Σημερα το MacOS Lion !

Re: Απάντηση: Σημερα το MacOS Lion !

Άλλοι λένε ότι δεν είχαν πρόβλημα, άλλοι χρειάστηκε να κάνουν repair to boot camp, άλλοι repair τα windows, άλλοι χάθηκε τελείως.
Σε εμένα έκανε κανονικά upgrade και άφησε το primary partition του boot camp, άλλα έσβησε το secondary. Προσπαθώ να το επαναφέρω με κάποιο partition manager.

To Backup είναι πάντα σωστή συμβουλή σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Εκτός των λαθών του λογισμικού υπάρχουν και λάθη χειρισμού (όχι απαρέτιτα ότι εσύ θα έκανες λάθος αλλά στατιστικά ένας στους τόσους). Γενικότερα, δε θα έπρεπε καν να μας λέει η apple και κάθε apple να κάνουμε backup. Θα έπρεπε να έχουμε καθημερινό … Ιδανικά :-)

Δυστυχώς και η MS θέλει να καταλαμβάνει εξολοκλήρου ένα PC όταν εγκαθιστάτε σε ένα σύστημα. Ρωτήστε το marketing department των εταιριών αυτών για τους λόγους. Και ρωτήστε τους εάν τους καίγετε καρφάκι εάν κατά τύχη μετά ο χρήσης θα πρέπει να επαναφέρει και τα υπόλοιπα λειτουργικά του. Ποια υπόλοιπα λειτουργικά θα είναι η απάντηση??? Το δικό μας είναι το καλύτερο.

Άλλοι λένε ότι δεν είχαν πρόβλημα, άλλοι χρειάστηκε να κάνουν repair to boot camp, άλλοι repair τα windows, άλλοι χάθηκε τελείως.
Σε εμένα έκανε κανονικά upgrade και άφησε το primary partition του boot camp, άλλα έσβησε το secondary. Προσπαθώ να το επαναφέρω με κάποιο partition manager.

Το GetDataBack for NTFS έχει σώσει πολλούς!
Καλό κουράγιο και καλή επιτυχία

Δεν βάζω windows σε mac πια .... !!!!

Προφανώς *μπορείτε* και *επιλέγετε* και το κάνετε!

Δε σημαίνει ότι είναι η ‛σωστή επιλογή’ ούτε ότι αυτό δεν είναι μειονέκτημα για ένα χ86 συμβατό μηχάνημα.

*δεν χρειάζεστε προγράμματα που απαιτούν direct access to hardware

*δε θέλετε να παίξετε κάνα σοβαρό παίγνιο

:afro:

βρε μανούλα μου ...

αφου τα ξέρεις ...

αμά το μηχανάκι είναι μάχιμο , όπως του λόγου μου ..

πρέπει να κάτσεις να το στήσεις 32132 μέρες με
43242 εφαρμογές , 2423423432 προτζεκτάκια , γραματοσειρές , αρχεία βίντεο φωτό ,, και τα κερατά μου τα τράγια :twoguns:
Δεν διαφωνω.

Ο καθενας ομως το ζυγίζει και αποφασίζει

(δεν ειναι και κατι που κανεις καθε μερα...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σημερα το MacOS Lion !

To Backup είναι πάντα σωστή συμβουλή σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Εκτός των λαθών του λογισμικού υπάρχουν και λάθη χειρισμού (όχι απαρέτιτα ότι εσύ θα έκανες λάθος αλλά στατιστικά ένας στους τόσους). Γενικότερα, δε θα έπρεπε καν να μας λέει η apple και κάθε apple να κάνουμε backup. Θα έπρεπε να έχουμε καθημερινό … Ιδανικά :-)

Δυστυχώς και η MS θέλει να καταλαμβάνει εξολοκλήρου ένα PC όταν εγκαθιστάτε σε ένα σύστημα. Ρωτήστε το marketing department των εταιριών αυτών για τους λόγους. Και ρωτήστε τους εάν τους καίγετε καρφάκι εάν κατά τύχη μετά ο χρήσης θα πρέπει να επαναφέρει και τα υπόλοιπα λειτουργικά του. Ποια υπόλοιπα λειτουργικά θα είναι η απάντηση??? Το δικό μας είναι το καλύτερο.

Το GetDataBack for NTFS έχει σώσει πολλούς!
Καλό κουράγιο και καλή επιτυχία

Στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ απαράδεκτο την μη υποστήριξη ενός δικού τους προγράμματος. Γιατί μην γελιόμαστε, το boot camp είναι ουσιαστικά ένα πρόγραμμα το οποίο σου επιτρέπει την ύπαρξη των windows.
Φυσικά εννοείται ότι μου ήταν αδιάφορο τι θα πάθαινε ο δίσκος. Τον είχα σκίσει τόσο πολύ που ήθελε επανεγκατάσταση ούτως ή άλλως.
Άλλωστε στην δουλειά μου και με τον τρόπο που μεταχειρίζομαι τα μηχανήματα, το backup είναι προτεραιότητα. Για'υτό υπάρχει το τερατάκι με τα 12TB σε RAID 50 και server 2008 enterprise (κάποια στιγμή θα κάνω και παρουσίαση στο νήμα home server).

Στην περίπτωση μας τώρα, χρησιμοποίησα το EASUS Partition master 8.01 και έκανα recover το partition. Δεν μπορώ όμως να του δώσω drive letter, οπότε το κάνω copy σε έναν εξωτερικό δίσκο για να πάρω τα δεδομένα.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι όλα αυτά γίνονται με επί το πλείστον free προγράμματα. Κάτι που θα ήταν σχεδόν αδύνατο ή δαπανηρό σε OSX.

Πάντως έχει ακόμα θεματάκια...
Εμένα στο MacPro στη δουλειά 2 από τις 3 φορές που το κάνω Shut Down κλείνοντας μένει σε γκρι οθόνη.
Σε φόρουμ της apple είδα ότι το έχουν αρκετοί. Μάλιστα μερικοί έχουν και θέμα στο login και τους είπε το support της apple κάτι παπάτζες του στυλ ότι είναι επίτηδες για να έχει instant on και κάτι αρλούμπες...

2vtekok.jpg

Απάντηση: Re: Σημερα το MacOS Lion !

Πάντως έχει ακόμα θεματάκια...
Εμένα στο MacPro στη δουλειά 2 από τις 3 φορές που το κάνω Shut Down κλείνοντας μένει σε γκρι οθόνη.
Σε φόρουμ της apple είδα ότι το έχουν αρκετοί. Μάλιστα μερικοί έχουν και θέμα στο login και τους είπε το support της apple κάτι παπάτζες του στυλ ότι είναι επίτηδες για να έχει instant on και κάτι αρλούμπες...

2vtekok.jpg

Επειδή τρώω κινέζικο και σούσι και έτσι κάτι σκαμπάζω από τους καταλόγους, καταγγέλλω ότι στην τελευταία μετάφραση υπάρχουν πολλά λάθη. Ντροπή στη Apple. :BDGBGDB55:

Στην περίπτωση μας τώρα, χρησιμοποίησα το EASUS Partition master 8.01 και έκανα recover το partition. Δεν μπορώ όμως να του δώσω drive letter, οπότε το κάνω copy σε έναν εξωτερικό δίσκο για να πάρω τα δεδομένα.

Το Partition ανακτήθηκε επιτυχώς στον εξωτερικό σκληρό. Μετά έγινε format και ξαναπέρασα τα δεδομένα.
Πάντως πολύ "μη μου άπτου" αντιμετώπιση βλέπω στα forum της Apple.

Εδώ και 2 ημέρες μου την έχουν σπάσει τρομερά τα συνεχή wifi drop outs....
Έλεος βρε apple....
Είδα ότι έχουν πάρα πολλοί αυτό το θέμα οπότε ελπίζω σε γρήγορο fix.
Επίσης παρατήρησα ότι μερικές φορές όταν πάω να γράψω σε Ελληνικά φόρα δεν μπορώ να βάλω τόνους... άμα πάω να βάλω τόνο χάνεται το φωνήεν!

Τέλος μήπως κάποιος μπορεί να μου πει αν υπάρχει ακόμη και πως μπορώ να βάλω Ελληνοαγγλικό ορθρογράφο?

3 χρόνια τώρα ποτέ δεν έχω δεί αυτή την εικόνα ,, σοβάρα τώρα δεν έχει κολλήσει ποτέ

Βασίλη ούτε και 'γω την είχα δει!
Με το Lion όμως την είδα. Και αρκετοί άλλοι όπως ανακάλυψα...
Παρατήρησα ότι όταν κλείνω όλες τις εφαρμογές πριν το shutdown και ξετικάρω την επιλογή να ανοίξει πάλι τα παράθυρα στην εκκίνηση, δεν κολλάει. Κάτι παίζει με αυτό μάλλον. Κάτι πάει να κάνει cash στη μνήμη για να το ανοίξει πάλι και δεν προλαβαίνει ίσως.
Μπορεί να φταίει που έχω ορίσει το home folder μου σε άλλο δίσκο από του συστήματος και να τον κάνει unmoumt πριν το shut down και να μην προλαβένει να γράψει κάτι;;

Επίσης παρατήρησα ότι μερικές φορές όταν πάω να γράψω σε Ελληνικά φόρα δεν μπορώ να βάλω τόνους... άμα πάω να βάλω τόνο χάνεται το φωνήεν!

Αυτό το είδα και γω σήμερα όταν πήγα να γράψω σε ένα φόρουμ...! Τι διάολο είναι πάλι αυτό;

Εδώ και 2 ημέρες μου την έχουν σπάσει τρομερά τα συνεχή wifi drop outs....
Έλεος βρε apple....
Είδα ότι έχουν πάρα πολλοί αυτό το θέμα οπότε ελπίζω σε γρήγορο fix.

Τέλος μήπως κάποιος μπορεί να μου πει αν υπάρχει ακόμη και πως μπορώ να βάλω Ελληνοαγγλικό ορθρογράφο?

Αυτό το είδα και γω σήμερα όταν πήγα να γράψω σε ένα φόρουμ...! Τι διάολο είναι πάλι αυτό;

Το πρόβλημα το έχω ξανακούσει σε *Safari* , να υποθέσω ότι αυτό χρησημοποιείτε?
Δοκιμάστε firefox chrome etc.

Προφανώς *μπορείτε* και *επιλέγετε* και το κάνετε!

Δε σημαίνει ότι είναι η ‛σωστή επιλογή’ ούτε ότι αυτό δεν είναι μειονέκτημα για ένα χ86 συμβατό μηχάνημα.

*δεν χρειάζεστε προγράμματα που απαιτούν direct access to hardware

*δε θέλετε να παίξετε κάνα σοβαρό παίγνιο

:afro:

direct access στο hardware κάνουν πχ τα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας κ παίζουν μια χαρά.

Κ φυσικά για παιχνίδια φτιάχθηκαν οι κονσόλες ! :grinning-smiley-043 -bye-

Re: Απάντηση: Σημερα το MacOS Lion !

Κ φυσικά για παιχνίδια φτιάχθηκαν οι κονσόλες ! :grinning-smiley-043 -bye-
Δυστυχως, για ''σοβαρα'' παιχνίδια (με εξαίρεση τα sports) δεν κανουν οι κονσόλες...

Ασε που τα γραφικα τους ειναι πολυ πισω....

(Το λεω ως πολλάκις ''παθων'' (xbox, xbox 360, ps3))

Δυστυχως, για ''σοβαρα'' παιχνίδια (με εξαίρεση τα sports) δεν κανουν οι κονσόλες...

Ασε που τα γραφικα τους ειναι πολυ πισω....

(Το λεω ως πολλάκις ''παθων'' (xbox, xbox 360, ps3))

Κοιτά, εγώ παίζω αποκλειστικά pro, grand turismo, call of duty. Τα 2 πρώτα σε ps3 είναι σούπερ, το 3ο κ στην κονσόλα κ στο mac. Άρα είμαι κομπλέ. Στο mac επίσης ασχολούμε με strategy, άρα κ εκεί οκ. Σίγουρα όμως δεν υπάρχει η πληθώρα των windows παιχνιδιών !!