα dc2?
3) Να πάρω τα qacoustics 2020i για περιφερειακά που είναι μεν φλατ και μου αρέσουν εμφανησιακά αλλά κροσσάρουν πολύ ψηλά (στα 2,9khz) και να του δώσω τα dc2?
4) Να πάρω τα φοκαλάκια τα 806v με το εφτάρι το woofer μτχ από συμφορουμίτη που ματσάρουν και καλά με το marantz και να τα δώσω στον ανηψιό που θα έχει δωμάτιο 15τ.μ. και θα κάτσουν κουτί χωρίς τις δυσκολίες των dc2 στην τοποθέτηση (αν και οι πιτσιρικάδες χαίρονται με τα μπουμαρίσματα...) αφού ούτως ή άλλως οι παραπάνω αλλαγές δεν αξίζουν για το σύστημα μου?
5) Κάτι άλλο στο ιδιαίτερα πιεσμένο budget των 250 ευρώ?